Moș Crăciun(Dascăl Ciprian) îl face K.O. pe Pivariu, definitiv !

Moș Crăciun(Dascăl Ciprian) îl face K.O. pe Pivariu, definitiv !

 

În apel, Moș Crăciun se pare că a câștigat cu o singură frază : „Onorată Instanță, Domnule Președinte, apelantul, prin motivele de apel a pus la îndoială chiar competența Dumneavoastră profesională.”

Mai mult chiar, intimatul Dascal Ciprian nu a cerut cheltuieli de judecată, nedorind ca prin apărarea sa să impieteze asupra bugetului Comunei Florești.

Nr. unic (nr. format vechi) : 24631/211/2021
Data inregistrarii 05.07.2022
Data ultimei modificari: 20.10.2022
Sectie: Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă si asigurări sociale
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: anulare proces verbal de contravenţie FL 15594-EMAIL
Stadiu procesual: Apel

 

Părţi

Nume Calitate parte
DASCĂL CIPRIAN REMUS Intimat
COMUNA FLOREŞTI PRIN PRIMAR Apelant

 

Şedinţe

20.10.2022
Ora estimata: 12:00
Complet: Complet 2-A
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelantul C.F. – prin P., împotriva sentinţei civile nr. 2692/2022 pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul nr. 24631/211/2021, ca nefondat. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. DEFINITIVĂ. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei, azi, 20.10.2022.
Document: Hotarâre  978/2022  20.10.2022

Filmul evenimentelor :

                   Ciprian Dascăl, taximetrist, s-a îmbrăcat în Moş Crăciun şi a oferit cadouri celor mici la Târgul de Iarnă organizat în localitatea Florești. Cadourile au fost cumpărate din banii moşului, iar copiii au fost foarte încântaţi de surpriză. Poliţiştii locali l-au sancţionat însă pe bărbat cu 5.000 de lei.Conform procesului-verbal pe care bărbatul l-a primit acasă la trei zile după incident, amenda a fost aplicată pentru ”participarea la o adunare publică nedeclarată, concomitent cu un alt eveniment organizat de Primăria Floreşti”.

Chiar dacă prin absurd ar fi fost mâna lui Horia Șulea, nu reacționezi în modul ăsta. În 2022 nu mai sperii pe nimeni cu amenzi, după pandemie.

                        Cu toată forța pe care o are instituția Poliției locale la Florești, „gardienii publici” ai lui Pivariu s-au năpustit asupra lui Moș Crăciun ca și cum acesta ar fi făcut vreo infracțiune. Mai mult, tolomacii de la Poliția locală, anunțându-l pe Pivariu despre „eveniment”, au primit ordin să ceară „sprijin” și de la Poliția națională, de parcă Moș Crăciun ar fi vândut droguri în zonă, deși Ciprian Dascăl nu făcea altceva decât să împartă dulciuri copiilor.- arată strictsecret.ro.

Totul s-a întâmplat  la târgul organizat în parcul Poligon al comunei.Bărbatul din Floreşti s-a costumat în Moş Crăciun şi a mers pentru a le oferi copiilor dulciuri. Entuziasmul copiilor a atras atenţia poliţiştilor locali, care s-au apropiat şi l-au legitimat pe bărbat.În sprijin au fost chemaţi şi poliţiştii naţionali, dar agenţii nu au constat vreo abatere, astfel că au plecat. Şi poliţiştii locali au plecat, dar după ce i-au luat datele Moşului din buletin şi au întocmit un proces-verbal.Bărbatul spune că totul este o răzbunare politică pentru că în campania electorală l-a susţinut pe contracandidatul actualului primar şi că va depune o contestaţie în instanţă. Reprezentanţii primăriei au spus că vor comunica un punct de vedere scris cu privire la această situaţie.

                          Moș Crăciun le administrează o lecție de democrație liberalilor lui Pivariu, Poliției Locale Florești, care se vede pusă într-o lumină pe care nu o merită. Sunt oameni de valoare acolo, care se pare au început să vorbească. Nu spre presă, ci spre una din instituțiile alea cu trei litere. Polițiștii locali văd multe și știu multe. Au poate anchete în derulare. Au știință despre fapte penale legate de consumul și traficul de droguri. Dar toate la timpul lor.

Primăria Florești a suferit o rușinoasă înfrângere, arâtând prin măsura respectivă, că nimeni nu este mai presus de lege. Pe lângă faptul că s-a remarcat în toată țara că l-a amendat pe Moș Crăciun, acum Primăria Florești se face a doua oară de râs, pierzând definitiv  procesul.

Ce mai poate urma :

Se pare că edilul floreștean și-a ales exact profilul greșit în persoana lui Moș Crăciun. Dascăl Ciprian este un om liber, căruia nimeni nu i-a spus vreodată ce să facă, când să se oprească. Iar omul s-ar putea să nu se oprească. De ce spunem asta ?

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.- spune articolul 297 C.P.

Ori se pare că în speța de față, o eventuală plângere penală efectuată de către Moș Crăciun, alias Dascăl Ciprian, poate să pună probleme grave edilului floreștean, Bogdan Pivariu, în perspectiva următoarelor alegeri.

Chiar dacă plângerea penală nu se va încheia cu o condamnare, sau Moș Crăciun se va răzgândi, este clară grava lovitură de imagine pe care o primește Primăria Florești și edilul Bogdan Pivariu. 

Apropierea politică Boc-Pivariu în limbaj și promisiuni de genul  ” OSĂ facem” (nu contează ce…), devine cuvântul de ordine  și la Florești. 

                Se pare, că șansele pentru câștigarea unui nou mandat, sunt total compromise, mai ales că la Florești, PNL este dur criticat pe grupuri, datorită haosului urbanistic care domină urbea, a canalelor care refulează la fiecare ploaie mai serioasă, a traficului îngrozitor pe E60, a lipsei de școli, grădinițe, centuri ocolitoare, a lipsei hidranților (au avut loc incendii grave), dar și a lipsei de performanță a actualului edil, care una a promis în alegeri și alta a făcut în timpul mandatului. 

                  

 

 

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights