Cine este firma care livrează hârtie Primăriei Digitalizate Cluj-Napoca

Cine este firma care livrează hârtie Primăriei Digitalizate Cluj-Napoca

Primăria lui Emil Boc a organizat o licitație deschisă, punând la bătaie, pentru întregul acord-cadru, suma de 958.651,9 lei fără TVA, anunțând, în prealabil, că va încheia și contracte subsecvente, valoarea celui mai mare contract subsecvent fiind estimată la 479.885,75 de lei fără TVA.

La această licitație deschisă organizată au fost primite, conform documentelor de la dosarul de achiziție, o ofertă considerată de autoritatea contractantă ca fiind inacceptabilă, precum și o ofertă admisibilă. Iar, la data de 12 septembrie, Primăria municipiului Cluj-Napoca a încheiat cu societatea bucureșteană SC DNS Birotica SRL contractul nr. 734583/2022, la un preț final de 806.249,25 de lei fără TVA, respectiv de 959.436,6 lei cu TVA inclusăConform caietului de sarcini care a stat la baza acestei achiziții, Ordinul 1652/2018 privind Ghidul de achiziții publice care cuprinde cerințele minime privind protecția mediului pentru anumite grupe de servicii ce se solicită trebuie să respecte anumite criterii. În primul rând, hârtia trebuie să fie produsă din fibre de hârtie recuperată, hârtie reciclată sau pe bază de fibre neprelucrate, în proporție de 75%-100%. Fibrele din hârtie recuperată includ atât fibre reciclate după etapa de consum, precum și fibre reciclate înainte de etapa de consum, din fabricile de hârtie. Al doilea criteriu este acela conform căruia hârtia să nu conțină clor elementar.

Cine este firma căștigătoare

Administratorul societatilor, Nicolae Dobrin, a declarat că nu are nicio legătură cu Sebastian Ghita, că nu a vorbit cu el nici macar la telefon. De asemenea, a explicat că succesul se datoreaza muncii si relatiei sale comerciale cu China, de unde importa marfa vanduta in Romania (inclusiv mastile chirurgicale).

„Noi chiar pregatim un drept la replica pe aceasta tema. Noi in relatia cu Asesoft nu doar ca am avut o mare problema de imagine. Dar am pierdut 200.000 de euro. (…) Am livrat niste marfa. Niste tonnere. Si toate acele firme (din grupul Asesoft – n.red.) au intrat in insolventa. Iar eu am bilete la ordine si o serie de documente despre care lumea nu stie. Si vreau ca oamenii sa afle. (…) Nu l-am cunoscut niciodata (pe Sebastian Ghita – n.red.) N-am vorbit niciodata cu el la telefon. N-am nicio treaba cu asa ceva (…) Ca sa nu se mai spuna ca DNS este firma lui Sebastian Ghita. Firma are numele DNS de la: Dobrin Nicolae Stefan. Si a fost facuta in 2004, pe 6 aprilie. De ziua mea. Aici lucrez eu cu fratii mei, cu sotia mea si cumnata mea. Este firma noastra. N-are nicio legatura cu Ghita (…)„, a precizat Nicolae Dobrin pentru Ziare.com.

Firma a avut 51 de angajați în 2021, un profit ne de 2.205.655 lei.

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights