Lista rușinii Clujului (III)

„În politică, nimeni nu e indispensabil „- Boris Johnson

Reacția noastră apare firesc, continuăm, poate vă cheamă la Bruxelles, după ce primarul Clujului făcea recent o analiză a presei clujene, spunând :  „Mă critică toți, sunt plătite articole împotriva mea, se fac tot felul de campanii.” 

I-auzi domnule primar… Chiar așa ? Păi, eu,  cu banii câștigați din articolele plătite scrise împotriva Domniei Voastre, vreau să  cumpăr o vilă pe malul lacului Como,  un apartament în Londra, să ridic o biserică, să mai cumpăr o casă în Cluj-Napoca care să nu ne-o retrocedeze cineva . Și apoi…OSĂ…Cum a fost cea de pe David Ferenc nr.12.

Lăsând gluma la o parte, vă mulțumim că de data asta nu a mai venit nimeni din SPP să ne caute pe-acasă. Roata se învârte, 2011 nu este 2022.

Legat de campaniile din presă, sunt convins că îi veți trage la răspundere pe jurnaliști folosindu-Vă de organele specializate. ale Statului. Vă amintesc că Traian Băsescu spunea că nimeni nu a câștigat războiul cu presa.

Pentru cei care nu au citit până acum : Lista rușinii Clujului(I), Lista rușinii Clujului(II). Mie personal nu îmi pasă de cuvintele Dumneavoastră, domnule primar Boc, atâta timp cât nu vă legați și de orașul meu adoptiv pe perioada domniei Măriei Voastre ca primar al Clujului, Florești. Ceea ce public nu este meritul meu, ci al celor ce au muncit serios la aceste materiale. 

PRO-MEMORIA = CLUJENII-nu-UITA                                                              COLAJ SINCRETIC CIVIC lunar,

aprovizionat de grupurile civice, media on line non-obedienta clujeana, regionala, nationala…

IMAGINEA anului 2021 ramane emblematica si in TOP-ul din 2022

(De ce?  Pentru ca incalca CONSTITUTIA  de mai bine de 4 ani… vezi comentariile la finalul documentului)

DRAPELUL PATRIEI SCUMPE arborat corect conform CONSTITUTIEI Romaniei (art. 12)

… cu exceptia inadmisibila si intentionata de catre primarului emil boc

 

 

 

 

LISTA RUSINII Clujului

proiect boomerang la initiativa primarului: Verba volant, scripta manent

(implementat din 15 DEC 2020 si finantat de Societatea Civica clujeana)

 

EDITIA din:  30 SEPTEMBRIE 2022

 

LRC – Lista Rusinii Clujului a fost propusa de edil in Decembrie 2020 si deschisa cu firma de casa DIFERIT (a familiei Petri), intr-un moment de ratacire mitomanica, preluata deindata si actualizata lunar de civicii + jurnalistii non-obedienti clujeni, ce se manifesta activ pe cele peste 120 grupuri civice (cu peste 300.000 membri, comentatori si urmaritori), precum si cele peste 90 de firme media on-line clujene, in continua crestere ca numar, postari, comentarii, reactii (vezi pag. 42-48).

Aceasta datorita gafelor, esecurilor, KiX-urilor, intarzierilor, pagubelor, fantasmagoriilor nereusite, gargaragelilor interminabile si ne-sustenabile inregistrate zilnic.

Pentru colectionari-si-istorici, civici-si-nostalgici sau cei ce doresc sa revada ce s-a intamplat in primul an de productie al LISTEI RUSINII 2021 –  anul NE-realizarilor paguboase si restantelor, in care s-a atins culmea ipocriziei-imposturi, dictaturii-de-carton si persiflarii societatii civice… motiv ca acest an fatal 2021, sa NU fie prins nici in SIDU precedent (2016-2020) nici viitor (2022-2030) – studiu pentru care s-a fortat scoaterea discretionara din buzunarul clujenilor a 800.000 euro fara vreo fundamentare completa si realista si nici sa tina cont de zecile de propuneri pertinente ale specialistilor autentici clujeni: hartii-pentru-prosti (fabricate in Primarie cu concursul expertilor Bancii Mondiale condusi de clujeanul Marcel-Ionescu Heroiu), merita un click AICI 2021

(https://drive.google.com/file/d/1wgFko-5NObJu8gmqqmDnn_J2cXaqLBXw/view)

 

Colectia 2022 (da click pe fiecre luna)     MOTTO:  La Cluj nimeni NU mai are voie sa fie prost !

Fiecare cuvant din LISTA RUSINII Clujului lunara ( 51 pagini ) apartine clujenilor ce insista sa-l ajute, educe si aduca la normal pe parvenitul si vicleanul “vizionar”…

Ei reprezinta pe cei peste 75% din TOTI clujenii care au intors spatele si NU au votat bok in 2020, iar actualele sondaje indica prabusirea increderii in actuala administratie Boc, de la 25% la sub 15%.

Nemai vorbind ca, daca va indrazni sa candideze si a 6-a oara fara ca Legea Electorala sa fie schimbata si re-adusa la procedura democratica europeana (adica: 2 tururi de scrutin + limitarea la     2 mandate, ca si in tarile democratice si NU cele bananiere, precum Romania), mai bine de 85% din TOTI clujenii NU se vor prezenta la vot.

Pentru detalii, urmariti-postati-comentati in continuare pe grupurile sociale, precum si media non-obedienta on-line, prezentate la finalul acestui document, ce intra in istoria scrisa a Clujului.

 

Stirile de TOP ale lunii SEPTEMBRIE 2022

(verificate ca surse si ziaristi autori si dezbatute mai jos de clujeni):

 

Stirea Zilei:  LISTA RUSINII Clujului (proiect la initiative primarului, finantat de societatea civica clujeana) are un Raport lunar al grupului de urmarire, monitorizare, sinteza a activitatii zilnice a Primarului, Consilierilor Locali, Staff-ului primariei si unitatilor subordinate, ce este publicat integral sau extrase in presa non-obedienta clujeana.

 

Comentariul lunii despre proiectul la initiative primarului:

Cosma Dan: Cele mai tari critici au trecut direct pe contul de Facebook al D-lui Emil Boc, Clujul Civic, E Fain la Cluj si Cluj. Acolo sunt lucruri exprimate de clujeni ce-l fac praf-si-pulbere pe pitic.

Nimeni nu mai citeste “felicitarile” lingailor si penibililor pupincuristi ce ii aduc osanale “mult stimatului si iubitului tovaras”, ce a ajuns de rasu lumii pentru logoreea ne-realizarilor invartite si prezentate drept “realizari”.

 

Mihai Soica Emil Boc este un politician ipocrit.

Acum se leaga de zeci de mii de clujeni care lucreaza in Cluj Napoca, platesc impozite in Cluj Napoca, dar nu isi pot duce copiii la scolile din Cluj: De ce este Emil Boc un politician ipocrit. Banii clujenilor din zona metropolitană sunt buni, dar copiii lor nu | Foaia Transilvana

 

 

Intrebarile Zilei: S-a mai dus naibi inca un proiect de suflet al “creatorului-inovator grandoman”, respectiv: CLUJUL METROPOLITAN ILUZORIU ???  

         Boc rupe vraja “metropolitanismului” si distruge legatura sensibila/vragila a veneticilor pacaliti, prin noua sa decizie: “Să facă școală acolo, nu să vină la Cluj. Noi, clujenii, ne-am făcut datoria față de clujeni. Am construit cinci corpuri noi de școli. Copilul trebuie să meargă la școală cât mai aproape de casă, iar acest lucru nu s-a respectat. Noi am preluat, la Cluj-Napoca, obligația pe care o aveau primăriile din zona metropolitană. Nu trebuie condamnat părintele, el vrea ce e mai bine pentru copilul lui. Condamnabil este că nu s-au făcut școli, creșe, grădinițe în aceste localități”, a spus Emil Boc, la Realitatea FM.

Mirajul metropolei Cluj-Napoca a luat sfarsit, fiind periclitat de inconsecventa bolnava a deciziilor “creatorului” sau.

Veneticii/viniturile sunt atrasi si vin la Cluj sau comunele invecinate ca sa-si duca copiii la scoli unde se face scoala si facultate de calitate. Acest vis le este dinamitat de cel care i-a ademenit prin gargarageala nesfarsita. Daca si-ar fi tinut gura NU ar fi creat dezastrele prezentat in LISTA RUSINII Clujului (vezi cele 10 probleme grave create personal de “vizionar”, in ultimii 17 ani, mai jos)

 

Têtes d’affiche:  Mathias Rex Mi-e oarecum mila de Emil.

Se spune ca mincinosenia compulsiva e un raspuns de adaptare la un mediu in care personajul nu poate / nu e in stare sa spuna adevarul.

Or, traiectoria emiliana e marcata de imediat 20 anisori numai la Cluj, de presiuni din toate partile, si de manevre peste manevre peste manevre. Nici vorba sa fie el un Mare Pradator.

E un biet calamar care incearca si el sa o mai tarasca, camuflandu-se printre alge si pietre, intr-o mare plina de rechini-rechini.   Iar cand e stramtorat, se screme, si dispare intr-un nor de cerneala.

E chiar nasol sa fii Emil.­­­­

        Cat despre Emil, eu m-as gandi cum am putea contribui ca omul sa se simta suficient de safe sa mai spuna si adevarul.  S-ar putea sa fie deja prea tarziu.

        Plus, ar trebui sa dea si el semne ca si-a dat seama ca are o problema. E neverosimil ca asta sa se intample pana in 2024. Haituit, cu camuflajele descoperite, din ce in ce mai aproape de epuizare.

       Nu-l vad bine.

FELICITARI-cu-DISTINCTIE CIVICA, pentru:

·        Arhiva Primarului Emil Boc : 745 articole – Media9

Comentarii, reactii pe #faceBOK – Grupul Clujul Civic si alte grupuri civice unde a postat jurnalistul ­­­­non-obedient si impartial Ionel Lespuc (vezi lista la finalul documentului)

Catatenii Clujului si civicii, specialistii si istoricii ii asteapta  pe ceilalti jurnalisti autentici si non-obedienti sa-si prezinte ARHIVA Primarului Emil Boc.

ISTORIA NU MINTE, in cazul cronicarilor profesionisti, corecti-si-impartiali ce servesc cetatenii si doresc sa-si marcheze prezenta in ISTORIA ORASULUI COMOARA, bi-milenar.

·        ARTICOL-ul Boc e în război cu activiștii civici care îi critică Metroul: Ăștia nu-s clujeni! Dacă stați în trafic, să îi sunați pe ei – Ştiri de Cluj, a primit mii de reactii pe grupurile civice. Un exemplu CLICK

sau https://www.facebook.com/hadrian.aurelian.1/posts/pfbid08WL7guFdkdtqM3k6iQ2R4Eeksr4CkMy19EVCv9rataoYYTkKr6oposSRHqyHm2WMl?no45ltif_id=1663773392506832&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

––––––––––––

DEDICATIA LUNII

 

 • BOK “PATRIOTUL” UKRAINIENILOR:

 

“Zelenski nu dă doi bani pe limba română în Maramureșul Istotric, Bucovina de Nord și Bugeac. În schimb cere politicienilor români să scandeze de dimineața până seara: ”Slava Ucraina!”.   Romanii NU fac si NU incurajeaza asta !

 

         In acest timp Dorelii-lui-BOKeman, la un simplu ordin telephonic, au dat jos Drapelul Scump al Patriei Iubite din Centru in fata Consulatului Ungariei, apoi cel al UE, (fara sa ceara aprobarea Consiliului Local sau Reprezentatului Guvernului la Cluj), pentru a le inlocui ce cele ale unei tari ostile istoric, non-membre UE si nici NATO.

        Aceasta infractiune este trecuta cu vederea de Prefectul Muntean, care ezita chiar si acum sa-l sanctioneze, cu toate dovezile, sesizarile scrise de consilierii locali, civicii si cetatenii clujeni, consternati de atata ne-inspiratie si prostie a Primarului, inca mentinut in functie.

 

BOKemeni zelosi/doreli inconstienti incalca legea la ordinul telephonic a lui Emil Boc  

si dau jos Drapelul Scumpei Romanii

 din fata Consulatului UNGARIEI,

inlocuind-ul cu cel al Ukrainei, tara ne-prietenoasa cu noi, non-UE si non-NATO, in timp ce

in teritoriile ocupate de ukrainieni din Bucovina de Nord/Cernauti romanii demonstreza si-si cer elementarele

drepturi ale omului iar bucovinenii lui Stefan-ce-Sfant sunt aruncati in prima linie a frontului aberant.

Exista romani care nu doresc reintregirea tarii si revenirea teritoriilor noastre smulse de Ukraina cu ajutorul defunctului URSS, adica: Bucovina de Nord/Cernauti,  Bugeac/Cetatea Alba. Numarul lor scade pe masura ce distrugerile, mortii si fuga romanilor din teritoriile anexat, se apropie tot mai mult de frontierele noastre istorice.

In lumea intelectuala profunda se gandeste precum indrazneste sa afirme: Andrei Marga: ‘Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii: Rusiei – Donbas și Crimeea, României – Bucovina și Poloniei – Galiția:

Andrei Marga, dat afară de la TVR Cluj. Director: „Declarațiile dânsului contravin politicii externe a Statului Român” (clujcapitala.ro)

asa cum a comandat “kievul” prin ambasadorul sau conducerii tarii, adica: Presedintelui si Guvernului Romaniei

(aviz amatorilor de democratie si libertatea cuvantului in UE).

 

Cluj24.ro: proiectul prevede înlăturarea ansamblui reprezentat din scările, soclul si construcția propriu-zisă a crucii, pentru restaurarea și punerea în valoare a bastionului Sud-Estic a Fortificației Vauban, actualmente ilizibil datorită acestei construcții.

       NapocaNews:  Crucea de pe Cetățuie a continuat o tradiție interbelică, când la dorința istoricilor clujeni români s-a

amplasat o cruce pe Cetățuie, care a fost aruncată în aer de hortysti în toamna lui 1940, după Dictatul de la Viena.

Dinu Vasile Nebunul asta isi cauta zilnic cu lumanarea dispretul si ura clujenilor.

Tacnitul trebuie dus la balamuc. Sunati fratilor la Neuro !

Ludovic Crisan Crucea de pe CETATUIE e o realitatea unui anumit timp ,ea este o poveste adevărată și trebuie păstrată pentru a tine treaza sacrificiul făcut de înaintași noștri !!!

Un monument a unor MARTIRI ROMANI căzuți la datorie , primăria condusa de o SLUGA a marinarului BASESCU ,piticul din gradina dorește sa șteargă trecutul înaintașilor noștri fără nici o remușcare, !!!

DEMOLAREA monumentului constituie o TRADARE a interesului național !!!

E cazul ca societatea civila să-și spună cuvântul în acest caz !!!

Veronica Surd  Mai scot mult idiotii astia din jud.Cluj si Cluj monumentele istorice ?? Criminali PNL isti!

Diaconu Costin  *1) Crucea a fost ridicată în locul celei din lemn de stejar care a fost ridicată între 1936-1937….. și care a fost dinamitată în 1948 din dispoziția comuniștilor(?!)   2) Crucea de pe Cetățuie a continuat o tradiție interbelică, când la dorința istoricilor clujeni români s-a amplasat o cruce pe Cetățuie, care a fost aruncată în aer de hortysti în toamna lui 1940, după Dictatul de la Viena.(?!) ///  PITICUL atomic va *rezolva definitiv controversa !

Mihai Iliescu Chiar nu mai aveau altceva de făcut??? Cine o fi idiotul care a putut să gândească astfel ? Unde o sa reamplaseze crucea sau vor s-o de-a la fier vechi ??

… continua pe #faceBOK ne oprim si va rugam sa vedeti dvs. in originalul macelaririi mitomanului viclean si parsiv…

 

Asta ne mai lipsea …:

Asa am aflat si noi (de la englezi) cine nu lasa clujenii terorizati si nemultumiti sa doarma noaptea. Ei cer disperati sau fac sesizari, petitii sa nu mai aterizeze/decoleze avioane trecand peste centrul orasului si sa fie mutat/inchida aeroportul Someseni.

Motivul: este zgomotul asurzitor de cateva ori mai mare al avioanelor anglo-americane, decat al celor comerciale, mult peste cel permis si mai ales noaptea cand lumea se odihneste. Legea e grav incalcata. De ce?

Ce treaba au avioanele astea secrete si de ce nu folosesc aeroportul militare de la Luna/Campia Turzii (40km)? Nici pana acum la acest aeroport militar NATO, cu pista pentru operare aeronave mari, NU este permis accesul aeronavelor civile (lucru ne-acceptat in Spania, Franta, Italia… alte tari NATO).

Varianta dezvoltarii unui AEROPORT REGIONAL este propusa de acum 30 de ani si reluata de societatea civica dar, “cineva, nu spunem cine”, ne tine pe loc si NU ne lasa sa ne dezvoltam propria cale de transport international, aflata la mica distanta de: Bistrita, Tg. Mures, Alba Iulia, Cluj…

P.S. un fin analist ce ne-a trimis informatia se intreaba: “sper ca perfidul albion nu foloseste micutul aeroport de acoperire civil al Clujului, ca sa justifice/fenteze lumea cu zboruri secrete pentru arme si alte tampenii aduse din Commonwealth in absurdul razboi inutil declansat in Ukraina. Daca-i credem pe ziaristi, pare ca noi livram armele si, domie feri sa le si plateasca Ciuca ?”

Ar fi oportun ca un ziarist clujean de investigatie non-obedient, profesionist si independent sa cerceteze daca aeronavele militare straine platesc parcarea si serviciile aeroportuare, alimentarea cu carburant la Aeroportul “Avtram Iancu” al clujenilor.

Cine deconteaza cheltuielile?  Altfel, aceste “aventuri nocturne” extrem de deranjante (nu lasa pe clujeni sa doarma linistiti noaptea) produc pierderi la Bugetul Aeroportului, a Judetului si automat buzunarului clujenilor.

––––––––––––––––

 

TOP     10

 

 

 1. Traficul INFERNAL-si-POLUANT exagerbat in 4 mandate de administratia locala: “Boc NU vrea sa aplice nici o solutie propusa de specialistii consacrati si civici clujeni pentru a atenua traficul gandit, creat, administrat, dezvoltat de EL personal timp de 18 ani, continuind sa cheltuie banii pe studii-pentru-prosti si aiurizante, in scopul justificarii obsedantului METROU iluzoriu, care i-a luat mintile”.

PETITIA Consiliului Civic Local Cluj / Nr. 718543/305/02.09.2022

Catre Primaria Municipiului Cluj-Napoca,
in atentia doamnelor/domnilor consilieri alesi in C.L.Cluj-Napoca

(sustinuta in sedinta Consilului Local)

Ref. Propuneri pentru facilitarea mobilitatii urbane .
Consiliul Civic Local Cluj-Napoca, doreste sa va supuna atentiei cateva solutii rapide, tranzitorii, pe termen scurt-mediu si ieftine, pentru degrevarea traficului rutier din municipiu.
Avand in vedere stadiul unor proiecte majore de infrastructura, consideram oportun si va solicitam ca propunerile de mai jos sa fie introduse in dezbatere publica in acest an, astfel incat, daca sunt vazute drept pozitive de clujeni, sa poata primi alocari bugetare in 2023.
Astfel, pentru traficul pe axa est-vest, in mod special spre/dinspre comuna Floresti, consideram ca exista trei componente principale care pot fi solutionate individual :
1)  accesul la autostrada A3 se face doar prin nodul Gilau sau nodul Turda,
2) foarte multi locuitori din zona metropolitana fac naveta cu auto personal intre Floresti si Cluj-Napoca,
3) traficul de tranzit intre Floresti si Apahida/Jucu trece prin zona centrala si pericentrala.
Pentru punctul 1) propunem accesul la autostrada la nodul Ciurila prin constructia de bretele in zona subtraversarilor existente Ciurila – Prunis – DJ107L in prima faza, urmat apoi in a doua faza  de o legatura auto cu zona Colonia Faget / Calea Turzii / drumul Sf. Ioan in cale separata (o „centura” a localitatilor Ciurila si Salicea).
Pentru punctul 2) propunem pregatirea unui proiect de tramvai in cale proprie (varianta studiata si in studiu de prefezabilitate al proiectului metroului), pe traseul liniei de metrou intre depoul Bucium si punctul terminus din Floresti, realizat de asa maniera incat materialul rulant poate fi schimbat la garnitura de metrou usor cu minime costuri.

Avantajele acestei solutii alternative, de rezerva sunt executia foarte rapida (doar lucrari la suprafata, fara parti subterane, conectare la infrastructura existenta) si posibilitatea de finantare exclusiv din fonduri locale. Aceasta, desi nu va maximiza reducerea traficului auto, va scoate rapid multe masini din trafic prin oferirea unei alternative moderne, comode si nepoluante.
       Pentru punctul 3) propunem accelerarea finantarii si executiei Drumului in lungul caii ferate, care este complementar Centurii Metropolitane, avand insa avantajul timpului de executie net superior.

Aici, propunem ca in dezbaterea publica sa fie introdusa etapa II a acestui drum, cu prelungire pana in zona Nervia – Apahida si conectare cu varianta Valcele – Apahida, respectiv prelungire in lungul paraului Nadas pana in zona Baciu, alta zona in dezvoltare si generatoare de trafic rutier al navetistilor.

–––––––––––

CONSILIUL CIVIC LOCAL CLUJ-NAPOCA

SOLICITARE IN BAZA Legii nr. 52/2003

din 27.09.2022

Catre Primaria Cluj-Napoca,

Stimate domnule primar Emil Boc

       Prin prezenta formulam o cerere in baza prevederilor Legii nr. 52/2003, privind transparenta decizionala in administratia publica,solicitand organizarea unei dezbateri publice cu tema:

SOLUTII RAPIDE, IEFTINE SI TRANZITORII, PE TRMEN MEDIU SI SCURT,

PENTRU DEGREVAREA IN 2023 A TRAFICULUI RUTIER DIN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA.

       Prin HCL nr.1 din 22 noiembrie 2021, municipiul Cluj-Napoca a aprobat Studiului de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusive legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții” – componenta investițională Magistrala I de Metrou. Proiect din inițiativa primarului.

         Proiectul in cauza a facut un parcurs foarte lent de aprobare la Ministerul Transporturilor si nici pana astazi nu a fost adjudecat pentru executie si finantare.

        Din acest motiv preocuparea clujenilor si a CCL este de a gasi caile de degrevare rapida a traficului intern si de acces in Cluj-Napoca, fara a perturba mersul proiectului susmentionat.

        Va rugam sa ne notificati pe aceasta adresa data si ora dezbaterii publice si documentele care sunt puse la dispozitia publicului.

Vă mulțumim pentru solicitudine,

          Numele și prenumele petentului:CONSILIUL CIVIC LOCAL CLUJ-NAPOCA, prin secretariatul exercitat de catre LADO Cluj-Napoca Adresa/e-

mail:consiliulcivic@gmail.com sau la telefon 0722511470. Secretariatul,

 

… continua pe #faceBOK

 

SOLUTIA CE-I TRECE PRIN prin BETON FEJul fara imaginatie, cel mai ne-inspirat, pagubos si pagubos manager pe care l-a avut Clujul.

Uitati-va si voi ce vrea sa ne impuna agitatatul care a crea traficul INFERNAL-si-POLUANT in 4 + 1/2 mandate (18 ani) !

Omul asta e normal? Micutul “ceusescu” se straduie sa se ridice la nivelul mentorului impuscat? Dupa ce a taiat salariile si pensile romanilor ca PM, acum vrea sa le taie masinile, apoi “firesc” si caldura, curentul, laptele, painea …?

Asta, mai umbla liber pe langa noi pe strada ?

