Câți oameni normali la cap mai vor să susținem războiul din Ucraina ?
Câți oameni normali la cap mai vor să susținem războiul din Ucraina ?

Trăim o pandemie a vulgului și a prostiei în formă continuată. Pe modelul vechilor congrese ale PCR, strigăm Slava Ucraina și ne siluim sistematic economia. Am desființar CAER-ul, suntem europeni și exportăm materia primă pe care o importăm procesată. Nu facem schimburi comerciale decât cu cinem suntem lăsați. nu avem voie în Schengen, ne ajung firmiturile de la masa bogaților.
„Schimbarea lui Dâncu să fie rezultatul unei noi manevre încununate de succes, a tandemului Florian Coldea, puternic înşurubat în afacerile olandezilor de la Damen, tot de natură militară, şi a puternicului general Lucian Pahonţu, şeful SPP. Nu cumva, Dâncu a călcat şi aici pe bec? Nu cumva, Dâncu are în vedere achiziţii militare care să ocolească societatea olandeză Damen ? Şi într-un alt plan, nu care cumva, Vasile Dâncu, de astă dată, în calitate de sociolog şi om politic, s-a exprimat în sensul că România ar trebui să renunţe să mai fie singurul stat din Europa în care serviciile secrete sunt militarizate? Şi în care chiar şi votul este militarizat?, arăta SRS.”
De ce nu avem curajul unui referendum despre implicarea României în războiul din Ucraina ?
Vasile Dîncu susține că declarațiile președintei Maia Sandu ar fi o încercare de recâștigare a simpatiei publice pentru partidul pro-european care o susține, și nu rezultatul unei încercări a Moscovei de a prelua puterea de la Chișinău, prin interpuși.
Ultimele sale declarații au arătat riscul unui minim al puci al Kremlinului în Republica Moldova și au sugerat că Maia Sandu, , a inventat acest pericol pentru a-și reface popularitatea.
Iată o scurtă cronologie a declarațiilor făcute de Dîncu :
- 25 ianuarie 2022, când era deja ministru al Apărării: „Citându-l pe președintele francez Emmanuel Macron, trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei”.
- 11 mai 2022: proiect de dotare a armatei române. „Sperăm ca în viitor să şi producem în România submarine, dar deocamdată trebuie să achiziţionăm submarine pentru că Marea Neagră s-a aglomerat foarte mult, este plină de «rechini» şi este nevoie de asta”, a spus Dîncu.
- 6 septembrie 2022: ministerul Apărării a anunțat oficial că respinge PNRR și nu avizează revizuirea pensiilor din sistemul de apărare pe principiul contributivității. Într-un răspuns al ministrului Apărării, Vasile Dîncu, la o interpelare se arată că: „Ministerul Apărării nu a avizat revizuirea pensiilor după principiul contributivității, așa cum este propus în PNRR”.
- 8 octombrie 2022: „Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a afirmat Dîncu, la Prima TV. După aceste declarații, el a fost împins să demisioneze.
- 22 noiembrie 2022: Marcel Ciolacu și Vasile Dîncu se întâlnesc la Chișinău cu Ion Ceban.
- 15 februarie 2022: Dîncu desființează avertismentele Maiei Sandu despre intenția Kremlinului de a răsturna regimul din Modlova: „Nu văd un pericol rusesc iminent în R.Moldova, ci o încercare de revigorare a simpatiei pentru Maia Sandu”.
Declarațiile fostului ministru al Apărării din România au fost preluate instantaneu de către TASS, agenția de presă de stat de la Moscova (articolul, aici ). În aceeași zi, pe 8 octombrie, ideile lui Dîncu au apărut și pe gazeta.ru (articolul, aici ), care a citat TASS. Trei zile mai târziu, pe 11 octombrie, TASS a revenit cu o știre potrivit căreia președintele Klaus Iohannis a criticat ieșirea lui Dîncu (articolul, aici ).