Tic, Tac : cade rețeaua de ONG-uri care “salvează”, apar nume grele

Tic, Tac : cade rețeaua de ONG-uri care “salvează”, apar nume grele

One United Properties a fost înființată în 2007 de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu și a dezvoltat până acum proiecte rezidenţiale precum One Floreasca Lake, One Herastrau Park, One Charles de Gaulle sau One Herastrau Plaza.

Vineri, 18 noiembrie 2022, judecatoarea Iuliana-Alina Neamt de la Judecatoria Cluj-Napoca a admis cererea companiei SC One Mircea Eliade Properties SRL (parte din SC One United Properties SA – cel mai mare dezvoltator imobiliar din Romania), dispunand dizolvarea Asociatiei SOS Orasul.

minuta sentintei nr. 12973/2022 din dosarul nr. 15801/211/2022:

Respinge exceptia lipsei de interes, exceptie invocata de parata prin intampinare.

Admite cererea formulata de reclamanta ONE MIRCEA ELIADE PROPERTIES SRL si, in consecinta:

Constata dizolvarea ASOCIATIEI S.O.S. ORASUL.

Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare.

Apelul si motivele de apel se depun la Judecatoria Cluj-Napoca.

Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei, azi, 18.11.2022”.

Motivul il constituie faptul ca ONG-ul are sa-i plateasca firmei cheltuieli de judecata enorme, de ordinul zecilor de mii de lei, din procesele in care a incercat fara succes sa blocheze diverse proiecte imobiliare din Bucuresti.

Asociația soției lui Nicușor Dan, executată silit

Asociația SOS Orașul a fost dată în judecată de către One Mircea Eliade SRL, componentă rezidențială a proiectului One Floreasca City. Firma a cerut încuviințarea executării silite a Asociației SOS Orașul, cerere pe care Judecătoria Cluj-Napoca a admis-o.

Practic, Nicușor Dan și două asociații au încercat că blocheze Proiectul imobiliar de la Hala Ford din Cartierul Florească – One Floreasca City, dar instanța nu numai că le-a respins acțiunea de anulare a acordului de mediu pentru acest proiect, dar i-a obligat și la plata unor despăgubiri de zeci de mii de euro.  Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociația Salvați Bucureștiul au de plătit dezvoltatorilor One Mircea Eliade Propreties SRL și Auchan România SA peste 150.000 de lei (circa 31.000 de euro), drept cheltuieli de judecată.

Dezvoltatorul One United Properties investește alături de Auchan 100 de milioane de euro într-un proiect imobiliar mixt, care va include spaţii de birouri, apartamente şi un magazin Auchan amplasat pe terenul de 2,8 hectare al fostei fabrici Automatica, unde se află şi haleele Ford.

Mirabela Grădinaru, soția lui Nicușor Dan, poate fi numită, pe bună dreptate, „prima doamnă a Bucureștiului”. Căci ea este cea care l-a susținut necondiționat pe actualul primar al Capitalei în cariera sa politică, dar mai ales în timpul campaniei electorale. În cazul ei, expresia „în spatele unui bărbat de succes se ascunde o femeie puternică” este mai mult decât adevărată, deoarece Mirabela este managerul uneia dintre cele mai mari companii auto din România și femeia alături de care Nicușor Dan a pus bazele Asociației Salvați Bucureștiul, iar apoi al partidului Uniunea Salvați România.

Uniunea Salvati România, pe numele Mirabelei Grãdinaru, mâna dreaptã, omul de încredere si partenera lui Nicusor Dan

Certificatul de nastere al noului partid aratã cã Uniunea Salvati România are sediul central pe strada Muncii din Vaslui, la domiciliul Loredanei Mirabela Grãdinaru. Motivul: cei doi locuiesc cu chirie în Bucuresti, într-un apartament din Militari. Pe numele lui Nicusor Dan nu se mai putea înfiinta alt partid, fiind deja Uniunea Salvati Bucurestiul, prin urmare, persoana cea mai de încredere care putea sã înfiinteze un partid a fost iubita lui. “A fost nevoit sã înfiinteze un alt partid, pentru a putea candida la alegerile parlamentare, pentru cã nu putea sã meargã la nivel de România cu partidul Uniunea Salvati Bucurestiul, partid local înfiintat pentru alegerile locale. Legal, nu putea sã facã Nicusor Dan acest lucru, de aceea am ales ca noul partid sã fie înfiintat pe numele meu. Era nevoie de o persoanã de încredere, iar prima am fost eu”, a spus Mirabela Grãdinaru.

Amintim creantele pe care compania imobiliara le are de recuperat de la cele trei ONG-uri:

I. 124.809,12 lei, creanta compusa din:

– 49.168 lei datorati in solidar de catre ASB si SOS Orasul;

– 75.641,12 lei, creanta la randul ei alcatuita din:

a) 20.520,12 lei datorati de ASB;

b) 55.121 lei datorati in solidar de catre ASB si Militia Spirituala;

II. 49.168 lei, creanta datorata in solidar de ASB si SOS Orasul;

III. 8.587,22 lei cheltuieli de executare silita.

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

“Praf magic” în cadrul Winter Dream Florești, târg de Crăciun 2022 în Parcul Poligon

"Praf magic" în cadrul Winter Dream Florești, târg de Crăciun 2022 în Parcul Poligon

Închide