… continua pe #faceBOKPentru a nu incarca cu zeci de pagini Lista Rusinii Clujului, ne cerem scuze ca NU mai putem da copy-paste sutele de reactii, comentarii, injuraturi, apostrofari ale cetatenilor nemultumiti de minciunile administratiei bok, promisiunile desarte, metrourile si alte bazaconii ca solutii indrugate si gargaragite de Dl. Emil Boc si Dl. Dan Tarcea.

Va invitam sa le vedeti in original pe #faceBOK (lista grupurilor este la finalul acestui document)… desigur daca va intereseaza sau le folositi la studii electorale, sociologice, istorice, etc.

 

 

 1. METROUL-lui-BOC ( METRObocul ) a fost demontat bucata-cu-bucata de specialistii clujeni si sinteza a fost data publicitatii in presa locala-si-nationala, trimisa la Comisia Europeana si Banca Mondiala pentru a deschide ochii “Guvernului Meu” (partas si in flagrant la acest esec pe “filiera pd-pdl-pnl”, din toate ministerele avizatoare/“mioape”) sa-l opreasca pe mitoman si celalti faptasi, ce vor fi destituiti si apoi pusi sa plateasca:

TOATE cheltuielile de la Bugetul Local cu hartii-pentru-prosti:

studii de   fezabilitate cu date eronate/false in valoare de peste 7 milioane euro)!!!

NU uitam, includerea METROULUI ILUZORIU in mod fortat in SIDU 2020-30, realizat “la comanda” vicleanului, de catre expertii BIRD/Banca Mondiala pentru 800.000 euro, apoi Planul de mobilitate-transport metropolitan si alte bazaconii de milioane de euro risipiti, din buzunarul clujenilor fraieri, fabricate in capul si biroul “vizionarului  smintit”.

Acum, s-a blocat grav din nou pentru a 4-a oara si a iesit complet din termenul de realizare cu finantarea infima de la UE-PNRR.  Faptasul contestat a trecut de la DEZINFORMARE (minciuna datelor false/fake din studii-pentru-prosti) la DIVERSIUNEA penibila si abaterea atentiei fraierilor asupra altor NE-realizari prezentate drept: “realizate”.

     Cauza: traseul gresit “ales”de Dl. Emil Boc, aberatiile incluse la “indicatiile pretioase” ale vicleanului si datele incomplete + false ale proiectantului (pre-fabricate de un oarecare “specialist” Oprea – manipulatorul de serviciu, ca sa iasa cum vrea Boc) au generat firesc o serie de LAMURIRI SUPLIMENTARE din partea potentialilor investitori/contractanti.

Asa ca licitatia s-a amanat de pe 5 MAI pana la finele lui IUNIE, apoi IULIE, apoi pe 20 AUGUST (fix) cand a fost din nou suspendata sine die (cica pentru SEPTEMBRIE – care deja a trecut si, “PATRONUL PROPRIETAR al METROULUI nu mai indrazneste sa promita OCTOMBRIE, nici macar cu jamate-de-gura)… si o va tine tot asa… pana la Gherla…

Boc a fost abandonat mai intai de Ghinea (guru PNRR) cu zicerea: “Daca a insistat, sa se spele pe cap cu el (n.r. metroul)” si apoi de Grindeanu care a dar i l-a pus pur-si-simplu in brate iar acum l-a trimis la plimbare ca “sa-si recalculeze indicatorii”. Dl Emil Boc, parasit-si-izolat a ajuns in situatia cand NIMENI NU-L MAI AJUTA, pentru ca nimeni nu-l mai crede !

Filiera guvernamentalo-ministeriala PD-PDL-PNL este in curs de desurubare cu “specialistii” ei cu tot. La Cluj s-a subtiat aproape total !!!

BETONISTUL feroce isi continua mitomania de unul singur, desigur pe banii fraierilor de contribuabili clujeni … NU din PNRR sau fonduri NE-rambursabile, cum ne-a tot aburit cand prindea vreun microfon.

 

Alo, consilerilor politrucizati ai Consiliul Local obedient, sunteti pregatiti sa aprobati in unanimitate indicatorii ca sa   va mai adaugati “la dosarul personal” aceste sume cerute de Primarul vostru, ce vi le vom imputa nu peste mult timp ?

NU uitati sa va recititi saptamanal drepturile-si-obligatiile conform legii dar, mai ales riscurile asa-zisei meseri vremelnice/ job temporar pentru care v-ati angajat, pe asa zisul <vot> al catorva clujeni platiti/motivati politrucic !”

Va amintiti ce ati votat fiecare dintre voi in parte?  Civicii o sa va diminueze permanent amnezia.

Raspunderea e personala, chiar daca Boc  este impricinatul principal.

Dupa avantul inconstient, ignorarea seniorilor specialisti si arheologilor, “vizionarul mitoman” (devenit “ARHEOLOGUL SEF”) i-a convins pe proprii “specialisti” sa scrie ce vrea EL in Studiul de Fezabilitate. Indicatorii aprobati prin Hotarare de “Guvernul Meu”, la propunerea LUI si votat de consilierii locali sunt masluiti si nefiresti.

Abia acum s-a prins “mesterul manole” ca METROUL său ILUZORIU nu se poate face pe sub CENTRUL ISTORIC decat cu niste costuri inzecite si un risc imens, fiind ne-sustenabil si ne-rentabil. NU intra in discutie statiile de sub turnul Catedralei Sf. Mihail si cupola Catedralei Ortodoxe, ce vor cadea la vibratii in timpul constructiei/sapaturilor si trecerea trenurilor pe sub ele.

Acum ca s-a convins dar nu recunoaste in mod viclean, mai si mimeaza ne-cunoasterea existentei actualului “Tren al Navetistilor” (format din peste 45 garnituri ce tranziteaza zilnic Clujul), ce-l care il aducea acum 30 de ani la scoala la Cluj pe EL personal, ca intern sau navetist.

L-a re-botezat “inovativ” si pompos: “tren metropolitan” – proiect ce nu-i apartine, fiind al CFR si NU al Primarie.

 

Cei cativa BOKemeni din Cluj si Guvernul vremenic al plagiatorului cu 4 stele (filiera mafiota pnl) isi continua peroratiile ne-specialistilor, la presiunile/strofocarile inimaginabile ale vicleanului Conf.Dr. al UBB/FSPAC, Emil Boc   (consum inutil-si-penibil de efort, energie, bani si timp), pentru a trage mâţa de coadă zi-de-zi si a-l salva de la demitere pe acest mitoman pagubos.

Acesta chiar ar trage dupa el, tot actualul “partid de cualitie-si-balama”, pe care l-au spulberat o data cu infiltrarea PD-PDL la varful PNL… Sa-l auzim pe unul din cei ce-si bate joc de Dl. Boc, ce nu se prinde nici macar acum:

Viorel Baltaretu: „Anunțul de suspendare a licitației pentru realizarea metroului clujean este o veste cât se poate de nefastă.Sincer, la început mi-a fost greu să diger entuziasmul administrației clujene, în frunte cu dl. Boc , cu privire la oportunitatea investiției, dar mai ales cu privire la capacitatea administrației de la Cluj de a gestiona un astfel de proiect, iar acum după ce m-am obișnuit cu ideea ca vom avea metrou înainte să avem centură, se pare că nu vom avea nimic. Doar povești faine, simulări tridimensionale și foarte multe realizări investiționale mai mult în planul virtual și de marketing și foarte puțin sau deloc în „meandrele concretului”, ca să citez pe cineva mai priceput ca Boc la marketing politic.

Tacneala creerului BOKeman, totusi continua si nu se lasa pana: “voi muri cu metroul legat de gat”

Chiar daca nu are finantare si guvernul+investitorii/executantii proiectului si sapaturilor l-au parasit lunile trecute, BETON FEJ s-a re-trezit si ne spune ca:

De unde frate atata banet, poate o fi gasit Boc, in gradina la Rachitele comoara dacilor… Vai saracu zapacit, in ce s-a bagat!

… o punem la Rubrica “Sa radem cu Piticul” de mai jos, deoarece unii o citesc fara sa mai piarda vremea cu “lucrurile serioase zise-si-facute” de Dl Primar conf.dr. UBB/SPAC Emil Boc .

Alexandra Oană În urmă cu aproape un an am votat favorabil proiectul metroului. Am spus însă atunci că acest vot nu este un cec în alb și am cerut Primăriei Cluj-Napoca responsabilitate, predictibilitate și transparență în gestionarea proiectului.

Astăzi am fost din nou chemați să dăm un vot proiectului de metrou. La 10 luni de la aprobarea acestuia nu mai vorbim însă doar despre proiect, ci mai ales despre capacitatea Primăriei de a-l implementa. Ce am votat azi nu a fost doar actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției, cât mai ales încrederea că Primăria o poate duce la bun final.

Iar votul nostru a fost unul de abținere.

După o licitație amânată de 3 ori iar apoi suspendată, după o majorare cu 500 milioane euro a investiției, după răspunsuri vagi legate de sursele de finanțare a întregului proiect, ținând cont de riscul major de pierdere a celor 300 milioane euro din PNRR, avem toate motivele să fim rezervați în legătură cu capacitatea administrației locale PNL și a coaliției de guvernare PNL-PSD de a duce la bun sfârșit acest proiect.

Domnul Primar a răspuns că toate aceste întârzieri, amânări și rectificări se datorează conflictului din Ucraina, care nu putea fi anticipat anul trecut.

Este exact genul de situație la care ne refeream când spuneam că proiecte de o asemenea anvergură necesită management performant, care să prevadă toate scenariile posibile și să pregătească în timp util soluții alternative. Or, scumpirea materialelor de construcție era un risc de care trebuia să ținem seama și pe care trebuia să îl abordăm din timp.

Cum era de așteptat, proiectul a trecut și fără votul nostru.

Sperăm doar că în perioada următoare vom vedea mai multă proactivitate și planificare din partea administrației, întrucât viitorul clujenilor și banii tuturor românilor trebuie tratați cu seriozitate și responsabilitate.

Radu Molnar Metroul de la Cluj NU se va face!

Motivul este foarte simplu: administrația PNL nu a fost în stare să facă o groapă de gunoi sau să construiască o singură școală. Ori al doilea metrou din țară e un proiect de o ambiție nemaivăzută pentru acești neperformanți.

Și asta mai ales dacă ai transformat primăria într-o cantină pentru gurile de partid și ignori sistematic specialiștii și profesioniștii care te contrazic. Practic fiecare acțiune a conducerii liberale are un singur scop: imaginea publică.

Dar ea funcționează până la un punct, căci iluzia se risipește când trebuie să confirmi cu fapte. Ori lipsa unei școli noi, lipsa podurilor renovate, traficul infernal sau inutilitatea gropii de gunoi de milioane de euro ne demonstrează că împăratul este gol.

Eu zic încă de la începutul anului că metroul nu se va face, însă dacă atunci credeam doar eu, acum devine evident pentru tot mai multă lume. Și asta pentru că administrația clujeană a uitat complet care este scopul metroului și face totul posibil să se autosaboteze!

Știind că problema principală e ieșirea spre Florești, cum să iei decizia ca primele stații construite să fie doar în Cluj-Napoca? Asta ar însemna că timp de 10 ani să se lucreze doar la metrou, lăsând să se acutizeze cea mai aglomerata ruta a județului!

Pentru că mega-proiectul acesta ne asigură că în următorii 10 ani nu se mai întâmplă nimic major în Cluj-Napoca.

Odată demarate lucrările la metrou, nu o să mai existe resurse financiare sau umane pentru nimic altceva. Iar proiecte alternative de tipul tramvaiului, ar fi date uitării.

Traficul infernal care ne afectează pe toți cei din Cluj-Napoca este o problemă reală și stringentă. Dar soluția nu este visul glorios al lui Emil Boc ! Dar sunt convins că nu vom ajunge acolo, pentru că administrația PNL nu e destul de capabilă să treacă de faza de licitație, nici vorbă de execuția lucrărilor…

… continua pe #faceBOK

 

 

III. CENTURA CLUJULUI o himera si o promisiune ne-onorata de mai bine de 12 ani: <marea problema si incurcatura fortata in care s-a implicat personal-si-incompetent “vizionarul” s-a produs prin obligarea Consiliului Local obedient (majoritar pnl) sa-i aprobe nu doar traseul si inducatorii indoielnici in care NU se mai poate incadra dar si confruntarea cu rascoala cetatenilor, activistilor de mediu, specialistilor, proprietarilor de terenuri care s-au opus si continua sa-l hartuiasca cu problemele legate de:

 • defrisarea intentionata a copacilor pe intinse suprafete verzi traversate de “Centura”,
 • distrugerea premeditata a Bailor Someseni – sit balnear protejat,
 • defrisarea portiunilor de padure Faget si Baciu,
 • exproprierea unor proprietari ce se opun categoric din cauza sumelor derizorii oferite,
 • propunerii unor solutii tehnice ridicole apartinand unor arhitecti-ingineri straini de gandirea-spiritul-inteligenta clujeana…
 • … continua pe #faceBOK

 

REZULTATUL lipsei de neuroni, a impotentei, habarnismului si risipei de banilor publici pe hartii-pentru-prosti dedicate “metroului-si-aiurizantelor” au dus la AMANAREA, NE-realizarea CENTURII si PRELUNGIRII TRAMVAIULUI la ambele capete !    Acestea sunt prioritatile absolute promise de 17 ani, realizabile firesc din banii clujenilor (pana acum Emil Boc  a cheltuit peste 4,7 miliarde de euro de la Bugetul Local si NU se vede nimic, mai ales aceste 2 proiecte ESENTIALE, cerute de clujeni)

Tampenie-si-Impostura a administratorilor municipiului Cluj-Napoca ai ultimilor 17 ani !

 

CONCLUZIA: pe Primarul Emil Boc (principalul vinovat) l-a surprins si in acest an (al 18-lea):

STUDENTII !!!     

S-au întors studenții. Haos pe Observatorului! Bandă de circulație, blocată de zeci de mașini (monitorulcj.ro)

Studentii sunt vinovati… crede Primarul Emil Boc,

NU EL cel ce trebuia sa ia in serios propunerile-solutiile cetatenilor, civiciilor specialisti autentici si sa faca CENTURA + PERELUNGIREA TRAMVAIULUI la ambele capete de mai bine de 18 ANI !!!

Cata ipocrizie, politrucism aberant, minciuna si impostura, adunate intr-un singur om, de nimic.

CALVARUL BOKeman a reiceput !!!

… continua pe #faceBOKva invitam sa cititi in original sutele de comentarii la adresa mitomanului…

 

 

IV – HAOSUL URBANISMULUI HIDOS: creat, inovat, dezvoltat intentionat-neinspirat-sufocant de BOC & co. din PRIMARIE, incepand cu 2004, aduce Clujul la nivelul “urbanismului” kitsch al tarilor din lumea 3-a (prin incalcarea legii, abuzuri, coruptie, ipocrizie, impostura, ne-pricepere, penibil…).

Conlocuitorii considera actuala “epoca”:

BETON    FEJ

Tema “HAOSUL URBANISTIC” ramane in top in ultimele luni, ca numar de postari, articole si reactii ale cetatenilor clujeni total nemultumiti de ce zice-si-face administratia vremelnica actuala.

METROUL, CENTURA, SPITALUL de URGENTA, etc. au trecut in stand-by datorita lipsei de fonduri si vointa politica a noului “guvernul meu” condus de un sărman plagiator cu 4 stele.

·        Va ieși scandal. Emil Boc i-a pus pe „lista rușinii”, iar acum primește replica: A mimat derularea contractului – media9

·        Decizie radicală. Primăria a reziliat contractul pentru PUG, bucureștenii fac conferință de presă  media9

·        Emil Boc „OSĂ” „rupă” contractul pentru actualizarea PUG-ului – ZiardeCluj.ro

·        Primăria Cluj a reziliat contractul pentru PUG – Ziar Gazeta de Cluj

·        Ei se ceartă, noi rămânem fără PUG. Ce spune Synergetics despre contractul cu Primăria – media9

·        Cartierul Sopor se extinde. Cum arată noile șantiere de blocuri care se construiesc aici (imipasadecluj.ro)

·        “Noul Cluj” se construiește cu banii americanilor. Cum ajung în Transilvania banii familiei Trump (zcj.ro)

·        Se restructurează. Autorizație de bloc între casele de pe Blajului – media9

·        Tribunalul Cluj: Primăria nu mai poate şantaja clujenii să doneze terenuri pentru a obţine autorizaţie de construire | Făget, Sălicea – parcele pentru case, cabane (wordpress.com)

·        Decizia ÎCCJ prin care este desființată practica Primăriei Cluj-Napoca de a lua cote din terenuri în schimbul autorizațiilor de construire (clujust.ro)

Mathias Rex  O veste de-o însemnătatea enormă: ÎCCJ desființează practica Primăriei de-a condiționa eliberarea autorizației

de construire de cedarea unei părți din teren.

      Astfel, practic, se încheie o epocă.

      O epocă a șantajului (vezi cazurile răsunătoare ale lui Sile Pușcaș și Dorin Bob, dar și cele a literalmente sute de anonimi mai

puțin înfipți, mai puțin tupeiști, cu mai puțină putere de negociere – precum și speța citată, dar în care, ce să vezi, s-a rupt

brișca primăriei).

     Noua eră în schimb, care începe, nu e una roz.

     E o eră în care primăria nu mai are la dispoziție (nici) această pârghie – dovedită nelegală – și deci de-acum Primăria CHIAR

va trebui să premediteze dezvoltarea urbană, și să gândească și să

execute străzi, canalizări, sensuri giratorii, etc., mai repede decât vin dezvoltatorii cu planurile. Dar asta nu o să se întâmple.

     Urmează deci o nouă eră marcată de o și mai mare incapacitate a primăriei de-a crea infrastructură urbană, de și mai

multă presiune, junglă, abuz și haos. Cu un PUG deja ciuruit de sute de procese pierdute.

      Dar nu-i nimic, totul e sub control, așa cum aflăm chiar de la domnul primar: mâna invizibilă a pieței va regla lucrurile. Ar fi

și nesănătos să se bage.

Succes!

Ionescu Pop foarte bine! sa se construiasca pana in drum si daca se poate si cu balcoane peste. Boc oricum isi ia partea,

dezvoltatorul, si el, doar pentru public mai insemnau ceva acele spatii cedate, ca mai aveai loc de un trotuar macar de o

persoana. Dar acum aceasta era s-a incheiat, vom circula pe langa masini, pe drum

Mathias Rex/Ionescu Pop nu, mașinile o să circule pe trotuar.

Ioana Dumitrescu Helo! E de multi ani practica cea „noua”/sfarsitul unei epoci  . De vreo 6 ani. S-au desfiintat pana acum de

sute de ori acele conditionari de instantele din Cluj, prin hotarati definitive.

Ioana Dumitrescu ok, trebuia să formulez „încet se termină o epocă”. Noutatea este, dacă vreți, publicizarea unui caz care a

ajuns până la ÎCCJ.

Eniko Vincze Nu știu dacă asta este veste bună sau rea. Este mai degrabă gri. Pentru că urbanismul total dereglementat și

privatizat nu este bun. Face haos, pe lângă că face profit în buzunarul unora, și mari găuri în buzunarul altora. Iar acel profit de

multe ori este jaf din bunul public, și capitalul nu dorește să contribuie cu nimic la crearea de bunuri publice.

Sebi Palacean/Eniko Vincze iară vreți lucruri pe gratis? Pai Burebista își cumpără o parcelă sa își facă casa, plătește pe teren

200 euro/mp. Dezmembrează pentru drum. Și dumneavoastră vreți sa îl de-a gratis primăriei?

Mya Avarvarei/Sebi Palacean dezmembram pentru drum, platim tot noi impozit pe drum (la primarie) si nemernicul nu da

autorizatii pe terenul dezmembrat. Celor mici si fara proptele, fireste!

Sebi Palacean Foarte tare! Revenim sau rămânem la drumuri de 4 metri.

Virgil-Pavel Marian/Sebi Palacean nu-i chiar așa, oricum faci dezmembrarea și rămâne terenul ca drum, dar nu mai trebuie sa-l

donezi primăriei . Dacă vrea dezvoltare sa-l cumpere/sau alte mijloace

Ilie Nicolae/Sebi Palacean cam mult. O mașină încape în 1,5m

Alexandru Dohotaru/Sebi Palacean = 4 benzi de trotinete

Mihai Savu Pe străzile private nu este iluminat public, nu este trotuar, nu este asfalt, nu este transport public, nu vine mașina

de deszăpezire.

Cam așa era str. Edgar Quinet înainte de a fi donată Primăriei. Locatarii au vrut să o doneze ca să se rezolve problemele

acestea pe care nici constructorul și nici proprietarii terenului nu le-au rezolvat (sper că bine am înțeles).

Acum tot nu este iluminat public, tot nu sunt trotuare, dar măcar e asfaltată și se deszăpezește. Aduce și avantaje preluarea

străzii de către Primărie. Dacă nu ar fi acel șantaj cu obținerea autorizației…

Adrian Bujita VIITORUL stă in urbanizarea de noi terenuri adiacente CLUJULUI.

Primăria cu infrastructura, investitorii ( de preferat firme autorizate ) cu INVESTIȚIA și garanția obligatorii !!

Așa se DEZVOLTA SĂNĂTOS o metropola , ce vrem sa fim , nu HAOSUL asta fără nici un ORIZONT , doar dus de VALUL

cumpărătorului ( și acesta slab avizat )

Vrem EVOLUȚIE , trebuie sa vedem un pic mai DEPARTE ! Nu doar ce băgăm azi in buzunar .

Rares Paul Jula Foarte buna analiza…de ani de zile boc  se pozează și își face reclama cu tot felul de „realizări” care aparțin

administrației locale, singurul lor „merit” e ca le a dat voie „sa facă”…si dezvoltatori imobiliari chiar au făcut spre deosebire

de administrația boc  care și a chstigat numele de O SA… avem  niște incompetenți!!!

Laura Paunescu Si Boc inca este primar ? Rusine !

Mya Avarvarei/Laura Paunescu cea mai mare rusine!

Emanuel Țudic Sa inteleg ca Boc al nostru ii un inapoiat înrăit??  Hai ma nu vezi ce Șmarț Siti colorat avem…

Florin Vilciu Sociopatul Boc o sa faca in curand poc!

Cristescu Mihai oare unde se duc banii nostri din impozite locale?

… continua pe #faceBOK

·        Statov Maria:  Pe când un trotuar de 70-80 cm pe str. Donath, în treimea superioară până în DONATH Park?     Pe o singură parte.  Strada ține de Cluj.  Cele mai apropiate școli și grădinițe sunt în Grigorescu. ClicK

Reactii civice la adresa administratiei Boc, creatoare de tot mai multe probleme zilnice, amanarea rezolvarii

miilor de cereri urgente ale cetatenilor, rupta de realitati si ne-inspirata/incompetent-indiferenta, campioana la

 vrajelile BOKemenului:

Statov Maria Copiii peste 12 ani ar putea coborâ până la stația de autobuz. Taxiurile uneori nu vin, părinții lucrează des de

dimineață. Bunică în vârstă fac naveta cu taxi Calea Baciului-Donat Park-Școală – Calea Baciului. Și costă Bolt mi-a luat din

DONATH Park până la școală 51 lei.  Iar odată Donath Park – Școală – str Școlii (Calea Baciului) 106 lei.

Tudor Turcu Așa e rezultatul lipsei de cooperare dintre două primării și localități vecine, și a urbanismului haotic din Florești,

unde au aprobat blocuri in camp, deși nici străzi nu erau acolo, decât un drumeag de țară..

… continua pe #faceBOK, cu rugamintea sa le vedeti in original din lipsa de spatiu in aceast document- sinteza.

V. CLUJUL celor 350.000 locuitori (cu buletin) poate asigura calitatea vietii noastre sustenabile !!!

 

o   Clujenii NU doresc un oras metropolitan cu 1 milion de locuitori, aglomerat, poluat, cu probleme sociale si de criminalitate, vinituri si imigranti incontrolabili saraci in BIDONville, drogomani/declasati, banditi/gangsteri “c’an far west” si, amenintat de epidemii sau carantine, surprize neplacute sau imprevizibile etc. etc., asa cum vedem in metropolele din America sau Europa sau Asia.

De aceea:

 • Cei ce vor veni la scoala sau la munca trebuie sprijiniti/indrumaiti sa se stabileasca in comunele limitrofe; la inceput pe culoarele unde exista deja o infrastructura (ex. sosea, cale ferata) si terenuri, mana de lucru
 • Limitarea inteligenta a aglomerarii noii populatii „in centru” inseamna o dezvoltare normala si linistita, fara probleme inutile create inutil, indiferent cine administreaza vremelnic bi-milenarul municipiu in acest
 • Prelungirea liniilor de TROLEU si BUS-uri ELECTRICE (NU Diesele poluante si costisitoare) spre: ViVo-Floresti-Gilau, Apahida, Baciu, Chinteni, Feleac, SelGros – Pata, etc. etc. dar mai ales, pe bulevardele Clujului: Dorobantilor, Brancusi, Borhanci, Zorilor, Buna Ziua, Grigorescu, Bulgaria…
 • continua pe #faceBOK

 

Adrian Radu: Marea majoritate a intelectualilor si clujenilor-din-Cluj au avut impresia ca mocanul/motul, crescut la tara in mediul verde si curat al motilor traditionali si venit sa faca scoala la Cluj, va aduce in bi- milenarul Oras Comoara prospetimea verde a Apusenilor, aerul curat si peisajul naturii autentice.

Dar, s-au trezit cu un BETONIST feroce si parvenito-sfertodoct, ce insista de 17 ani sa ne deranjeze, aglomereze si transforme exact in ceea ce nimeni nu doreste, adica: o viata stresanta, poluata, inundata de kitsch-ul haosului urbanistic si cultural de care fug toti oamenii normali, dornici de o calitate a vietii si un mediu sanatos, confortabil, relaxant, creativ, inteligent, rentabil si sustenabil.

         Pentru ca nu reuseste sa inteleaga ce vor clujenii, noi trebuie sa-l schimban si NU el pe noi !

… continua pe #faceBOK

 

 

VI  CLUJUL VERDE BETONAT, o alta himera promisa de Emil Boc  (moțul/mocanul care a uitat de unde a plecat, din mediul de vis-si-sanatate al Apusenilor verzi-si-traditionali), sustinatorul si fabricantul zecilor de studii-pentru-prosti pentru distrugerea verdetii orasului, florilor si copacilor seculari, al solutiilor betoniste proaste-si-scumpe, al incompetentei peisagistice.

Constatam o lipsa totala de inspiratie peisagistica si multi bani publici risipiti discretinar pentru umplerea pusculitei firmelor “de casa” PD-PNL.

 

 Denes Laco  Sisif-din-Primarie, chiar daca a fost calificat “tampitul care a insistat sa se faca pe deal alunecos, la fel ca si investitii din LOMB finantate de clujenii fraieri si tembelii de la Comisia Europeana (nu verifica nimic)”

 

GUNOIUL-lui-BOC de 5 STELE –  in “noua epoca de aur” a cresterii calitatii vietii clujenilor, aburiti cu vrajeli Rachitelene

 

 

 • Obsesia sfertodoctului venetic si anti-VERDE Alin Tise , continua cu noi “investitii” aberante din banii clujenilor, in ZONELE “VERZI” ale Clujului. Asta, in loc sa-si vada de marile intarzieri si insuccese inregistrate in peste un deceniu de conducere ne-performanta: Groapa de Gunoi/CMID, Parcarea la Aeroport si Statia de tren la 180m de sensul giratoriu din fata acestuia, Renovarea Bibliotecii Judetene de pe Koga si alte probleme ne-solutionate in satele, comunele si oraselile judetului.

S-a apucat sa creeze noi IARMAROACE, CIRCĂRII si constructii KITSCH fix in parcuri si aleele de relaxare cu aer curat, locuri de joaca ale copiilor… ce ar trebui protejate si ingrijite. Cetatenii Clujului cer: NU aglomerate cu tot felul de inutilitati ridicule de “lumea a 3-a”.

Dupa tampenia lui Emil Boc cu BETONAREA si crearea Parcurilor-fara-Verdeata, iata ca acum “taranoii repetentii din Consiliul Judetean & Primarie” s-au lansat in acoperirea spatiilor verzi ramase si a aleelor firesti pentru plimbare, cu noi “inovatii” ridicole si amplasate fara a cunoaste nimic din ceea ce are Clujul traditional: arhitectura peisagera si opozitia fata de Kitsch-ul adus de vinituri !!!

Taranul ne-educat tot taran ne-educat ramane, cu toate ca respira intr-un oras intelectual si inteligent!  Pana si cei mai greu la cap dintre venetici/vinituri, care “s-au domnit” rapid, detesta aceste GHERETE-CHIOSCURI-TONETE-CASUTE-STANDURI-RULOTE-etc., in care se vinde mancare de proasta calitate gen “fast-food romanesc”, ce pune in pericol sanatatea clujenilor. Protectia Consumatorului si DSPcj nu au nici un cuvant de spus?  Sau, chiar si acolo s-au aciuit numai BOKemeni ne-educati, veniti “de pe sate”?

Cat o mai fi CIUBUCUL personalul al sefului functionarilor ce aproba aceste penibilitati “licitate”, pentru a prinde un astfel de loc in parc sau pe alee?

 

Va fi modernizată zona din jurul Cluj Arena. Vor fi cumpărate mai multe „căsuțe” moderne – NapocaLive

Model de GHERETA Kitschoasa propusa de Tise pentru “dezvoltarea moderna” a parcului si aleilor de  la ClujArena (pe care o administreaza in mod falimentar), pentru inceperea implementarii viitorului sau IARMAROC in Centrul Clujului.

Altul fara inspiratie, educatie, consilieri care sa-l ajute in handicapul sau intelectual.

In mintea LUI redusa a incoltit dorinta ca EL trebuie sa faca “ceva” ce i se pare LUI personal potrivit-si-frumos, pentru Orasul Comoara bi-milenar/incarcat de istorie-cultura-arta autentica.

Deci, sa faca: “chioscuri si rulote moderne !?!”

Dar hai sa-l auzim, pentru a-l mentiona ISTORIA SCRISA A CLUJULUI, pe initiatorul, autorul, aberantul judetist Alin Tise: „Dorința noastră e să modernizam zona din jurul stadionului, care a devenit în timp o destinație de `street food`, și să-i dam o coerență vizuală și funcțională. Aceste module vor avea un design unitar și atractiv, ele urmând să înlocuiască actualele chioșcuri amplasate la intrarea de pe Aleea Stadionului. În acest fel ne dorim să diversificăm și mai mult oferta pusă la dispoziția celor care vin în zonă pentru a participa la evenimente sportive sau muzicale, respectiv pentru familiile cu copii care ajung în părculețul din vecinătatea stadionului”, a declarat Preşedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tişe.

Un oras intreg asteapta ca TOTI consilierii locali normali la cap, clujeni-alesi-de-clujeni, sa respinga in Comisia de Urbanism si in sedinta Consiliului Local aceasta propunerea tip “Bangladej”, ce va transforma cea mai frumoasa zona verde si parc a Clujului in: IARMAROCUL-lui-TISE.

Dati-i cu flit in Consiliul Local si Judetean, lui Tise  parvenitul ne-educat, Kitschos, ne-inspirat si “a tot stiutor”…

Dl. Primar Emil Boc, aveti acum o sansa sa va mai spalati rusinea aprobarii BETONARII spatiilor verzi si a parcurilor-lor-verdeata, sa aratati ca ganditi-si-actionati precum clujenii inteligenti, intelectuali autentici…

… continua pe #faceBOK… va invitam sa vedeti in original comentariile cu sutele la adresa administratiei locale si judetene, a managerulor ne-performanti si pagubosi              .

 

Veneticul BETON FEJ nu se lasa indiferent cate sute de critici a incasat si mai ales dupa ce clujenii l-au facut pulbere pe arhitectul Szabolcs István Guttman, obedient ce se da drept “architect peisagist” BETONIST, executant fara opinie a inovatiei BOKEmene: PARCUL-fara-VERDEATA:

Asta a inteles “vizionarul” din criticile si solutiile alternative propuse de specialist si opinia publica. NU a schitat macar o incercare de a corija grava gafa pe care o impune, a adapta, optimiza la cererea clujenilor oripilati de: BETON-BETON-BETON

Acum arata groaznic, va imaginati dupa ca vor pune TOT BETONUL COMANDAT !!!

Si asta in loc sa-l puna pe arh. Szabolcs István Guttman sa re-deseneze + stopeze punerea de dale + scoaterea a 50% din cele deja montate inutil, sa renunte la “scena circarilor” din capul lui Boc, daca ea NU a fost ceruta nici de Opera si nici de Teatru, deoarece ei NU doresc sa joace in noua zona rachiteleana a Clujului intelectual-artistic-cultural istoric.

 

Mai jos aveti UN GRUP de TEMBELI in arhitectura peisagera a Clujului istoric, contempland BETONAREA la comanda a spatiului verde, inconjurarea copacilor cu placi de granit (pentru sufocare).

Ei stau ingropati cu picioarele in dalele asezate peste terenul de joaca al copiilor, straturilor de flori si gardurile vii plantate in secolul XX si smulse salbatec de dorelii angajati de Primar.

Teatrul/Opera NU au cerut public sa se faca scena in parc, asa ca se va dezvolta un iarmaroc visat de rachitelean, prezenta nelipsita a lui Moldovan si kitschurile acelorasi “Produs de Cluj” dar intr-un loc/spatiu total impropriu. Poza vorbeste de la sine:

“Lipseste” arhitectul “peisagist” Szabolcs István Guttman,

de la biroul de arhitectură K&K Studio,

cel ce NU indrazneste sa-si modifice din mers noul concept BOKemen: PARC FARA IARBA-si-FLORI !

si sa inlocuiasca imediat dalele in exces cu extinderea spatiului verde (ex. iarba, arbusti, flori, pomi),

asa cum cer miile de clujeni ce doresc sa se simta confortabil in parcul lor centenar.

Are timp in luna septembrie sa corijeze grava gafa de arhitectura peisagera a “locului de iarmaroc/balci” cerut de circar.

 

 

VII  Managementul NE-performant si pagubos al administratiei Boc   ajunsa la capatul liniei de “metrou iluzoriu” si al altor mitomanii ale ne-priceperii-impotentei-incompetentei-coruptiei.      Consilierii Locali pnl (pd-pdl revopsiti) aproba pe banda toate ineptiile si aiurizantele fara sa aiba habar ce voteaza sau sa cunoasca continutul hartiilor-pentru-prosti produse de niste functionari obedienti politrucizati.

 

In aceasta luna BETONISTUL feroce (tradus in maghiara clujeana cu: BETON FEJ)  a trecut la COMPARAREA BETONARILOR sale ne-inspirate/ne-reusite/ne-dorite/anti-VERDE…, cu Barcelona, Paris si alte vise ce-l napadesc si-I fac sa-i cada parul din cap in timpul noptii.

 

Dar, hai sa vedem “performantele manageriale” ale acestei luni:

O jumătate de milion în plus pentru parcul care curge la vale – media9

 

Acum mai trebuie o aprobare de Consiliu Local de modificare a proiectului prin care sa lase Crucea de pe Cetatuie in pace. Alti bani si timp irosit !

Simbolurile si valorile Clujului sunt in mare pericol datorita acestui parvenit, viclean si smintit:

Boc  despre Crucea de pe Cetățuie: Zona va fi modernizată, dar fără să fie afectată Crucea. – Cluj24.ro

Il vedeti cat de ferm e acum, speriat de bisericile a tot puternice? La fel de ferm a fost si cand BOKemenii lui au fortat comisia de urbanism si Consiliul Local. HOORROORR !!! .

Alte costuri, alte resurse si timp pierdut de acest “manager” complet NE-performant si dictator-de-carton.

 • CONCLUZIA: cine l-a speriat de moarte pe cel viclean-din-Cluj, ne-inspiratul pagan:

Patriarhul Daniel a pus piciorul în prag: Crucea de pe Cetățuie nu va fi înlăturată – Gazeta de Cluj

Unde s-o fi ascuns pana acum BOKemenul salajean Ion Andreicut?

Sarmanul, poate ca nu a aflat pana acum ca si METROUL-lui-BOK ii va dobora Catedrala Ortodoxa, prin sapaturile, statia si apoi exploatarea dihaniei dracului!

Sa-l informeze cineva de urgent pe Seful Bisericii Daniel pana nu pune jos cupola sustinuta de drugi de otel ce stau sa cada. Andreicut, NU a avut nici o reactie la sesizarile specialistilor clujeni.

Dorel-din-Cluj e gata sa primeasca semnalul inceperii lucrarilor “cu indicatori masluiti”, de la smintitul mitoman/bokeman.

Deci, mai Boc : Toți vorbesc de școli noi, adica sa construiesti macar o scoala in cartierele vaduvite sa nu se mai chinue copii, parintii si bunicii sa traverseze tot Clujul, zi-de-zi. Nu reusesti sa pricepi, chiar asa limitat mintal esti. Din cauza aceasta amplifici la maxim TRAFICUL INFERNAL-si-POLUANT, enervezi nu doar scolarii, profesorii dar pe noi TOTI clujenii care suntem obligati sa-ti suportam tampenia-si-gargarageala pe care o arunci zilnic peste oras.

Chiar asa de prost esti ?

Lasa scolile din Centru in pace doar fa curatenie, zugraveste, repara, intretine si modernizeaza la standarde inalte cerute de clujeni.

Fa omule macar o scoala primara, ca-ti termini ultimul mandat al vietii si te dispretuiesc                intelectualii acestui oras inteligent, in care inca esti considerat tot un penibil venetic sfertodoct si parvenit.

 • Unul din cele mai relevante exemple de impotenta mageriala, coruptie si prostie a binomului Boc-Tarcea, un studiu de caz ASA NU pentru o banala punte/parleaz de cateva zeci de metri:

În ce stadiu se află lucrările la Podul Porțelanului și când trebuie să fie gata? Filmare din  DRONĂ (monitorulcj.ro)

Cand de fapt, NU are nici un merit la introducerea si dezvoltarea privata a IT-ului in Cluj incepand cu primii ani ai ‘90 si NU e in stare de 17 ani sa-si digitalizeze Primaria (re-vezi gluma: “functionarul digital”/ANTONIA/MyCluj…), cu tot ajutorul voluntar al grupului de IT-isti ce s-au oferit sa-l asiste sa inteleaga, apoi sa introduca TIC si solutiile optime de DE-birocratizare.

Nici macar un director de IT NU vrea sa angajeze in Primarie, pentru ca i-ar spulbera aberanta organigrama cu 7 nivele (!?!) pe care troneaza EL dar, ranjind fals “la radio” ca: “nu se angajeaza nimeni pentru salariul oferit” de EL.

Ofensa adusa clujenilor inteligenti si IT-istilor cu afirmatia ca: inainte de 2004 traiau intr-un ORAS GRI, RAMAS IN URMA, cand a venit  EL – mesia tehnologica (marele habarnist in IT) si l-a adus pe locul 2 pe tara, depaseste imaginabilul si-l pune pe locul la care aspira: NEBUN.

Se face ca uita ca a creat “noi locuri de munca bine platite pentru birocratia electora-politrucica pnl”, sporind numarul sinecurilor si pierde-vara ai birocratiei desuete si sclerozate, de la 500 (in 2004 la inscaunare) la peste 1500 (azi).

Locuitorii din Someșeni reclamă zilnic deranjul fonic, vizual, dar și faptul că ciorile lasă foarte multe excremente.

Clujenii, civicii, specialistii deranjati de poluarea sonora si raspandirea “gainatului infectios” in cartiere, scaderea calitatii vietii in “Orasul de 5 Stele a lui Bok”  au sesizat pericolul CIORILOR-lui-BoK&Tise de ani de zile.

Chiar inainte de numirea ineficientului CITY MANAGER, titlu obtinut pentru un salar mai bun de ing. Gheorghe Surubaru, cel ce incaseaza bataia de joc a Primarului viclean si mincinos.

Cine credeti ca viseza sa fie, NUMIT prin “concurs”, Seful Clujului ce sa ocupe inaltul/banosul scaun al achizitiilor?  Ce salar va avea in scopul mentinerii corectitudinii si evitarii ciubucurilor si coruptiei partinice-pnl?

Probabil un nou “pensionar prematur” cu pensie speciala?

… continua pe #faceBOK

 

 

VIII  BIROCRATIA, PRIVILEGILE, CORUPTIA, ABUZURILE administratiei BOC

 

<Din 2004 (anul inscaunarii) ”vizionarul viclean” a reusit sa mareasca pana acum de la 300 la peste 1500

numarul hartogarilor “P.C.R.” din Primaria ne-reformabila/ne-digitalizabila, creind “noi locuri de munca bine

platite pentru birocratia electoral-politrucica”, care sa-i asigure voturile prin plata prompta de catre clujenii contribuabili (platitori de taxe, impozite, amenzi…) a: salariilor fara indicatori de performanta, sporurilor exagerate pentru lucrari functionaresti inutile, a sumelor suplimentare din participari la mai multe Consilii de Administratie si deplasari in strainatate, bonusurilor/vaucerelor de masa-si-vacanta, primelor si multiplelor facilitati/smecherii acordate discretionar acestora (de la bunuri de birotica si toaleta… la telefoane si gratuitati de tot felul), etc. >

Daca verificati veti vedea ca majoritatea salariatilor sunt parteneri sau au firme pe numele rudelor si fac afaceri cu statul/primaria-pnl…

Doar Curtea de Conturi, DNA-ul, etc. stau impasibile si contempla jaful generalizat, pagubos, politrucizat si naclait al retelei mafioto-liberale, ce s-a organizat sub nasul lor la Cluj.

BOKemenii electorali  isi fac munca de justificare a aberatiilor gandirii “vizionarului”, a NE-realizarilor vopsite in realizari, amplificarea PR-ului ridicol cu “realizarile NE-realizate” si alimentarea gargaragelilor nesfarsite care sa le justifice munca inutila dar foarte bine platita din Bugetul Local (buzunarul contribuabilului fraier).

 

Clujenii se intreaba: De ce oamenii astia in loc sa faca lucruri utile, profitabile/sustenabile pentru urbe pentru banii pe care-I primesc lunar, se complac in acesta naclaiala birocratica degradanta, manifesta rezistenta la digitalizare si se ploconesc in fata managementului NE-performant creat, inovat, impus de tandemul: Boc(guralist)   si Tarcea(zongorist) ?    Tipa de la udmr nu conteaza, nici de coloratura …

 

Nimicul birocratic zilnic pe care-l fac NU reflecta nici unul din principiile de baza ale unei administratii performante, adica: eficienta, rentabilitate, profitabilitate, sustenabilitate, optimizare, digitalizare, competenta, responsabilitate, ordine si disciplina, consultare permanenta cu cetatenii care-I platesc …

… continua pe #faceBOK… zecile de reactii ale cetatenilor nemultumiti de faptul ca mincinosul scrintit fuge de raspundere si nu-si vede/recunoaste gafele si KiXurile evidente, tot mai multe si in fiecare zi.

 

         Cel mai bun exemplu al acestei luni in privinta managementului NE-performant, risipei, habarnismului birocratic al administratiei Boc este Podul Portelanu. Cu o intarziere de 3 ani de la constatarea neglijentei in serviciu, trebuie urmarit, evaluat insusi Primarul, cel ce prejudiciaza grav Bugetul Local.

Un consilier local curajos l-a luat intre coarne pe BOKemen  si l-a obligat sa actioneze. A durat 3 ani, timp in care nu doar prejudiciul provocat de “drobul de sare” gasit intamplator dupa ce Primarul Emil Boc neglijent si dispretuitor/discretionar a aprobat studiul de fezabilitate incomplet, a semnat contractul de proiectare si executie GRESIT dar si cresterea preturilor ce a ridicat costurile platite din buzunarul clujenilor/ Bugetul Local la peste 25 milioane de lei (pentru o banala “punte” de cativa metrii peste Somes !?!).

Civicii cer o ancheta pentru “stabilirea vinovatilor” din partea Curtii de Conturi si DNA pentru imputarea prejudiciilor produse de neglijenta, proasta gestionare si favoritism practicata de “nea Poc”  (vezi articolele despre Diferit, VCE…).

         Vladimir Matusan: “De asemenea, lucrările efectuate de firma Diferit, care urma să se stabilească dacă sunt utile sau nu, până în momentul în care s-au stopat lucrările, plus valoarea pe care Primăria a trebuit să o achite unei noi firme de proiectare. Mai mult, prețul a crescut enorm și s-a ajuns la o valoare de aproape 25 de mil. de lei pentru Podul Porțelanului”

… continua pe #faceBOK

Primarul NU a avut pana acum nici o reactie prin care sa puna la punct jurnalista si ziarul, care sa restabileasca adevarul, lasand ipocrizia-si-impostura sa-i mareasca PR-ul pentru fraieri.

Asta e o banala problema de morala dar, hai sa o vedem pe cea administrativa pentru care Boc e platit conform full time job description:

       TIMPUL ce i-a mai ramas la dispozitie Primarul – “Chair”, pentru solutionarea problemelor grave ale Clujului.

Acum va trebui sa-si piarda timpul cu “birocratia bruxeloaza” si sa paseze sarcinile-raspunderea lui Tarcea, Surubaru, (udmrista nu conteaza) si directorii carora le-a marit salariile.

… continua pe #faceBOK

 

PRIMELE CRITICI CIVICE aspre la adresa Primariei privind proaspat inauguratul Parc/ Baza La Terenuri, câteva problem remediabile prin implicare civică.

Vă îndemn și pe voi că în afara reacțiilor pe social media, sa trimiteți sesizări oficiale. Fac constant acest lucru, iar perseverența contează, chiar dacă lucrurile nu ies din prima. Trimit la adresa registratura@primariaclujnapoca.ro . Un exemplu mai jos!

În atenția dlui primar Emil Boc

Subsemnatul Adrian Dohotaru, domiciliat…, utilizator aproape zilnic al bazei sportive La Terenuri, semnalez câteva probleme care pot fi remediate. Sigur că ne bucurăm de baza sportivă, de aceea ne-am și mobilizat în trecut de mai multe ori pentru amenajarea acestui spațiu, dar unele lucrări puteau fi realizate mai profesionist. Dau câteva exemple:

 • trebuie instalate grătare pe cca 150 de metri sub pădure pentru a nu fi prezent pericolul cădea, mai ales copiii, în spațiul gol dintre pista de alergare și peretele de beton care delimitează baza de pădure.
 • se fumează în baza sportivă, inclusiv pe terenuri de sport, unde sunt aruncate chiștoace. Rolul camerelor și gardienilor este de a preveni astfel de comportamente deranjante pentru persoanele care practică sport ori pentru copii, iar fumatul poate fi dirijat spre zone mai retrase, special amenajate, de pildă, la un capăt al aleii de lângă pârâu.
 • Nisipul nu e întreținut de nimeni, deși e folosit de persoanele care joacă volei pe nisip ori de copii. Nisipul trebuie săpat și greblat regulat, o dată la câteva zile, fie de personalul bazei sportive, fie de echipa de la spații verzi. Fiind nisipul atât de dur, jucătorii joacă încălțați.
 • panoul de cățărat din clădirea administrativă a fost proiectat greșit pentru că nu permite mutarea prizelor de cățărat și gândirea mai multor trasee. Fără trasee care să fie modificate printr-o nouă investiție în panouri profi, angajarea personalului care să supravegheze panouri neutilizate și cu un design defectuos devine risipă din banul public.
 • betonul turnat excedentar la pârâu duce la acumulări de apă cu mătasea broaștei, de culoare întunecată, zonă care nu e folosită de nimeni. Propun spargerea betoanelor și renaturarea pârâului.
 • renaturarea să fie cuplată cu păstrarea grădinilor încă nedistruse și transformarea lor în grădini comunitare. Chiar dacă numărul de utilizatori ai grădinilor e mic, ele constituie un peisaj cultural și ecologic valoros pentru cartierul Mănăștur, care să fie replicat prin formalizare în mai multe locuri din Cluj. În momentul de față, supraviețuiește o treime din suprafață.
 • mesele de tenis de masă din interior trebuie să rămână orientate pe axa est – vest, chiar dacă intră mai puține, nu nord sud cum au fost puse inițial pentru a nu intra soarele în ochi jucătorilor care joacă cu fața spre fereastră.
 • parcarea bazei, adiacentă parcării supraterane este nefolosită, goală 95% din timp, ceea ce conduce la parcarea utilizatorilor bazei pe străzile deja înghesuite din Mănăștur.
 • lucrările adiacente de modernizare a infrastructurii de lângă bază au condus la mutarea unor trovanți, specifici zonei Feleacului și Făgetului, al căror loc mai bun poate fi găsit în baza sportivă La Terenuri, sub pădure.
 • alee pietonală și ciclistă care să lege cinema Dacia de zona La terenuri pentru a evita traficul auto, pe malul pârâului. În eventualitatea reabilitării, pârăul să fie renaturat, nu betonat, iar aleea să fie realizată din material permeabil, nu beton asfaltic.

… continua pe #faceBOKPentru a nu incarca cu zeci de pagini Lista Rusinii Clujului, ne cerem scuze ca NU mai putem da copy-paste sutelor de reactii, comentarii, injuraturi, apostrofari ale cetatenilor nemultumiti de minciunile administratiei bok , promisiunile desarte, metrourile si alte bazaconii ca solutii indrugate si gargaragite de Emil Boc si Dan Tarcea .

Va sfatuim sa le vedeti in original pe #faceBOK (lista grupurilor este la finalul acestui document)… desigur daca va intereseaza sau le folositi la studii electorale, sociologice, istorice, etc.

 

Emil Boc a trimis o garnitură super șmecheră la București din care fac parte tinerii liberaliȘtefania Ferencz„creierul lui Boc de la București” secretar general la Interne, Mircea Abrudean – șeful cancelariei primului ministru Ciucă, cu rang de ministru (fost Prefect de Cluj extrem de apropiat de primarii clujeni indiferent de partid) șiiiii Ovidiu Cîmpian, un boldozer politic, strategul lui Boc de la primărie plecat pentru moment secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, și unul dintre POTEȚIALII URMAȘII la primăria Cluj-Napoca. După greul Alin Tișe, numele lui Cîmpian, Moisin și Tarcea sunt vehiculate ca posibile variante la primăria Clujului dacă Boc ia calea Bruxelles-ului.

… continua pe #faceBOK…

 

 

IX  CULTURA “de cumetrie” sub zodia politrucismului Kitsch incurajat financiar de administratia Boc&co., care au sters + ras Clujul de pe lista CAPITALELOR CULTURALE EUROPENE (!?!)

Autorii acestui esec istoric pentru Clujul Cultura-Artistic sunt in continuare bine-merci in aceleasi scaune , acele “noi locuri de munca in birocratia electoral-politrucica”, tocand in continuare BANII-pentru-CULTURA platiti de fraierii de clujeni la Bugetul Local; sa-i reamintim: Emil Boc (primar), Alin Tise (presedinte CJ), Florin Morosanu (director Casa Municipala de Cultura), Stefan Teisanu (director Centrul Cultural Clujean), Rarita Zbranca (director program CCC)…

        “Bugetarea Participativa” este o alta tehnica politrucica de “sifonare culturala” (de catre beneficiari finantati de Primarie dar, fara rezultate, cum ar fi: Centrul Cultural Clujean si Casa de Cultura Municipala (abonati eterni), in favoarea maririi/sporirii “bazinului electoral”.

Trepadusul “cultural” si ceilalti ca el au pus mana pe “mecanismul” de finantare a artei-si-culturii clujene si manipuleaza grosolan pe cine pot si ii voteaza “intelectual”.

Cand te gandesti ca propunerea instituirii “Bugetarii Participative” apartine CCL-Consiliul Civic Local Cluj, care in naivitatea lui, de acum un deceniu, a crezut ca acest mecanism va sprijini nediscriminatoriu arta-si-cultura clujeana autentica, ong-urile inteligente ale calitatii vietii si va forta Primaria/pnl sa nu mai spuna ca :”NU SUNT BANI” !  Ei acum sunt bani pentru cine trebuie-si-voteaza “cultural-intelectual-artistic !

Nici un civic nu a crezut ca se vor produce deviatii grosolane spre “politica culturala liberala” si stoparea inconstienta a calitatii vietii, promovate de nelipsitii saltimbaci galbeni.

Profitorii abia au asteptat sa mai prinda un filon si sa-l captureze-capuseze-deturneze-acapareze-electoralizeze. Mai, Consiliu Civic Local Cluj, “daca taceati, filozofi ramaneati”.

Acum, daca ii intrebi, vor raspunde iresponsabil dar relaxat si persiflant, “la microfon”:  EU/NOI NU SUNTEM DE VINA. VOI ATI PROPUS. VOI RASPUNDETI !

 

Cea mai mare “realizare” culturala in “epoca boc-din-rachitele” este tristetea pictorilor, sculptorilor, graficienilor, fotografilor, designerilor, textilistilor, altor artisti si oameni de arta-si-cultura, care repeta zilnic si la infinit: “CLUJUL nu mai are nici macar o GALERIE de ARTA si nici un CENTRU CULTURAL”.

Orice oras european de talia Clujului are astfel de facilitati oferite creatorilor de arta-si-cultura de catre municipalitate, comunitatea locala si privati.

Noi avem peste 500 de astfel de consacrati in tara si strainatate, alte mii de absolventi ai UAD, AMGD, ai liceelor de arte vizuale, muzica, coregrafie… care ar face Clujul sa straluceasca in cultura europeana si mondiala, sa-l faca atractiv pentru studenti si tineri talentati din tara si strainatate, pentru turism cultural.

Ei ar face sa creasca din nou valoarea culturala a “Capitalei Transilvaniei” si ar atenua preferintele promovate de saltimbacii galbeni venetici aflati “la putere culturala” a Orasului Comoara.

 

Dupa stergerea Clujului de pe HARTA Capitalelor Culturale Europene acum 3 ani de “brigada cultural-artistica a lui BOC”, aceasi brigadieri cu aceasi politica culturala neinspirata, bazata pe “talentul artistic” al sfertodoctilor-lui-Boc, se revarsa zilnic peste municipiul multi-cultural si bi-milenar…

         Proiectul Centrul Cultural si Filarmonica se amana la infinit iar celelalte angajamente culturale asumate “pe cuvant de onoare” de binomul Boc-Tise, imediat dupa anuntarea eliminarii Clujului si pierderii titlului de Capitala Cluturala Europeana, sunt aduse la nivelul kitsch-ului arhicunoscut…

 

CULTURA DROGURILOR, psihoactivelor si halucinogenelor, adusa in Cluj de Emil Boc prin UNTOLD.

        Incapacitatea lui de prevedere, lipsa capacitatii organizatorice si de blocare a drogomanilor veniti in bande mafiote la UNTOLD sa infecteze copiii si tinerii clujeni, au pus Clujul pe „traseul drogurilor”.

Degeaba a cerut ajutor lui Lucian Bode. „Garzile de boctari” a lui Buta au fost ridicol de depasiti de situatie. Ministrul de Interne a sosit cu intarziere cu intariri, timp in care retelele de drogomani se formasera si psihoactivele au patruns adanc in masa de tineri exaltati/excitati si naivi.

Amandoi + Buta (seful festivalului) sunt vinovati pentru zadarnicirea combaterii acestui flagel (vezi ce s-a intamplat la UNTOLD in LISTA RUSINII CLUJULUI anterioara, din August/cluck – mai sus la istoricul LRC).

Politia cere noi si noi sume exorbitante ca sa lupte cu BOKemenii drogati.

Zilnic traficul de droguri creste, impreuna cu dependenta de halucinogene aduse copiilor nostri. Scolile, facultatile, cluburile… sunt atacate sub nasul politistilor.

Felicitari BOKeman , ai reusit si de data asta sa lovesti Clujul in sanatatea si stabilitatea lui, in calitatea vietii si „boluzirea” adolescentilor nostrii.  Sa platesti TU PERSONAL acum tratamentele cu dezintoxicarea copiilor nostri si eliminarea dependentei de droguri. Cretin!

NU TE LINISTESTI ?  NU TE VOM IERTA mafiotule, pentru ca ai pus Clujul pe LISTA DROGURILOR din EUROPA!

CULTURA-si-EDUCATIA BOKemena legata de INFECTAREA Clujului si ZADARNICIREA combaterii pandemiei COVID continua. Aceasta dupa miile de critici ale cetatenilor Clujului privind zgomotul infernal, deranjarea Spitalului de Copii 6 zile-si-nopti la rand si a celor din blocurile invecinate. NU mai vorbim de TOT ORASUL toata noaptea pana la ora 4-5 DIMINEATA (grava incalcare a LEGII si a bunului simt elementar), cu aducerea fix in Centrul Clujului a infectatilor la iarmarocul ANTOL:

 

Bravo cretinilor:  Boc+Buta, Tarcea, Bode&co …

… continua pe #faceBOK

 

 

X.  RUBRICA: Subiecte cu peste 100 de reactii ale clujenilor in primele 24H

 

         In cei 18 ani (de la inscaunarea mitomanului in 2004) saltimbaci galbeni au facut praf peste 4,5 MILIARDE de EURO din buzunarul clujenilor/Bugetul Local, sub ochii blajini si inmarmuriti ai cetatenilor fraieri si lasi.

Cei care l-au ales si-l mai sustin pe BOKemen  (au scazut de la 25% in 2020 la aproape 12% din TOTI clujenii). Saltimbacii galbeni spera inca, doar-doar le va mentine cineva privilegiile si le va acoperi obrazniciile de a “fura” cat mai mult Orasul Comoara bi-milenar.

 • Cele mai dezbatute subiecte ale lunii sunt cele legate de:

Ordinea de zi: Ședința din 7 septembrie 2022 • Cluj-Napoca (primariaclujnapoca.ro)

… continua pe #faceBOKavem rugamintea sa ne intelegeti rove vedeti comentariile cetatenilor acolo, sunt cu sutele si NU reusim sa mentinem acest document lunar de sinteza la max. 50 pag.

Erno Szabo· Oare Compania de Transport Public Cluj Napoca SA incaseaza bani necuveniti din buzunarul tau?

         Ce se intampla cu banii care sunt incasati vinerea “verde”? Dar cu bilete luate din greseala sau bilete validate atunci cand ai gratuitate (abonament) dar ai uitat de el?

        Cat incaseaza CTP din micile “greseli” care sunt taxate fara o explicatie clara cum iti pot fi returnati banii sau inlocuit biletul.

        Si cel mai important, unde se duc banii incasati necuvenit, pentru ca vinerea verde este deja platit/ decontat de Primaria Cluj catre CTP. Noi mai platim un bilet din neatentie pentru ca asa e facut sistemul sa-ti taxeze neatentia.

       Adica exista o taxa de fraier?     Taxa de neatent?    Taxa de “vina ta”?

Adica daca e vina mea inseamna ca nu mai am dreptul la banii mei luati fara titlu legal?

Reactiile civicilor:

Alexandru Vetesy se numește donație

Erno Szabo/Alexandru Vetesy Donatie involuntara.

Alexandru Vetesy da,dar tot o donatie este

Rares Paul Jula În sfârșit! Aplicația de bilete a CTP Cluj nu mai încasează bani de „Vinerea Verde”, ziua în care transportul e gratuit (monitorulcj.ro) din iulie e articolul nu se mai încasează datorita consilierilor locali usr-plus nu te mai fura ctp ul (administraratia boc )

Erno Szabo Este vorba de biletele digitale (titluri de calatorie in format digital) dar ce se intampla cu biletele fizice imprimate pe hartie? (De ce dispare cerneala daca pastrez biletul in buzunar ca sa am dovada pt. mai tarziu sa-mi recuperez banii (pe cale administrativa sau in judecata?)

Erno Szabo/Rares Paul Jula “Povești din autobuz. „Vinerea Verde” încă nu i-a convins pe clujeni. Biletele, în continuare cumpărate

Erno SzaboAutobuzele cu traseu și în afara municipiului Cluj-Napoca NU au transport gratuit de Vinerea Verde

Raducelea Suchita CTC vinde „la negru” bilete la POS-urile din autobuze care NU DAU CHITANTA (din lene sa puna hartia consumata pentru bilet).

   La inceput ele functionau si primeai bilet/chitanta pe hartie ca sa o poti deconta si vedeai daca poti justifica plata in caz ca vine CONTROLORUL.

   Acum taxarea se face ca la biserica, adica la fel ca la CUTIA MILEI fara chitanta (alta evaziune fiscala).

CTC a inventat deci prima CUTIE ELECTONICA A MILEI din LUME (cu asta se poate lauda Dl Primar Emil Boc, ce face tot posibilul sa fie PRIMUL in LUME si CEL mai MARE smart).

   Deci ANAF, Curtea de Conturi a caror functionari circulati cu autobuzele ia incercati sa platiti cu cardul biletul si constatati pentru AUTO-SESIZARE aceasta evaziune fiscala !

   Daca NU va auto-sesizati o sa va dam pe voi in judecata pentru ca musamalizati aceasta frauda si ilegalitate in forma continuata, extinsa intentionat si vizibil la majoritatea bus-urilor si vom arunca toate POS-urile cu emitere de chitanta ale voastre la gunoi din pietele taranilor, magazinele micilor buticari, altor nacajiti, haituiti si supravietuitori ai „economiei de ceata” care au fost obligati sa cheltuituiasca si sa-si puna POS cu chitanta printata (ca la MOL) etc. etc !

   Dl. Neag, ce se intampla domle, te faci de ras acum la batranete…? Ti-ai facut un cont secret pentru pnl unde sa cotizam si noi fraierii, care ne-am saturat de matrapazlacurile “bandei de pucisti de la Cluj a lui bok si rares TRUMP-istul, ce au spulberat ultimul partid istoric…” (citat din documentul LISTA RUSINII Clujului-proiect initiat de primar si finantat de societatea civica). Anghel Aranyos Grupul acesta are cuvinte de lauda la adresa Clujului? Sau doar venin? La cum arata postarile de aici, Clujul zici c-ar fi un oras din Botswana

Traian Croitoru/Anghel Aranyos laudele, pozele, promisiunile și minciunile sunt pe pagina edilului șef…

Radu Mititean/Anghel Aranyos pai laudele nu au nici o utilitate practica, utile social si civic sunt criticile argumentate. Ca din critici se poate invata si corecta erori si preveni altele pe viitor si imbunatati ceea ce exista sau se practica acum. Cine conduce / adminitreaza ceva ar trebui sa asculte / citeasca criticile argumentate primite, ca parte din sarcinile lui in acea functie ( sau sa i le sintetizeze cineva), pe cand laudele ar trebui sa le lectureze eventual in timpul liber daca e genul de persoana care se simte bine cand e laudat sau ii pasa de asa ceva…

Ovidiu Era/Anghel Aranyos Pai fix bancnotele din Botswana primesc edili orasului de aici Pa .. si .. pu …La revedere

Greta Pente Mie imi place cum stau controlorii la pândă pe autobuzurile metropolitane. De uiti sau nu stii ca Vinerea Verde nu se aplică in Baciu sau Floresti, cum ai trecut de ultima stație din oraș, dau năvală controlorii. Interesant ca numa in Vinerea Verde sunt chiar atat de activi. Si cel mai interesant e ca acționează de exemplu in zona Baciu in primele doua statii, unde pe tablă scrie si numarul 31 si numarul M31. Dacă nu esti din zona si nu știi ca de fapt 31 nu se mai oprește acolo si nu ai coborât sau taxat repede un bilet platesti Vinerea Verde cu 70 lei pe loc sau 200 lei prin proces verbal. Eu am pățit-o, cu toate ca pe tablă era afișat linia 31 si M31.

Lucian Todoran Atâta timp cât campania „Vinerea verde” are menirea să atragă oamenii să folosească transportul în comun, dacă omul oricum folosește autobusul sau nu știe sau uită de campanie, cred că e legitim să fie taxat pentru serviciul de transport care i se oferă. E ca și cum ai fi pe un magazin online la checkout. Dacă ai și cunoști un cod promoțional și îl și folosești, atunci beneficiezi de reducere/gratuitate; dacă nu – nu.

Borde Paul Eu aș propune să fie săptămâna , verde pentru toți locuitori Clujului și a zonei metropolitane , aș finanța o parte din costuri din creșterea prețului la parcare în zona 1 , si din biletele vândute către ne rezidenți .

Cred că ar merita făcută o încercare.

Elek Levente/Borde Paul cu o mențiune. Utilizatorul să aibă calitatea de angajat la o companie din Cluj, elev, student sau pensionar.

Călin Şolea/Borde Paul și pentru vinerea verde se decontează

Róbert Varga Sesizarea a fost transmisă incorect către Primărie…de aceea e declinat. O asemenea problema poate fi eventual rezolvată de compania de transport.

O deconectare de la plată a întregului sistem vinerea ar fi cea mai bună soluție pe termen lung și din comentarii se pare că deja e activă în anumite locuri.

Simina Rendler/Róbert Varga, in aplicatia MyCluj exista categoria Transport public (CTP) iar in screenshot se vede ca aceasta categorie a fost selectata. Pentru alte sesizari pe care le-am trimis in categoria asta din MyCluj am primit raspuns de la CTP. Deci nu e un circuit procedural gresit.

Luchiian Alexandru Câți nu am văzut că plătesc… ar fi simplu ca vinerea să pună un sticker măcar pe aparatele de taxat

Gellért Lapka/Luchiian Alexandru La inceput au zis pe autobuz, ca Vinerea Verde STOP, azi masina sta pe loc. In ultima vreme pot sa vezi pe ecran, daca esti norocos.

Delia Andreea Gröller sau sa le deactiveze

Cos Min Cand ati verificat ultima data?

Saptamana trecuta, vineri, am incercat sa platesc (uitand de „vinerea verde”) si mi-a fost refuzata plata.

Eram pe linia 5, de la aeroport spre centru

Mihai Cuibus/Cos Min Tot vinerea trecută, pe tramvai. Validatorul a citit cardul CTP și a încasat un bilet de pe el.

Mihaela Orban/Cos Min de exemplu, plata prin SMS funcționează fără probleme și în vinerea verde

Cristian Popa la fel plata cu cardul – am patit eu, nu cred sa se fi corectat in ultimele trei saptamani

Simina Rendler vinerea trecuta mi-a fost si mie scazuta o calatorie din abonament

Cos Min Ce sa zic?  Poate treaba cu dezactivatul aparatelor de taxat (ma refer la plata cu card in mijlocul de transport) functioneaza deficitar.

Rares Paul Jula/Cos Min datorita consilierilor usr astăzi nu se mai încasează bani și nu mai merg aparatele vinerea  primăria tot promis ca o sa rezolva  de când a început acest program. Consilieri usr-plus au tot ridicat aceasta problema în sedinte

Ugro Camelia Eu am alta întrebare: De ce dacă am abonament nelimitat pe o linie, trebuie să îl și validez de fiecare dată? Are cineva o explicatie, va rog, că dacă exista una, tac din gură. Nu o data mi s-a întâmplat sa îmi pierd echilibrul în autobuz din cauză că uneori nu ai de ce să te ții în timp ce tot scotocești în geantă și portofel….dacă mai dă bus-ul și de un hop te-ai dus în nas. Totuși abonamentul este nelimitat și mă vede conductorul pe linia pe care trebuie sa fiu. Nu mai vorbesc că mi se ocupa și locu’ vizat până tot stau să validez

Bukovsky Sz/Ugro Camelia Conform spuselor celor de la CTP, prin validare cica se strang parametrii tehnici referitor la gradul de incarcare a autobuzelor pe parcursul zilei, pentru ca ulterior sa poata optimiza frecventa curselor.

Ugro Camelia/Bukovsky Sz Aha, mulțumesc pt. răspuns. Deci ii ajuta pe ei, înțeleg… Că pe mine, tare mă-ncurcă.Oare ma amendează dacă nu îl validez?

Gabriel Ion/Ugro Camelia da, sunteți sancționată dacă nu-l validați.

Bukovsky Sz/Gabriel Ion, Ugro Camelia Regulamentul CTP nu este clar, pune la un loc toate titlurile de calatorie si „titlu de calatorie valid” este definit ca si titlu de calatorie prezent fizic pe perioada calatoriei care es valabil si a fost valadit, doar ca un abonament nelimitat este valabil indiferent daca a fost validat sau nu. Validarea in cazul acestora este pentru statistica si nu pentru a consuma o unitate din numarul de colatorii ca si in cazul celor cu numar limitat, sa nici nu mai amintim de abonamentele de tip hartie, care inca se mai folosesc si nu ai nici o posibilitate de a o valida pentru scop statistic, deci o amenda pentru o nevalidare in cazul unui abonament cu calatorii nelimitat o consider un abuz, dar ca sa obtinet pe cale juridica un castig de cauza, in cazul in care ati facut plangere contraventionala pentru amenda primita dureaza luni de zile, deci din punct de vedere practic o validare este mult mai simpla.

Andrei Ioan Feldrihan Cred ca cel mai corect ar fi un transport in comun gratuit in fiecare zi si cine doreste poate valida. Vinerea verde este un cadou oferit de primarie prin intermediul CTP, daca maine zice primarul ca acest cadou se suspenda nu cred ca se supara nimeni. Asa ca nu cred ca uitatul merita sesizat. Ai uitat, asuma-ti responsabilitatea, nu muta aceasta responsabilitate in carca CTP.

Ian Sau Șerban așadar vinerea verde e un cadou electoral personal din partea domnului boc, sau o decizie a primăriei votată în consiliul local?

Andrei Ioan Feldrihan/Ian Sau Șerban sau ambele. E mai degraba o decizie din „noua ordine”, poluam mai putin, circulam toti cu transportul in comun si lasam masinele acasa. O sa mai fie masuri din astea populiste care sa ne faca sa ne dorim sa fim mai verzi

Maria Brudasca/Andrei Ioan Feldrihan un cadou suportat din recenta scumpire nejustificata cu 20% a biletelor, fara ca serviciul de transport sa se fi imbunatatit cu ceva.

Andrei Ioan Feldrihan/Maria Brudasca se scumpeste motorina si benzina se scumpesc si biletele. Rusii si speculatii nostri scumpesc biletele.

Mihai Cuibus Să dezactiveze din software validatoarele în ziua de vineri. De ce nu se poate?

Simina Rendler/Mihai Cuibus, exact! Cand e control am vazut ca aparatele sunt blocate si trec in mod “control”, sa nu poti valida ca ai vazut controlorii. De ce nu s-ar putea pune intr-o stare similara vinerea?!

Claudiu Olenici/Mihai Cuibus complicat boss! Trebuie să existe o hotărâre HCL, ceea ce a fost deja discutat în consiliu, să „vreie” domn director, să „antelege angajați „, să fie o perioadă de încercare, să facem un studiu dacă merită… Pe scurt, este o treabă simplă, dar nu se dorește. Să mai spun că de obicei 2-3 aparate super noi și digitale nu au conexiune sau sunt oprite?

Andreea Ilyes/Mihai Cuibus Se poate.

La Brasov se circula „Verde” tot weekendul si nu iti ia aplicatia bani, iti spune ca e gratis

Simina Rendler Cand e control am vazut ca aparatele sunt blocate si trec in mod “control”, sa nu poti valida ca ai vazut controlorii. De ce nu s-ar putea pune intr-o stare similara vinerea?!

“Declinat competenta” eu inteleg ca inseamna ca isi asuma incompetenta

Măcicăşan Tudor Plata parcarii prin SMS in afara orelor taxate nu functioneaza, sistemul nu permite. Daca, insa, se incearca plata transportului public prin SMS vinerea, sistemul functioneaza, taxand titluri de calatorie ca in orice alta zi.

Andrei Florin Deci drepturile soferilor >>> drepturile celor care nu sunt soferi.

Borbe Laura Și eu am plătit 8 lei în loc de 3,pt că era defect aparatul. Și, evident, am plătit vineri, uitând ca e vineri.

Am întrebat de cei 5 lei în plus pe o cursa. Nu va răspunde nimeni. O amica m-a liniștit spunându-mi că așteaptă de 2 ani răspunsul

Sebi Palacean Dacă eu vreau sa plătesc bilet, de ce sa nu o pot face? J)))

Mihai Cuibus/Sebi Palacean Poți să ajuți CTP prin donații sau virament bancar.

Ciprian Stan Unde vă credeți? Cereți explicații de la o companie care a rămas în Evul Mediu la plimbat de hârtii… Ar fi enorm de simplu să dezactiveze validatoarele în zilele de vineri

Andrei Tosa Aplicatia 24pay pentru bilete e verificata contra uitucilor. Nu te lasa sa cumperi bilete vinerea si din punctul meu de vedere este mai usor de folosit

Virgil Adrian Curta În vinerea verde ar trebui dezactivate aparatele pentru validare și POS

Cristian Popa Am spus – si am si sesizat (degaba) – ca in „vinerea verde” aparatele de incasat nu ar trebui sa functioneze.

Szalai Laci Serios asta-i problema cea mai importanta din oraș? De ce Bucureștiul dita mai mereu are prețuri semnificativ mai mici la bilete? Și circuli cu acel bilet chiar și o oră. Prețul la motorină nu-i același?

Ale Megyesi Si eu mi-am pus aceasta intrebare. Nu ar fi un afis sa te anunte, azi e vineri!

Erno Szabo 1. Nu vreau sa fiu taxat dublu! Nu vreau sa fie taxat: uitucul, omenii care au roverb (de sanatate) cu memoria, oamenii neatenti, oamenii care au avut cu un pahar prea mult dupa o saptamana lunga de munca dar mai au simtul responsabilitatii de a nu mai conduce pana acasa, ci sa ia transportul public si/sau alte situatii REZONABILE. Vreau banii mei pentru care am lucrat din greu inapoi! Le vreau pe tot anul, nu este vorba de acei 3-6 lei ocazionali. Valabil pt. toti care folosesc serviciile CTP si modul lor roverb dar poate si roverb de a opri banii daca clientul isi cere banii inapoi in mod expres!

2. Vrea sa stiu unde ajung acesti bani taxati extra, oare isi fac bonusuri unii? O vila extra? O masina extra? Sau sunt contabilizate roverbi ori sunt puse undeva stand-by pana isi anunta clientul/calatorul ca isi doreste banii inapoi in mod expres, in scris, cu dovezi, cu stamila si semnatura si dosar cu sina.

·        În sfârșit! Aplicația de bilete a CTP Cluj nu mai încasează bani de „Vinerea Verde”, ziua în care transportul e gratuit (monitorulcj.ro)

·        Clujenii asteapta sa se revina la emiterea biletului/chitantei de catre POS in autobuze la plata cu cardul.

Aceasta pentru a se pune capat evaziunii is a practicata de CTP si incasarea banilor in conturi “politruce”.

Se asteapta AUTO-SESIZAREA ANAF, Curtii de Conturi, Protectiei Consumatorilor si mai ales a DNA !!!

< Pregatiri pentru meciul “galeriilor” U + CFR >

 Micul Boc Marele Gospodar

Un trai mai bun? Performanțe mai mari?

Civilizație și înțelegere?

NU LA CLUJ!

Huliganii Universității, susținuți de administrația locală au “reușit” să blocheze închirierea stadionului (plătit din banii clujenilor) pentru CFR.

Cu alte cuvinte, o mână de extremiști alungă din oraș un potențial chiriaș pentru o arenă plătită din bani publici.

Cum se poate numi Clujul un oraș civilizat, cum se poate întâmpla asta în 2022, și ce legătură are Boc cu toate acestea?

E is antu să vă uitați la mișcările de trupe de la echipa “universitară” din ultimii ani.

Nimic nu se întâmplă acolo fără acordul Micului Gospodar.

Mihai Hossu Toată discuția asta n-ar fi existat dacă la răscoala din 1907 țăranii cereau și stadion, nu doar echipa de fotbal!

Cristina Ciolomic La Roma rivalele pot juca pe acelasi stadion, dar la noi nu, ca suntem cu doua perechi si ne credem „jmecheri”.

Cristian Popa Teoretic, Cluj Arena e bun public, construit pe bani publici, pe teren public, deci nu decid niste utilizatori cum este inchiriat si cui. Nu au absolut niciun drept. (E comic ca fanii „U” nu au indraznit sa sara cu gura pe Primarie in cazul Untold, cand au ramas scurt fara teren, abia intrati in prima Liga. De ce? Well, ar fi ceva motive.)

Practic, insa, nu prea cred sa vezi pe undeva prin lumea fotbalului ca o echipa dintr-un oras sa joace pe terenul consacrat al altei echipe, rivale, altfel decat in deplasare. Indiferent de statutul terenului. Pur si simplu nu se face, e chestie de mandrie.

PS Nu am niciun partizanat fotbalistic local, treaba lor ce fac si unde joaca..

Costan Constantan Beril/Cristian Popa nici nu au reactionat cand Untoldul le-a deteriorat „gazonul lor”. Dar este ilogic ca un chirias sa dicteze proprietarului modul de administrare al proprietatii. Ii place, bine, nu ii place, sa-si caute alt stadion. Asa trebuie pusa problema.

Vasile Valean/Cristian Popa , și juveții sunt mai cerebrali decât clujenii. Ei pot juca pe același stadion. Să nu spun de Milan și Inter.

Ioan Chiorean/Cristian Popa Nu există teren consacrat U. O să aibă teren consacrat când o să-și facă singuri stadion.

Cosmin Marginean La Milano pot juca doua echipe pe acelasi stadion! Si nu isi scot ochii…

Mirel Mureșan Pe mine mă amuză la maxim cum se ceartă ultrașii între ei in timp ce autoritățile tac ca și   în iarbă.

Într-o lume normală autoritatea trebuia să iasă într-o conferință de presă și să spună clar că stadionul este al comunității și poate fi închiriat de oricine dorește atâta timp cât se respectă clauzele contractuale.

Iar în aceeași conferință de presă ar trebui să fie și un reprezentant al poliției și jandarmeriei. Nu de alta dar să le spună cineva golanilor pinguini că în cazul încălcării legii se vor lua măsurile necesare pentru ca legea să fie respectată.

Începând cu amenzi și terminând cu arestări și dosare penale. Fiindcă doar așa se dezumflă orezul în golanii ăștia.

Apropo și ca încheiere golanii pinguini ar trebui să știe că multă vreme adică până la construirea stadionului din Gruia atât CFR Cluj cât și u Cluj jucau pe același stadion AL ORAȘULUI! Respectiv pe fostul stadion municipal.

Balazs Viorel  CIVILIZATIE ..LIBERALA ..A ..LA ..CLUJ..

Székely Zoltán  Boc are nevoie de așa zisa galerie.

Stelian Galos Ce face banda aia de huligani agresivi se numește terorism urban, îngăduit de autoritățile locale, inclusiv jandarmeria, evident!

Mircea Juve Pune mana pe o carte gospodare frustrat… Invata sa citesti si o sa vezi cum terenul pe care e construiit stadionul UNIVERSITATII a apartinut clubului de la infiintare pana la nationalizarea lui de catre statul comunist. Pana atunci iti doresc ca in casa parintor tai, sa facem un bordel public dupa ce ti-o ia statul?

Micul Boc Marele Gospodar „Încă o dată trebuie să asistăm la o decizie discreționară, revoltătoare prin care contribuabili din România sunt batjocoriți în văzul unei întregi țări. Cluj Arena este un stadion realizat din bani publici. Acest stadion nu este proprietatea clubului…

Bogdan Har Stadionul e în administrarea consiliului județean…ce treaba are Boc?@

Micul Boc Marele Gospodar/Bogdan Har Consiliul județean a acceptat în primă fază, ulterior făcându-se presiuni să nu fie primit CFR-ul pe Cluj Arena.

E de notorietate implicarea, dar mai ales susținerea oferită de Micuțul gospodar spre cei de la U, cât și acțiunile directe și …

Bogdan Har/Micul Boc Marele Gospodar nu e adevărat….nici măcar nu a ajuns scrisoarea celor de la CFR la CJ….ce se întâmplă acum e doar o provocare ordinara pt a creea scandal la meciul U cu CFR

Radu Mititean acel comunicat este de un ridicol dincolo de orice limite.

Pai daca nu este stadionul lor, nici in proprietate nici in concesiune nici in uz sau uzufruct nici in administrare nici inchiriat permanent, cu ce drept sa ai pretentia sa emiti opinii si sa mai si pretinzi sa se tina cont de ele ref. cine altcineva mai poate inchiria stadionul, in conditiile in care oricum a fost inchiriat de tot felul de persoane in tot felul de scopuri – concerte, festivaluri, evenimente religioase, diverse competitii sporive ne-fotbalistice?

Penibil si lipsit de bun simt….. Daca vrei ca fotbal sa joace acolo numai echipa ta, inchiriezi pe termen lung daca de tine buzunarul, in procedura de licitatie deschisa…. nu e loc de alta abordare…. faptul ca multa vreme faptic a jucat doar o echipa sau aproape numai o echipa nu genereaza nici un fel de drepturi, nu poti uzucapa un drept de folosinta sau de prioritate sau exclusivitate la inchiriere prin faptul ca in trecut ai inchiriat tu mai des ca altii un imobil….

Raducelea Suchita Sunt „U”-ist din tata-n-fiu dar, clujean-din-Cluj, trist si suparat.

Familia mea a sustinut „U” de cand ma stiu.

Tatal meu, profesor universitar, prodecan, membru in Senat si Centrul Universitar a contribuit la afirmarea studentilor de la „U”, obtinerea sprijinului din partea tuturor universitatilor clujene, finantari de la autoritatile locale de partid si de stat, abonamente si donatii. Echipa de suflet a SUFLETULUI CLUJULUI studentesc, intelectual, muncitoresc.

Unchiul meu a fost unul din medicii echipei (radiolog).

L-am cunoscut personal pe Remus Câmpeanu, care locuia in vecini de bunica mea unul din fondatoarii cartierul Bulgaria si pe alti jucatori studenti ce treceau si se uitau la noi cum jucam la „porti mici”, incurajandu-ne cu cate un sut sau intrand cateva minute in praful strazilor Garoafelor sau Teilor.

Altii au fost studenti si dadeau examenul cu tata, care avea grija sa le dea nota de trecere sau note mari, pentru ca meritau. Cine erau cei pe care i-am cunoscut: Anca, Ivansuc, Nesu, Mateanu… Era o sarbatoare cand ma ducea tata la tribuna oficiala sa vad meciurile cand NU SE GASEA BILET pe POTCOAVA arhiplina sau cu colegii la peluza din spatele portii.

Acum e cu totul alta atmosferera, ne-sincera, manipulata, ricicola.

Consider ca „banda de 7-8 suporteri agitatori extremisti”, sunt intretinuti si manevrati de vicleanul mitoman, conferentiar la UBB-FSPAC.

Imi amintesc de bandele de ultrasi de la evenimentele din Pta. Victoriei ce au rasturnat guvernul Grindeanu si pe penibila Carmen Dan…

Acum avem si noi la Cluj ultrasi, pregatiti „sa faca ordine” si sa declanseze arhi-cunoscutele batai cu politia-jandarmii.

Ce ziceti dl Primar, n-am deptate ? Astia vor folosi „proiectilele” cu care ati pavat toata Piata Unirii ? (depozit serios si pe strazile din jur).

Cand veti declansa scandalul pe care-l intretineti cu fatarnicie si va bagati in seama aiurea ca “nevinovat, impartial, impaciuitor…”, sa ne gandim la dvs. sau la obedientii arh. Adrian Borda GRANITISTUL (azi rebotezat Szabolcs Guttmann BETONISTUL)?.

ClujArena este constructie publica (nu privata ca cea a CFR), apartine tuturor clujenilor (pe banii carora s-a construit) unde suntem fericiti ca joaca si echipa noastra de suflet, “U” Cluj dar,

unde poate si trebuie sa joace orice sportiv, echipa clujeana, chiar si inchiriata la non-clujeni, straini de pe orice meridian a lumii.

DECIZIA este a Consiliului Judetean Cluj – care a primit in administrare acest bun al TUTUROR CLUJENILOR.

E “Clujul TUTUROR” nu “UN SINGUR CLUJ” al tau !!!

Nici pana acum nu ati inteles ca peste 75% din TOTI clujenii au intors spatele si NU au votat bok in 2020… acum ai cazut sub 15%…

Decizia NU este la Primar sau Consiliul Local !

Deci NU va mai bagati si nu puneti paie pe foc cu declaratii ipocrite, incercati sa ajutati sincer si NU sa DEZBINATI clujeni, suporteri, mascarici, ignoranti.

Presedintele si Consiliul Judetean trebuie sa decida liber (raspunderea de imagine pentru PNL-coalitizat e imensa si ii poate discredita total daca gresesc).

Sa ne comunice ei ca AU PRIMIT cererea de la clujenii CFR sa joace un meci de campionat pe ClujARENA:

Cristi Balaj (CFR Cluj) despre STADIONUL unde se va disputa meciul cu Petrolul Ploiești – Cluj24.ro ( https://cluj24.ro/exclusiv-cristi-balaj-cfr-cluj-despre… )

Sa NU incercati sa-i manitulati pe cei de la judet pentru a “scoate castanele din foc”. Ei NU au respins-o inca si NU au raspuns oficial la “scrisoarea pierduta”, conform ante-pronuntarilor facute azi-dimineata la radio NAPOCA LIVE.

Presiunile, detectorul de minciuni si scuzele va acuza ! < qui s’excuse s’accuse > (vezi Dictionarul FR-RO)

O scrisoare pierdută. Cererea CFR 1907 Cluj să joace pe Cluj Arena nu a ajuns la Consiliul Județean – Cluj24.ro ( Cristi Balaj (CFR Cluj) despre STADIONUL unde se va disputa meciul cu Petrolul Ploiești – Cluj24.ro)

Fa pace imediat mai baiete si in 1 octombrie echipa campioana, ce a adus 16 trofee la Cluj si este in CARTEA RECORDURILOR CLUJULUI, sa joace ACASA pe ClujARENA in admiratia TUTUROR clujenilor, inclusive a suporterilor eterni si seriosi ai “U” Cluj – precum sunt eu !!!

Ai inteles cum vei putea sa aspiri macar sa devi clujean-din-Cluj?

La Mulți Ani, CFR Cluj! 7 titluri de CAMPIOANĂ, 4 cupe și 4 supercupe în palmares – Cluj24.ro (O scrisoare pierdută. Cererea CFR 1907 Cluj să joace pe Cluj Arena nu a ajuns la Consiliul Județean – Cluj24.ro )

Adrian Dohotaru Eu sunt suporter al clubului U, la toate disciplinele, merg la meciuri, mai ales baschet, am facut si fotbal la U, dar nu am o problemă ca stadionul realizat din bani publici sa joace si CFR.

Plus ca si U e club de rezultat, iar la fotbal e chiar mai buna decat CFR   ca palmares, joacă în Champions League.

Cine nu e sexist ori misogin știe la ce mă refer .

Ilies Alexandru In perioada cand s-a construit Cluj Arena, „U” a jucat la Alba si la Medias, in perioada Untold din ultimii ani pe la Bistrita si iar la Medias. Acum 80 de ani „U” a jucat 5 ani la Sibiu (1940-1945) iar cfr a jucat in campionatul Ungariei, asta nu se uita.

Micul Boc Marele Gospodar/Ilies Alexandru Cu „mica” diferență a faptului că stadionul CFR este un bun privat, iar Cluj Arena este o arenă construită din bani publici, si care în teorie este închiriat oricui își permite. Apoi, U Cluj a cerut cumva să joace în Gruia si le-a fost refuzat accesul?

Dorin Jeler/Micul Boc Marele Gospodar ,schela din Gruia nu e bun privat. Puțină documentare nu strică.

Ioan Chiorean/Dorin Jeler Ba e. Se pare că nici nu știți definiția unui stadion dar vă dați mari microbiști. Schelă sau nu, măcar CFR are stadion propriu și nu trebuie să bată pe la alte porți.

Daniel Dubau/Micul Boc Marele Gospodar stadionul lui Real Madrid a fost cumpărat de care Primaria Madrid doar pentru a sprijini financiar echipa devenind un „stadion public” însă nu a fost folosit niciodată de Atletico Madrid și nici de Rayo Vallecano!  Totodată sa nu uitam ca „U” Cluj nu a solicitat niciodata sa joace în Gruia când stadionul ii era ocupat: Untold, construcție Cluj Arena deși și stadionul din Gruia a fost construit din banii publici de către Ministerul Transporturilor, minister care a și concesionat acest stadion către clubul de fotbal CFR!

Bogdan Har/Ioan Chiorean stadionul cfr este concesionat de la stat pt suma de 5000 de euro anual…ce proprietari va visați?!

Ioan Chiorean/Daniel Dubau Greșit. Terenul de sub stadion e al Ministerului Transporturilor (și se află în concesie), dar stadionul propriu-zis a fost construit de CFR Cluj.

Ioan Chiorean/Bogdan Har Concesionarea e pe terenul de sub stadion.

Daniel Dubau/Ioan Chiorean sper ca nu ești suporter al CFR-ului! Un suporter adevărat ar știi de când exista acest stadion! A fost construit în 1973 de către Regionala CFR, și a fost extins în 2008 de clubul de fotbal CFR. Stadionul construit înainte de 2008 a fost… Stadionul Dr. Constantin Rădulescu – Wikipedia

Daniel Dubau/Ioan Chiorean îți fac o concesie și accept ca folosirea cuvântului concesie în loc de concesiune e o eroare de tastare. După cum vezi, noi suporterii „U” suntem huligani și alte epitete folosite de către unii suporteri ai CFR, dar nu suntem agramați!

Dorin Jeler/Ioan Chiorean , construcția pe care o numiți stadion, aparține de Căile Ferate Române,voi sunteți doar niște vremelnici acolo. Grijă mare să nu-l supărați pe d-nul profesor.

Ioan Chiorean/Dorin Jeler Doar terenul de sub stadion e al Căilor Ferate Române. Și da, e stadion, și e al CFRului. Eu abia aștept să aibă și U Cluj un stadion propriu, dar de unde bani dacă se află tot timpul pe marginea prăpastiei numită liga 2?

Daniel Dubau/Ioan Chiorean eu lucrez după DOOM – aici găsești varianta oficiala: concesiune (drept de exploatare) (-si-u-) s. f., g.-d. art. concesiunii; pl. concesiuni, în plus nu am schimbat subiectul, ti-am răspuns cu subiect s-o predicat intr-o postare anterioara!

… contiuati dvs. pe #faceBOK

Mathias Rex: Rog ajutați un om naiv să înțeleagă: dacă FC. Ciorogârla ar putea să joace pe Cluj Arena, de ce nu ar putea să

joace CFR Cluj?

Ieri am citit un comentariu care-i moșcolea tandru pe suporterii CFR ca fiind “suporteri de rezultat” și m-am râs. Înțeleg, s-o fi

simțind ăia de la U adevărați “suporteri de echipă”, și simt că ăilalți merg pe enteres și deci bleah. Ok, cine sunt eu să judec.

Dar azi aflu că conducerea U Cluj îl invită pe Alin Tișe la o dezbatere pe tema viitorului fotbalului clujean (textul integral, mai

jos).

Acolo zice: “Cât despre chestiunea utilizării stadionului Cluj Arena, readusă is a în atenția is a, poziția clubului este

extreme de clară și nu s-a schimbat în ultimii 103 ani. Stadionul din Parcul Central este legat indisolubil de însăși existența

Universității Cluj, iar clubul nu își negociază istoria.”
* Mkay. Dincolo de cuvântul ăla “is an” care îmi cam bate la ochi, întreb și eu ca unul care jur că chiar doar ar vrea să înțeleg: în ce fel “nenegociatul istoriei” înseamnă ca CFR să nu pună piciorul în Cluj Arena, atât timp cât, precum chiar comunicatul afirmă că “Din punct de vedere juridic, proprietarul stadionului este Consiliul Județean Cluj” –deci aparținând giudețului?
* Apoi, cum are clubul o poziție neschimbată de 103 ani despre utilizarea stationului Cluj Arena, când stationul abia există de 11? Știu, sunt chichițar.
* Apoi, mărturisesc că mi-e greu să fac legătura dintre atitudinea cu care U Cluj abordează tema “CFR-pe-gazonul-nostru-nevăr-fakking-jame-evăr” , și propoziția din comunicat “un oraș multicultural care are nevoie, mai mult decât oricând, de toleranță, înțelegere “. Rogu-vă, dați cu luminatorul în bezna minții mele.
* Mulțumesc mult.
* Comunicatul Universitate Cluj:

FC Universitatea Cluj a luat notă de declarațiile făcute în spațiul public de președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Tișe

FC Universitatea Cluj a avut până acum în instituția Consiliului Județean un partener is an de dialog și un susținător. Ne dorim

ca relațiile de colaborare să continue în aceeași notă pozitivă, dar:

1.      FC Universitatea Cluj nu se ferește de dezbateri, ba dimpotrivă. Așadar clubul îl invită pe domnul Alin Tișe la o

dezbatere legată de viitorul fotbalului clujean. Dezbaterea ar trebui să fie deschisă tuturor clujenilor, și să aibă loc la Cluj Arena, în prezența părților interesate. În cadrul acestei dezbateri, domnul Alin Tișe își va putea expune nemijlocit propriul proiect cu privire la viitorul fotbalului clujean.

2.   Cât despre chestiunea utilizării stadionului Cluj Arena, readusă în atenția poziția clubului este clară și nu s-a schimbat în ultimii 103 ani. Stadionul din Parcul Central este legat indisolubil de însăși existența Universității Cluj, iar clubul nu își negociază istoria.

Introducerea pe agenda cu heirupul și fără un minim de echilibru, a acestei teme generează divizare și ură în comunitatea clujeană și încearcă să arunce o anatemă nemeritată asupra inimoșilor suporteri ai Universității Cluj.

Din punct de vedere al oportunității, instituțiile statului și-au spus deja cuvântul în ultimele trei zile, iar acest lucru este bine cunoscut de către conducerea Consiliului Județean Cluj.

Din punct de vedere juridic, proprietarul stadionului este în acest moment Consiliul Județean Cluj, care poartă întreaga responsabilitate a deciziilor.

În final, subliniem din nou că promovarea în spațiul public a temelor care dezbină nu face altceva decât să inflameze spiritele într-un oraș multicultural care are nevoie, mai mult decât oricând, de toleranță, înțelegere și abordări raționale ale unor chestiuni sensibile pentru comunitate.

Raducelea Suchita CEL VICLEAN se afla in spatele intregului conflict, utilizand necinstitul dicton: <Divide et Impera> („dezbină și stăpânește”) + abate atentia de la greselile si problemele grave.

In disperarea ne-realizarilor fatale (ex. Centura, Metrou, Spital, Verde, Poduri, Lomb…) continua sa explice ipocrit, la cele 2 posturi de radio, teoria: “si-au retras cererea”… deci s-a rezolvat !

Tocmai ca cei de la Consiliul Judetean NU au raspuns oficial cererii iar CFR mai are 1 zi sa anunte la Federatie daca va fi surghiunit din Cluj de autoritatile ce administreaza ClujARENA, in secuime sau la Medias !!!

Mirel Mureșan Problema e o falsă problemă.

Ăștia cu comunicatul ar trebui chemați la consiliul județean să li se transmită că ei în relația cu stadionul Cluj Arena sunt chiriași ca orice alți chiriași care își desfășoară activitățile sportive în incinta arenei.

Iar dreptul proprietarului e să închirieze oricărui doritor în condiții contractuale bine stabilite.

Nu convine altui chiriaș acest lucru e liber să rupă relațiile contractuale și să plece în altă parte unde ii se vor accepta condițiile. Punct. De fapt nici nu i-aș chema la discuții le-aș transmite acest lucru printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire și printr-un mail.

Moldoveanu Gherea cel mai jenant lucru pentru un suporter al Universitatii este linguseala si ploconeala fata de tise. extrem de gretos. cu asa valori mai bine lipsa sincer….

Mihai Pop Daca joaca CFR acolo, brusc se distruge legatura indisolubila a existentei U Cluj de locul stadionului. Cand joaca Sanatatea Cluj sau Olimpia Cluj nu se distruge. Ce nu-i logic?

Also, daca U Cluj vreodata va avea alt stadion, doar al lor, nu se va mai putea numi U Cluj, din cauza legaturii indisolubile.

Lungu Victor Eugen Mihai Nu ne vindem gazonul!

Cine ce poate să înţeleagă din această bălmăjeală care amestecă toleranţa şi iubirea de aproape, sportul, iubirea faţă de sport, cu intoleranţa unora pe excepţia CFR Cluj? Care amestecă discuţii despre ce are voie să facă proprietarul unui bun cu acel bun şi cum să îl folosească în scopul pe care i l-a hărăzit, invitând proprietarul la discuţii în care să-i spună că ei sunt hotărâţi să nu îşi negocieze istoria. Cu excepţia lunii din an când apare stăpânul lui Emil OSĂ Boc şi le saltă istoria să-şi sufle mucii în ea numitul Buta cu tătic sereist în Sebeş-Alba.

Florin Enache Nu-i înțeleg. De unde atâta ură?

Kulcsar Remus Bai nene ce atâta gâlceavă pt subiectul asta nu înțeleg. E foarte simplu. Dpdv legal stadionul într-adevăr se poate inchiria oricui. Dar există o regulă nescrisă, mai ales când știi că agiți mari mase de oameni, suporteri etc. și stai deoparte nu te bagi in seama. Fiecare își vede de treaba lui , cu stadionul lui cu istoria lui. Exact cum a fost înainte. Deasemenea sunt cazuri in Europa cum că își împart rivalele stadionul. Corect. Însă sunt deasemenea orașe unde echipele rivale joacă pe stadioane diferite. Și nu ar accepta nici una nici alta să se bage peste ceilalți. Deci fiecare unde și cum a fost obișnuit în trecut-istorie. Nu mai judecați ori alba ori neagra. Vezi doamne lucurile principiale etc.

U Cluj nu a băgat capul în poza când putea de atâtea ori sa o facă și să vrea sa joace pe terenul din Gruia. Și-au văzut de treabă și au mers în altă parte să joace. Nu a deranjat pe nimeni. Și să ne înțelegem stadionul din Gruia cred că e e concesionat. Deci tot al statului. Așa trebuia să facă și cei de la CFR . Să își vadă de treabă, mai ales știind că agita spiritele aiurea. Sau poate exact asta e scopul….

Mathias Rex/Kulcsar Remus ok, dar de ce NU ar putea să joace acolo? Care ar fi motivul refuzului? Mulțumesc.

Kulcsar Remus/Mathias Rex Legal ar putea să joace de ce nu. Cred că m-am făcut destul de bine înțeles în legătură cu ce am avut de transmis. Nu e cazul să mai dezvolt. Mulțumesc

Bogdan Har/Mathias Rex tocmai ce v a raspuns, teoretic, cfr poate sa joace, practic mi se pare doar un subiect menit sa agite apele inainte de meciul direct. sunt convins ca marea majoritate a suporterilor cf isti, nici nu isi doresc sa joace pe cluj arena ca si club gazda

Silvan Roman/Bogdan Har eu sunt abonat la CFR si imi doream ca acest joc sa se joace pe Cluj Arena nu sa merg pana la Medias (e vorba oricum doar despre un meci pana se rezolva problema cu gazonul). Dar apare aici o alta intebare.

In cazul in care CFR se califica in grupele UCL unde crezi ca juca CFR? Stadionul din Gruia din cate stiu nu mai indeplineste normele impuse de UEFA pentru disputarea meciurilor din UCL ci doar pentru cele de Europa League.

Oare care era pozitia Consiliul Judetean Cluj in acest caz?

Trimitea echipa la Bucuresti sau accepta ca mari echipe din Europa sa vina la Cluj?

Silvan Roman/Kulcsar Remus Cluj Arena este stadionul intregii comunitati facut din bani publici. Stadionul din Gruia nu este concesionat, este privat si construit din bani privati. Daca este sa vorbim despre concesionat ne putem referi doar la terenul unde se afla suprafata de joc, fara a lua in calcul tribunele, vestiarele sau alte spatii/servicii. Ca U Cluj sa foloseasca stadionul din Gruia este nevoie de acordul clubului pentru folosirea intregului stadion implicit a accesului spectatorilor ceea ce in cazul stadionului Cluj Arena nu este cazul, acesta apartind Consiliul Judetean Cluj, nu clubului „universitar”

Serju Vlad/Kulcsar Remus peste vreo 30 de ani o sa fie din nou al statului, pana atunci ii concesionat, iar modernizarea ii facut de club, nu de stat. De ce nu o concesionat si U un teren si sa-si construiasca stadion? Aaa…mai simplu sa faca statu si apoi sa te dai stapan pe bunu statului…

Fechete Ciprian/Kulcsar Remus am mai citit un comentariu drăguț în care se spunea „Dar de ce conducerea CFR nu ne-a invitat să jucăm în Gruia”. Pentru ca nu asa funcționează lucrurile. Voi dacă făceați o solicitare în acest sens, cu siguranță era acceptată. Acum, ca din același principii „solide” pe care vă bazați nu ați făcut acest lucru…Trebuie și voi să depășiți acest mod primitiv de gândire care nu mai este acceptat în Cluj-Napoca, astfel, încet încet deveniți nefecventabili, probabil deja simțiți acest lucru.

 Repet. Ce am avut de zis am zis. Fiecare înțelege ce vrea. Nu vrei sa intru in polemici. Nu asta e scopul. Într-adevăr stadionul se poate inchiria oricui. Doar că principial nu se face…știind istoria și tradiția. La fel cum Rapid nu joacă în Ghencea chit că e stadionul statului. Sau Steaua in Giulești. Deasemenea sunt exemple și de rivali care își împart stadioanele. Nu e nimic rău nici în una nici în alta. Hai noroc

Mathias Rex/Kulcsar Remus îmi pare rău, nu înțeleg acest „principial nu se face”. Dacă e principiu universal, cum se poate că echipele Milanului totuși împart stadionul? Dacă nu e principiu universal, care e raza de aplicabilitate a principiului? Cine l-a stabilit, când? Se poate rediscuta? De către cine? Când?

Kulcsar Remus/Mathias Rex Tocmai ce ziceam, că sunt echipe rivale care își împart stadionul și deasemenea sunt echipe rivale care joacă pe stadioane diferite în același oraș. Așa a fost istoria și tradiția. Cum s-au obișnuit. Nu exista un principiu universal valabil in tara x pe raza km y. Cred că devagam mult. Asta e părerea mea. Nu sunt purtătorul de cuvânt al nimănui. Fiecare crede ce dorește. Am vrut să îmi exprim o parcare pe care o consider corectă

Bogdan Har Jur ca nu înțeleg ce a vrut sa scrie autorul… virgule și „și” uri amestecate, o incoerenta totala in redactarea textului, pe scurt, un text scris la cald care are mai mult influente etnice decât sportive

Raducelea Suchita/Bogdan Har Ei si tu, toti stim cine a scris la dictarea cui…

Mirel Mureșan/Bogdan Har , neînțelegerea unui text scris se numește analfabetism funcțional.

Iakob Attila O nouă zi, un nou “scandal” pe seama unui stadion, care este proprietatea comunității nu a galeriei x sau y.

Desigur, acest aspect îi interesează puțin pe cei care is an exclusivitate pe un bun public.

Da, si pe mine mă enervează mulți, aș dori să nu calce pe același trotuar cu mine, eventual să nu respire nici același aer

urban cu mine, dar hei, asta îi viată și realizez că nu dețin monopolul asupra spațiului și bunului public.

Oficialitățile județului și ale orașului si-au exprimat poziția fața de situație (precaut). Nu m-a surprins reacția lor dar nici nu m-a

întristat prea tare. Ei se află într-o poziție politică delicată (unde s-au poziționat chiar ei) și îi înțeleg că nu vor să „provoace un

scandal” (nimic nou sub soare) chiar dacă accesul la un bun public este restricționat unei părți din public.

Însă nu înțeleg de ce opoziția politică (să zicem USR) nu scoate nici măcar un cuvânt. În general stimabili consilieri locali și

județeni reacționează la orice bașină care plutește în aer…dar când vine vorba de chestiuni serioase parcă își pierd vocea și

nu mai găsesc tastele.

Ok, și ei se gândesc la harta politica, dar totuși man, este vorba de un bun public de un grup care are impresia ca poate da cu

cărămidă unde și când vrea. Dacă se tot face apel la meritocrație si performanță în propaganda politică, de ce vocile respective

tac când performanța este pusă în genunchi de mediocritate si exilat într-un alt oraș.

Lăsând la o parte toate observațiile de mai sus, totuși putem deduce ca bunul public, in realitate, nu este un bun public ci unul

pe care cei din galeriile de fotbal le-au primit de la mămica lor iar autoritățile nu doresc să le-o ia…ca să fie “liniște și fair play”

aka “avem nevoie de liniște, oameni buni!”

Silvan Roman: Administratia locala pe care o conduceti cat si administratia judeteana condusa de bunul prieten si

coleg de partid nu a fost in stare sa permita accesul echipei CFR Cluj pe Cluj Arena pentru ca voi stiti doar sa fugiti de

asumare si nu sunteti rationali conform legii.

          Ati luat in brate dorinta unei gasti de huligani contrare „spiritului universitar” care ar trebui sa insemne educatie in

primul rand.

          Acesta este adevarul simplu, un refuz clar din partea voastra care se vede clar si cand e vorba de a sustine echipele.

Pentru acest lucru dar si pentru discrepanta clara in privinta alocarilor din bugetul local catre cele doua echipe principale de

fotbal din oras sper ca in 2024 sa deveniti „fostul primar”.

SA VA FIE RUSINE!

Subiectul fiind extrem de important pentru linistea-si-frumusetea Clujului, sunt necesare ca de azi sa se ia TOATE masurile

necesare din parte:

·        Consiliului Judetean – proprietar si responsabil decident, Dl Alin Tise personal – sa ne asigure ca orice sportiv si asociatie are acces fara discriminare pentru utilizarea ClujArena, pe baze comerciale, fara exceptie fortata de vreo formatiune/personaje politrucizate.

Stadionul este al TUTUROR clujenilor si NU al unei echipe “protejate” de vreun viclean politruc.

·        Politia-Jandarmeria Cluj, amenintate sa se confruntate cu “bandele de huligani” in dezvoltare “secretizata”, vopsiti in asa numitii “suporteri” este asteptata sa dea dovada de impartialitate si fermitate organizatorica.

·        SRI Cluj este chemat sa destructureze “formatiunile ad-hoc sportive” sa previna incidentele programate si “nesupravegheate”.

·        Procuratura Cluj, ramane pregatita sa intervina imediat, conform legii, cu sanctiuni ne-politrucizate.

·        Universitatile clujene de varf si prestigiu sa ia atitudine imediata pentru a reduce riscul asocierii si pierderii IMAGINII „U” = Universitatea Cluj, adica imaginea studentilor inteligenti si a cadrele didactice devotate stiintei-si-culturii, educatiei-si-spiritului clujean secular.

·        Primarul personal este invitat sa-si diminueze “cu tot tactul necesar” interventiile ne-inspirate, vazand ripostele civice si efectul de alimentare a exaltatilor pe care le provoaca.

Clujul TUTUROR si pentru TOTI este dorit de peste 75% din TOTI Clujenii si doar mai putin de 15% din TOTI clujenii ce mai cred in lozinca esuata:  UN SINGUR CLUJ, preferata de primarul ce nu reuseste sa se desprinda de “centralismul democratic”, invatat acum 30 de ani.

·        Opinia civica continua sa ajute institutiile statului prin: CLICK AICI /Clujul Civic

… contiuati dvs. pe #faceBOKCLICK AICI /FacliadeCluj

 

IN CONCLUZIE: 

 

 1. A reizbucnit scandalul pe tema dreptului de folosință al Cluj Arena. U Cluj îl acuză pe președintele Consiliului Județean că aduce divizare și ură în comunitatea clujeană – ziarulfaclia.ro
 2. Galeria U Cluj a afișat bannere provocatoare pe stadionul CFR Cluj (stiridecluj.ro)
 3. CFR Cluj și-a găsit stadion! Unde va juca meciul cu Petrolul, după reacția dură a fanilor lui “U” – Eurosport
 4. Concluzia: PENIBIL si JENANT pentru fortarea si crearea acestei situatii din partea binomului Boc-Tise, care au incurajat-patronat-dezvoltat “banda de huligani/ultrasi/extremist/piromani/scandalagii” din ultimii ani (atentie: NU miile de suporteri onesti, sinceri si normali la cap), ce cred ca EI decid cum sa fie utilizata ClujArena ( bun al TUTUROR clujenilor )

 

Mai rau, si-au asociat imaginea centenara a “U” = Universitatea, institutie prestigioasa clujeana a studentilor inteligenti-si-creativi, cadrelor didactice dedicate stiintei-si-culturii, continuitatii educatiei-si-invatamantului de inalta calitate.

Apare vizibila incercarea acapararii politrucice a acestui club istoric prin cativa ultrasi, care NU au inteles nici pana acum spiritul clujean secular, mai ales al “U” Cluj.

Noroc cu Bode, care a venit ingrozit luna trecuta sa stopeze traficul de droguri de la UNTOLD-ul organizat de arogantii Boc-si-Buta pe ClujArena-lui-Tise. Acum, tot el “scoate castanele din foc cu mana Jandarmeriei clujene”, acoperind pe Primarului viclean si Presedintelui Consiliului Judetean Cluj obedient si las.

Sa vina Bode la meciul incendiar U – CFR de pe ClujArena, cu echipa lui de politisti-si-jandarmi profesionisti, ca sa faca ordine in HAOSUL-Clujului-BOKemen!!! …
ClujArena NU este a PNL sau saltimbacilor galbeni politrucizati…  este al TUTUROR clujenilor, la fel ca toate salile publice din municipiu !

RUSINE-si-SANCTIONARE !!!

 

… contiuati dvs. pe #faceBOKCLICK AICI /FacliadeCluj si  CLICK AICI/E Fain la Cluj

 

 

Xbis. SUBIECTE TRIMISE in DESUETUDINE de Dl. Emil Boc

 

 • Spitalul Regional de Urgenta
 • Tramvaiul Colina-Floresti-Gilau/Autostrada(cu parcare 1000 locuri)
 • Extinderea liniilor de troleibuz in Grigorescu, Zorilor, Borhanci, Pata Rat, Bulgaria, Muncii, Gruia, Dorobantilor, Calea Someseni… si banalele racorduri < in toate directiile > la Prefectura si Melody.
 • Stoparea cumpararii de Autobuze Diesel Poluante, ce trec acum pe sub liniile electrice de troleibuz (de la Aeroport-Manastur, Gara-Manastur sau Aeroport) si, inlocuirea lor cu AUTOBUZE ELECTRICE si TROLEE MULTI CARTIERE cu dublu-burduf ce ruleaza pe BENZI DEDICATE.
 • SENSURI UNICE si SENSURI GIRATORIU generalizate in toate cartierele
 • Aqua Park
 • Somesul Navigabil
 • Peron-la-Aeroport (cu parcare 1000 locuri) la 180m de sensul giratoriu din fata Aeroportului
 • Prelungirea pistei Aeroportului pentru avioane cargo, zona depozite
 • Parcarea subterana din Pta Mihai Viteazul si construirea de parcari in TOATE cartierele si mai ales la TOTE INTRARILE in oras (cu 500-1000 locuri)
 • Construirea Centrul Cultural si al Filarmonicii (propusa intr-un parteneriat public-privat “irealizabil”)
 • Turnul Pompierilor (rusinea-rusinilor de intarziere, pe bani UE nerambursabili si “patinati” pe sub nasul Comisiei Europene neatente si indiferente. Idem exemplul: “Centrul de Inovatie” din Lombul ce aluneca la vale)
 • Clujul “Smart” si Primaria-Functionarul “Digital” (unde in loc sa scada birocratia electoral-politrucica a crescut de la 500 – in 2004 la peste 1500 de “fabricanti de hartii” inutile, gresite, justificatoare a fugii de raspundere si incompetentei managementului ne-performant al Sefului Suprem al Birocratiei anacronico-sclerotice din Cluj-Napoca
 • Dezastrul ecologic-social/economic Pata Rat (impreuna cu finul Tise autorul CMID ne-terminat, un dezastru ecologic pagubos, fara statie de sortare, reciclare a deseurilor)
 • Zona METROPOLITANA si regionalizarea (urmau sa fie special create pentru re-brenduirea tov. Prim-Secretar BETON FEJ)
 • etc. etc … va invitam sa continuati si cu METROU, CENTURA, PASAJ BACIU, Spitalele, LOMBUL glisant…

 

… contiuati dvs. pe #faceBOK avem rugamintea sa vedeti comentariile cetatenilor acolo, sunt cu sutele si in original.

Replicile lunii SEPTEMBRIE 2022:

Zsolt Bodola:  „Vom avea cea mai mare creșă din Cluj” – obsesia omului mărunt.

Să facă el ceea mai mare sau cel mai mare ….

Omul ăsta nici acum nu a înțeles că în cazul infrastructurii educaționale NU superlativele sunt importante, ci proximitatea

și existența!

Emile, dacă ”faci ceea mai mare creșă” în Borhanci nu rezolvi o roverb!  O înlocuiești cu alta.

Fă creșe în Borhanci, Câmpului, Sopor, Iris, Mărăști! Acolo unde rover autorizații de blocuri cu nemiluita (prietenii știu de

ce…)

Și tot acolo, bagă nene grădinițe și școli!

Că renovările de 14 milioane la școli din centru poate vor rezolva problema ta legată de finanțarea următoarei campanii, dar

problemele orașului în nici un caz!

“Primarul e la Raport:         La CLUJ nimeni nu mai are voie sa fie PROST !!!

    Tot mai frecvent, la ultimele 2 posturi de radio unde mai apare Primarul pentru a da asa numitul Raport saptamanal,

ascultatorii interesati sa-l mai urmareasca il sanctioneaza prin intrebari despre gravele roverb cu care se confrunta si

faimoasele “ne-realizari realizate”… si asta in timp real pe #faceBOK cand vorbeste prin telefon cu reporterul.

    Legatura directa pentru dialog cu cetatenii a fost suprimata in ultimii ani de Primarul Emil Boc. Ii este frica de cetateni,  de

intrebarile la care nu stie raspunde tot mai frecvent si se pierde cu firea sau explodeaza in el “boala puterii”. Tot felul de

oprelisti vizibile si penibile au fost puse de Primarul “democrat” in blocarea cetatenilor Clujului care-l deranjeaza.

    Lumea s-a plictisit si chiar se enerveaza cand vicleanul bate campii cu subiecte ce nu tin de fisa postului de Primar,

aiurizante ce le gargarageste pentru propriul PR, chiar lucruri in total dezacord cu opinia clujenilor ce urasc si repugna

manipularea grosolana politrucica de proasta calitate.

    Vom urmari acest canal de comunicare publica si acest aspect criticabil, demn de a fi mentionat lunar in LISTA RUSINII

Clujului.

     Comunitatea  bi-milemara clujeana este cunoscuta ca una libera, intelectuala si inteligenta, ce NU admite: “democratia

de cumetrie” si  “dictatura-de-carton”.

  La postul de radio-video on line pe #faceBOK,  ZIUA de CLUJ, crainicul evita sa citeasca comentariile si intrebarile in direct ale

clujenilor. Nici vorba de legatura in direct pentru dialog intre Primar si Cetatenii sau Votantii sai.

   In direct, cu comentariile clujenilor (click): https://www.facebook.com/ziuadecluj/videos/839769570730070

    Interviul organizat saptamanal de Carol Vlad a fost telephonic, primarul aflandu-se la o reuniune UE la Praga.

Intrebarea a venit imediat: Ce cauta la Praga, cine i-a aprobat deplasarea si mandatul cine deconteaza cheltuielile (Consiliul Local/Bugetul

Local, MAE, guvernul…) ?

     Ori, a plecat de capul lui – “pe persoana fizica” – fara a reprezenta oficial pe cineva? (subiect de control al institutiilor abilitate)

     Poate este in vizita/concediu si isi suporta singur cheltuielile. Si-a luat zile libere si NU angajeaza Clujul oficial?

     Cand increderea in viclean a scazut imens e normal ca orice cotribuabil sa intrebe de ce pleaca Primarul la reuniuni in strainatate, ce

 castiga Clujul din aceste plecari, mai ales ca subiectul declarat de Emil Boc NU intereseaza cetatenii, atata timp cand il asteapta sute de

problem de rezolvat in urbe.

    In gargarageala telefonica tot mai des NU reuseste “sa stie” ce sa raspunda; se enerveaza, il sperie pe reporter si ii spune ca

la intrebarea respectiva se va trimite raspunsul de catre “Biroul de Presa”.

    Iata ce l-au intrebat cetatenii nemultumiti ai Clujului pe omul ce-i dezamageste si umileste zi-de-zi cu sporovaiala,

mitomania, gargarageala… la care nu a avut timp sa raspunda:

Hadrian Aurelian Dl moderator, intrerupe-ti gargarageala cu UE si Ukraina pentru ca NU intereseaza clujenii. Treceti la Centura, Metroul Spital, Portelanu… ne veti pierde pe noi toti ascultatorii si va trebui sa fiti finantat NUMAI de Emil Boc personal !!!

Tudor Nicolae Se termina podul Portelanului si amenajarea strazilor care intra in contract la data de 26 Noiembrie?

Monica Simona De strada Cantonului nui pasa la nimeni Domnule Primar Boc vine iarna gropile sunt tot mai mari asfalt nu aveti de gind dar impozite platim ca la oraș unde strazile sint asfaltate???

Флорин Флорин Domnule moderator!, încercați sa treceti la subiecte care-i privește pe locuitorii orașului

Tudor Nicolae Cum adica exista sanse anul acesta? Daca proiectul trebuie finalizat pe 26 Nov 2022 de ce nu s-ar finaliza in termen?

Tudor Nicolae In ce stadiu este Centura Metropolitana? De ce se tot intarzie predarea studiului complet si proiectarea?

István Székely Buna ziua dl Carol Vlad!! Va rog sa l intrebati pe dl primar care e motivul cu drumul de legatura sf ion cu zona razoare in spate la Vivo unde cele doua Uat uri din Floresti si Cluj ar putea rezolva acel drum….

Tudor Nicolae  Trece anul si Drula nu mai avanseaza cu Centura Metropolitana.

Florea Flaviu Sorin Fierul beton din structura podului Rasaritului OSA rugineasca sta asa de trei luni neacoperit

Mihai Ovidiu PODCAST. Bani publici pentru presa privată. Povestea unei investigații în conturile partidelor-mogul

Adrian Radu Dl. Vlad sa ne spuna cine ii plateste deplasarea la Praga ? Doar eu nu sunt contribuabil sa se plimbe Boc pe probleme ce NU intereseaza pe nimeni. Eu platesc taxele la zi ca sa stea acasa si sa-mi asfalteze strazile, sa-mi faca gradinite, sa-mi construiasca scoli + ce a uitat sa realizeze de 17 ani: CENTURA, TRAMVAI Colina-Floresti, Pasaj Baciu, sa ma scape de CIORI…

Ram Radu Dl Carol Vlad, ca ziarist impartial si non-obedient, indrazniti si intrebati pe Dl. Primar daca a citit:

SCRISOARE CIVICA DESCHISA: LISTA RUSINII Clujului AUG 2022 (2.).pdf

Флорин Флорин/Ram Radu asta-i o gluma!?! “ziarist imparțial și non-obedient” Întrebarea-i, sub o forma sau alta, exista așa ceva in lume!?

… contiuati dvs. pe #faceBOK

…………………………….

 

SA NU UITAM

 

 • Vrajeala cu ZONA METROPOLITANA este grav compromisa.

Principalul motiv ce-i atrage pe cetatenii si Primarii comunelelor limitrofe sub conducerea tov. prim-secretar BOKeman a fost spulberat, chiar de autorul ei, Dl. conf.dr. la UBB-FSPAC, care i-a aburit si acum s-a sucit:

Auzi Pivariule, ce ordin ne dă Boc și ia aminte ! – VOCEA CLUJULUI

Reactiile Florestenilor, Apahidenilor, Bacenilor, Felecanilor, Chintenilor nu au intarziat in urmatoarele ore de la “porumbelul scos din gura de Rachitelean… au sanctionat imediat derapajul grav al lui “metropolitanului”:

Bizo Dana Boc a facut fix atatea scoli cate drumuri a facut Fati in Apahida!!

Giani Miaila Multe școli are boc. De aia sunt școli unde copiii merg in schimburi ca la CUG pe vremuri.

Bizo Dana/Giani Miaila n a facut nici o scoala! S au renovat cele vechi, dar evident ca Boc iar o ia pe aratura cu declaratiile lui!

Claudiu Morocoj Oare el unde a făcut liceul, la Răchițele???

Sorin Florin ,, Emil Boc către cei din Florești, Baciu sau Apahida „Să facă școală acolo, nu să vină la Cluj”

Domnule primar, în Apahida , din câte știu eu liceu !!! Unde sa facă copii liceul ??? Întreb pentru un prieten

Almasan Marius Un gunoi de om

Traian Campean/Almasan Marius un om mic din toate punctele de vedere.

Stefan Alexandru Cocis Mare jigodie s-a făcut piticul asta ….

Violin Gorcea Dar piticule tu cite ai construit in cluj n sau DA este una in Cordos si nici sa o intreti nu esti in stare si mai si vb prostii!

Calin Apahidean/Violin Gorcea Din cite am înțeles, o să facă cămin pentru vîrstnici din școală.

Violin Gorcea/Calin Apahidean ca si pasajul de la T. TURCULUI !

Claudia Szollosi Sa se faca sectie maghiara si atunci nu ne ducem copii in cluj near fi mai usor si noua.

Anca Ardelean Inteleg ca v-ati finalizat studiile la Rachitele?!

Nyiri Alexandru Tu de ce nu ai făcut școală acolo la tine la munte?

… continua pe #faceBOK

 

 

Radu Molnar  „Nu are ce caută în fruntea unei asemenea demnități publice, cineva care are cariera academică fundamentată pe plagiat.” Emil Boc, 2012

Pe vremea când se lupta cu USL, Emil Boc a ridicat problema demnității funcției ministeriale și a imposturii unui politician care și-a construit cariera pe furt intelectual. În consecință, Primarul Clujului îi cerea atunci demisia ministrului Educației Ioan Mang, împotriva căruia fuseseră aduse dovezi că a plagiat articole științifice din străinătate.

Din calitatea sa de profesor universitar, Boc mai spunea atunci că “demisia e un gest care trebuie să fie mai mult decât evident pentru că e inadmisibil să ai în fruntea Ministerului Educației un om care, din păcate, a fost promovat pe baza de plagiat. Noi îi sancționăm pe studenți încă din anul I când nu citează, iar un om care copiază articole în integralitate ajunge ministru al Educației…”

“Ce semnal dă Guvernul cu privire la respectul față de lege, față de proprietatea intelectuală, față de rigorile științifice ale actului educațional …punând un plagiator de duzină în fruntea Ministerului Educației Naționale?”

În 2012 Emil Boc atingea corect trei dintre cele mai importante probleme ale situației în care se afla România cu un Ministru al Educației plagiator:

– atingerea demnității funcției ocupată de un plagiator;

– decredibilizarea domeniului educației prin tăcerea guvernului;

– impostura profesională a individului ajuns în funcție datorită unui plagiat.

Primarul Clujului era atunci în opoziție. Dar astăzi, face parte din USL 2.0 și este unul dintre cei mai puternici oameni ai Coaliției de Guvernare! Are pârghiile necesare și experiența în schimbare de guverne.

Deci dacă domnul profesor Emil Boc mai are aceleași valori morale pe care le invoca în 2012, trebuie să ia poziție în cel mai scurt timp și să impună Guvernului Plagiatorilor să înceteze cu impostura și să sancționeze furtul intelectual așa cum se cuvine. Trebuie să ceară înlăturarea tuturor plagiatorilor din Guvern, începând cu Sorin Cîmpeanu și Nicolae Ciucă.

 

–––––––––––-

 

RUBRICA de Satira-si-UmorSA RADEM CU PITICUL activist propagandist politruc pnl

(PROFIL: utcist – securist in termen – uascrist – pcrist – pdlist – pnlist: exact cariera si profilul celor care au distrus Romania) /Sursa: #faceBOK , re-botezat in aceasta luna de clujeni (ro-hu):   BETON FEJ

 

 

 

Motivul disperarii electorale si al pierderii miilor de voturi (din cele 25% initiale in 2020 mai are acum sub  15%  )

 

… continua pe #faceBOK… comentariile si injuriile la adresa administratiei ne-inspiratului “Arheolog-si-Urbanist SEF”, cu sutele pe aceasta tema si in “toate limbile”…

 

Tacneala creerului BOKeman, totusi continua si nu se lasa pana: “voi muri cu metroul legat de gat”

Chiar daca nu are finantare si guvernul+investitorii/executantii proiectului + sapaturilor l-au parasit luna trecuta, BETON FEJ s-a trezit sa ne anunte in mod “serios” ca:

De unde frate atata banet si in plus, poate o fi gasit Boc la Rachitele comoara dacilor (inca o jumatate de milliard de euro)… Vai saracu prost, in ce s-a bagat su culmea culmilor mai si insista ca bolundu!

 

Ciucă, prezent la deschiderea anului școlar, împreună cu alți repetenți din Guvern (timesnewroman.ro)

– Cand te ia gura pe dinainte si-ti dai cu parerea la toate tampeniile sau capcanele jurnalistilor te faci de minune.

    Emil Boc, sfaturi pentru economisirea energiei: „Nu trebuie să renunți la duș, dar trebuie să elimini risipa” (monitorulcj.ro).

Primarul a batut campii minute in sir la radio despre Ukraina si ce face el la UE (fix pe nimeni nu intereseaza), Emil Boc s-a apucat sa-si dea cu parerea, starnind rasul cu pofta a Clujului

 

-Despre DUSUL-in-2, s-a revenit cu precizari/instructiuni: Ca să NU mai consumăm curent cu maşina de spălat, UE recomandă să facem duş îmbrăcaţi  (timesnewroman.ro)

Aceasta noua tehnologie de economisire-si-sustenabilitate/rezilienta va evita si miile de petitii trimise si clarificari cerute de cetatenii europeni legate de INTIMITATE si persoana aleasa pentru aceasta operatiune smart

 

   Gluma Verde a zilei:

Elek Levente  Vă întrebați de ce nu avem centură ocolitoare ?

                           De ce nu avem ordine și disciplină in urbanism ?

                          De ce avem trafic infernal ?

Păi primarul e bun la cărat saci cu legume prin fața fotografilor nu la strategii și proiecte.

 

 • Imagine-de-Arta BOKemena: <Pitic-cu-Sacu>,

epopee in versuri de Tov. Bobina (phd) /nume conspirativo-poetic Cernea

Dar sa vedem OPINIA PUBLICA despre Primarul ales (in 2020) de doar 25% din TOTI Clujenii si care acum sa se prabuseasca la 12-15%. “Demisioneaza baiete, pana nu te duc astia legat la Gherla” !

Ioan Romică Hînda Păi văd că privește strada atent ca să vadă eventualele erori de urbanism… și trafic…

Radu Chirila Sigura problemă e că nu toți clujenii trăiesc pe pagina de Facebook a primarului

Ovidiu-Alexandru Micu Îl sufoca paparazzi. Nu poate omu face o fapta buna ca hop îl trag în chip. Pare chiar surprins în poza aceea de prezenta paparazzi.

Val Busu In Boc we trust

Antonia Dan Sunteți nedrept!

E cel mai bun la elaborat strategii de campanie electorală! Știți pe altcineva mai persuasiv?

Oros Codrut Nu vad nimic iesit din comun, vad doar tarani iesiti din comuna…

Nicu Bălăceanu Ăsta a devenit mai șmecher decît Băsescu , adică mai mincinos decît primul escroc al țării ??!

Bogdan Iasinovschi Om gospodar.

Melania Cosma/Bogdan Iasinovschi

Gabriela Hilcu Asta ii e nivelul. Nu ai ce sa ii ceri.

Melania Cosma Si sa joace ping-pong!!!

Doru Matei  Da, doar PR electoral , prin așa ceva se face el cunoscut , nu prin proiecte de anvergura

Cristian Bologa Varză Clujul varză duce primarul

Tavi Andrei Ilea Dacă duce omul un sac, de ce cară ? Dacă nu duce sau pune pe altul să ducă, uite al dracului, s-a ajuns, nu mai face nimic. Chiar nu suntem normali ?

Florin Niculescu Escroc politic

… continua pe #faceBOK

 

–––––––––––––-

 

N.B. Va invitam sa urmariti si sa postati pe grupurile civice si presa on line a Clujului, pentru a opri derapajele, cheltuielile aberante sau mitomaniile administratiei locale si a propune solutii de dezvoltare realiste, posibile, firesti si eficiente/profitabile pentru municipiul Cluj-Napoca.

TOTI Clujenii-din-Cluj sunt pe Grupurile Civice preferate, de mai jos:

 

 

GRUPURI CIVICE si MEDIA CLUJEANA

pentru informare-si-comentarii on line

 

Denumire grup Membri Adresa Facebook
0 Clujul Civic 11.200 https://www.facebook.com/groups/clujulcivic
1 Info Trafic Cluj 72.800 https://www.facebook.com/groups/412016415801159
2 INFO TRAFIC CLUJ-NAPOCA 64.000 https://www.facebook.com/groups/979375598895349
3 Cluj-Napoca 39.800 https://www.facebook.com/groups/645848012153969
4 Mircea Bravo Fani 36.000 https://www.facebook.com/groups/324250161409741
5 Ardealul nostru 32,2 K www.facebook.com/groups/413019772199257
6 Ardealul Ardelenilor 31.700 www.facebook.com/groups/164392843684628
7 Esti din Cluj Daca 27.700 https://www.facebook.com/groups/estidinclujdaca
8 Amintiri din Vechiul Cluj 21.600 www.facebook.com/groups/amintiridincluj
9 Cluj Napoca 19.100 https://www.facebook.com/groups/admin.cluj
10 Fani Mircea Bravo 15.200 https://www.facebook.com/groups/1010196946466126
11 Cluj Napoca 14.800 https://www.facebook.com/groups/avaiia
12 Cluj 14.600 https://www.facebook.com/groups/408257139294073
13 Transilvania Autonoma 12.500 www.facebook.com/groups/315643601941358
14 Transilvania Noastra Altfel 12.400 www.facebook.com/groups/316755792384233
15 Clujul 10.800 https://www.facebook.com/groups/clujul
16 Cluj Orasul meu 10.700 https://www.facebook.com/groups/252992464816840
17 Kolozsvár – mi, hol, mikor? 10.100 https://www.facebook.com/groups/277592459025059
18 Info Trafic Cluj Floresti 10.000 https://www.facebook.com/groups/336161356859726
19 Kolozsváron tanuló diákok 9.600 https://www.facebook.com/groups/kolozsvarontanulodiakok
20 Oameni faini ca ardelenii 9.500 www.facebook.com/groups/365059174335488
21 Oficial Cluj 8.600 https://www.facebook.com/groups/OficialCluj
22 Ne vedem la Croco 7.900 https://www.facebook.com/groups/radulianr
23 Evenimente Cluj 7.900 https://www.facebook.com/groups/429662427109957
24 Clujul NU Doarme 7.200 https://www.facebook.com/groups/clujulnudoarme
25 I love Cluj 6.500 https://www.facebook.com/groups/1196135757077392
26 Cluj-Napoca 6.000 https://www.facebook.com/groups/886437491431887
27 Info Trafic Cluj liber 5.900 https://www.facebook.com/groups/info.trafic.clujnapoca
28 Clujenii 5.700 https://www.facebook.com/groups/Clujenii
   29    Kolozsvar-Klausenburg-Cluj 4.800 https://www.facebook.com/groups/283151599693896
30 Cluj 4.700 https://www.facebook.com/groups/prot.anim.cluj
31 Stirile Zilei/ZdC 4.600 https://www.facebook.com/groups/2127933464179372
32 Cetateni din Cluj 4.600 www.facebook.com/groups/cetatenidincluj
33 Divizia Bunilor Clujeni 4.500 https://www.facebook.com/groups/947449155308831
34 Kolozsvar 1.200 https://www.facebook.com/groups/1448687368760095
35 DISCUTII NECENZURATE 5.300 https://www.facebook.com/groups/407603489586780
36 Comunitatea Moto 3.600 https://www.facebook.com/groups/ComunitateaMotoCluj/about
37 Kolozsvári magyarok 3.000 https://www.facebook.com/groups/1678005455573971
38 Clubul biciclistilor 2.800 https://www.facebook.com/groups/clubcluj
39 Evenimente Cluj 2.700 www.facebook.com/groups/603118146458482
40 D’ale Clujului 2.700 https://www.facebook.com/groups/dale.clujiului
41 Transilvania Stiri 2.500 www.facebook.com/groups/transilvaniastiri
42 Esti student din Cluj daca 2.500 https://www.facebook.com/groups/381483861996511
43 Cluj Capitala 2.500 www.facebook.com/groups/clujcapitala.doarcluj
44 Vocea Clujului TVgrup 2.500 https://www.facebook.com/groups/voceaclujului.ro
45 Cluj Today 2.200 https://www.facebook.com/groups/ClujTodayRo
46 Buna Ziua Cluj 2.100 https://www.facebook.com/groups/136074167024128
47 Cluj Live 2.000 https://www.facebook.com/groups/clujlive
48 Se intampla in Cluj 2.000 https://www.facebook.com/groups/200738890074790
49 Cluj 24 din24 1.800 https://www.facebook.com/groups/875041495898035
50 Cluj-Napoca / Cluj 1700 https://www.facebook.com/groups/652378754824954
51 Stiri din Cluj 1.700 https://www.facebook.com/groups/1593378874046881
52 Acasa la Cluj 1.400 https://www.facebook.com/groups/514215629361903
53 Evenimente in Cluj 1.400 https://www.facebook.com/groups/EvenimenteinCluj
54 Seniori si Pensionari Clujeni 1.300 https://www.facebook.com/groups/1431437033825352
55 Transilvania Breaking News 1.300 www.facebook.com/groups/transilvaniabreakingnews
56 Ardealul 1.200 www.facebook.com/groups/387462295441417
57 Transilvania 1.200 www.facebook.com/groups/654178434626288
58 Clujeni 1.200 https://www.facebook.com/groups/352925044774807
59 Idei pentru Cluj 1.100 https://www.facebook.com/groups/ideipentrucluj
60 Kolozsvár épített öröksége 1.100 https://www.facebook.com/groups/382790002152711
61 90 Cluj -–Kolozsvar 1.000 https://www.facebook.com/groups/783093055080860
62 Transilvania Ziebenbürgen -–Erdél 1.000 https://www.facebook.com/groups/Transilvanien
63 Imi Pasa de Cluj 970 https://www.facebook.com/groups/1288790624876984
64 Comunitatea ViaTV 966 https://www.facebook.com/groups/570562300032455
65 Apuseni Info 24/24 890 https://www.facebook.com/groups/374359063967908
66 Sunt clujean 960 https://www.facebook.com/groups/1480571305506217
67 Respect pentru Cluj 950 https://www.facebook.com/groups/183203345131975
68 Informatii Cluj 880 https://www.facebook.com/groups/658887724844278
69 Probleme Cluj NECENZURAT 868 https://www.facebook.com/groups/652378754824954
70 Imi pasa de Cluj 860 https://www.facebook.com/groups/1288790624876984/
71    Rendezvénynaptárat  Kolozsvár 826 https://www.facebook.com/groups/rendezvenynaptar.ro
72 Cluj OnLine 805 https://www.facebook.com/groups/2128013357417363
73 Respect pentru Cluj 800 https://www.facebook.com/groups/183203345131975
74 Clubul Taximetristilor Cluj 713 https://www.facebook.com/groups/216313639072798
75 Grupul de la Cluj 712 https://www.facebook.com/groups/280451483825078
76 Reclamatii TAXI 640 https://www.facebook.com/groups/302177306891026
77 Clujul Magic 550 https://www.facebook.com/groups/2973202056072199
78 Stiri Cluj 550 https://www.facebook.com/groups/1854914537938770
79 Cluj Napoca 547 https://www.facebook.com/groups/256329614405680
80 Stiri din Ardeal 540 https://www.facebook.com/groups/612562402876582
81 Cluj-Napoca 534 https://www.facebook.com/groups/1285138528169840
82 Clujul Cultural -–Evenimente 530 https://www.facebook.com/groups/1352633764768778
83 Clujeni vor sa Pedaleze 480 https://www.facebook.com/groups/683071092490984
84 Cluj nonstop 460 https://www.facebook.com/groups/clujnonstop
85 Clujul Tau 450 https://www.facebook.com/groups/1417789771800774
86 Clujul Altfel 440 https://www.facebook.com/clujul.altfel
87 As. Oamenilor Transilvania 440 www.facebook.com/groups/692596961426394
88 Cluj Napoca, Capitala 440 www.facebook.com/groups/ClujCapitala
89 Cluj Kolozsvar Klausenburg 440 https://www.facebook.com/groups/1581162128803858
90 Grupul Anti-Boc 430 https://www.facebook.com/groups/384499652268644
91 Transilvania Express 420 https://www.facebook.com/groups/710492202299700
92 De prin Cluj 418 www.facebook.com/groups/2444800852287171
93 Zona Metropolitana Cluj 1 350 https://web.facebook.com/groups/553357541769801
94 Zona Metropolitana Cluj 2 340 https://web.facebook.com/mobilitate.clujnapoca
95 Mobilitate Cluj-Napoca 320 https://www.facebook.com/mobilitate.clujnapoca
96 Frumusetea din ARDEAL 310 https://www.facebook.com/groups/1887620321500042
97 Mircea Bravo Friends 335 https://www.facebook.com/groups/341957022845970
98 TOT Clujul 280 https://www.facebook.com/groups/1693298750916224
99 Grupul lui Boc 243 www.facebook.com/groups/295233221783481
100 Prietenii Somesului 205 https://www.facebook.com/groups/862179960503863
101 BREAKING NEWS Cluj 180 https://www.facebook.com/groups/176584067529980
102 Clujenii 150 https://www.facebook.com/groups/180153952105013
103 Esti din Cluj Daca2 91 https://www.facebook.com/groups/818542665362495
104 De ce iubim Clujul 54 https://www.facebook.com/groups/581813311924023
105 Clujul Urbanistic 50 https://www.facebook.com/groups/1165415353865264
106 eClujeanul 45 https://www.facebook.com/groups/eclujeanul
107 Cluj Smart City 27 https://www.facebook.com/groups/ClujSmartCity
108 Transilvania liberă/Szabad Erdély 20 https://www.facebook.com/groups/1336290960203325
TOTAL 382.665

 

 

1 CARTIERE https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_cartierelor_din_Cluj-Napoca
2 Andrei Mureșanu 545 www.facebook.com/groups/1741306572766167
3 Becaș (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
4 Borhanci Cartier 610 https://www.facebook.com/groups/1752171241686562
Tara Borhanciului 1.5 K https://www.facebook.com/groups/412534635780055
5 Bulgaria 384 https://www.facebook.com/groups/1590358897956567
6 Bună Ziua 205 www.facebook.com/groups/353851445390633
7 Centru 21 K https://www.facebook.com/groups/amintiridincluj
8 Dâmbul Rotund cartier 5.5 K https://www.facebook.com/groups/CartierulDambulRotund
                             comunitate 1.0 K https://www.facebook.com/groups/2687486421314670
10 Europa-Faget 40 https://www.facebook.com/groups/1392698117589237
11 Făget (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
colonia https://www.facebook.com/pages/ColoniaFagetCluj- Napoca/811816442519473
12 Gheorgheni
cartier 6 K www.facebook.com/groups/1472162413058766
cartier 1 K https://www.facebook.com/groups/1695659460693003
cartier 820 https://www.facebook.com/groups/2395726904052259
cartier 47 https://www.facebook.com/groups/464191256980514
13 Grădini Mănăștur /Plopilor 190 www.facebook.com/groups/231439691502546
14 Grigorescu
cartier 6,2 K www.facebook.com/groups/113186898848408
cartier 780 www.facebook.com/groups/827467544064251
Esti din Grigorescu daca 672 https://www.facebook.com/groups/630389443681286
cartierul tau 208 https://www.facebook.com/groups/1509342202553578
15 Gruia
cartier 559 https://www.facebook.com/groups/1591786631143854
16 Iris
cartier 571 https://www.facebook.com/groups/1688310561440977
17 Între Lacuri
cartier 1,7 K https://www.facebook.com/groups/174787315959485
lacul 69 www.facebook.com/groups/parculintrelacuri
cartier 10 https://www.facebook.com/groups/217864976188749
18 Lomb
Anunturi 170 https://www.facebook.com/groups/LombGrupCartier
19 Mănăștur
Traiesc in Manastur 3 K https://www.facebook.com/groups/1339204779425087
Manastur 1 K https://www.facebook.com/groups/520101564859408
Manastur 754 https://www.facebook.com/groups/415597648540882
Buletin de Manastur 333 https://www.facebook.com/groups/1069335913080010
20 Mărăști
cartier ! K https://www.facebook.com/groups/1073226779365572
21 Someșeni
grup privat 1.2 K https://www.facebook.com/groups/506554649373913
cartier 458 https://www.facebook.com/groups/1109102015820799
cartier 23 https://www.facebook.com/groups/2127050404185165
cartier 7 https://www.facebook.com/groups/612692128823617
22 Sopor
anunnturi 1.7 K https://www.facebook.com/groups/461474128163074
cartier 1 K https://www.facebook.com/groups/992555734560676
23 Zorilor
cartier 703 https://www.facebook.com/groups/595685143933849
Neighborhood 166 https://www.facebook.com/pages/Cartierul-Zorilor-din-Cluj- Napoca/818920221536178
TOTAL 55.766
CLUJUL “METROPOLITAN” COMUNE https://en.wikipedia.org/wiki/Cluj-Napoca_metropolitan_area
1 Aiton (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
2 Apahida
Stirile Apahida.ro 4.600 https://www.facebook.com/groups/apahida
Cetateni din Apahida 1.600 https://www.facebook.com/groups/542902996045206
I love Apahida 1.200 www.facebook.com/groups/599702420049998
Grup 1.200 https://www.facebook.com/groups/735989756566591
9 149 https://www.facebook.com/groups/1567107103519604
Dezmir (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
Sanicoara (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
Campenesti (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
3 Baciu
Grupul Bacenilor 5.600 https://www.facebook.com/groups/192083684690359
Locuiesc in Baciu 5.300 https://www.facebook.com/groups/baciu
Cetateni din baciu 1.600 https://www.facebook.com/groups/1562539080504081
Locuiesc in com Baciu 1.300 www.facebook.com/groups/1717415125199437
Comuna Baciu Friends 350 https://www.facebook.com/groups/1854347804782351
Adevarul din Baciu 210 https://www.facebook.com/groups/2019909544952268
4 Bonțida
Comuna 2.900 https://www.facebook.com/groups/bontida
Comuna 1.500 https://www.facebook.com/groups/1146465205511361
Esti din Rascruci Daca 1.400 https://www.facebook.com/groups/245667295557719
Rascruci 1.000 https://www.facebook.com/groups/2294907380808962
5 Căianu (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
Chinteni
Locuiesc in Chinteni 2.900 https://www.facebook.com/groups/666988057005093
Cetateni din Chinteni 2.400 https://www.facebook.com/groups/2083667218536372
Si eu locuiesc in Chinteni 950 https://www.facebook.com/groups/153124215660979
6 Ciurila
Salicea turism 1.000 https://www.facebook.com/groups/961125977673637
comuna 745 https://www.facebook.com/groups/1057059171154580
Pentru Comuna 661 https://www.facebook.com/groups/958171657551914
Comuna 417 https://www.facebook.com/groups/332163978139726
7 Cojocna
Comuna 1.600 https://www.facebook.com/groups/145063726071850
Comunitate 1.300 https://www.facebook.com/groups/875020262872286
Traiesc in Cojocna 711 https://www.facebook.com/groups/2111331375764859
Comuna 203 https://www.facebook.com/groups/2691981931036493
8 Feleacu
Esti din Feleacu daca 2.500 https://www.facebook.com/groups/feleac
Grup privat 1.300 https://www.facebook.com/groups/Feleacu
Feleacu curat 483 https://www.facebook.com/groups/2880207765430834
Buletin de Feleac 282 https://www.facebook.com/groups/1479578022237431
Info Feleacu 136 https://www.facebook.com/groups/2657227847877245
9 Florești
INFO Trafic Floresti 5.300 https://www.facebook.com/groups/1943422969317725
grup 4.400 https://www.facebook.com/groups/735073119907357
Floresteni pentru Floresti 3.900 https://www.facebook.com/groups/521912455135261
RADIO Vision FLORESTI 3.800 https://www.facebook.com/groups/www.radiovision24.ro
city 3.600 https://www.facebook.com/groups/floresticity
Floresti-Cluj 2.800 https://www.facebook.com/groups/619142498452704
Cetateni din Floresti 1.700 https://www.facebook.com/groups/195231647700485
Locuiesc in Floresti 1.300 https://www.facebook.com/groups/1191405587543946
Spre normalitate 826 https://www.facebook.com/groups/172451940486753
grup adevarat liber 558 https://www.facebook.com/groups/619142498452704
grup liber 550 https://www.facebook.com/groups/735073119907357
Grupul celor care traiesc in Floresti sau Cluj FARA CENZURA! 430 https://www.facebook.com/groups/268498803790185
News 390 https://www.facebook.com/groups/269766743545133
Info 18raffic Cluj si Floresti 331 https://www.facebook.com/groups/288755774917124
Cel mai liber grup 170 https://www.facebook.com/groups/1629297967081924
Anunturi si stiri 67 https://www.facebook.com/groups/269766743545133
Solutii pentru Floresti 36 www.facebook.com/groups/454954565617173
10 Gilău
Traiesc in Gilau 8.600 https://www.facebook.com/groups/573741289450379
Gilau 2.500 https://www.facebook.com/groups/268720586592088
Anunturi Gilau /Floresti 950 https://www.facebook.com/groups/146776719161104
Gilau 383 https://www.facebook.com/groups/473676342721229
11 Gârbau
Localitatea 495 https://www.facebook.com/groups/286398401897717
Valea Garbaului si Razoare 136 https://www.facebook.com/groups/575476649627190
Reteaua turistica 78 https://www.facebook.com/groups/395788001613171
Grup in dezvoltare 3 https://www.facebook.com/groups/1485371511649111
12 Jucu (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
13 Petreștii de Jos
comuna 1.000 https://www.facebook.com/groups/780367318640389
14 Săvădisla
Primaria 1.200 https://www.facebook.com/groups/2251370728299149
comuna 679 https://www.facebook.com/groups/322468769001456
15 Sânpaul
comuna 463 https://www.facebook.com/groups/903138090211088
16 Tureni
comuna 23 https://www.facebook.com/groups/478804336521719
17 Vultureni
comuna 959 https://www.facebook.com/groups/3024908210970753
TOTAL 76.687
MEDIA Trimite MESAJE: propuneri, stiri, sesizari, abuzuri, nemultumiri…
1 Buna Ziua Cluj 145 K https://www.facebook.com/cotidianul.bzc
2 Cluj.com 133,8 k https://www.facebook.com/clujcom
3 Welcome to Ardeal 124,7 K www.facebook.com/Welcometoardeal
4 Totusi, Ardeal 96.550 www.facebook.com/myland.Ardeal
5 Stiri de Cluj 78 K https://www.facebook.com/stiridecluj.ro
6 Ziar de Cluj 69 K https://www.facebook.com/ziardecluj
7 Monitorul Cluj 50 K https://www.facebook.com/monitoruldecluj
8 Napoca News 40,9 K www.facebook.com/NapocaNews
9 Ziua de Cluj 39 K https://www.facebook.com/ziuadecluj
10 Transilvania Mea 38,5 K www.facebook.com/TransilvaniaMea
11 Jurnalul Din Ardeal 36,5 K www.facebook.com/JurnalulDinArdeal
12 Ziarul Clujean 34 K https://www.facebook.com/ziarulclujean
13 Cluj Actual 32 K https://www.facebook.com/ClujActual
14 Cluj Just 31,6 K https://www.facebook.com/CLUJUST
15 Evenimente in Cluj 28 K https://www.facebook.com/EvenimenteinCluj
16 Mina de Stiri 25 K https://www.facebook.com/MinaDeStiri
17 Transilvania Reporter 26 K www.facebook.com/transilvaniareporter
18 Apuseni Info 24 K https://www.facebook.com/apuseniinfo
19 Cluj Live 23 K https://www.facebook.com/ClujLive
20 E fain la Cluj 22,8 www.facebook.com/EfainlaCluj
21 Actual de Cluj 22 K https://www.facebook.com/actualdecluj
22 Stirile Transilvaniei 20,5 K www.facebook.com/stiriletransilvaniei
23 Cluj Today 18,1 K https://www.facebook.com/ClujToday
24 Gazeta de Cluj 18 K https://www.facebook.com/gazetadecluj
25 Gazeta de Transilvania 18 K https://www.facebook.com/gazetadetransilvania
26 Clujul Cultural 18 K https://www.facebook.com/clujulcultural.ro
27 Produs de Cluj 17,1 K www.facebook.com/ProdusDeCluj
28 Respect Clujul 14,2 K https://www.facebook.com/profile.php?id=100054955877631
29 Cluj Info 10,2 K https://www.facebook.com/Cluj.info
30 ABC News Transilvania 10,1 K https://www.facebook.com/abcnewstransilvania
31 Iubesc Clujul 10 K https://www.facebook.com/IubescClujul
32 eClujeanul 9 K https://www.facebook.com/eclujeanul
33 Szabadsag 8,9 K www.facebook.com/Szabadsag.napilap
34 eCluj evenimente 8,9 K https://www.facebook.com/eCluj
35 Ochiul Clujean 7,8 K https://www.facebook.com/ochiulclujean
36 I love you Cluj 6,9 K www.facebook.com/ILoveYouCluj
37 Cluj Evenimente 6,9 K https://www.facebook.com/clujevenimente
38 Erdelyi Kronika 6,3 K www.facebook.com/erdelyikronika
39 Stirile Ziua de Cluj 6,3 K https://www.facebook.com/ziua.cluj
40 Cluj Media 6,1 K https://www.facebook.com/clujmedia
41 Cluj24 5,8 K https://www.facebook.com/cluj24.ro
42 Cluj-AM.ro 5,7 K https://www.facebook.com/cotidianulclujam
43 Stiri din Floresti 5,7 K https://www.facebook.com/stirifloresti
44 Observatorul de Cluj 5,5 K https://www.facebook.com/observatoruldecluj
45 D’ale Clujului 5,2 K https://www.facebook.com/daleclujului
   46   Cluj Te iubim ca tine nu gasim    5,2 K https://www.facebook.com/cluj-te-iubim-ca-tine-nu-gasim- 137895769614420
47 BUZZ News 5,1 K https://www.facebook.com/BuzzNewsRo
48 Cluj Capitala doar Cluj 5,0 K www.facebook.com/groups/clujcapitala.doarcluj
49 Buna Ziua Transilvania 5,0 K https://www.facebook.com/ziarulbzt
50 Cluj Clujul Clujenilor 4,8 K https://www.facebook.com/cluj.clujulclujenilor
51 Presa Locala 4,5 K https://www.facebook.com/groups/presalocala
52 Floresti24 4,0 K https://www.facebook.com/Floresti24
53 Vocea Florestiului 3,9  K https://www.facebook.com/profile.php?id=100063565633001
54 Servus Cluj 3,9 K www.facebook.com/servuscluj.ro
55 Foaia Transilvana 3,8 K https://www.facebook.com/foaiatr
56 Imi Pasa de Cluj 3,4 K https://www.facebook.com/imipasadecluj
57 Cluj Insider 3,0 K https://www.facebook.com/ClujInsider
58 Cluj24h 2,9 K https://www.facebook.com/cluj24h
59 Media9 2,8 K https://www.facebook.com/media9ro
60 Cronica de Cluj 2,7 K https://www.facebook.com/cronicadecluj
61 Only in Cluj / Judetul Cluj 2,5 K https://www.facebook.com/judetulcluj
62 Iubesc Clujul cool 2,4 K https://www.facebook.com/ClujulCool
63 Clujul in Realitate 2,3 K https://www.facebook.com/Clujulinrealitate
64 Actualitatea de Cluj 2,3 K https://www.facebook.com/actualitateadecluj
65 Cluj AZI 2,3 K https://www.facebook.com/cluj.azi
66 Lifestyle de Cluj 2,0 K https://www.facebook.com/lifestyledecluj
67 Ardeal24 1,9 K www.facebook.com/Ardeal24
68 Clujul Politic 1,5 K www.facebook.com/clujpolitic
69 Clujul Vechi si Nou 1,5 K https://www.facebook.com/NeluCiorca
70 Klausenburg City 1,5 K www.facebook.com/klausenburgtransylvania
71 Faclia de Cluj 1,4 K https://www.facebook.com/facliadecluj
72 Ziarul Faclia -–grup 0,3 K https://www.facebook.com/groups/425982068230241
73 I love/hate Cluj 1,1 K https://www.facebook.com/ilovehatecluj
74 Clujul si Clujenii/Orasul meu iubit 1.1 K https://www.facebook.com/OrasulMeuIubit
75 InfoCluj.UE 1,2 K https://www.facebook.com/infocluj.eu
76 Cluj-Napoca. XYZ 1,0 K https://www.facebook.com/clujxyz
77 Despre Cluj 1,0 K https://www.facebook.com/desprecluj
78    Napoca News    0.8 K https://www.facebook.com/NapocaNews
79 De-ce-iubesc-ClujulWhy 0,7 K https://www.facebook.com/De-ce-iubesc-ClujulWhy-i-love-Cluj
80 Ziarul 21 0,7 K https://www.facebook.com/profile.php?id=100063562003716
81 Apahida Cotidiana 0,7 K https://www.facebook.com/informatiipentrutoti
82 Stiri din Chinteni 0,7 K https://www.facebook.com/stirichinten
83 INFO PRESS Photography 0,7 K https://www.facebook.com/Infopressphotography
84 Floresti Net 0,6 K https://www.facebook.com/floresti.net
85 Just Cluj it 0,6 K https://www.facebook.com/Just-Cluj-It-508829342499695
87 Stiri din Cluj 0,4 K https://www.facebook.com/groups/1477971072526143
88 Boc Deminisa Imediata 0.4 https://www.facebook.com/emilbocdemisiadeindata
89 Cluj360 0,3 K https://www.facebook.com/cluj360.ro
90 Evenimentul Zilei de Transilvania 0,3 K https://www.facebook.com/Evenimentul-Zilei-de-Transilvania
91 ClujNapoca nonstop la zi 0,3 K https://www.facebook.com/groups/clujnapocanonstoplazi
92 Floresti Stiri 0,2 K www.facebook.com/FlorestiStiri.Ro
TV – Radio
1 Romania Actualitati 144 K    www.facebook.com/romaniaactualitati
2 RFI România Radio   92 K    www.facebook.com/RFI.Romania.FM
3 Profit.ro 62,4 www.facebook.com/Profit.ro
4 TVR Cluj 53 K www.facebook.com/tvrcluj
5 Radio Cluj 57 K www.facebook.com/RadioRomaniaCluj
6 NCN tv 28,8 www.facebook.com/NCNROMANIA
7 Ardeal TV 26,3 K www.facebook.com/ardealtv
8 Ziua Live 20 K www.facebook.com/watch/live/?v=429814691619280
9 Radio Transilvania 22 K www.facebook.com/RadioTransilvania.Ro
10 Portal Cluj 16,3 www.facebook.com/portalcj
11 Napoca LIVE 13,8 K www.facebook.com/NapocaLive
12 EBS Radio 12 K www.facebook.com/ebsradio.ro
13 Vocea Clujului 12 K www.facebook.com/voceaclujului.ro
14 Radio Somes 11 K www.facebook.com/radioSOMES
15 Radio Vision Floresti 3,5 K www.facebook.com/RadioVision24Online
16 Orasul Cluj-Napoca 3 K www.facebook.com/orasulclujnapocafn
17 Eveniment TV Regional 2,4 K www.facebook.com/evenimentonline
18 RealitateaFM Cluj 1,5 K www.facebook.com/RealitateaFMCluj
19 Media Prezent TV 1,4 K www.facebook.com/MediaPrezentTV
20 Somesanul 1,2 K www.facebook.com/Someseanul
21 Kolozsvari Radio 1,2 K https://www.facebook.com/kolozsvariradio
22 StiriCluj 360 www.facebook.com/ClujStiri
23 Radio Pata Rat 320 www.facebook.com/radiopatacluj
24 Europa Libera 96 K https://www.facebook.com/europalibera.romania
25 Radio France 97 K https://www.facebook.com/RFI.Romania.FM
ALTELE
1 Primaria Municipiul Cluj-Napoca 28,5 K https://www.facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania
2 Consiliul Judetean Cluj 14,8 K www.facebook.com/cjcluj
3 Institutia Prefectului Cluj 30 K https://www.facebook.com/PrefecturaCluj
4 Zona Metropolitana Cluj 2.2 K https://www.facebook.com/ClujMetro
5 Emil Boc Primar 191 K https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni
6 Dan Tarcea Vice-Primar 18 K https://www.facebook.com/dan.stefan.tarcea
7 Emese Olah Vice-Primar 4,6 K https://www.facebook.com/olahemeseofficial
8 Gheorghe Surubaru – City Manager 2,0 K https://www.facebook.com/surubarugheorghe
9 Alin Tise – Presedinte Consiliu Judet 18 K https://www.facebook.com/AlinTise
10 Irina Munteanu – Prefect 30 K https://www.facebook.com/irina.munteanu.58
11 Asociatia Municipiilor din RO 3,0 K https://www.facebook.com/asociatiamunicipiilordinromania
12 Uniunea Nationala Judetelor dinRO 0,7 K https://www.facebook.com/UNCJR
13 Asociatia Comunelor din RO 3,9 K https://www.facebook.com/acor1997.ro
14 Ordinul Arhitectilor –Fl Transilvania 1,9 K https://www.facebook.com/oartransilvania
TOTAL 157.905

grupului de monitorizare si analiza a informatiilor postate pe retelele sociale si

presa non-obedienta, respectiv civicii si jurnalistii de investigatie impartiali

RECOMANDAREA

 

Dialogul democratic direct cu cetatenii a fost suprimat de Primarul Emil Boc, ce incalca cu buna stiinta si intentionat legea.

Daca la inceput era permanent in contact cu clujenii, discuta problemele si propunerile lor, nemultumirile si solutiile acestora, acum s-a ascuns in spatele ULTRA-BIROCRATIEI pe care a creat-o.

Nu mai da voie nici macar ultimilor 2 “speakeri agreati” (Dl. Lucian Danciu si Dl. Carol Vlad) de la posturile de radio obediente, sa intre in direct cu cetatenii sau sa le citeasca mesajele si comentariile in direct.

Cat despre conferinte de presa cu publicul nici vorba, de teama intrebarilor incomode despre managementului ne-performant si pagubos, dezvoltat si practicat de functionarii tot mai birocrati si ineficienti.

Nu poate concepe esenta oricarui proiect sustenabil bazat pe: RENTABILITATE, EFICIENTA, PROFITABILITATE, in beneficial TUTUROR cetatenilor contribuabili.

 

Legatura directa a cetateanului cu Primarul Emil Boc, NU MAI EXISTA !

 

“DEMOCRATIA BOKemenilor” a devenit jucaria preferata a DICTATORULUI-de-CARTON.

Asa ca, daca-l mai auziti perorand despre democratie, consultarea cetatenilor, calitatea vietii si alte lozinci rasuflate ce au dus in derizoriu orice respect fata de Primar si birocratii sai, treceti la ultima forma legala de protest pe care NU poate sa o refuse nici macar EL, discretionarul:

PETITIA SCRISA conform Legii 544/2001 Solicitare informații de interes public

“TOT CE SCRIETI si SESIZATI la PRIMARIE/PRIMAR fara a invoca aceasta LEGEeste doar un exercitiu inutil-si-penibil, de a   da posibilitatea BOKemenilor sa-si bata joc de voi cu raspunsuri aberante, sau sa uite sa    va raspunda daca nu le convine reclamatia, sau sa birocratizeze raspunsurile pasand hartia de la unul-la-altul in Primarie si daca se tem cumva de consecinte sa o trimita pentru aviz BirocratuluiSEF Suprem, care:

< le blocheaza si nu raspunde > sau <se raspunde in stilul “trimiteti la plimbare petitionarul” in termenul maxim legal de raspuns>

(EL este SUPREMUL SEF al birocratiei-de-cumetrie pe care si-a creat-o, organizat-o dupa chipul-si-asemanarea LUI,  din 2004 pana azi si face parte din “masinaria infernala de vot”).

CE TREBUIE OBLIGATORIU FACUT ?

Sa scrieti individual sau in grup PETITE-dupa-PETITIE si RASPUNS-la-RASPUNS

pe LEGEA 544/2001 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/31413

Sa postati apoi pe retelele sociale (cat mai mult posibil) petitia si raspunsul primit de la Primar, in format foto sau web, ca sa vada toata lumea si sa putem apoi actiona in instanta sau prin presiune media-audiente-sedinte ale Consiliului Local si Consiliului Civic Cluj.

E singura modalitate sa-i scoateti din smechereala birocratica arhicunoscuta timp de 4 mandate consumate fara rezultate (atentie: in ultimii 10 ani sunt realizari slabe – sub 25% din angajamentele asumate prin SIDU si diferitele strategii sau planuri aprobate de Consiliul Local), doar fuga de raspundere, gargarageala penibila, persiflarea si bataia de joc la adresa cetatenilor, management NE-performant si pagubos din buzunarul clujenilor/Bugetul Local.

Deci, STOP gargaragelii si carcotelii fara succes pe #faceBOK, practicate de multi civici activi pana acum.

Trebuie trecut la faza de PETITIE-dupa-PETITIE (bombardament de petitii pe L 544/2001) date publicitatii …      apoi vom avea argumente legale oferite de raspunsurile primite, zdrobitoare si motive sa iesim    in strada, sa-i alungam pe ipocritii-si-impostorii/saltimbaci galbeni !

NU contati pe Consiliul Local pentru ca este majoritar PNL (de fapt PD) si format din “alesi” obedienti si fara coloana vertebrala.

Cei cativa consilieri locali de la USR+, PSD, UDMR, pur-si-simplu NU CONTEAZA ! … mai ales ca nici nu indraznesc sa se ia la tranta cu “dictatorul” sau sa-i reprezinte pe cei peste 75% din TOTI clujenii care au intors spatele si NU am votat bok… nici sa fie macar consecventi in eventualele mici intepaturi pe care le initiaza sporadic in sedintele publice ale Consiliu Local (cand le da voie seful judetean de partid sau vreun mitic superior de la Bucuresti)…

Asta e “democratia de la Cluj” si astea sunt rezultatele ei !

 

––––––––––––

 

IMAGINEA anului: soferi parcheaza ilegal in zona sacra, istorica, culturala cu fundul pe Grupul statuar al Eroilor Revolutiei (acoperit complet de masini) si cu fata la drapelele patriei arborate ne-constitutional ORIZONTAL la catargul vertical.

CONSTITUTIA: Art.12. Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate VERTICAL, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.

Care dintre ei ar trebui sa-i sanctioneze pe ceilalti si apoi pe el? … Probabil este soferul pentru care „legea este valabila pentru toti si nimeni nu e mai presus de lege”.

Analizand foto observam ca toti soferii par sa fi depus juramantul pentru respectarea legii si pe drapelul arborat constitutional pe VERTICALA (NU al altei tari, cum se vede in imagine, arborat pe ORIZONTALA).

Drapelele sunt arborate de mai bine de 4 ani in aceasta forma “inovativa” in mod intentionat, la indicatiile-si-insistentele primarului conf.dr. in drept constitutional de la FSPAC/UBB Cluj Napoca: Emil Boc

Prefectul “se face ca ploua” in continuare, desi a fost sesizat permanent si NU aplica amenda, la fel cum “a inchis ochii” la o alta incalcare grava a Constitutiei Romaniei cand, acelasi Primar Emil Boc a dat jos Drapelele Scumpei Patrii din fata Consulatului Ungariei si le-a inlocuit zile in sir cu cele ale unei tari non-UE si non-NATO…

DRAPELUL ROMANIEI arborat corect, conform CONSTITUTIEI (art.12)

cu exceptia practicii de 4 ani ai conf.dr. la UBB/FSPAC Emil Boc, primarul ne-sanctionat pentru faptul ca isi bate joc de LITERA Constitutiei Romaniei, intentionat-si-ostentativ.

–––––––––

TOT ce zic-si-scriu cetatenii Clujului ramane in ISTORIA cetatii.   

TOT ce abereaza boK ramane ca studiu de caz:  AȘA NU !   

–––––––––   

 

LA INCHIDERE DE EDITIE, dup ace ati parcurs LISTA RUSINII Clujului :

 

MERITA MARIRE DE SALAR:

BOC-TISE-TARCEA-SURUBARU… ?

 

Asteptam raspunsul pe … #faceBOK (lista mai sus) …

Foto : zf.ro

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights