Cer desecretizarea contractelor partidelor cu presa

Cer desecretizarea contractelor partidelor cu presa

Consider că este corect așa, ca toate contractele partidelor cu presa șă fie descretizate. Cred că ar fi corect ca și sumele alocate presei de primării sau Consilii Județene să fie făcute publice. Ar fi corect ca marii distribuitori de bani către site-urile de presă să iasă la lumină. Să terminăm naibii cu șantajul în presă. 

Ar trebui ca sa fie verificate ONG-urile și distribuția materialelor in presa. Mai ales in pandemie, ce fonduri au ajuns in presa centrala si locala pentru inducerea unei stari de panica in randul populatiei civile. Cine a platit zilnic necrologul cu numarul mortilor si ranitilor Covid ?

Cine baga spaima pe bani in randul populatiei ? Ce fac organele abilitate ?

Mass-media a intrat în vizorul Bruxelles-ului mai ales după dezvăluirile făcute de Europa Liberă privind sumele uriașe și netransparente de bani acordate de partidele politice presei.

Plecând de la aceste investigații, care au arătat modul în care presa ajunge să fie controlată și subordonată politicului, Consiliul Europei cere guvernului României să „asigure legislația care să oblige la dezvăluirea contractelor secrete dintre partidele politice și mass-media în baza cărora fondurile publice sunt transferate către presă”.

Despre Autor