Domnule primar Emil Boc, v-ați gândit la un Plan B ? Lista rușinii Clujului, august !

Domnule primar Emil Boc, v-ați gândit la un Plan B ? Lista rușinii Clujului, august !

Ceea ce urmează este ceea ce au adunat oamenii pe rețelele de socializare. Au realizat o lista a unor promisiuni, realizări sau eșecuri.Nu este neapărat punctul nostru de vedere. Dar ceea ce au scris acești oameni, poate reflecta adevărul. Sau nu. Noi, ca presă, publicăm această lucrare. Dacă nu conține elemente adevărate, fiecare primește un drept la replică, dar documentat. Noi publicăm ceea ce a apărut pe rețelel de socializare,  nu ne asumăm paternitatea materialului.

„PRO-MEMORIA = CLUJENII-nu-UITA                                                               COLAJ SINCRETIC CIVIC lunar,

aprovizionat de grupurile civice, media on line non-obedienta clujeana, regionala, nationala…

IMAGINEA anului 2021 ramane emblematica si in TOP-ul din 2022 (de ce? … vezi comentarii la finalul documentului)

DRAPELUL Romaniei arborat corect conform CONSTITUTIEI tarii

LISTA RUSINII Clujului

proiect boomerang la initiativa primarului: Verba volant, scripta manent

(implementat din 15 DEC 2020 si finantat de Societatea Civica clujeana)

LISTA RUSINII Clujului

EDITIA din: 31 AUGUST 2022 (2.)

 

LRC – Lista Rusinii Clujului a fost propusa de edil in Decembrie 2020 si deschisa cu firma de casa DIFERIT (a familiei Petri), intr-un moment de ratacire mitomanica, preluata deindata si actualizata lunar de civicii + jurnalistii non-obedienti clujeni, ce se manifesta activ pe cele peste 120 grupuri civice (peste 300.000 membri si urmaritori), precum si cele peste 90 de media on-line clujene, in continua crestere ca numar, postari, comentarii, reactii (vezi pag. 49-55).

Aceasta datorita gafelor, esecurilor, KiX-urilor, intarzierilor, pagubelor, fantasmagoriilor nereusite,

 

gargaragelilor interminabile si ne-sustenabile inregistrate zilnic.

Pentru colectionari-si-istorici, civici-si-nostalgici sau cei ce doresc sa revada ce s-a intamplat in primul an de productie al LISTEI RUSINII 2021 – anul NE-realizarilor paguboase si restantelor, in care s-a atins culmea ipocriziei-imposturii-dictaturii-de-carton si persiflarii societatii civice… motiv ca acest an fatal 2021, sa NU fie prins nici in SIDU precedent (2016-2020) nici viitor (2022-2030) – pentru care s-a fortat scoaterea discretionara din buzunarul clujenilor a 800.000 euro fara vreo fundamentare completa si realista: hartii-pentru-prosti (fabricate in Primarie cu concursul expertilor Bancii Mondiale condusi de clujeanul Marcel-Ionescu Heroiu), merita un click AICI 2021

(https://drive.google.com/file/d/1wgFko-5NObJu8gmqqmDnn_J2cXaqLBXw/view)

Colectia 2022 (da click pe):

 

Fiecare cuvant din LISTA RUSINII Clujului lunara ( 57 pagini ) apartine clujenilor ce insista sa-l ajute, educe si aduca la normal pe parvenitul si vicleanul “vizionar”…

Ei reprezinta pe cei peste 75% din TOTI clujenii care au intors spatele si NU au votat bok in 2020, iar actualele sondaje indica prabusirea increderii in actuala administratie Boc, de la 25% la sub 15%.

Nemai vorbind ca, daca va indrazni sa candideze si a 6-a oara fara ca Legea Electorala sa fie schimbata si re-adusa la procedura democratica europeana (adica: 2 tururi de scrutin + limitarea la 2 mandate, ca si in tarile democratice si NU cele bananiere precum Romania), mai bine de 85% din TOTI clujenii NU se vor prezenta la vot.

Pentru detalii, urmariti-postati-comentati in continuare pe grupurile sociale, precum si media non- obedienta on-line, prezentate la finalul acestui document, ce intra in istoria scrisa a Clujului.

 

Stirea Zilei:

Stirile de TOP ale lunii AUGUST (3)

(verificate ca surse si ziaristi autori si dezbatute mai jos de clujeni):

Elek Levente Cei care încă mai aveați impresia că urbanismul din Cluj este condus de Boc aveți aici dovada că v-ați înșelat amarnic. Urbanismul este condus de mafia imobiliară iar Boc este doar o marionetă ieftină pe post de circar dirijată din umbră. Iar Tarcea este trompeta circarului:

 

E normal sa amane PUG-ul atata timp cat mitomaniile cu indicatori fake de genul: METROU, CENTURA, PASAJ BACIU, BRETELE… nu se vor face din lipsa de fonduri, date masluite si inexacte si pana isi termina mandatul (ultimul) in 2024.

 

  CONCLUZIA : politrucic vorbind, “vizionarul” e consumat… exact de gargarageala si frica de prostiile facute.

 

 • NU SE MAI FACE METROU anul acesta, poate la anul si “La multi ani”: semnele au transpirat public prin DECEMBRIE cand Ghinea (guru PNRR) i-a transmis lui Boc “sa se spele pe cap cu el (n.r. metroul) si intarit in MARTIE de Grindeanu (ministrul transporturilor) care i-a pus efectiv in brate “vizionarului” acest proiect iluzoriu si fake – cu indicatori si date masluite, pe traseul ales aiurea si irealizabil.

CRESC COSTURILE pentru metrou… Licitația, SUSPENDATĂ (monitorulcj.ro)… din nou… !!!

Asa ca inca din luna MAI s-a amanat licitatia pentru IUNIE, apoi pentru IULIE, apoi pentru AUGUST si acum sine die (cu jumatate de gura grandomanul anunta Septembrie, dar cine sa-l mai crede !?!). Aceasta deoarece ultimii 3 potentiali investitori i-au aruncat in fata si i-au cerut banii inapoi pe hartiile-pentru-prosti, o maculatura (studiu de fezabilitate) realizata de un pacalici inginer obedient ce a urmat aberatiile din capul “creatorului-Inovatorului”, pe un pret imens platit din buzunarul clujenilor/Bugetul Local: intre 7-9 milioane de euro (N.B. secretizarea a facut ca nici pana acum publicul sa NU cunoasca cifra exacta tuturor platilor directe si indirect angajate/semnate de Primarie).

Societateta civica si clujenii care incet-incet/pas-cu-pas inteleg aceasta cacialma, cer puternic:

IMPUTAREA sumei exorbitante personal lui EMIL BOC,

cel ce a creat, propagat, fortat, urmarit, condus, angajat, semnat aceasta frauda premeditata  si cu intentie evidenta de aplicare numai a: “SOLUTIEI-lui-BOC pentru metroul iluziriu”.

Sa vedem stirile cu minciunile lansate de impricinat pentru a mai trage de timp si ametii din nou pe clujenii naivi dar, mai ales pe florestenii disperati si sustinatorii evervescenti ai “SOLUTIEI pentru METROUL-lui-BOK”.

Mai intai fiti atenti ce denumire aiurizanta a dat proiectului pentru a pacali nu doar Consiliul Local, Organele de avizare, “Guvernul Meu” dar, mai ales Comisia Europeana (care l-a acceptat in PNRR), obiectivul de investiţiei:

inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții”

„Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan,

.

Numai din titlu reiese evident confuzia indusa intentionat ca asa zisul “Tren Metropolitan” este naclait cu “Metroul”, mijloc de transport si tehnologie distincta, respectiv:

pana la Aeroport, principalul loc de destinatie si beneficiar al oricarui metrou din lume.

Halucinant, ce solutie tembela a reusit sa impusa mitomanul !

metropolitane” (fara lege, deci ilegala) in care el se si crede deja: Tovarasul Prim-Secretar.

 

 

Stire care NU mai intereseaza administratia locala Cluj-Napoca: La 2 saptamani de la IMPACT untold, se mentine: Clujul pe primul loc din țară. Și la incidența Covid 19| NapocaNews …impostori.

 

Intrebarile Zilei:

Uitati-va ce mutre fac impricinatii, ingropati in BETOANE puse peste spatial verde istoric.

In spatele lor se observa alte sute de dale din piatra si betoane pe care vor sa le pune pe ultimii metrii ramasi ne-betonanti.

… dementi !

“Lipseste” arhitectul “peisagist” Szabolcs István Guttman, de la biroul de arhitectură K&K Studio,

cel ce NU indrazneste sa-si modifice din mers noul concept BOKemen: PARC FARA IARBA !

si sa inlocuiasca imediat dalele in exces cu extinderea spatiului verde (ex. iarba, arbusti, flori, pomi), asa cum cer miile de clujeni ce doresc sa se simta confortabil in parcul lor centenar.

Are timp in luna septembrie sa corijeze grava gafa de arhitectura peisagera a “locului de iarmaroc/balci” cerut de circar.

 

DEFINITIA PARCULUI: loc de odihna, liniste, agrement, relaxare, oaza de natura citadina cu pomi umbrosi, arbusti, straturi de flori si expozitii florale, peluze de iarba, alei restranse, locuri de joaca pentru copii si banci pentru bunici, mobilier si decoratiuni specifice, WC public, cosuri de gunoi, pista de biciclete, fantani cu apa, pasari si alte atractii, unde cetatenii sa se simta bine si sa nu fie deranjati de vacarmul traficului infernal-si- poluat cu noxe si zgomot.

 

Adica, nici un chiosc, taraba, stand cu manancare si “artizanat kitsch” sau manifestari galagioase cu “trupe-si- tarafuri” ce sa deranjeze vizitatorii parcului, tihna si relaxarea lor. Oribilitati din capul BOKemenanului care nici pana acum (dupa 25 de ani de cand a venit de la Rachitele) NU a inteles ca este un parc cu specific istoric, intelectual si NU pentru saltimbacii galbeni parveniti, carati din strafundul sub-culturii si imposturii.

 

La inceputurile “civilizarii” veneticilor ce au fost luati cu japca sau au venit la Cluj in urma cu 60-70 de ani, in toate parcurile orasului erau intretinute zilnic de catre Primarie: florile, copacii, gazonul, lacusoarele,

 

fantinile, paraiasele…; ingrijite, curatate, udate si pastrate cu admiratie. Vedeam scris pe placate atractive pentru regatenii, oltenii, moldovenii, ruralii transformati in “clasa muncitoare” urmatorul indemn ce producea efectul educational dorit: “Va rugam NU calcati iarba si NU rupeti florile. Amenda 25 lei” Conceptul din capul “Creatorului”, impus “proiectantilor – executantilor” sai pentru realizarea smintelii cunoscute: “VOI SCHIMBA IMAGINEA CLUJULUI. O SA FIE “FRUMOS,

a insemnat: smulgerea cu salbaticie a gardurilor vii si taierea pomilor ce au dat farmecul istoric al Clujului si acoperirea cu BETOANE a spatiilor verzi din parcurile istorice ale Orasului Comoara bi-milenar (ex. Operei, Feroviarilor, Armatura, Grigorescu-malurile Somesului, etc.

De ce? Pentru:

 • a sterge istoria arhitecturii peisagere specific Clujului,
 • a transforma aceste spatii in locuri de iarmaroc/balci pentru saltimbacii galbeni,
 • a imbogati “firmele de casa” (filiera pd-pnl),
 • a deranja profund pe clujeni si a-i stresa, agita, manipula,
 • a pedepsi comportamentul anti-boc al cetatenilor. In preferinta TUTUROR clujenilor, sondajele il trantesc de la cei abia 25% din 2022 la sub 15% acum. Procentul il face ne-reprezentativ si ne-legitim pentru a mai putea conduce, deoarece practic nu-l mai ascuta nimeni, cu exceptia birocratilor electorali politrucizati si platiti de la Bugetul Local (“buzunarul cetatenilor”), angajati ai pnl in Primarie si institutiile de stat,
 • a impune dictatura-de-carton maladiva printr-o gargarageala nesfarsita, singurul lucru la care se mai

REZULTAT: oripilarea cetatenilor cu ipocrizia, impostura, ineficienta, ne-rentabilitatea, non-sustenabilitatea managementului ne-performant practicat sistematic de 17 ani.

