UMF Iași “umflă” o amendă uriașă de la Antifraudă, 1.382.000 de lei. DNA ?

UMF Iași “umflă” o amendă uriașă de la Antifraudă, 1.382.000 de lei. DNA ?

Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din a fost sancționată de Serviciul Constatare Nereguli și Antifraudă din cadrul Direcției Generale a Programului Operațional Regional a Ministerului Dezvoltării cu suma colosală de  1.382.000 de lei pentru că nu a respectat Legea la licitația pentru amenajarea unor spații de învățământ.

“UMF Iași a  ‘’aranjat’’ o licitație de 5 milioane euro, câștigată de firma care a lucrat la renovarea vilei rectorului Viorel Scripcariu și de aceea a primit o amendă colosală, 1.382.000 de lei adică aproape 276.000 euro. Astfel, UMF Iași a obținut finanțare europeană pentru reabilitarea fostului sediu al Universității Petre Andrei imobil pe care-l cumpărase in anul 2016 in urma unei executari silite efectuate de Fisc. Pentru lucrările de reabilitare în valoare de circa 26.000.000 lei, UMF Iași a incheiat un contract de finanțare cu Agentia de Dezvoltare Nord-Est. În anul 2017, UMF Iași a organizat licitația pentru selectarea firmei care urma să efectueze lucrarile de renovare. Licitația a fost câștigată de SC Grup Constructii Est SRL, societate care dupa aceea avea să fie implicată și în lucrările de renovare la vila rectorului. Serviciul Constatare Nereguli și Antifraudă din cadrul Direcției Generale a Programului Operațional Regional al Ministerului Dezvoltării a verificat proiectul de renovare a fostului sediu al Universității Petre Andrei și a constatat ca la licitația câștigată de Grup Constructii Est nu au fost respectate procedurile. Mai exact UMF Iași a restrictionat participarea firmelor străine la aceasta licitație ‘’ prin nepublicarea în anunţul de participare şi a fişei de date a achiziţiei, a documentelor echivalente pe care trebuie să le depună ofertanţii străini’’- arata dezvaluirea.ro.”

Viorel Scripcariu este rector la „Medicină” în Iași. Primește 348.560 de lei, din două salarii de la stat. Soția, medic primar la DSP Iași, a încasat anul trecut 180.054 de lei. Adică, cei doi primesc net aproximativ 9.000 de euro pe lună. De curând și-a deschis omul și business, că în timpul liber mai face și el un ban. Fiul i-a fost student, iar afacerea este cu nora, și ea tot medic.
Citeşte întreaga ştire: Clanul rectorilor. Cum se văd din declarațiile de avere zece dintre universitarii care au făcut scut în jurul lui Sorin Cîmpeanu

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Papa Benedict al XVI-le a trecut în neființă

Papa Benedict al XVI-le a trecut în neființă

Închide