Intervenție în stil New York Police Department a Poliției Florești la CEC Bank

Intervenție în stil New York Police Department. a Poliției Florești la CEC Bank

Vrem o țară ca afară, suna un slogan pe rețelele sociale. Vrem probabil ca statul de drept să mai existe în Romănia. Evident, vrem o presă neaservită, care să nu facă igienă rectală nimănui, că e vorba de instituțiile de forță sau de cetățean. La Cluj, două înstituții ale Statului Român au beneficiat de „suport” mediatic gratuit. CEC Bank și Poliția Română, cu ocazia unui eveniment petrecut în localitatea Florești, județul Cluj. Bine ați revenit  pe Vocea Clujului, la o investigație marcă proprie. 

Ora 13 :20 încep, merg in sucursala CEC Florești. O tînără casieră plânge la vederea legitimației de presă.

Nu pot declara nimic presei. Va fi mâine un comunicat de presă din partea Direcției Comunicare București.

Mă gândesc că asta este o investigație ratată. O fată în jeans îmi trage cu ochiul lângă fostul sediu al PNL. Corp frumos, tot ce vrei. Româncă de a mea. 

– Vrei să știi ce a fost ieri aici ?

-Da

-Ai bani de o cafea, că voi jurnaliștii…

-Am. Urcă în mașină.

Se conformează. Mergem spre Gilău. Ce mi-a povestit, urmează :

Poliția a fost chemată deoarece in CEC se află o persoana agresivă cu clienții și casierița.  La intrarea in bancă se aflau câteva persoane care erau speriate și nu înțelegeau ce se petrece, am intrat și am observat casierița care era in colțul biroului pe scaun si care tremura si se uita la noi. M-am uitat imediat la individul agitat și am observat ca avea pupilele cât “cepele” cu siguranța nu era in extaz, cel puțin nu natural. Polițistul a sesizat starea de temere a persoanelor din interior și in secunda urmatoare a luat decizia de a-l scoate afară din bancă. La controlul corporal efectuat s-a găsit asupra sa printre altele și un SPRAY CU PIPER (acesta pe filmare se aude clar cum spune ca nu are nimic asupra sa). După care a fost condus la Sectia de Politie. In timpul identificării acesta a spus singur de bună voie faptul ca a mai avut probleme cu legea in România și in Anglia. Și doar autoritățile din Anglia s-au mai comportat așa cu el, in Romania polițiștii nu aveau curaj. Acesta s-a laudat cu faptul ca e luptător K1 și este nepotul altui luptător K1 cunoscut. După care a avut câteva secunde in care a plans, după care din nou a devenit agitat și nervos atât pe Politia Romana cat și pe banca CEC, spunand ca, de ce trebuie să plătească el 50 de lei băncii. Repet, avea pupilele cât “cepele”, si trecea de la o stare la alta dintr-o data. I s-a sugerat să rezolve problema asta cu cei de la ANPC, dar sa nu facă scandal și sa nu înjure oamenii și casierii ca ei nu au nicio vină. Pănă ce i-a fost intocmit procesul verbal s-a discutat continuu cu el pentru a-l liniști, lucru care s-a și întâmplat. Iar având in vedere cele declarate organelor de Politie de către cei doi casieri, a fost sancționat pentru “tulburarea ordinii și linsitiii publice cu 1000 lei și pentru injurii cu 1000 lei. Indiferent dacă primea 200 lei sau 2000 lei, el tot jumate din minim are posibilitatea de a plăti in 15 zile, adică 100 lei prima amenda și 100 lei a doua, deci 200 lei in 15 zile. După a mai continuat să le spună organelor de poliție faptul că, dacă era in Iași erau niște mieluiesi in fata oamenilor clanului Corduneanu. Având in vedere ca nu a fost oprit in trafic nu a putut fi testat pentru droguri.

Punctul de vedere al domnului de la Iași, furios pe CEC,  îl găsim pe BZC, citește aici.

Am investigat și noi, pentru a afla ce e cu polițistul menționat în articolul BZC. 

Cine este și ce a făcut Topan Bogdan în Poliția Florești

Dacă vă mai aduceți aminte de această știre.

Polițist clujean cu tupeu și pile, trafic de influență pentru nașul său, reclamat la 112 pentru braconaj și prins cu berea în bord

Topan Bogdan  l-a prins baut la volan pe “interlopul” care a mers la braconaj in Gilau și de care lumea, inclusiv unii polițiști îi purtau frică. De atunci s-a ales cu dosar plângere făcută  împotriva lui pentru ca polițistul a “dat poze cu făptașul mass-mediei”.

In 2021 Topan Bogdan a avut peste 27 de constatări in flagrant (alcool, fara permise, furturi, etc).

Iată o filmare din 2020. Topan Bogdan este cel cu mașina gri din spate. După ce a văzut asta am și pornit imediat după el, a reușit la un moment dat sa-l blochez cu mașina lui, după care l-a scos și l-a imobilizat pănă ce au ajuns colegii. Avea deja dosar penal si nu avea dreptul de a conduce, iar in plus era sub influența băuturilor alcoolice.

In 2020 și in 2021 i-a făcut dosar penal la băiatului lui Pupu .Iar in 2022 i-a întocmit  al 3-a dosar  baiatului lui Pupu. Pentru furt ultimul. Iar tot in 2022 o fost o nunta in strada și i-a făcut dosar pentru ultraj chiar lui după ce l-a amenințat. Și a reușit cu colegii sa-l și extragă din mulțimea lor și sa-l ducă la mașină. Erau peste 200,  cum e la o nunta in stradă.

 

EXCLUSIV/ Video: Urmarire la ceas de seara in Floresti. Doi indivizi au fost retinuti!

Și ultima pe ziua de azi. Știți restaurantul Tamas Bistro din Săvădisla? I s-a furat o persoana patronului 5000 euro in VIVO și polițstul i-a recuperat banii intr-o oră. O știre care nu a apărut niciodată până azi.

Concluzie : o investigație serioasă de presă presupune discuția cu fie care parte implicată, sau măcar cu parte din cei prezenți. În acest fel, există măcar prezumția unei minime obiectivități. Articolul prezintă diverse puncte de vedere, dar și o anchetă jurnalistică de mică amploare asupra celui care își poartă cu mândrie unfiforma, polițistul Topan Bogdan. Noi așa vedem presa și demersul jurnalistic de investigații media.

Scopul real al investigației a plecat de la faptul că instituțiile incriminate, aparțin Statului Român. Continuăm pentru a înțelege, până la capăt, deoarece nu știm să lucrăm altfel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre Autor