Tunul de 1 MILIARD de EURO dat de USR în „pandemie”

Tunul de 1 MILIARD de EURO dat de USR în „pandemie”

1 MILIARD DE EURO, acesta este costul pe care românii trebuie să-l plătească ca urmare a achizițiilor făcute pe bandă rulantă de miniștrii USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Citește aici.

Extrem de vocali și pricepuți din vorbe la orice, Drulă, Voiculescu, Mihăilă și restul liderilor USR tac asurzitor pe acest subiect. Este cea mai scumpă tăcere de la declanșarea pandemiei încoace: o tăcere care ne costă 1 miliard de euro!

Voiculescu cumpără 22,9 milioane de doze Pfizer și Moderna. Ele se adaugă celor 32,1 milioane doze contractate deja.

La doar 4 zile de la numirea în funcția de ministru al Sănătății, pe 27 decembrie 2020 Vlad Voiculescu achiziționează alte 4,2 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Acestea se adaugă celor 32,1 milioane doze vaccin AstaZeneca, Moderna, Johnson&Johnson, Pfizer/BioNTech, pe care statul român le achiziționase deja.

Peste nici trei luni de zile, pe 10 martie 2022, ministrul userist mai cumpără alte 8 milioane de doze, din același vaccin Pfizer/BioNTech.

151.500.000 euro, aruncați pe 6,4 milioane de doze dintr-un vaccin cu care românii nu mai voiau să se vaccineze.

Pe 18 martie 2021, ministrul Voiculescu decide să achiziționeze alte 6,4 milioane de doze de vaccin, Moderna, la un preț colosal: 151.500.000 euro. Achiziția nu a avut nici o justificare, ministrul USR fiind informat că, din cele 3,4 milioane de doze Moderna achiziționate deja de statul roman, nici măcar 1 milion de doze nu fuseseră utilizate în campania de imunizare împotriva COVID-19.

Imperturbabil, pe fondul scandalului ce a precedat demiterea sa, ministrul Voiculescu semnează un memorandum privind ”necesitatea” cumpărării a încă 4,3 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Memorandumul este aprobat chiar a doua zi după demiterea sa, pe 15.04.2021, colegii din guvern fiind atent supravegheați de vicepremierul Dan Barna.

Ioana Mihăilă îl întrece pe Voiculescu: achiziționează alte 39 milioane de doze

Lovitura de grație, care a îndatorat românii pe următorii ani, a fost dată de succesoarea lui Voiculescu în funcția de la Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă, tot de la USR.

În mai 2021, din cele 55 milioane doze vaccin comandate anterior, fuseseră administrate doar 6,4 milioane de dozeNoul ministru USR mai comandă alte 39 milioane de dozeDe ce?

Pe 13 mai 2021, România avea cumpărate deja 55 de milioane doze de vaccin și administrase populației doar 6.409.083 de doze. Cu toate acestea, ministrul USR Ioana Mihăilă, suplimentează achizițiile de vaccinuri, cumpărând alte 39 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Despre Autor