Apel către presa clujeană : “Măcar trădați-ne cu stil ! “

Apel către presa clujeană : “Măcar trădați-ne cu stil ! “

                 E trist să vezi cum ditai presa clujeană – în acte, câinele de pază a democrației locale, devine, din nou și din nou, un câine de întors oile de cetățeni – formând turma electorală.
             După Monitorul de Cluj acum câteva zile (și apoi și alte ziare), iaca, azi i-a venit rândul și Mediei9, să reîncălzească – într-o sincronicitate miraculoasă cu ăilalți, dar perfect spontan desigur, știrea de acum 2 anișori cum că “97% dintre clujeni sunt mulțumiți de oraș”.
Well, well.
                 Îmi pare rău, distinși jurnaliști, că nu vă puteți permite să nu mai faceți și căcaturi din astea. Chiar îmi pare rău. Vă cunosc, sunteți oameni chiar de treabă, care doar încearcă să mai trăiască și ei, ca tăt românu’.
                    Are și ziaristul de mâncat o pită. Îînțeleg. În acest scop, din păcate, mai tre’ să pună botu’ din când în când și la factura de partid, mai înțeleg. Dar de ce a fost nevoia fix de duda asta străvezie, cu bitchslap preambalat? Asta nu mai înțeleg.
                    Odată, de ce nu o postare cinstită cu un P mare cât casa (pî de la Partid) ca să-i fie clar clujanului ce citește? N-o fo’ material? Sau n-a dat partidul bani de-un Pachet de Platină cu articole proaspete, ci numai niște leuți-căzături pentru gen “reîncălziți conserva aia de-amu 2 ani, bun și aia, papă proștii”? Aș pune rămășag că așa a fost. Kicsi pénz, kicsi foci – bani puțini, fotbal puțin, zice proverbul maghiar.Dar.
Ce mi se pare o temă de gândit, e modul în care Clujul Civic contribuie la funcționarea threesome-ului asta nefast, format din oier, câni, și oi. Noi. Concret, văd așa.
1. Acum, pe Clujul Civic, avem în jur de 15-20 de articole pe zi, propuse spre publicare. De ziarele locale.
2. Văd că ziarele încep să instrumentalizeze Clujul Civic în sensul în care văd în grup un fel de instrument-leverage, prin care să-și crească impresia de acidulitate, și prin asta insinueze Partidului că băbăeț, poate vă gândiți că ar fi cazul să veniți să mai reglăm PH-ul general printr-un zăhărel, o facturică, ceva. Noi scriem cuminței ca și înainte, dar iaca, puneți limba, e aciduț? e aciduț.
Deci ce vă rog eu mult.
Până mai evoluează simbioza asta a noastră bucolică cetățeni-presă.
Până se mai solidifică o țâră solidaritatea dintre oi și câini a.k.a. cetățeni și presari.
Până noi, cetățenii, înțelegem că trebuie să vă susținem (DA, inclusiv financiar) ca să avem o presă bună.
Deci până atunci, faceți vă rog un gest de noblețe și măcar trădați-ne cu stil. Mulțumesc.
Mathias Rex

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Instagram did not return a 200.
Auzi Pivariule, ce ordin ne dă Boc și ia aminte !

Auzi Pivariule, ce ordin ne dă Boc și ia aminte !

Închide