La ce să te aștepți dacă republicanii iau Camera la mijlocul mandatului: investigații, demitere, mai mult

La ce să te aștepți dacă republicanii iau Camera la mijlocul mandatului: investigații, demitere, mai mult

Republicanii pun bazele pentru zeci de investigații asupra administrației Biden – și a familiei președintelui – în cazul în care cîștigă Camera la alegerile de la jumătatea mandatului de marți .

Deja, parlamentarii GOP au susținut audierile din ianuarie cu privire la afacerile lui Hunter Biden, precum și o anchetă majoră a Congresului privind retragerea din Afganistan și o nouă comisie care să investigheze influența politică și economică a Chinei asupra Statelor Unite.

„Există o dorință arzătoare a republicanilor de a oferi un anumit tip de supraveghere administrației Biden”, a declarat pentru ABC News reprezentantul James Comer, R-Ky., membru de rang al partidului său în Comitetul de Supraveghere al Camerei. „Vom fi supuși multă presiune pentru a performa, dar cred că vom fi la înălțime”.

Aceste presiuni ar putea include apeluri din partea parlamentarilor din rândul GOP și a activiștilor conservatori de a-l demite pe președintele Joe Biden și a unor secretari de cabinet, de a respinge concluziile comisiei Camerei care investighează insurecția din 6 ianuarie și de a revizui afirmațiile false ale fostului președinte Donald Trump cu privire la rezultate. a alegerilor din 2020 – toate înaintea unui alt sezon de alegeri prezidențiale în consecință.

„Republicanii nu au făcut un secret despre ceea ce intenționează să facă”, a declarat Kurt Bardella, un fost agent GOP devenit strateg democrat, pentru ABC News. „Ei văd supravegherea Congresului drept vârful suliței pentru alegerile prezidențiale din 2024”.

Iată o privire la unele dintre potențialele mișcări și linii de investigație ale republicanilor în cazul în care aceștia reia Camera săptămâna aceasta.

Hunter Biden și familia președintelui

Începând cu președintele Biden și-a anunțat a treia candidatură pentru Casa Albă în 2019, republicanii au petrecut ani de zile ridicând întrebări cu privire la afacerile fiului său, Hunter Biden, și l-au acuzat pe tânărul Biden că schimbă pozițiile tatălui său în Senat și Casa Albă Obama pentru câștiguri financiare personale. .

Hunter Biden a insistat mult timp că nu a făcut nimic rău, din punct de vedere etic sau penal, dar a recunoscut că legăturile sale de familie probabil i-au stimulat propria carieră.

Comer, republicanul de rang în materie de supraveghere, și reprezentantul Jim Jordan, R-Ohio, care este pregătit să conducă Comitetul Judiciar al Camerei, intenționează să aprofundeze în Hunter Biden în majoritate, urmărind înregistrări bancare sensibile și investigând gestionarea Departamentului de Justiție. a investigațiilor lui Hunter Biden cu privire la potențialele infracțiuni fiscale și cu arme .

Anchetatorii federali au examinat dacă Hunter Biden a plătit taxe adecvate pentru milioane de dolari din venitul personal, inclusiv banii pe care i-a câștigat în timpul activităților de afaceri din China și Ucraina. Departamentul de Justiție a analizat, de asemenea, dacă a mințit pe o cerere de cumpărare de arme cu privire la consumul de droguri, a raportat anterior ABC News. Nu a fost acuzat de nicio infracțiune.

Comer a declarat pentru ABC News că într-o majoritate GOP – care ar acorda putere de citație – comitetul de supraveghere ar putea organiza prima audiere anul viitor privind finanțele lui Hunter Biden și ale familiei Biden, pe care republicanii din Senat le-au petrecut deja ani de zile investigand.

„Cred că veți vedea unele măsuri pentru organizarea unei audieri despre familia Biden”, a spus Comer. Când a fost întrebat dacă aceasta ar fi prima audiere de supraveghere condusă de GOP, el a răspuns pur și simplu: „Potențial”.

El a declarat pentru ABC News că Departamentul de Trezorerie a refuzat să predea rapoartelor financiare ale comisiei sale legate de familia Biden fără ca democrații să se alăture cererii.

— Asta e o porcărie de tauri, spuse el. „Nu vom fi în minoritate în ianuarie. Așa că Departamentul de Trezorerie va trebui să-mi dea acelea într-un fel sau altul. Dacă nu ni le dau, le vom lua de la bancă”.

Ei au promis să-l citeze pe dr. Anthony Fauci, un consilier medical de top pentru Biden și Trump și directorul ieșitor al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, pentru mărturie în fața Congresului, în ciuda pensionării sale iminente la sfârșitul anului.

Fauci i-a spus recent corespondentului șef al ABC la Washington, Jon Karl, că nu va avea nicio problemă să se prezinte în fața comitetelor conduse de republicani, după ce a petrecut 38 de ani vorbind cu parlamentarii din Capitol Hill în calitate de oficial înalt de sănătate publică.

Republicanii au criticat, de asemenea, cheltuielile federale pentru răspunsul la pandemie și cele 1,9 trilioane de dolari dintr-un pachet de cheltuieli de ajutor și stimulare COVID-19 semnat de Biden anul trecut – un pachet democrat care a continuat răspunsul federal la pandemia care a început în timpul administrația Trump.

Liderul minorității Camerei Kevin McCarthy, R-Calif., despre care se așteaptă să devină președinte dacă partidul său reia camera, a declarat într-un interviu recent Fox News că o majoritate GOP va investiga originile virusului.

Republicanii din Senat au lansat recent un raport care susține că pandemia ar fi putut avea originea dintr-o scurgere într-un mare laborator viral din China – o afirmație care a fost dezbătută în comunitatea științifică de ani de zile.

Noi acțiuni asupra Chinei

În același interviu Fox News, McCarthy a spus, de asemenea, că o Casa condusă de GOP va înființa un comitet restrâns axat exclusiv pe China, pentru a aborda preocupările legate de furtul Chinei de proprietate intelectuală din SUA și cum să consolideze cel mai bine lanțurile de aprovizionare interne și dependența economiei de comerțul cu China.

Reprezentantul Michael Waltz, R-Fla., care a ajutat la coordonarea politicii republicanilor din Camera cu privire la China, a declarat pentru ABC News că o majoritate GOP va „continua să lucreze pentru a aduce acele lanțuri [de aprovizionare] acasă” și va face eforturi pentru a controla atât investițiile străine în companiile americane critice și investițiile americane în industriile cheie din străinătate.

Legislația privind IRS

McCarthy a spus în septembrie, în timp ce promova agenda republicanilor din sezonul de campanie „Angajamentul față de America”, că prima lege pe care o vor pune în Parlament, dacă vor fi majoritari, va fi să blocheze noi finanțări pentru 87.000 de agenți de la IRS. .

Agenția a spus că aceste fonduri urmează să înlocuiască agenții de pensionare, să mărească personalul pentru serviciul clienți și suport tehnologic și să îmbunătățească aplicarea legii pentru cei cu venituri mari, mai degrabă decât pentru cei care câștigă mai puțin de 400.000 de dolari pe an.

Înlăturarea democraților din comitete

McCarthy a sugerat de luni de zile partidul său să îndepărteze câțiva democrați de frunte din pozițiile lor în comisii, ca răspuns la ceea ce el a susținut că este un „nou standard” stabilit atunci când democrații au renunțat la mandatele comisiilor de la doi parlamentari controversați ai Republicii Moldova, Marjorie Taylor Greene din Georgia și Paul Gosar din Georgia. Arizona. (Gosar a postat un videoclip animat înfățișând violența împotriva reprezentantului Alexandria Ocasio-Cortez, în timp ce Greene are o lungă istorie de declarații inflamatorii și conspirative, dintre care unele și-a cerut scuze.)

„Ceea ce au început nu poate fi anulat cu ușurință. Acțiunile lor de astăzi și trecutul au schimbat pentru totdeauna modul în care funcționează Casa”, a spus McCarthy anul trecut, înaintea unui vot împotriva lui Gosar. Mai târziu , el a declarat pentru CNN , „Democrații au creat un lucru nou în care aleg și aleg cine ar putea fi în comitet”, și i-a identificat pe Ilhan Omar, Adam Schiff și Eric Swalwell drept democrați care și-ar pierde locurile în comisie.

McCarthy a spus că Greene va fi reintegrată în comitete după ce a fost înlăturată anul trecut – printr-un vot bipartizan de către democrați și 11 republicani – pentru remarcile incendiare pe care le-a făcut înainte de alegerea sa pentru Congres. Greene a rostit un discurs de scuze în acel moment, încercând să dezavueze unele comentarii anterioare.

Și, deși McCarthy a indicat că Greene va fi plasată din nou în comitete, el a refuzat atunci când a fost presat dacă congresmanul de foc ar obține un loc în panoul de supraveghere, lucru pentru care ea a susținut.

Ieșirea SUA din Afganistan

Republicanii ar putea avea, de asemenea, o majoritate a Camerei pentru a investiga retragerea haotică din Afganistan anul trecut – o ieșire militară, care pune capăt unui război de zeci de ani, care a fost afectat de un atac sinucigaș mortal asupra americanilor și aliaților, blocarea numeroși afgani care susținuseră. SUA și o preluare de către talibani în capitala Kabul.

Deja, republicanii conduși de McCarthy și deputatul Michael McCaul, R-Texas, membru de rang al Comitetului pentru Servicii Armate a Camerei, au prognozat investigații cu privire la consecințele retragerii, inclusiv echipamente americane în valoare de miliarde de dolari căzând în mâinile talibanilor, rezultatul rezultat. stăpânirea grupului dur, amenințările violente emergente și oamenii lăsați în urmă de evacuările frenetice.

„Aceste eșecuri strategice sunt prea grave pentru a fi ignorate. De aceea, republicanii Camerei sunt hotărâți să urmărească răspunsuri la retragerea dezastruoasă a lui Biden din Afganistan”, au scris McCarthy, McCaul și alți republicani într-un articol de opinie în august, înainte de publicarea unui raport GOP privind retragere.

Raportul rezultat de 115 de pagini includea o serie de recomandări, dar republicanii au sugerat că va urma mai multă supraveghere, făcând ecou avertismentelor altora că anchetele privind retragerea nu vor înceta până când vor exista repercusiuni în cadrul administrației. Republicanii din Senat au făcut presiuni pentru blocaje asupra anumitor nominalizați de la Casa Albă Biden din cauza a ceea ce au spus că este o lipsă de transparență cu privire la execuția retragerii.

„Proprii oficiali ai președintelui Biden au descris sfârșitul prezenței SUA în Afganistan ca un „eșec strategic” și „o fază finală urâtă”. Cu toate acestea, până în prezent, niciun oficial înalt al administrației nu a fost tras la răspundere”, se arată în raportul GOP al Camerei, condus de McCaul. „Minoritatea Comitetului consideră că este necesară o examinare mult mai amănunțită pentru a găsi răspunsuri complete despre cum s-a întâmplat acest lucru și cum să ne asigurăm că așa ceva nu se va mai întâmpla”.

Biden și asistenții săi au apărat alegerea de a părăsi Afganistanul, spunând că costurile războiului, în vieți și dolari, au depășit valoarea strategică.

„Politizarea” Departamentului de Justiție

Republicanii au criticat în mod constant împotriva a ceea ce ei consideră „politizarea” Departamentului de Justiție sub Biden, McCarthy însuși lăudându-se că ar avea loc investigații în cadrul unei Case republicane.

Părțile afirmațiilor republicane privind infracțiunile DOJ au izbucnit în august, când procurorul general Merrick Garland a aprobat executarea de către FBI a unui mandat de percheziție în stațiunea Mar-a-Lago a lui Trump, din cauza acuzațiilor că a stocat în mod necorespunzător documente guvernamentale acolo după ce a părăsit Casa Albă. (Trump susține că este persecutat politic.)

„Am văzut destule”, a spus McCarthy într-o declarație . „Departamentul de Justiție a ajuns într-o stare intolerabilă de politizare cu arme. Când republicanii vor prelua Camera, vom supraveghea imediat acest departament, vom urmări faptele și nu vom lăsa piatra neîntorsătă. Procuror general Garland, păstrează-ți documentele și șterge-ți calendar.”

Reprezentantul Marjorie Taylor Greene, R-Ga., membru al flancului de extremă dreapta al GOP, a elaborat, de asemenea, articole de acuzare pentru Garland din cauza perchezițiilor, argumentând că nu a „conservat, protejat și apărat” Constituția SUA. Și, deși este puțin probabil ca un efort de demitere să meargă departe, Greene are un megafon uriaș pentru un reprezentant al Camerei și ar putea menține presiunea asupra McCarthy pentru a exercita o supraveghere strictă a DOJ, dacă ea alege.

Ancheta Departamentului de Justiție cu privire la manipularea de către Trump a documentelor, atât clasificate, cât și neclasificate, continuă. Garland a apărat acțiunile departamentului său de aplicare a legii, susținând că „aderarea fidelă la statul de drept este principiul de bază al Departamentului de Justiție și al democrației noastre. Susținerea statului de drept înseamnă aplicarea legii în mod egal, fără teamă sau favor”.

Republicanii sunt, de asemenea, furioși pentru o notă a Departamentului de Justiție de anul trecut în care se avertizează cu privire la „o creștere tulburătoare a hărțuirii, intimidării și amenințărilor cu violență împotriva administratorilor școlilor, membrilor consiliului de administrație, profesorilor și personalului care participă la munca vitală de a conduce școlile publice ale națiunii noastre. „ despre care republicanii au pretins că a fost un precursor al reprimării activiștilor conservatori.

Iordania, probabil președintele Comitetului Judiciar al Camerei în cazul în care republicanii reia camera, a cerut DOJ să-și păstreze documentele din jurul memoriului.

Demitere(e)

Republicanii din Parlament urmăresc eforturile de demitere a lui Biden, precum și a mai multor oficiali ai administrației sale – o potențială escaladare istorică a conflictului dintre ramurile legislative și executive, pe care GOP o consideră o corecție necesară pentru democrații din Congres care l-au demis pe Trump.

Greene și unii dintre aliații săi duri au spus că intenționează să-l pună sub acuzare pe Biden pentru o serie de presupuse fapte greșite, un efort care a devenit un punct de referință în discursurile democraților, dar care ar putea fi o durere de cap atât pentru Biden, cât și pentru McCarthy în următorul Congres.

Alte ținte pentru demitere includ Garland și secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas.

În timp ce furia republicanilor față de Garland s-a concentrat asupra presupusei politizări a departamentului său, GOP l-a criticat pe Mayorkas pentru ceea ce ei spun că sunt politici de frontieră prea laxe, care conduc la o creștere a migrației neautorizate la granița de sud.

„Mayorkas merită [demiterea] cu siguranță, pentru că nu mai avem o graniță”, a declarat Jordan pentru CNN luna trecută , în timp ce reprezentantul republican al Colorado Lauren Boebert, un aliat al Greene, a declarat că demiterea Mayorkas ar trebui să fie o „prioritate”.

Este puțin probabil ca republicanii să reușească să-și pună sub acuzare toți principalii inamici ai administrației, dar McCarthy ar putea încerca să canalizeze frustrarea în procedurile de demitere împotriva unui secretar de Cabinet, ca o modalitate de a scăpa de presiunea conferinței sale și de a evita să-l pună sub acuzare pe Biden din cauza unei serii de acuzații amorfe.

„Cred că țării nu-i place deloc demiterea folosită în scopuri politice”, a spus McCarthy pentru Punchbowl News într-un interviu publicat pe 19 octombrie. „Dacă cineva se ridică vreodată la acea ocazie, trebuie să o faci, dar cred că țara vrea să o facă. vindecați și… începeți să vedeți sistemul care funcționează cu adevărat.”

Imigrația și granița de sud

Republicanii au folosit imigrația și trecerea neautorizată a frontierei ca linii puternice de atac împotriva democraților în ultimele cicluri electorale și nu există niciun motiv să bănuim că strigătul de miting se va opri la o majoritate a GOP din Camere.

Biden a fost deja prins între forțele politice concurente pentru Titlul 42, un ordin de sănătate din epoca pandemiei care a permis oficialilor să respingă migranții la graniță, deși întâlnirile la graniță au crescut peste 2 milioane în anul fiscal 2022.

Și pe măsură ce trecerile de frontieră cresc, se anticipează că republicanii vor continua să bată cu ciocanul Casa Albă chiar și dincolo de a merge după Mayorkas, instituind ceea ce se anticipează a fi o luptă legislativă.

Reforma imigrației a fost o balenă albă pentru ambele părți în ultimii ani, democrații făcând eforturi pentru protecție sporită pentru așa-numiții visători, iar republicanii cerând mai multe măsuri de securitate la frontieră, cum ar fi agenți sporiți. Cele două partide nu au reușit să ajungă la un compromis cu suficient sprijin pentru a trece Congresul, dar republicanii au indicat că urmează o altă încercare.

„Primul lucru pe care îl veți vedea este un proiect de lege care să controleze mai întâi granița”, a declarat McCarthy luni pentru CNN . „Trebuie să obții controlul asupra graniței. Numai în acest an au trecut aproape 2 milioane de oameni”.

Trish Turner de la ABC News a contribuit la acest raport.

Subiecte asemănătoare

Despre Autor