„Desființarea” Spitalului CF Cluj, o investigație marca VOCEA CLUJULUI

În luna decembrie, Secretariatul General al Guvernului a comunicat intenția Ministerului Transporturilor și Infrastructurii de a transfera unitățile sanitare aflate în subordine către alte ministere și instituții cu rețea sanitară proprie. Luând act de informațiile apărute în presă privind faptul că angajaților li s-a comunicat că Spitalul CF se va închide, soluția USR a fost de a depune de urgență un proiect de HCL privind preluarea Spitalului CF în administrarea Consiliului Local Cluj-Napoca și modernizarea acestuia, astfel încât clujenii să poată beneficia în continuare de servicii medicale în acest spital, iar angajații să nu rămână pe drumuri în plină iarnă”, arată USR.

USR vrea să îi pună în brațe lui Boc un spital cu dotări  multiple

Având în vedere Adresa Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor nr. 36.334 din 3 septembrie 2020, înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/19.419/A.T. din 3 septembrie 2020, precum şi Adresa Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici nr. 29.339/2020,

în temeiul art. 29, art. 394 alin. (2) lit. d), art. 397 lit. b), art. 502 alin. (1) lit. f), art. 505 alin. (5), art. 509 alin. (3) şi art. 530 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare,

prim-ministrul emite prezenta decizie.Începând cu data de 12 septembrie 2020, doamna Ştefania-Gabriella Ferencz, consilier parlamentar la Parlamentul României – Camera Deputaţilor, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor pentru o perioadă de 6 luni.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a semnat un Ordin prin care achizițiile la spitalele CF și la Clubul Sportiv Rapid trec în sarcina unui apropiat al fostului premier Emil Boc. Este vorba de secretarul general al ministerului, Ștefania Ferencz.

Adrian Bărbulescu

achizițiile la spitalele CF

”Doamna Ștefania-Gabriella, secretar general al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, semnează, în numele şi pentru ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicaţiilor, documentele pentru Direcţia Avizare, Direcţia Generală Organismul Intermediar pentru Transport, Direcţia Economică, Direcţia Generală Investiţii, Proiecte Strategice şi Monitorizare Proiecte, Direcţia Transport Aerian, Direcţia Transport Naval, Serviciul Resurse Umane şi Serviciul Medical, precum şi cele care privesc următoarele unități care funcţionează in subordinea ministerului, astfel:

  1. Spitalul Clinic Căi Ferate nr. 1 Witting Bucureşti
  2. Spitalul Clinic Căi Ferate nr. 2 Bucureşti
  3. Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi
  4. Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca
  5. Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara
  6. Spitalul General Căi Ferate Ploieşti
  7. Spitalul General Căi Ferate Galaţi
  8. Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa
  9. Spitalul General Căi Ferate Braşov
  10. Spitalul General Căi Ferate Paşcani
  11. Spitalul General Căi Ferate Simeria
  12. Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea
  13. Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova
  14. Spitalul General Căi Ferate Sibiu
  15. Spitalul General Căi Ferate Drobeta-Turnu Severin
  16. Clubul Sportiv Rapid Bucureşti”, se arată într-un Ordin al ministrului Transporturilor, semnat luni de Lucian Bode.

Achizițiile la spitalele CF, în pixul Ștefaniei Ferencz

Ca urmare a acestui act normativ, secretarul general al MTIC va semna toate actele legate de coordonarea și achizițiile la cele 15 spitale de căi ferate aflate în subordinea ministerului, cât și la Rapid, clubul feroviarilor.

Practic, Ștefania Ferencz capătă puteri depline în ceea ce privește funcționare acestor 16 unități din subordinea Ministerului Transporturilor.

Începând cu data de 22 ianuarie 2022, doamna Ştefania-Gabriella Ferencz, consilier parlamentar la Parlamentul României – Camera Deputaţilor, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne pentru o perioadă de 6 luni.

Ștefania Ferencz a fost numită secretar general al MTIC la finele lunii noiembrie 2019, Ea a avut o carieră strâns legată de cea a fostului premier Emil Boc, actual primar la Cluj-Napoca.achizițiile la spitalele CF general la Ministerul Transporturilor

În perioada 2000-2004, când Emil Boc era deputat, a fost șefa de cabinet a acestuia, relatează Ziar de Cluj. Înainte de a-l însoți pe Emil Boc la București în 2008, în momentul în care a acesta fost numit premier, Ștefania Ferencz ocupa la Primăria Cluj-Napoca funcția de șef al Direcției Patrimoniu al Municipiului și Evidența Proprietății. Ștefania Ferencz a trecut, de-a lungul carierei sale, prin mai multe funcții publice influente. În 2009, era șefa de cabinet a fostului premier și apoi secretar de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului.

De la comisar la CNVM, la secretar general la Ministerul Transporturilor

După demisia lui Emil Boc din funcția de premier, în februarie 2012,  Ferencz era numită secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat. Între timp, a devenit membru în Consiliul de Administrație al E.On Gaz, membru în Consiliul de Supraveghere al Contragarantare SA, unde acționar este Statul Român, și membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări al Eximbank.

Tot în 2012, ea este numită comisar în Comisia Națională a Valorilor Mobiliare. Potrivit ultimei sale declarații de avere, depusă în vremea în care era comisar la CNVM, Ștefania Ferncz și-a cumpărat un apartament în București, de 66 metri pătrați, în 2009 – atunci când era șefa de cabinet a fostului premier Emil Boc. De asemenea, și-a cumpărat și un autoturism Toyota Auris, fabricat în 2007. Ferencz a vândut, tot în 2009, un alt apartament din București, cu suma de 63.900 de euro.

Ștefania Ferencz este de profesie avocat, iar acum trece la interne

Începând cu data de 22 ianuarie 2023, doamna Ştefania-Gabriella Ferencz, consilier parlamentar la Parlamentul României – Camera Deputaţilor, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne pentru o perioadă de 6 luni.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE-IONEL CIUCĂ
Contrasemnează:
Secretarul general al Guvernului,
Marian Neacşu

P.S. Eu am înțeles tot, voi ?

 

Despre Autor