… continua pe #faceBOKNe cerem scuze ca nu am putut da copy-paste tuturor rectiilor, opiniilor, injuraturilor, apostrofarilor cetatenilor nemultumiti, deoarece sunt cu sutele.

Invitam, pe cei interesati si analisti, sa le vada in original folosind LISTA linkuri de la finele acestui document.

 

RECOMANDAREA civicilor din asociatiile peisagistilor pentru BETON FEJ si valetul său:

 

Ignorantul parvenit (rachitelean) impreuna cu aghitantul său habarnist (baimarean), sunt chemati de urgenta sa-si completeze cunostintele pe care nu le au si le produc mari dificultati de perceptie si gandire, un handicap intelectual major in indeplinirea functiunilor de primar (ales doar de 25% din TOTI clujenii, restul de 75% i-au intors spatele si NU au votat bok) si respectiv, vice-primar (ales pe liste caconsilier local).

… continua in TOP pe locul VI

 

Iresponsabilitatea si ipocrizia mitomanica, fuga de raspundere si impostura vicleana, aratatul cu degetul catre cei ce i-au executat ordinele si “indicatiile pretioase”: Boc, iritat de subiectul ”betonarii” noilor parcuri: ”De ce nu intrebati specialistii?” (zcj.ro)

… continua in TOP pe locul VI

 

 

Têtes d’affiche:

 

Clujul VERDE: este minciuna cea mai mare a edilului, ce depinde exclusiv de el personal:

·       Activist civic: „Nici 10% din cele 190 de hectare de spațiu verde promise nu vor fi gata în mandatul

lui Emil Boc” – media9

… continua pe #faceBOK… si in TOP pe locul VI

 

Comentariul Zilei:

(stiridecluj.ro)

Primaria, adica Primarul Emil Boc, putea sa o cumpere acum 8 ani cu 5 milioane de euro, cu drept de preemtiune si la solicitare expresa a Consiliului Cicic Local Cluj (CCLcj).

DAR, NU A VRUT!!!

Acum cladirea este estimate la 40 milioane euro.

Un administrator/manager al Clujului mai ne-inspitrat si anti-talent NU a mai vazut urbea… zilnic numai exemple de management NE-performant / BAD MANAGEMENT.

după cum spunea Radu Moisin – Ştiri de Cluj

 

DEDICATIA LUNII: adresata Primarului Emi BOC, cel ce a dat jos prin ordin telephonic: Drapelul Scumpei Patrii din fata Consulatul Ungariei in Centrul Clujului si l-a inlocuit cu cel al unei tari ostile istoric, ne-membre a UE si nici a NATO, precum si Prefectului Irina MUNTEANU care a trecut cu vederea infractiunea sesizata de consilierii locali, civici, cetateni si NU a aplicat amenda legala cuvenita faptei dovedite cu probe si fotografii; este:

 

“ Jos Drapelul Scumpei Romanii. Slava Ukraini ”

 

TOP     10

 

I.

exagerbat in 4 mandate de administratia locala:

Traficul INFERNAL-si-POLUANT

“Boc NU vrea sa aplice nici o solutie propusa de specialistii consacrati si civici clujeni pentru a atenua traficul gandit, creat, administrat, dezvoltat de EL personal timp de 17 ani, continuind sa cheltuie banii pe studii- pentru-prosti si aiurizante, in scopul justificarii obsedantului METROU iluzoriu care i-a luat mintile”.

 

… continua pe #faceBOK

 

 1. METROUL-lui-BOC ( METRObocul ) a fost demontat bucata-cu-bucata de specialistii clujeni si sinteza a fost data publicitatii in presa locala-si-nationala, trimisa la Comisia Europeana si Banca Mondiala pentru a deschide ochii “Guvernului Meu” (partas si in flagrant la acest esec pe “filiera pd-pdl- pnl”, din toate ministerele avizatoare/“mioape”) sa-l opreasca pe mitoman si celalti faptasi, ce vor fi destituiti si apoi pusi sa plateasca:

TOATE cheltuielile de la Bugetul Local cu hartii-pentru-prosti:

NU uitam si includerea METROULUI ILUZORIU in mod fortat in SIDU 2020-30, realizat “la comanda” vicleanului, de catre expertii BIRD/Banca Mondiala pentru 800.000 euro, apoi Planul de mobilitate- transport metropolitan si alte bazaconii de milioane de euro risipiti, din buzunarul clujenilor fraieri, fabricate in capul si biroul “vizionarului smintit”.

Acum, s-a blocat grav din nou pentru a 4-a oara si a iesit complet din termenul de realizare cu finantare PNRR. Faptasul contestat a trecut de la DEZINFORMARE (minciuna datelor fake din studii-pentru-prosti) la DIVERSIUNEA penibila si abaterea atentiei fraierilor asupra altor NE-realizari “realizate”.

Cauza: traseul gresit “ales”, aberatiile incluse la “indicatiile pretioase” ale vicleanului si datele incomplete + false ale proiectantului (pre-fabricate de un oarecare “specialist” Oprea – manipulatorul de serviciu, ca sa iasa cum vrea Boc) au generat firesc o serie de LAMURIRI SUPLIMENTARE din partea potentialilor investitori/contractanti.

Asa ca licitatia s-a amanat de pe 5 MAI pana la finele lui IUNIE, apoi IULIE, apoi pe 20 AUGUST (fix) cand a fost din nou suspendata sine die (cica pentru SEPTEMBRIE  )… si o va tine tot asa… pana la Gherla…

Boc a fost abandonat mai intai de Ghinea (guru PNRR) cu zicerea: “Daca a insistat, sa se spele pe cap cu el (n.r. metroul)” si apoi de Grindeanu care a semnat tot apoi i l-a pus pur-si-simplu in brate iar acum l-a obligat “sa-si recalculeze indicatorii”, astfel ca a ajuns in situatia cand NIMENI NU-L MAI AJUTA, pentru ca nimeni nu-l mai crede !

BETONISTUL feroce isi continua mitomania de unul singur, desigur pe banii fraierilor de contribuabili clujeni … doar NU din PNRR sau fonduri NE-rambursabile, cum ne-a tot aburit cand prindea vreun microfon.

 

Alo, consilerilor politrucizati ai Consiliul Local obedient, sunteti pregatiti sa aprobati in unanimitate indicatorii ca sa  va mai adaugati “la dosarul personal” aceste sume cerute de Primarul vostru, ce vi le vom imputa nu peste mult timp ?

NU uitati sa va recititi saptamanal drepturile-si-obligatiile conform legii dar, mai ales riscurile asa-zisei meseri vremelnice/ job temporar pentru care v-ati angajat, pe asa zisul <vot> al catorva clujeni platiti/motivati partinic !”

Va amintiti ce ati votat fiecare dintre voi in parte? Civicii o sa va diminueze permanent amnezia.  Raspunderea e personala, chiar daca Boc este impricinatul principal.

Dupa avantul inconstient si ignorarea seniorilor specialisti si arheologilor, “vizionarul mitoman” (devenit “ARHEOLOGUL SEF”) i-a convins sa scrie ce vrea EL in Studiul de Fezabilitate. Indicatorii aprobati prin Hotarare de “Guvernul Meu”, la propunerea LUI si votat de consilierii locali sunt masluiti si nefiresti.

Abia acum s-a prins “mesterul manole” ca METROUL său ILUZORIU nu se poate face pe sub CENTRUL ISTORIC decat cu niste costuri inzecite si un risc imens, fiind ne-sustenabil si ne-rentabil. NU intra in discutie statiile de

 

sub turnul Catedralei Sf. Mihail si cupola Catedralei Ortodoxe, ce vor cadea la vibratii in timpul constructiei/sapaturilor si trecerea trenurilor pe sub ele.

Acum ca s-a convins dar nu recunoaste in mod viclean, mai si mimeaza ne-cunoasterea existentei actualului “Tren al Navetistilor” (format din peste 45 garnituri ce tranziteaza zilnic Clujul), ce-l care il aducea acum 30 de ani la scoala la Cluj pe EL, ca intern sau navetist.

 • re-botezat “inovativ” si pompos: “tren metropolitan” – proiect ce nu-i apartine, fiind al CFR si NU al
  • Luna asta, toti cei cativa fani au asteptat cu infrigurare licitatia pentru METROUL-lui-BoK (e numai al lui deoarece tovarasii de partid-si-de-stat i l-au pus in brate sa se descurce), deoarece au ramas in offside, in prima linie a disperarii si fata-in-fata cu firmele pacalite de propaganda bokemena (cica: avem fonduri europene, de la

„guvernul meu”, avem toate „avizele”, „avem si indicatori fake-pentru-fraieri”… bla-bla).

Pentru ceilalti peste 80% dintre TOTI clujenii ce stau departe de METROU si nu-l vor folosi, nu a fost nici o surpriza cand AUTORUL METROULUI a anuntat ca a suspendat licitatia si se amana din nou. Gluma cu „se reprogrameaza din nou pentru Septembrie” a starnit un nou val de rasete si injurii la adresa raciteleanului .

Potentialii contractori/investitori pacalitii, ce au cerut/cumparat/examinat Studiul de Fezabilitate cu datele fantasmagorice pentru a vedea daca se pot angaja sa faca atat proiectul tehnic, cat si sa execute lucrarea s-au suparat rau si au plecat.

Unii s-au lasat pagubasi imediat in aprilie iar ultimii 3 au intors spatele de cateva zile, ”specialistilor” propagandisti ai echipei mincinoase de impostori.

Va imaginati cati investitori/firme au plecat invartindu-se, au cerut banii inapoi dupa ce au aruncat cat colo maculatura-lui-bok (hartii-pentru-prosti platite cu peste 7 milioane de euro din buzunarul fraierilor de contribuabili clujeni / Bugetul Local aprobat de Consilierii Locali obedienti, majoritar pnl)

 

Stimati Consilieri Locali obedienti, ia vedeti ca BETON FEJ s-a sucit si NU mai vrea METROU ILUZORIU ci, presat de clujenii civici + cei normali la cap, i-au cerut ferm:

 

Analiză. Primăria Cluj-Napoca taie finanţarea de la metrou, modernizarea unor străzi, inclusiv Calea Mănăştur, poduri şi parcuri pentru aqua park şi viitorul bazin de înot din Borhanci! (monitorulcj.ro)

 

Viorel Băltărețu Anunțul de suspendare a licitației pentru realizarea metroului clujean este o veste cât se poate de nefastă.

Sincer, la început mi-a fost greu să diger entuziasmul administrației clujene, în frunte cu dl. Boc, cu privire la oportunitatea investiției, dar mai ales cu privire la capacitatea administrației de la Cluj de a gestiona un astfel de proiect, iar acum după ce m-am obișnuit cu ideea ca vom avea metrou înainte să avem centură, se pare că nu vom avea nimic.

Doar povești faine, simulări tridimensionale și foarte multe realizări investiționale mai mult în planul virtual și de marketing și foarte puțin sau deloc în „meandrele concretului”, ca să citez pe cineva mai priceput ca Boc la marketing politic.

Acum se pare ca întreaga ocultă mondial, toate crizele geopolitice locale și regionale converg într-o strategie malefică de a anihila acest proiect desăvârșit al administrației locale, anume metroul. Cel puțin asta încearcă domnul Boc sa ne vândă mai nou la taraba publică.

Realitatea este că metroul este o investiție complexă, cu implicații majore pe toate planurile socio- economice ale urbei și nicidecum un proiect ca oricare altul la care trântim un SF în care schimbăm de câte ori vrem noi indicatorii în funcție de cum ne convine, iar ulterior scoatem la licitație pe repede-înainte, în dulcele stil clasic românesc, un caiet de sarcini plin de lacune.

Termenul de depunere al ofertelor a fost amânat de trei ori pe fondul valului de clarificări solicitat de ofertanți, ceea ce îmi certifică suspiciunea că avem o documentație de slabă calitate, lucru care degenerează ulterior în lucrări subevaluate, suplimentare sau de proastă calitate. Povestea o știm bine pentru că o vedem zilnic, de 30 de ani, pretutindeni în România.

 

Acum s-a suspendat, sau mai bine zis metroul va sosi în Cluj cu întârziere. Se vor recalcula indicatorii economici.

O fi asta marea problema la un proiect pe termen mediu, probabil.

Pentru mine în schimb, indiferent de motivele mai mult sau mai puțin obiective enunțate de Boc, rămâne un eșec din fașă, dacă pot să-i spun așa, al administrației locale, în cel mai important proiect lansat în perioada de ’’domnie’’ a domnului Boc.

Un eșec servit la pachet cu o nouă simulare 3D a aquapark-ului mult dorit de clujeni, ca să mai îndulcească pilula amară a metroului.

 

Diversiunea in forma continuata a administratiei Boc, este pusa in fata DNA si Guvernului pentru a se auto- sesiza imediat si a nu mai tolera IMPOSTURA BOKemena:

·        …despre METROUL de Cluj: 4 pași simpli ca să înțelegi cât de incompetenți la infrastructură sunt Boc și Grindeanu – Cluj24.ro

… continua comentriile si injuriile la adresa activistului/agitatorului, considerat incompetent si autoritarist pe banii clujenilor consternati … vezi #faceBOK

Vazand ca METROUL ILUZORIU este compromis

(in curs de a fi abandonat datorita indicatorilor falsi si fuga investitor-executantilor ce s-au luat cu mainile de cap, precum si avizele incomplete care tot vin in continuare, chiar dupa aprobarea si publicarea Hotararii Guvernului/28 decembrie 2021, desueta si inutila),

 

CIVICII specialisti consacrati si fauritori ai infrastructurii Clujului in anii 60-80

(suparati ca cele 2 dinastii FUNAR & BOC NU au facut nimic in 30 de ani pentru infrastructura urbei, doar decizii ne-inspirate, amanari  si solutii irealizabile,

 

revin si propun DIN NOU

(cetatenilor, NU propagandistului incapabil sa faca ceva)

 

Prelungirea TRAMVAIULUI la ambele capete, respectiv:

 • COLINA -> FLORESTI -> GILAU/Autostrada

–     MUNCII -> AEROPORT -> APAHIDA(Gara), cu folosirea si a infrastructurii  feroviare uzinale, podurilor de pe platforma industriala (CUG, Sanex…)

 • Desigur la fiecare intrare/iesire pe AUTOSTRADA si oras trebuie organizate PARCARI cu 1000 locuri cu: statie de benzina/electricitate, spalatorie auto, terasa/restaurant si shop, wc- dus, pubele sortate, alte servicii publice taxate si zona verde, care sa faca investitia rentabila, sustenabila, curata si placuta.

 

Aceasta solutie simpla-ieftina-usor-si- repede de realizat, lasata de bunicii nostri, NU intra nici cum in capul tembelilor venetici din Primarie, de mai bine de 17 ani de dictatura-de- carton, in care mai bine au dat-o cu aiurizante si NU AU FACUT NIMIC, decat gargarageala, hartii-pentru- prosti si cheltuirea nesabuita a banilor publici, fara sa rezolve problema grava a traficului infernal-si-poluant !

Ecce Homo: omul asta a mintit si isi  bate joc de clujeni si floresteni in  continuare !!!

CONCLUZIA:

 1. METROUL NU SE MAI INCADREAZA IN PNRR daca, luna viitoare nu vor fi „musamalizati” si recalculati urgent „indicatorii-lui-Boc”, modificarea solutiei si traseului, organizata licitatia, finalizata analiza si declarat castigatorul pana la finele anului, solutionate contestatiile, reduse la minim neprevazutele-si- riscurile noi aparute, semnat contractual de proiectare-executie pana în iunie 2023 !

Dar, TOATE acestea de catre „GUVERNUL MEU” (care se schimba la anul!) si cu NOI BANI de undeva ? De la Bugetul Statului (cum e normal) sau sfereasca sfantul din Bugetul Local (pentru care Consilierii Locali vor da cu subsemnatul in fata clujenilor si organelor in drept).

Mitomanul e in stare sa ceara „suplimentare” din buzunarul clujenilor; doar nu mai are ce pierde fata de cate a facut si a jefuit Bugetul Local. Dupa ce a facut praf peste 4.5 miliarde in 4 mandate, ce mai conteaza citeva milioane de euro !?!

 1. MINCIUNA PLATITA de clujenii si consilierii locali fortati sa aprobe acest proiect iluzoriu a luat sfarsit !
 2. GATA cu DIVERSIUNEA si minciuna in forma continuata, dezinformarea si continutul fals diseminat, cu manipularea cetatenilor ignoranti in scop electoral, ipocrit si impostor.

„PILELE” i-au parasit pe Boc-Tarcea si i-a lasat fara „spatele asigurat”… sa se bucure ca inca nu s-a dat ordinul „sa-i salte mascatii” si sa-i duca in fata instantei.

PNL trebuie sa se descotoroseasca de acest esec si KiXo comedie in forma continuata (tot asa cum l-a desurubat pe „Cîţu Presedinte” si pe mascariciul Rares TRUMP-istul, cei ce au spulberat impreuna cu

„banda de pucisti de la Cluj” acest partid istoric obosit si penetrat.

 1. Cheltuielile cu „exercitiul metrou” depasesc mult cei 7 milioane de euro declarati de impricinati si flenduriti pe hartii-pentru-prosti.

si furia de a cere de indata imputarea sumelor celor implicati.

  A fost pagubit premeditat nu doar Bugetul Local ci si Bugetul de Stat pentru o himera a unui smintit si profitorii „specialisti” in studii de fezabilitate pentru proiecte ne-realizabile.

 1. Imediat sa se treaca la constructia prelungirii tramvailului la ambele capete pentru a NU mai lungi calvarul clujenilor si florestenilor (solutia initiala discutata si agreata de TOTI clujenii, de ani de zile), pe banii recuperati de la faptasului minciunii, a falsurilor in indicatorii masluiti pentru METROUL denumit intentionat, voit, premeditat, in scop infractional: <TRONASON al TRENULUI METROPOLITAN>.

Aceasta pentru a induce in eroare cetatenii, Consiliul Local, Guvernul Romaniei si ministerele avizatoare, Comisia Europeana (fraierita prin PNRR), investitorii/executantii (ce s-au prins si au parasit licitatia mitomanului), uluiti de Studiul de Fezabilitate fantasmagoric si Caietul de Sarcini aiurizant.

Impostura evidenta, dusa la extrem de niste ipocriti dovediti.

 1. Societatea civica clujeana nu a putut fi dusa in eroare si, de mai bine de 3 ani CERE INSISTENT sa i se impute cele peste 7 milioane de euro personal impricinatului Emil Boc, cel ce a tergiversat si anulat in urma cu 4 ani proiectul prioritar si realist: PRELUNGIRE TRAMVAI pana in Floresti/Gilau si respectiv AEROPORT/Apahida(gara), precum si prelungirea liniilor de troleibuze in cartierele
 2. Pacalirea clujenilor naivi si florestenilor nenorociti cu minciuna numita METROU iluzoriu, sa fie sanctionata politic cu excluderea lui Emil Boc din PNL si a tuturor liberalilor implicati in aceasta cacialma afacerista, demisia/demiterea lor din functiile publice pe care le ocupa vremelnic si deschidera urmaririi penale.

 

Clujul are nevoie de școli, nu de bazaconii de tip metrou… | Foaia Transilvana

 

 • CENTURA CLUJULUI o himera si o promisiune de mai bine de 12 ani: <marea problema si incurcatura fortata in care s-a implicat personal-si-incompetent “vizionarul” s-a produs prin obligarea Consiliului Local obedient (majoritar pnl) sa-i aprobe nu doar traseul si inducatorii indoielnici in care NU se mai poate incadra dar si confruntarea cu rascoala cetatenilor, activistilor de mediu, specialistilor, proprietarilor de terenuri care s-au opus si continua sa-l hartuiasca cu problemele legate de:

… continua pe #faceBOK… in toata presa non-obedienta, ce ne-ar lua zile si zeci de pagini sa dam copy-paste.

 

SOLUTIA (arhicunoscuta dar ignorara intentionat de Boc):

 • Clujul este organizat pe lungimea vaii Somesului, cu dealuri de o parte si Asta inseamna ca solutia este data de drumuri paralele cu Somesul si perpendiculare care sa le uneasca.

Acum aceasta realitate trebuie sa urmeze logica new-yorkeza a SENSURILOR UNICE si a SENSURILOR GIRATORII (organizate la intersectiile ce permit sau formate din mai multe strazi cu sens unic ce sa dea sensul giratoriu mai larg.)

 

Avem nevoie urgent de o a 2-a TRANSVERSALA, adica:

Reabilitarea portiunilor deteriorate, prelungirea, extinderea carasabilului si  asfaltarea celor 2 culoare de o parte si alta a caii ferate

de la Apahida -> Cluj Gara -> Baciu&Floresti, cu cate 2 benzi pe SENS UNIC

 

Aceasta solutie pregatita inca de acum 100 de ani de cand exista calea ferata, nu necesita cheltuieli cu Studiul de Fezabilitate ci doar cateva proiecte de actualizare/reparatii/extindere/reabilitare/ organizare trafic pentru 7-8 tronsoane ale acestui CULOAR, ce ar servii mult mai bine ACUM, fata de perspectiva indelungata oferita de CENTURA-lui-BOC (contestata pentru care lumea se intreaba, ca in cazul METROULUI-lui-Boc:„de unde pleaca si unde ajunge” pentru ca „cineva sa circule pe ea” ?).

 

Cele 2 benzi cu sens unic de o parte-alta a caii ferate sunt acum formate de: strazile existente, locurile virane neutilizate si zecile de proprietati minuscule ce pot fi usor expropriate fara probleme de despagubire.

 

TRASEUL TRANSVERSALEI Clujului: APAHIDA(Gara) –> AEROPORT –> SOMESENI –> BULGARIA –>

CLUJEANA –> GARA Cluj de unde se bifurca:

                    (1) -> Baciu –> Nadaselu/ Autostrada

                    (2) -> Taietura Turcului -> DONATH -> Str. Padurii/FLORESTI -> GILAU/Autostrada

 

Mare parte a traficului INFERNAL-si-POLUANT ar fi scos in doar 5-6 luni de lucru la infrastructura existenta iar:

 

 • florestenii ar mai trage o gura de aer pana cand se va realiza in mod accelerat prelungirea TRAMVAIUL (Colina- Gilau/Autostrada)
 • bacenii+apahidenii pana cand s-ar reorganiza mersul trenurilor si dotarea operatorilor feroviari privati+CFR cu rame noi de TREN METROPOLITAN.

Actualul „Tren al Navetistilor” este format din peste 45 de trenuri/zi ce tranziteaza GARA CLUJ si fac legatura cu comunele limitrofe, ale judetului si intraga tara.

benzina/electricitate, spalatorie auto, cu terasa/restaurant si shop, care sa faca investitia rentabila si sustenabila.

 

Costurile fiind reduse, la valoarea intretinerii-reabilitarii strazilor, pot fi suportate de la Bugetul Local, incepand da azi (sunt bani prevazuti pentru metrou si alte aiurizante, ce sa fie transferati si aprobati la prima sedinta de Consiliu Local… desigur daca vor BOKemenii).

 

N.B: cu atat mai bine daca ar fi cofinantate din Fonduri EU, cu sprijinul proaspatului Secretar de Stat la Fonduri Europene, Dl. Ovidiu Cimpean (ex-director de proiecte in Primarie).

O parte din finantare ar trebui sa vina prin transferarea a cca. 1000 de birocrati electorali politruci din Primarie la RADP, Termoficare, CTC, Apa-Canal, Parcuri, Politia Locala, alte subordonate, ONG-uri ale administratiei locale dar si in sectorul privat ce este in cautare de angajati, oferind salarii atractive daca te ti de munca si performezi.

Economia ar fi utilizata eficient la acivitati productive si profitabile.

Mai mult, reducerea personalului inutil din Primarie ar genera o sansa unica pentru reforma digitalizarii si re- structurarii optime a institutiei. Astfel ca lumea nu ar mai rade de „functionarul digital”, ANTONIA, „telefonul primarului”, scanerele/xeroxurile de la registratura si alte solutii ridicole si arhaice cu care se lauda „primarul digital”.

Actualmente edilul a aglomerat de la 300 functionari in 2004 la peste 1500 birocrati/nedigitalizabili, care sa-l voteze… altfel NU se explica acest management NE-performant si risipa de resursa umana, consumabile, salarii-si-sporuri, alte smecherii cu banul public.

Deocamdata, aceasta solutie simpla-ieftina-usor-si-repede de realizat, lasata ca mostenire inteligenta de bunicii nostri, NU intra in capul birocratilor electorali politrucizati din Primarie.

 

Daca Funar nu a vrut sa inteleaga, Boc a respins solutia specialistilor:

„În 1998, arhitecții Tudose Emanoil și Gheorghe Elkan propuneau crearea unui nou drum de legătură între Cluj- Napoca și nodul autostrăzii A3 din Gilău.

Drumul pornea din cartierul Mănăștur (zona capătului de tramvai), continua prin Florești (pe drumul din fața fostelor ferme) și ajungea la Gilău în zona nodului.

De acolo continua ca și drum de ocolire pentru Gilău.

Dacă ar fi fost ascultați și proiectul s-ar fi realizat, astăzi se circula mai ușor în și dinspre vest”, scrie arhitectul județului, Claudiu Salanță.

 

  Atat aceasta solutie cat si cea a prelungirii tramvaiului exista inca dinainte de 2004 (anul inscaunarii) iar daca Dl. Emil Boc, care cunoaste aceste solutii optime nu intelege si NU vrea in ruptul capului sa le aplice la cererea cetatenilor Clujului, trebuie sa-l demitem si sa-l alungam de la pupitrul administratiei locale, pana NU distruge orasul si ne cheltuieste discretionar banii platiti cu atata greutate de contribuabili.

 

IV – HAOSUL URBANISTIC creat, inovat, dezvoltat intentionat-neinspirat-sufocant de BOC & co. din PRIMARIE, incepand cu 2004, aduce Clujul la nivelul “urbanismului” kitsch al tarilor din lumea 3-a (prin incalcarea legii, abuzuri, coruptie, ipocrizie, impostura, ne-pricepere, penibil…).

Conlocuitorii considera actuala “epoca”:

BETON     FEJ

Tema “HAOSUL URBANISTIC” ramane in top in ultimele luni, ca numar de postari, articole si reactii ale cetatenilor clujeni total nemultumiti de ce zice-si-face administratia vremelnica actuala.

METROUL, CENTURA, SPITALUL de URGENTA, etc. au trecut in stand-by datorita lipsei de fonduri si vointa politica a noului “guvernul meu” condus de un sărman plagiator cu 4 stele.

COLECTIA de STIRI Media9 (CLICK):

media9

 

BETONISTUL SEF al Clujului se pregateste sa aprobe noi BETONARI si nimeni nu-l poate opri in “epopeea” de a distruge Clujul Vechi&Verde si a aglomera insuportabil Orasul Comoara bi-milenar, a aduce toate nenorocirile si nenorocitii, dade-dade va opri scaraba generalizata la adresa lui din urbe si scaderea in sondaje (a cazut de la 25% la alegerile din 2020 la aprox. 12% in preferintele TUTUROR clujenilor):

 

LISTA RUSINII consilierilor locali BOKemeni obedienti, care aproba pe banda proiectele de BETONARE initiate- promovate-sustinute-implementate de primar, trebuie examinata la:

 

Adrian Dohotaru · Genială poza asta, e imaginea anului pentru mine, daca e să ne referim la Cluj. Aparține lui Adrian Matus și e denumită Macarele ale capitalismului.

Clădirea cu 28 de niveluri arată tot ce e mai disfuncțional în Clujul actual, cu concursul larg al administrației Boc, pentru că în zona asta ar fi trebuit permis cu 6 etaje, dacă era după mine.

Atenție, se vor mai pregăti lângă alte trei blocuri de înălțimi similare lângă această construcție.

Mai mult, Iulius propune pe cealaltă parte a Parcului Feroviarilor clădiri de înălțime asemănătoare, dar toată lumea „bună” tace mâlc.

Activiștii în continuare in spatiul RO sunt asemănați cu feministele anilor 50 din Vest, că sunt cam „isterice”, de ce vor să demonstreze ele ceva, că se transformă în bărbați, sa stea ele cuminți în banca lor.

La fel, si administrația și-a confecționat o societate civilă de conveniență, care face „proiecte”, „mediere culturala”, face „inoveișăn”, ori „eveniment & festival”, se îngrijorează abstract.

Am militat pentru parcul Feroviarilor de lângă construcție ani buni și m-a întristat ca a fost acceptat în principal ca sa mărească valoarea imobiliară a investițiilor din Piata Abator, dar bine ca macar nu a fost privatizat si spatiul ăsta, asa cum se dorea.

Planificarea e in urma haosului.

In ciuda asigurărilor administrației locale de a oferi noi axe de mobilitate pe zona de nord, Clujul riscă, dacă toți

investitorii se lăcomesc în asemenea hal pentru profit într-un urbanism haotic gestionat la nivel administrativ, să fie un oraș și mai congestionat, plus că și mai poluat.

 

Nadia Laribi Is this in Cluj? That’s un- liv- ble if such a word could exist. Sad …so sad.

Adrian Dohotaru/Nadia Laribi , it’s nearby the center, Piata Abator, next to the Someș river. Carmen Breban Vor sta că iepurii în cuști.

Adrian Dohotaru/Carmen Breban , cred ca sunt mai mulți metri patrati in apartamente decat la alte blocuri comuniste sau postdecembriste de la periferii, nu asta e problema.

Dan Barb Aici sa dat derogare de la.PUG?

Adrian Dohotaru/Dan Barb , asa cred, mai important e că și alti investitori vor la fel in toata zona industrială. Demeter Carmen Nu ar trebui permisă construirea fara sa se asigure locuri de parcare și suprafața de spatiu verde conform legilor , încă, in vigoare! adaptarea legilor la nevoile guvernanților plagiatori totul se schimbă după cum o cer interesele        personale!

George-Florin Feder Cu 6 etaje?? Daca era dupa mine, cumparam bucata aia de pamant de la Ecomax sau cine o vandut-o, o uneam cu Parcul Feroviarilor si faceam o intrare maiestuoasa in parc din str. Bucuresti, ca actuala intrare e penibila

Tudor Turcu/George-Florin Feder din păcate nici un milionar nu a fost suficient de generos ca să facă asta.. Bucata aia de teren costa enorm.

George-Florin Feder/Tudor Turcu am uitat sa mentionez: daca io eram Primaria*

Tudor Turcu/George-Florin Feder primaria.. nu o reușit decât foarte greu sa expropieze terenul din Zorilor pentru un parc, darămite acolo..

George-Florin Feder/Tudor Turcu asa cum o intrat in posesia Maurer Panoramic la momentul X, nu putea intra si in posesia primariei?

Tudor Turcu/George-Florin Feder statul în mod normal nu poate cumpăra terenuri de la proprietari privați – poate doar să facă o expropiere pentru cauze de interes public, dar nu e simplu.

George-Florin Feder/Tudor Turcu si atunci cum o cumparat recent cladirea BCR de pe Baritiu?

Tudor Turcu/George-Florin Feder acolo terenul de sub clădire aparține deja primăriei, care doar își va exercita dreptul de preempțiune când clădirea va fi pusă la vânzare, fiind o clădire într-o zonă de patrimoniu istoric, cică..

Chiar și așa, tranzacția ridica destule semne de întrebare. ADEVARUL.RO „Jocuri” imobiliare la instituţiile din Cluj:

milioane de euro pentru sedii de bănci şi hoteluri în centru

George-Florin Feder/Tudor Turcu mi-e greu sa cred ca pe Baritiu avea drept de preemptiune si la marginea Parcului Feroviarilor nu.           din cate stiu, preemptorii sunt vecinii, Agentia Domeniilor Statului si altele asemenea. Sau poate se

 

putea transpune cumva ca fiind spatiu verde in noul PUG si atunci nu se mai putea construi pe el.

Tudor Turcu/George-Florin Feder posibil, nu știu.. Acolo in piața Abator e vorba de un teren unde s-a demolat o clădire industriala – nu știu dacă puteau sa îl restricționeze ca spatiu verde in PUG.

Koros-Fekete Sándor Și se așternu noaptea peste strada Vrăbiilor… Claudia Toader/Koros-Fekete Sándor sa vedem pe unde ies atatea masini Daniel Claudin Sîrb Clujul, fruntaș pe ramură, din nou…

Star Shine Administratia Boc ma dezgusta! Clujul e un haos! „Orbim” cetatenii Clujului cu autobuze si trotuare late, ingustand benzile de circulatiei in vremuri in care traficul rutier devine din ce mai greoi………………………………………………………………………………………………………………………………………….. halal administratie!!!!

Liviu Nedelcu Iaca asa n-or mai fi diferențe între orașele patriei. Dacă n-a demolat și n-a construit prost editura comunist, atunci s-o facă cel capitalist! Moldova suferea, da acu devenim mai asemănători!

Codruta Bastucescu Si oare ce a stat la baza aprobarii acestui bloc?? Faptul ca locatarii nu vor avea pe unde sa iasa cu masinile?? Sunt uimita si furioasa pt ca stiu ce le fac amaratilor care vor sa renoveze case la care le

Stela Mathe Toate aceste familii au nevoie de spitale școli, grădinițe și creșe. Nu sunt. Sunt doar cuști de betoane de zeci de mii de euro.

Székely Zoltán Epoca Boc mai urmează să ne înfometeze Ecaterina Botar Oribil, ca un monstru gata sa înhațe casele mici….

Ciobanu Lucretia/Ecaterina Botar deocamdata un monstru,…..daca sunt bune informatiile pe care le detin,……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. mai

urmeaza doi monstri, in continuare, tot pe malul Somesului Carmen Albu Clujul este din ce in ce mai aglomerat

Irenke Turucz/Carmen Albu sufocant…. Carmen Albu/Irenke Turucz din păcate! Tamás Csilla Ca si in China

Tudor Pantelimonescu Ditamai ghetoul! Arata ca blocurile proiect facute in occident pentru cazurile sociale. Ioana Ioanna Mă duce cu gândul la hotelul ăla oribil din Pyongyang în Coreea de Nord

Horea Avram Oribilă prezență! Și o să mai apară încă trei blocuri la fel. China town! Bobo Zs Strică şi priveliștea din turnul Bisericii Sf.Mihai

Marius Horatiu Stanca China.

Simo Tibor Hoppa.Oare cand a aparut,???? Hans Hedrich Stambul

Vlad Olariu Eu mi-am luat apartament in ăsta cu speranța că voi avea stație de metrou lângă. De-acum treb să mă

mulțumesc că voi ajunge in centru, la Antol și la Aqua Park pe “Someșul navigabil”                În rest e bun măcar de dormitor cu vedere la gârlă

Calin Nadasan/Vlad Olariu N-ai auzit ca metroul se amână ? Boculica cel fără de frica nu a reușit să-i convingă pe

Eny Szabo Cotețe de găini

Virgil-Pavel Marian “ in zona ar fi trebuit permis cu 6 etaje dacă era după mine” . Hai sa fim serioși , in a contesta un Puz , aprobat. . Susțin ideile Dvs dacă au temei legal

Limo GM Chinatown.

Florica Kertesz vor sa ajunga in cer

Robert Tămaș Urmează alte 2 din câte știu eu

Marius Stanculescu Mafioti și în Transilvania, exact ca în sud

Sandor Sanyi BOChilă se crede stăpânul Clujului. Când îl vor demite clujenii? Bogdan Mihut ce pacat ca nu sunt macarale comuniste  alea stim ce bune erau George Lica Pana sa ma uit mai atent, am crezut ca este din Bucuresti.

Rosu Sorin Parca e marele zid! Cristina Alexandra Bolba

 

Călin Şolea/Cristina Alexandra Bolba in piața Abator fostul ansamblu Maurer Panoramic este vândut la un fond de investiții și lucrarea este întârziată dar în Cluj-Napoca se acceptă

George-Florin Feder/Cristina Alexandra Bolba aproape de fostul Napochim  Rodica Costeș ..parcă ar fi pentru Fenomenul Covid Shanghay..

Kiss Mária Magdolna Pe ce stradâ? Ionut Sendroiu Boc Republic Irenke Turucz Sufocant

Catalin Ustinescu Îl ia ploaia pe sus cu totul, nu-i bai

Ale Megyesi/Catalin Ustinescu aceasta filmare trebuie trimisa Inspectoratului in Constructii, Primariei . Ovi Goga cine se muta in ele ?

Flori Gheorghiu/Ovi Goga toți cei care vor la Cj că-i fain! Aia se vor muta bucuroși, e plin Clujul !…. Orban Zoltan Atata stie piticu asta cu toti complicii lui, bloc printre case

Gyula Plesa

Gianni Cilli Sper că nu este in Cluj

…continua pe #faceBOK … indignarea dezlantuita a clujenilor la bataia de joc aplicata si pedepsirea lor prin “BETONARE, pentru ca nu-l mai vor pe BETON FEJ

 

MONSTRII arhitecturii Epocii boc si COSCIUGUL-lui-BOK

Alexandra Oană August 16 at 11:47 AM · Cronica unui eșec anunțat! Neglijență sau premeditare?

Domnul viceprimar Dan Tarcea a anunțat zilele trecute rezilierea contractului pentru actualizarea Planului General de Urbanism al municipiului.

Vestea vine la aproape 2 ani de la semnarea acestuia și cu mai puțin de 3 luni înainte de termenul de finalizare a documentațiilor. Tevatura durează din martie când divergențele dintre administrație și firma Synergetics au ieșit în spațiul public.

Să aștepți atât de mult până să reziliezi un contract înseamnă fie dezinteres pentru implementarea corectă a acestuia, fie premeditare în a amâna intrarea în vigoare a unor noi reglementări urbanistice, mai clare și mai stricte.

În fapt, Primăria nici nu pare că a dorit vreodată acest contract. La prima licitație administrația a descalificat oferta Synergetics, însă decizia a fost contestată și Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a dat câștig de cauză firmei.

 

Primăria a acuzat apoi firma de întârzieri, iar aceștia au răspuns că tocmai administrația locală e cea care a generat aceste întârzieri, refuzând să furnizeze toate datele urbanistice ale orașului, necesare pentru a înțelege problemele Clujului și modul în care ele pot fi soluționate.

Mai mult, Synergetics a precizat că primarul Boc nu a dispus inițierea consultării publice, etapă a cărei realizare este parte integrantă a studiilor de fundamentare, fără raportul privind consultarea publicului documentația neputând fi încheiată.

Așa arată falimentul planificării și abandonul interesului public.

Într-un oraș sufocat urbanistic de lipsa de planificare și de autorizațiile date unor construcții scandaloase, amânând actualizarea PUG-ului administrația e pe cale să repete experiența anilor 2014 – 2016.

În acei ani foarte multe proiecte îndoielnice au fost grăbite înainte ca noul PUG să intre în vigoare, tocmai pentru a beneficia de condiții mai favorabile de avizare.

Rezultatul? Locuim prost pe bani mulți și circulăm într-un trafic atroce.

Astfel de bâlbe în derularea unui contract de o asemenea importanță ne fac să ne întrebăm cât de interesată e administrația locală să ofere predictibilitate în dezvoltarea orașului și servicii publice de calitate pentru toți clujenii.

Solicităm domnului viceprimar Tarcea un raport detaliat privind acțiunile care au generat această situație și un plan concret de recuperare a timpului pierdut în actualizarea Planului de Urbanism.

 

Arhitectii si peisagistii, urbanistii si constructorii sunt sfatuiti sa fie foarte atenti. Ei sunt de vina pentru tot ce se BETONEAZA la Cluj !

Iresponsabilitatea si ipocrizia mitomanica, fuga de raspundere si impostura vicleana, aratatul cu degetul catre cei ce i-au executat ordinele si “indicatiile pretioase” ale tovarasului:| Boc, iritat de subiectul ”betonarii” noilor parcuri: ”De ce nu intrebati specialistii?” (zcj.ro)

…continua pe #faceBOK … indignarea dezlantuita a clujenilor la bataia de joc aplicata si pedepsirea lor prin “BETONARE, pentru ca nu-l mai vor pe BETON FEJ

 

 

 1. CLUJUL celor 350.000 locuitori (cubuletin) poate asigura calitatea vietii noastre sustenabile!!!

 

 • Clujenii NU doresc un oras metropolitan cu 1 milion de locuitori, aglomerat, poluat, cu probleme sociale si de criminalitate, vinituri si imigranti incontrolabili saraci in BIDONville, drogomani/declasati, banditi/gangsteri “c’an far west” si, amenintat de epidemii sau carantine, surprize neplacute sau imprevizibile etc. etc., asa cum vedem in metropolele din America sau Europa sau Asia.

De aceea:

 • Cei ce vor veni la scoala sau la munca trebuie sprijiniti/indrumaiti sa se stabileasca in comunele limitrofe; la inceput pe culoarele unde exista deja o infrastructura (ex. sosea, cale ferata) si terenuri, mana de lucru ieftina.
 • Limitarea inteligenta a aglomerarii noii populatii „in centru” inseamna o dezvoltare normala si linistita, fara probleme inutile create inutil, indiferent cine administreaza vremelnic bi-milenarul municipiu in acest deceniu.
 • Prelungirea liniilor de TROLEU si BUS-uri ELECTRICE (NU Diesele poluante si costisitoare) spre: ViVo-Floresti-Gilau, Apahida, Baciu, Chinteni, Feleac, SelGros – Pata, etc. etc. dar mai ales, pe bulevardele Clujului: Dorobantilor, Brancusi, Borhanci, Zorilor, Buna Ziua, Grigorescu, Bulgaria…
 • continua pe #faceBOK

 

Adrian Radu: Marea majoritate a intelectualilor si clujenilor-din-Cluj au avut impresia ca mocanul/motul, crescut la tara in mediul verde si curat al motilor traditionali si venit sa faca scoala la Cluj, va aduce in bi- milenarul Oras Comoara prospetimea verde a Apusenilor, aerul curat si peisajul naturii autentice.

 

un mediu sanatos, confortabil, relaxant, creativ, inteligent, rentabil si sustenabil.

          Pentru ca nu reuseste sa inteleaga ce vor clujenii, noi trebuie sa-l schimban si NU el pe noi !

… continua pe #faceBOK

 

 

VI CLUJUL VERDE, o alta himera promisa de Emil Boc (moțul/mocanul care a uitat de unde a plecat, din mediul de vis-si-sanatate al Apusenilor verzi-si-traditionali), sustinatorul si fabricantul zecilor de studii- pentru-prosti pentru distrugerea verdetii orasului, al solutiilor betoniste proaste-si-scumpe, al incompetentei peisagistice.

 

Constatam o lipsa totala de inspiratie peisagistica si multi bani publici risipiti discretinar pentru umplerea pusculitei firmelor “de casa” PD-PNL.

 

Atentionarea civica este dura mai ales ca sti bine ce ai patit cu IT-stii cand te-ai laudat ca TU ai adus Internetul – TIC la Cluj si ai dezvoltat “Smart City” (!?!). Ti-au intors spatele si NU au mai acceptat sa-si piarda vremea pentru a te asista si a dona consultanta/softuri gratis Primariei ne-digitalizabile si ne-reformabile, dar mai ales pentru nu se mai manji cu “digitalizarea” ta prefacuta (de gen ANTONIA). IT-istii ti-au dat flit, oricat ai incerca sa pui mana pe ei prin viclenii ieftine sau sa-ti pui handicapatii din Primarie/pnl in Consiliile clusterelor!

Sau, alta si mai gogonata, cu oamenii de cultura si arta, intelectualii veritabili, atunci cand ai sters Clujul de pe Harta Oraselor Culturale Europene… precum si alte aiureli doar-doar te mai baga vreun clujean inteligent in seama. Asa ca nu-ti ramane decat sa vanezi si sa smulgi vreun microfon nepazit pentru a perora despre “democratia de cumetrie si realizarile ei marete”… gen “calitatea vietii” sau “ukraina” sau “vom face 5 spitale” sau “nu lasam pe nimeni in urma” sau “specialistii si cetatenii sunt consultati”… etc. etc.

Vezi ca ai cazut sub 15% in preferinta TUTUROR clujenilor, care inca nu ti-au intors spatele, restul de 85% rad cand te vad-aud ce faci in fiecare zi !

Citam un civic ”clasic”: Oare Boc chiar nu e dezamăgit de betonarea excesiva a Parcului Ștefan cel Mare? Primarul a vizitat șantierul (stiridecluj.ro)

 

 

Gata cu ce-a fost, a fost tihna nostalgica! (ieri) – Mariti imaginea si uitati-va la mutrele fiecaruia (azi); dar

hai sa citim printre megaPIXELI:

BETON FEJ este stupefiat ce a aprobat si ordonat sa se execute in Parcul Operei.

EL este inconjurat de faptasii venetici ce incearca sa-i explice ca ei nu-s de vina, ci: dobitocii de arhitecti-proiectanti “specialisti” care au “castigat” lucrarea de BETONARE a intregului Parc Istoric, dupa ce au smuls cu salbaticie cei peste 8000 de arbusti/gard viu, VERDE ce aducea aroma-si- farmecul inceputului de secol XX, in armonie cu cladirile din jur si sentimentele clujenilor-din-Cluj.

Intr-o luna au facut praf un secol de arhitectura peisagera specifica Clujului.

Ca sa o inlocuiasca cu “arhitectura vizionarului smintit”, cheltuind discretionar inclusiv banii UE pentru distrugere si asa zisa inlocuire BETONISTA “VERDE”.

Ce ati avut mai cretinilor cu gardul viu VERDE in armonie cu constructiile istorice, ce imprejmuia parcul aerisit si boem de mai bine de o jumatate de secol ?

Aruncati naibi calupurile de piatra si beton din spatele vostru (mareste foto) si demontati imediat excesul de beton pe care stati cu picioarele. Sunt dale pe care sa le duceti si sa le montati pe trotuarele ce asteapta cu anii sa fie rehabilitate, in cartierele vitregite de “pedeapsa votului contra bok”.

Dan-George Uza Ar merita brevetat conceptul de parc fără iarbă.

Iolanda Stetz Arh. Szabolcs Guttman nu indrazneste sa-si adapteze “opera” cu tot scandalul provocat iar incapatanatul nu-l lasa sa tina cont de opiniile clujenilor ce foloseau parcul verde si linistit. Nimeni nu vrea iarmarocuri si balciuri ale  saltimbatilor galbeni BOKemeni in acesta “fosta” oaza verde seculara. Nici macar artistii Teatrului National si ai Operei. Florica Kertesz betonul costa sunt afaceri

Cioran Marius Problema nu e la firme. Ei fac ce vrea cumpărătorul. Adică domnul Primar. Scuze…primăria Cluj- Napoca.

Claudiu Groza mhmh, nu suna prea bine…

Csucsai Gabriella-Timea Clujul e sub asediul betoanelor.. unde e orașul „verde”?????

Ion Tarța/Csucsai Gabriella-Timea La Rachitele!!

… continua pe #faceBOK

NU mai cumparati BETOANE si PIETROAIE pe banii clujenilor !

Voi, nu auziti cum va injura cetatenii si ce vor ei?

Cicivii cer: imputarea distrugerilor, intai celor din poza (sefii cretinilor) si apoi proiectantilor- executantilor.

Sa NU se deconteze aceste lucrari de mutilare a arhitecturii peisagere istorice a Orasului Comoara, culmea pe BANI NE-RAMBURSABILI dati de COMISIA EUROPEANA – protectoarea valorilor europene si a investitiilor pentru VERDE nu BETON.

Puneti la loc, pe banii vostri personali tot ce ati stricat, deteriorat, agresat vegetatia istorica. Clar !!!

 

Dar, de asta ce ziceti?

O fi o noua parcare auto/pista de avioane sau vreo fundatie BETONATA a vreunui edificiu megaloman BOKemen, unde sa salasluiasca “vizionarul” calitatii vietii, pe malul Somesului defrisat barbar in cartierul Grigorescu?

masacrul-lui-bok asupra vegetatiei abundente, terenurilor de sport, joaca, plaja istorica specifica arhiteturii peisagere de pe malul Somesului.

Dementa a atins paroxismul unui smintit.

 

Inca un BOKemen ce va fi dat cu capul de BETOANELE puse peste spatiile verzi istorice ale Clujului.

 

Solutia de a-i opri pe acesti tembeli este: sa atentionam imediat Comisia Europeana mioapa sa-i  opreasca si sa NU LE MAI CEREM sa fie reabilitate parcurile si spatiile verzi + stopati imediata a  lucrarilor aberante si recuperarea banilor clujenilor, de la cele 2 persoane fizice vinovate:

 Boc-si-Tarcea.

Prostanacii astia, nici macar acum, cand au intrigat tot orasul, NU intervin sa opreasca dezastrul ecologic pe care ei personal l-au produs,

sa scoata placile de beton in exces, sa lase cat mai multa iarba-si-flori sa creasca (cum era acum cateva luni) si sa re-planteze salciile traditionale, ce dadeu farmecul specific malurilor Somesului ! NU DOAR CA NU-I AJUTA CAPUL dar nimeni din jurul lor nu se mai baga vazand nenorocirile produse naturii si mostenirii istoriei Clujului Verde.

Dezvoltare, dezvoltare dar NU cu pretul distrugerii valorilor si atmosferei clujene seculare.

Sunt destule dealuri in jur sa tot dezvoltati !

Ce aveti, mai ignorantilor venetici, cu orasul original si valoros?

Uitati-va si voi ce zic clujenii revoltati:

 

Mihai Soica “Pacurile clujene sunt betonate agresiv si salbatic. Boc nu mai are ce sa spuna.

Cum a fost modificat din birou un concurs international si cum s-a ajuns la betonarea Parcului Grigorescu din  Cluj Napoca.” Detalii ale marsaviei bokemenului si frauda comandata, sunt dezvaluite in continuare:

 

George Trif a realizat câteva fotografii din dronă, care arată cum toată zona parcului a fost betonată și cum a dispărut zona de copaci și de alei.

Trif mai susține că proiectul a fost modificat pe parcurs, după ce a fost adjudecat în urma unui concurs de proiecte, și explică cum s-a realizat acest lucru, cu ajutorul unor birocrați din interiorul Primăriei Cluj Napoca.

”Apropo de toată betonarea orașului, îmi este foarte ușor să am încredere în specialiștii care produc proiecte pentru clujeni, dar nu pot să închid ochii la posibilitatea implicării a câte unui Dorel dintr-un birou politic care insistă pentru modificări după perioada de consultare publică și aprobare a proiectului”, scrie Trif.

Proiect premiat dar ulterior modificat … un exemplu bun e ceea ce se întâmplă pe malul Someșului, unde proiectul de amenajare premiat internațional (Rethinking Someș) prevedea cateva elemente de impact concrete și simple, dar care parcă au fost dat uitate.

Cum s-a schimbat proiectul premiat … Ce s-a mai schimbat de la concursul internațional de soluții prin proiectul tehnic este o poveste tipică cand vine vorba de administrație locală. Propunerile specialiștilor care au conceput proiectul au fost date uitării, iar proiectul s-a modificat…

Ca efect, spațiul verde inițial gândit să genereze un spațiu de recreere autentic devine un spațiu aglomerat și agitat, cu mult prea multe utilizări pe o suprafață atât de mică…”

Când politicienii locali își bagă coadă… Problema cu toate aceste modificări este că nu sunt supuse dezbaterii publice și sunt luate aleator.

 • În prima fază, se anunță un proiect frumos, dar ulterior este modificat prin birourile Primăriei Cluj
 • Proiectanții inițiali nu mai sunt anunțați sau rugați să ajusteze, și nici măcat nu mai sunt consultați în legătură cu aceste modificări.
 • Decizia politică a devenit mai puternică decât nevoia aplicării unor principii de design

Tot ce vreau este ca măcar aceste decizii politice să fie asumate ca atare și nu doar mascate drept „ale specialiștilor”, pentru că de prea multe ori, factorul politic are ultimul cuvânt privind ce se face și ce nu.

Mă aștept la prea mult bun-simț din partea administrației?”, mai scrie George Trif.

 

Cioran Marius BOC!

Vasile Dobocan Dacă s-ar verifica câți bani s-au dus ,,pe apa sâmbetei” plătiți de primărie l-ar beli pe Boc și ceata lui!!

Florica Kertesz bataie de joc

Vana Bobos Jenant Boc, NU ti rusine de de ai facut si ce dezastru ai creat pe bani grei ?

Uita-te la pozele de mai jos, du-te si da cu capul de betoanele tale. Nu vezi ca NU te asculta subalternii ? Nu mai esti in stare sa conduci nici macar un nenorocit de parc cu care te-ai laudat ? Mai vorbesti de METROU pe care sa-l faci? Nimeni nu raspunde si o sa raspunzi tu pentru toate prostiile astea. Da-ti demisia ca o sa ajungi rau de tot !

 

PARCUL GROAZEI lui BOK: proaspat facut si “terminat” pe bani grei ai clujenilor si ai Uniunii Eeropene de cel mai ne-performant manager din istoria Clujului

Adrian Dohotaru · Am fost și eu cu familia în așa-numita „Pădure a clujenilor” și confirm că e șocantă distanța între

declarațiile primarului Emil Boc și realități.

De pildă, primarul pomenea constant de extinderea spațiilor verzi în oraș și dintre primele exemple de proiecte de anvergură e „Pădurea clujenilor”, suprafață peste cea a Parcului Central, deci chestia asta e cel mai mare parc al Clujului?!

În ceea ce privește Parcul Est, deși e acceptat de Primărie ca cel mai mare parc tocmai s-a permis RADP să mai radă zeci, dacă nu sute de copaci, pentru depozit de materiale de construcții, cu scuza că atunci când se va face proiectul dispare și depozitul.

Dar trebuie să înțelegem că spațiile verzi sunt verzi și până la amenajare. Apoi, e foarte important să existe consultări constante, pe bune, privind amenajarea ca să nu mai existe exemple horror ca „Pădurea clujenilor”.

Tibor Hartel Fiecare astfel de intervenție ar trebui să capitalizeze pe ecosistemele (structură, dinamici) în care aceste intervenții se fac. Treaba ar ieși mai ieftină și ar fi mai plăcută și, important, ar rămâne bani pentru ajutarea genuină a comunităților marginalizate ale Clujulu, de exemplu.

Tudor Turcu Ce spune Primăria despre starea noului parc de pe Muncii (zcj.ro) cică, reformulând.. ‘”parcul nu e

Sorin Pânca Măcar s-a ajuns la minimul de m² de verdeață pe cap de locuitor cât cer standardele europene? Că ăsta

 

cred eu că era scopul acelui parc…

Adela Bar-Patouillard Subscriu: ai die capu’ meu ! Încă o realizare măreață „bocciana”, „pădurea” asta compensând în mintea lui de 5* verzi betoanele din fostele parcuri.

Ioana Moraru Meritam ce primim, adica exact ce au votat cei 60 la suta din 30 la suta clujeni care au iesit la vot la ultimele alegeri locale .

Pepe Popescu trebuie iesit in strada, astia au luat-o razna, nu asculta de nimeni !

Rus Nicu Încă niște persoane care și-au dat seama de caracterul acestui primar. Sper pe zi ce trece să vadă cât mai mulți realitatea și „realizările” tovarășului boc

Sanda Vucescu Si totusi continua !!!!!!!!!!!!! Nimic nu il mai opreste!!! Sorin Ciprian Stanciu-Stoian mai oameni buni, nu mai votati asa specimen

Alexandra Sanda Oraș smart……. Primar smart……. Și lista continua

Dragos Todea Conteaza ca cine a trebuit a luat banii, in rest nu le pasa de nimic si de nimeni. Lucia Alb Bani aruncati

Sanda Vucescu/Lucia Alb ei aruncati?!?! Mai bine….repartizati…

Cipri Morcan Experienta in ” Padurea Clujenilor” bani irositi pe gazon pentru un deal doar pt vilele construite langa, poduri peste vai secate, o tiroliana nefunctionala si        pustiu. Nu gasesti un copac sub care sa te adapostesti de arsita,

nici un loc de joaca pt copii.

Gaby  Myhai  Nu  e  padurea….este  boschetaria  Clujului…o  noua  investitie  inteligenta  marca  Boc  :-))……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. total

nefunctional….si inutil…..dar pe hartie avem spatiu verde. acum baietii inteligenti pot construi linistiti pe spatiile verzi

din cartierele centrale ale Clujului:-))…metrou nu..centura ocolitoare nu….aquaparc nu…..crese si gradinite nu………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… si cu

toate acestea este preaslavit si laudat.. praf in ochii tuturor care nu pot vedea dincolo de niste piste de biciclete vopsite.

Hadrian Aurelian BOKemenii lui BETON FEJ pusi pe LISTA RUSINII la

Consilieri locali ai PNL • Cluj-Napoca  (https://primariaclujnapoca.ro/consiliu-local/partid/pnl) cei ce i-au aprobat, la initiative primarului, toate BETONARILE in parcurile, spatiile verzi clujene.

Acum, mitomanulSEF si iresponsabil ce conduce Primaria Clujului, ii arata cu degetul pe Consilierii din Comisia de Urbanism, tot din Primarie, pe arhitectii-proiectantii habauci, pe membrii juriurilor “internationale” ce au preferat “arhitectura peisagera BETONISTA” si le cere ferm si expres clujenilor (cand mai prinde vreun microfon la radio/tv) si cetatenilor nemultumiti sa-i intrebe direct pe acestia de ce au aprobat punerea dalelor, pietroaielor, betoanelor, asfaltului peste spatiile verzi din parcurile clujene istorice, aflate in curs de masacrare…

“NU e vina mea fratilor, am spus de cateva ori la cine sa cereti lamuriri. Eu nu ma pricep, nu sunt de specialitate…”, zice omul care a semnat “inconstient” (ca primaru) tocmai proiectele ce au trecut prin Consiliul Local “la initiativa Primarului”!!!

Tembelii venetici din Primarie/pnl habar nu au ca in Cluj exista facultate, sectii de ARHITECTURA PEISAGERA – Floricultura – Horticultura, statiuni de cercetari pomicole, horticole… si chiar Primaria/RADP-ul are o pepiniera,

florarii… de peste 100 de ani Codruta Marcusiu Rușine

Ram Radu BETON FEJ continua sa-si puna in aplicare planul monstruos de „schimbare a imaginii Clujului” dupa chipul-si-

asemanarea sa.

Mii de postari, comentarii, eMailuri, petitii i-au parvenit pentru a opri si modifica proiectele aberante aprobate la presiunea sa de Consiliul Local obedient (majoritar PNL, „opozitia” e doar fictiva).

Nici pana acum NU a inteles ca TREBUIE sa opreasca BETONAREA si sa NU mai puna dale, betoane, piatra, asfalt………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… peste

spatiile verzi din parcurilor istorice ale Clujului (Grigorescu, Operei. ).

Nici pana acum NU vrea sa-i asculte pe cetatenii tot mai revoltati si refuza sa solicite opinia specialistilor in peisagistica, mai ales ca la USAMV exista o sectie speciala unde invata sute de studenti.

Peisagistica este o stiinta-si-arta, o specialitate cu traditie in Cluj, existand pana la venirea BOKemenilor pepiniere, livezi, sere, gradina botanica, floricultori, peisagisti, gradinari …

 

distrug natura verde, istoria peisagera a Clujului, imaginea frumoasa de oras-gradina mostenita de peste 100 de ani.

Ele pot fi folosite la strazile ne-intretinute, ce sunt cu zecile in Cluj-Napoca, ignorate si abandonate de birocratia BOKemena din Primarie/pnl.

NU e tarziu sa cereti si voi prin postari, comentarii, petitii, interpelari publice in Consiliul Local, asa cum fac individual cetatenii cu spirit civic sau prin Consiliul Civic Local Cluj.

Peisagistii au luat taurul de coarne si se lupta sa schimbe legea imbecila care ne reduce calitatea vietii si da frau liber BETONISTILOR Dezvoltatori sa ne distruga Orasul Comoara bi-milenar: Vezi VIDEO /393705522775749

… continua pe #faceBOK

 

Arhitectii si peisagistii, urbanistii si constructorii sunt sfatuiti sa fie foarte atenti! Ei sunt de vina pentru tot ce se BETONEAZA la Cluj:

Iresponsabilitatea si ipocrizia mitomanica, fuga de raspundere si impostura vicleana, aratatul cu degetul catre cei ce i-au executat ordinele si “indicatiile pretioase” ale tovarasului”| Boc, iritat de subiectul ”betonarii” noilor parcuri: ”De ce nu intrebati specialistii?” (zcj.ro)

 

Scrisoare deschisă către primarul Emil Boc despre Pădurea Hoia-Baciu. „Trebuie să alegem între interesele dezvoltatorilor imobiliari care visează cartiere de lux sau interesele unei comunități” (monitorulcj.ro)

 

Mathias Rex · Scrisoare deschisă către primarul Emil Boc despre Pădurea Hoia-Baciu.

„În urmă cu 6 luni în urmă ați promis alocarea unei sume de 100.000 de lei. Acest studiu îndeplinește și rolul de bază pentru planul de management cu scopul de a conserva mai bine un areal amenințat de dezvoltare imobiliară haotică și infrastructură.

Mai mult, în 2021, în urmă cu un an și jumătate, la propunerea societății civile și a consilierilor locali, ați acceptat la dezbaterile

privind bugetul local un sprijin financiar pentru conservarea pădurii, plămânul verde al orașului.

Nici angajamentul din 2021, nici cel din 2022 nu au fost încă respectate.

De aceea, cerem ca alocarea prevăzută în buget să fie onorată, iar o echipă mixtă de specialiști din universități, medii asociative, administrație locală și județeană, silvicultură și proprietari privați să colaboreze printr-un proces participativ de bună guvernanță pentru a transforma pădurea Hoia într-o arie naturală (peri)urbană de peste 1.000 de hectare.

Ar fi un cadru natural unic în țară, care ar aduce multă bucurie clujenilor dar și celor ce vin din alte orașe sau de peste hotare atrași de «magia» acestei păduri”, se arată în scrisoare.

 

Adrian Dohotaru Aici e lista completa de semnatari – Hoia: Scrisoare deschisă către primarul Boc – Un blog scris de Dan Ciulea

 • Viorel Arghiuș, Cadru didactic universitar, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, UBB
 • Natalia Ciobanu, Doctor în Ştiinţele Mediului, Grup de inițiativă civică Umbrela Verde
 • Mihai Paul Constantinescu, Președinte Asociația NATURA TRANSILVANIEI
 • Adi Dohotaru, Președinte Asociația Societatea Organizată Sustenabil SOS
 • Tibor Hartel, Cadru didactic universitar, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, UBB
 • Radu Mititean, Director executiv – Asociația turistică, sportivă, civică și ecologistă CLUBUL DE CICLOTURISM „NAPOCA” (CCN)
 • Marius Moga, Arhitect și coordonator Someș Delivery, președinte Asociația miniMASS
 • Marius Mornea, Co-fondator Asociația Clujul Sustenabil
 • Loredana Peca,, Cercetător biolog, Grup de inițiativă civică Umbrela Verde
 • Horea Petrehuș, Președinte Asociația Cinegetică Pentru Cercetarea Habitatelor „Valori Superioare”
 • Adrian Ruicănescu, Cercetător Științific, Institutul de Cercetări Biologice, Cluj-Napoca
 • Eliana Sevianu, Cadru didactic universitar, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, UBB
 • Lóránd Silye, Cadru didactic universitar, Facultatea de Biologie și Geologie, UBB
 • Christian Schuster, Cadru didactic universitar, Facultatea de Studii Europene, UBB

… continua pe #faceBOK

 

VII Managementul NE-performant si pagubos al administratiei Boc ajunsa la capatul liniei de “metrou iluzoriu” si al altor mitomanii ale ne-priceperii-impotentei-incompetentei-coruptiei.

 

In aceasta luna BETONISTUL feroce (tradus in maghiara clujeana cu: BETON FEJ) a trecut la COMPARAREA BETONARILOR sale ne-inspirate/ne-reusite/ne-dorite/anti-VERDE…, cu Barcelona, Paris si alte vise ce-l napadesc si-I fac sa-i cada parul din cap in timpul noptii.

 

Dar, hai sa vedem “performantele manageriale” ale acestei luni:

ZiardeCluj.ro

Contract de peste 52 de milioane de lei, neinteresant pentru constructori? O singură asociere de firme a depus ofertă în cadrul licitației pentru realizarea unei facilități de tip park-and-ride pe un teren din apropierea Aeroportului Cluj.

… continua pe #faceBOK

 

Indiferenta, ne-priceperea, favorizarea doar a “firmelor de casa” pnl, incompetenta administratiei locale a dus la:

… continua pe #faceBOK

 

 

VIII BIROCRATIA, PRIVILEGILE, CORUPTIA, ABUZURILE administratiei BOC

Daca verificati veti vedea ca majoritatea salariatilor sunt parteneri sau au firme pe numele rudelor si fac afaceri cu statul/primaria-pnl…

Doar Curtea de Conturi, DNA-ul, etc. stau impasibile si contempla jaful generalizat, pagubos, politrucizat si naclait al retelei mafioto-liberale.

BOKemenii electorali isi fac munca cu justificarea aberatiilor gandirii “vizionarului”, a NE-realizarilor vopsite in realizari, crearea PR-ului ridicol cu “realizarile NE-realizate” si alimenteaza gargaragelile nesfarsite care sa le justifice munca inutila dar foarte bine platita din Bugetul Local (buzunarul contribuabilului fraier).

 

Clujenii se intreaba: De ce oamenii astia in loc sa faca lucruri utile, profitabile/sustenabile pentru urbe pentru

 

Boc(guralist) si Tarcea(zongorist) ? Tipa de la udmr nu conteaza nici de coloratura …

 

Nimicul birocratic zilnic pe care-l fac NU reflecta nici unul din principiile de baza ale unei administratii performante, adica: eficienta, rentabilitate, profitabilitate, sustenabilitate, optimizare, digitalizare, competenta, responsabilitate, ordine si disciplina, consultare permanenta cu cetatenii care-I platesc, …

·        Un clujean a explicat cum a fost prostit de un funcționar din Primăria Cluj-Napoca: Tristă birocrație!

(stiridecluj.ro)

·        Un consilier local de la Cluj-Napoca și-a dat demisia. „Ceea ce îmi doream eu era utopie” – media9

Elek Levente Nu este deloc ușor să găsești narativa plauzibilă pentru Exit din povestea cu Metroul.

Ca să acopere cumva gafa tristă in care s-au scufundat singuri, administrația locală ne dă peste noapte și Aquapark și Parc in Bună ziua și Piscină in Borhanci, și Spital de Pediatrie și Park&Ride și tot ce visăm noi, doar-doar să uităm cumva de metrou măcar până după alegerile locale din 2024.

Acuma este momentul să cerem.

Eu as cere:

 • audit extern pe contractele din bani publici
 • audit pe angajări și concursurile efectuate in ultimii ani
 • evaluarea performantelor șefilor de departamente și al angajaților
 • evaluarea activității poliției locale

Și nu in ultimul rând visez la o verificare din partea procurorilor a activității biroului urbanism.  Voi ce vă doriți ?

 

 

Mitomania se accentueaza prin Paranoia, nu doar personalitatea accentuate si comportamentul deviant. Diagnosticul neuro si psiho pus de medici se manifesta tot mai pregnant la orice interventie a BirocratuluiSEF:

 • Monitorul de Cluj „Mă critică toți, sunt plătite articole împotriva mea, se fac tot felul de Asta e viața, știu asta, nu am crescut de ieri, de azi în politică”, spune primarul Boc.

Au urmat peste 246 reactii, 101 comentarii si 5 distributii in primele 6 ore de la publicarea articolului

·        Autorizații de construire suspendate pe Brâncuși. Boc: „Cineva trebuie să aibă curajul să zică

«nu, până aici, stop»” (monitorulcj.ro).   Sutele de reactii:

Gabriel Tălnaci Da cine a aprobat/semnat blocuri de P+6 sau P+7 pe Brancusi? Edilul ultimilor 20 de ani…

Cine a distrus zona respectiva? Un regim de inaltime mai decent ( un P+2 max P+3) era mult mai potrivit. Dar daca a deschis cutia Pandorei cu P+6/7 csf? n-ai csf… Atat s-a putut…

Andreia Peia-Demidov Vai, bai Boc ce au ajuns ?!

 

Penibil…. cei ce au dat șpagă au obținut autorizația de construcție.

Îți aduc aminte de str acizilor unde s-au construit blocuri intre case ! Adrian Pintea Dacă ai înțelege din critici ceva ar fi bine…

Felix Tomescu Dar Boc nu a crescut.. deloc. Nano primarul.

Rares Dusa Vai vai ce persecutat se simte cineva Dar daca tot e asa asuprit de ce nu isi da demisia???

Lucian Bere Brâncuși e distrusă dpdv urbanistic de câțiva ani ,nu trebuie să fi lingaul cuiva să vezi cu ochiul liber rahatul: bloc-casă-casă-bloc, ordinea aleatorie și pe viitor nu poți „retusa” să arate cât de cât………………………………………………………………………………………………………… deci după „razboi ” a început

gargara.

Catalin Doe Alooooooo, te bag in pizda matii de mincinos – pe taietura ai depasit cu 120/100 ,,,,,,, pe Brincusi ai dat liber stim noi cui sa fac blocuri intre case ,,,, in Borhanci noroc ca Udrea e la puscarie altfel nu scapam ,,,,,

Florin Burca Serios dar cine a dat autoritățile de construcție pe Brâncuși Nu voi Primăria bineînțeles din birou nu de la fața locului să vedeți situația din teren Nu din Birou

SandaVartic Mai nebunule, te critica toata lumea pentru ca faci numai prostii, apoi minti cu nerusinare si incerci sa dai vina pe arhitecti sau subalternii pe care i-ai obligat sa-ti puna “ideile” in hartoage.

Vezi in jurul tau doar vinovati dar nu te vezi pe tine ce incompetent si ridicol esti. Da-ti demisia pana cand nu-ti trimitem salvarea sa te duca la neuro.

Irina Seuchea Acuma te ai trezit, bade? Dupā ce ani de zile ai dat autorizatii aiurea?

Hidisan Traian Dl Boc, sunteti primar din 2004.

Ce infrastructura ati creat la toate investițiile autorizate in acesti 18 ani? No? Haideți să auzim. Acuma v-ați trezit. Adevarul este ca niciodata nu este prea tarziu.

Oricum, se vede ca ati inceput sa înțelegeți ceva din acest capitol. Asa ca succes la inca un mandat! Mihai Iacob Corect! Asa este. Dar hai sa vedem si partea cealalta a paharului!

Primaria si dvs. Domnule Emil Boc prin faptul ca o conduceti nu ati facut absolut nimic sa decongestionati traficul si aglomeratia despre care sustineti ca este motivul pentru care nu mai lasati sa se dezvolte zonele…

Taietura Turcului in 12 ani nu ati fost in stare sa o rezolvati, centura tot povesti de ani.. dar facem aqua park. Metroul o

poveste de 2 lei …. efectiv gargara politica …. hai totusi sa recunoastem ca nu faceti nimic in ezvoltarea orasului in afara  de amenajarea zonei centrale pe bani tripli fata de preturile de pe piata…………………………………………………………………………………………………….. si sa nu uitam. Pentru banii cheltuiti (banii

nostrii ai cetatrnilor) pe studii la metrou care acum il ingropati in ceva sertar ar trebui sa raspundeti ….

Marian Vanvu Nenorocit ai fost nenorocit ești în continuare. Apropo îl mai pupi în cur pe chioru ? Voi doi ați făcut cele mai mari mâncătorii în tara asta. orbete pitic.!

Terebesi Laszlo ești cel mai slab primar!!!!!! Jozsef Barabaș Politician Imbecil!!

Vrabie Ionel Mai umblau niște asasini după unul, ce importanți vă credeți ! Neluțu Chis Udrea face pușcărie in locul lui boc

Musat Mihai Daca autorizatiile de constructie au fost suspendate, inseamna ca le-ati emis autorizatii la inceperea  lucrarilor     Atunci nu stiati de problemele din infrastructura ?

Daniel Nicolae Mitica/Musat Mihai Senil,… a uitat

Rina Deac D E M I S I A !!!

… continua pe #faceBOK… zecile de reactii ale cetatenilor nemultumiti de faptul ca mincinosul scrintit fuge de raspundere si nu-si vede/recunoaste gafele si KiXurile evidente, tot mai multe si in fiecare zi

 

 

IX     CULTURA “de cumetrie” sub zodia politrucismului Kitsch incurajat financiar de administratia Boc&co., care au ras Clujul de pe lista CAPITALELOR CULTURALE EUROPENE (!?!)

 

“Bugetarea Participativa” este o alta tehnica de “sifonare culturala” (de catre marii beneficiari finantati de Primarie/pnl dar, fara rezultate, cum ar fi: Centrul Cultural Clujean si Casa de Cultura Municipala), in favoarea maririi/sporirii “bazinului electoral”.  Trepadusul “cultural” si ceilalti ca el au pus mana pe

 

“mecanismul” de finantare a artei-si-culturii clujene si manipuleaza grosolan pe cine pot.

Cand te gandesti ca propunerea instituirii “Bugetarii Participative” apartine CCL-Consiliul Civic Local Cluj, care in naivitatea lui de acum un deceniu a crezut ca acest mecanism va sprijini arta-si-cultura clujeana autentica, ong-urile inteligente ale calitatii vietii si va forta Primaria/pnl sa nu mai spuna ca :”NU SUNT BANI” !

Nici un civic nu a crezut ca se vor produce deviatii grosolane spre “politica culturala liberala” si stoparea inconstienta a calitatii vietii, promovate de saltimbacii galbeni.

Profitorii abia au asteptat sa mai prinda un filon si sa-l capuseze-deturneze-acapareze-electoralizeze.

Acum, daca ii intrebi, vor raspunde iresponsabil dar relaxat si persiflant, “la microfon”:                                                                                                                                                                     EU/NOI NU SUNTEM DE VINA. VOI L-ATI PROPUS. VOI RASPUNDETI !

 

Cea mai mare “realizare” culturala in “epoca boc-din-rachitele” este tristetea pictorilor, sculptorilor, graficienilor, fotografilor, textilistilor, altor artisti si oameni de arta-si-cultura, care repeta zilnic si la infinit: “CLUJUL nu mai are nici o GALERIE DE ARTA si nici un CENTRU CULTURAL”.

Orice oras european de talia Clujului are astfel de facilitati oferite creatorilor de arta-si-cultura de catre municipalitate, comunitatea locala si privati.

Noi avem peste 500 de astfel de consacrati in tara si strainatate, alte mii de absolventi ai UAD, AMGD, ai liceelor de arte vizuale, muzica, coregrafie… care ar face Clujul sa straluceasca in cultura europeana si mondiala, sa-l faca atractiv pentru studenti si tineri talentati din tara si strainatate, pentru turism cultural.

Ei ar face sa creasca din nou valoarea culturala a “Capitalei Transilvaniei” si ar atenua preferintele in expandare promovate de saltimbacii galbeni venetici aflati “la putere culturala” in Orasul Comoara.

Dupa stergerea Clujului de pe HARTA Capitalelor Culturale Europene acum 3 ani, aceasi politica culturala neinspirata, bazata pe “gandirea artistico-estetico-culturala” a sfertodoctilor din echipa Boc, se revarsa peste municipiul multi-cultural si bi-milenar…

Proiectul Centrul Cultural si Filarmonica se amana la infinit iar celelalte angajamente culturale asumate “pe cuvant de onoare” de binomul Boc-Tise imediat dupa anuntarea declasarii/eliminarii Clujului, sunt aduse la nivelul kitsch-ului arhicunoscut…

 

Evenimentul “CULTURAL” super sustinut de saltimbacii galbeni:

UNT-oldul – lui – BOK sau cine plateste cheltuielile M.A.I. ?

Mii de reactii-si-comentarii la o banala postare pe #faceBok-ul Ministerului Afacerilor Interne din partea Dlui Lucian Bode ministru in functie, festivalier, partener si organizator al Primarului in functie Emil Boc, festivalier organizator:

Lucian Bode 6 august la 23:31 Pe parcursul celor patru zile de festival, structurile M.A.I. au fost și vor fi alături de zecile de mii de participanți pentru protecția și siguranța lor. Din centrul de comandă dar și din mijlocul celor care petrec,situația se prezinta bine și este atent monitorizată.

Le mulțumesc celor peste 1.000 de angajați din cadrul structurilor noastre pentru modul profesionist de abordare, pentru  implicare și acțiunea integrată în gestionarea evenimentelor de acest fel.

A fost aplicat și de această dată modelul proactiv de acțiune pentru a preveni incidentele nedorite și pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică.

În aceste zile suntem partenerii celor care înțeleg să se comporte civilizat și să respecte legea.

Desfășurarea în condiții de siguranță a acestui eveniment care a devenit un brand pentru țara noastră și care pune România pe harta marilor festivaluri internaționale de muzică, este o carte de vizită importantă pentru noi toți: autorități,

 

organizatori, participanți.

Distracția continuă, aici, la Cluj-Napoca, la #UNTOLD, și ea nu trebuie să însemne excese! Echilibrul, măsura și respectul sunt compatibile cu voia bună și distracția!

Le mulțumes

celor care au înțeles acest lucru și care se bucură decent de acest festival.

Felicitări organizatorilor, autorităților locale și partenerilor implicați în acest proiect grandios pentru această nouă ediție a UNTOLD și pentru buna cooperare pe care au avut-o cu structurile MAI.

Unii fără alții nu se poate!

 

Postarea a inregistrat mii de reactii-si-comentarii din partea cetatenilor dintre care va redam cateva, restul le gasiti pe

#faceBok, unde va invitam sa le vedeti in original:

 

Cine plateste cheltuielile M.A.I. (politie-jandarmerie-sri) cu salariile, sporurile, diurnele,  casa-masa, vaucerele etc. etc. pentru PAZA evenimentului PRIVAT ?

 

Normal si firesc: 1- BUTA organizatorul festivalului;

                       2- BOC agitatorul, promotorul, exaltatul ce a sprijinit iarmarocul (denumire

                           data de mocanii/motii sai)

 

Deci, Domnule Lucian BODE, trimiteti facturile ministeriale impricinatilor pe persoana fizica si NU cumva sa va atingeti de banii romanilor din Bugetul de Stat alocat M.A.I. sau ai clujenilor naivi.

Altfel o sa platiti chiar si dv. personal in curand.

Evidenta exista si asta NU se va sterge, iarta sau prescrie cand se implineste sorocul desurubarii/alungarii conducerii din care faceti parte, respectiv a plagiatorului cu 4 stele !

NU uitati ca atunci, nici macar secretizarea “doctoratului” NU va mai conta in fata corpului academic clujean, ingenunchiat vremelnic de penibila masura impusa “autonomiei universitare”.

#faceBOK

Sustinatori-organizatori-responsabili UNTOLD: cea mai eficienta masura de zadarnicire a combaterii pandemiei COVID 19 (penali). La 3 saptamani de la IMPACT, se mentine: Clujul pe primul loc din țară… la incidența Covid 19| NapocaNews

Sergiu-Leon Rus/Horea Aurel Intre timp am aflat ca porcaria Untold 2022 nu a fost organizat – ca de obicei – de SC Untold SRL, ci de o firma noua, SC Untold Production SRL, infiintata in 2021, cu o cifra de afaceri de 400 de lei pe anul trecut.

SC Untold SRL a raportat pierderi foarte mari pe 2020 si 2021, in total vreo 18 milioane de lei, dupa ani de zile de profituri colosale.

Evident, pierderile sunt fictive, pentru ca au costuri foarte mici: locatie moca, utilitati pe contul statului, paza cu aparatul public, asistenta medicala cu resurse bugetare, puzderie „artisti” de duzina sau chiar necunoscuti, ieftini ca

 

braga. Explicatia nu poate fi decat ca s-au scos bani din SC Untold SRL la greu, prin conturi off-shore, probabil proprietarii din umbra nu au mai avut rabdare si au vrut sa vada ceva tangibil. Vorba aia, sa stie pentru ce lucreaza… Alex Popescu Bună seara, domnule ministru. Vi se pare normal ca Metroul din Cluj să nu funcționeze după ora 23:00? Cei care nu vor să stea până dimineața la UNTOLD cu ce se duc acasă? Mulțumesc.

Danut Trucmel S-a topit pandemia.

Iulian Nastase 3 păduchi la un ocean de lume

Marian Enache Muzica este pretextul ! Cred ca festivalul este ptr prezentarea ultimilor noutăți ptr drogurile de ultima , voga”

Dan Olimpiu Autoritățile o descoperit că Sergiu Fodor era cu un borcan de castraveți murați la el  Mihai Chezan Emiluț îi pe vibe, pe sistem automat.

Maria Udr Domnu’ Bodeeeee. Decât o melodie să vă mai zic  https://youtu.be/NsfQZQzf9hg

Gianina Lacramioara Plesca Pacat ca majoritatea sunt coprupti, smecheri ,aroganti…se dau mari cu cei mici (oameni de rand)si mici cu cei mari (interlopi,corupti etc)

Mihaela Mureșan Bravo pentru modul în care au fost gestionate ordinea si siguranța la eveniment! Iar festivalul in sine, super!

Flori Andrei/Mihaela Mureșan OBSERVATORNEWS.RO

Titi Iacob/Flori Andrei Nea’ Lucian, nu ai fost in stare SĂ ai polițiști în civil și să nu mai auzim de droguri? Esti jalnic. Mihaela Lenuta/Mihaela Mureșan și cei care au consumat droguri sau distrat bine??

Iulian Miia Tovarășii polițiști sunt niste oameni răi, nu-i lasă pe TFL să-și lărgească orizonturile, mai ales că realitatea a demonstrat că e un atu, oricare dintre ei poate deveni prim-ministru!

Dorina Geo De ce nu-i lasa sa se drogheze, ca asta e scopul festivalului, sa creeze mai multi dependenti!!??## Daca asta vor de sa-i opresti , ca tot ce e interzis e bun pt ei..

Lucia Lohan Felicitari,d-le Ministru Lucian Bode pentru, perfecta mobilizare!

Dan Cherci/Lucia Lohan Pe banii cui? sper ca nasul Boc plateste nunta din banii clujenilor si nu ne mai fura bani de la buget statului !

Lazar Gigel Poze sugestive. Emil Boc cel ce in calitate de premier a dus antidrogul la nivel de serviciu in IGPR si pe cale de consecinta s-au pierdut finantarile UE, au plecat multi dintre specialistii Agentiei si dvstr de la care inca societatea asteapta prevenire si nu doar combatere.

Nelu Ene/Lazar Gigel Lupta antidrog in Romania e o gluma ironica. Tara e plina din ce in ce mai mult de droguri si de traficanti. Asta inseamna ca sunt si consumatori pe masura. Unde e prevenirea?

Adela Stamate/Nelu Ene degeaba se incearca prevenirea daca altii (gen Marele BOC) gireaza si promoveaza ffff mandru de el, festivaluri de droguri ( adica de muzica  )

Nelu Ene/Adela Stamate eu cred ca ne putem distra si responsabil. Dar, da, ar trebui sa recunoasca si altii ca, la

asemenea evenimente, dealerii vor cauta sa profite la maxim. Repet, e socant sa vezi cati tineri au ajuns sa considere drogurile…o nornalitate

Pop Silvia/Nelu Ene corect, la fel ca și țigările ce se confisca se comercializează nu se arde ,orice care încalcă legea ar trebui distrus…vilele și casele de vacanta făcute din bani nejustificați vin de undeva nu?

Nelu Ene/Pop Silvia in cadrul institutiilor, exista camere de corpuri delicte. Delict inseamna obiectele rezultate in urma savarsirii unor infractiuni sau folosite la savarsirea infractiunilor. Pana la finalizarea cauzelor, acestea constituie probe.

Dupa, teoretic, in urma unor acte, asa numitul pv de distrugere, acestea trebuiesc distruse. Practic, se pot intampla multe. Mai ales cand e vorba. De droguri si de tigari.

Razvan Dima E bine la festival pe banii noștri?!

Daniela Mitroi Și ziceți că ați făcut treabă bună? Cine spune asta? Ăia care nu au fost prinși, probabil  Ia vedeți ce zice postarea de mai jos  https://www.facebook.com/100044075334248/posts/608857187260120/?sfnsn=mo Ciprian Cozmei Cu mulțumirile dumneavoastră nu ne putem plati ratele la bancă și toate scumpirile pe care voi le-

 

ați provocat…

Ionut Dumy Domnule prim-ministru da nu ar fi bine ca toți angajații MAI sa nu se mai ducă la nici un festival și cu ceilalți oameni și sa iasă toti în strada ca sa-i băgați și pe ei în seama. Voi de ce nu va gândiți ca voi riscuri nu aveți, dar ei ca au atâtea riscuri nu au salariu nici jumate macar cât aveți Dvs. De scumpiri nici numai zic se pare ca voi

vreți sa iasă toată lumea în strada pana la urma.

Titi Iacob/Ionut Dumy , luna aceasta este organizat MITING. Se vor alătura și pensionarii militari de la MApN.

Nea’ Lucian de la MAI și nea’ Vasile de la MApN nu au nimic in comun cu ministerele. Ei se ocupă de imagine, fotografii, adunat câte cinci ministri si tăiat o panglică, campanie electorală.

Încep mitingurile la MAI. Încep mitingurile în societate.

Situația în societate este explozivă; mai e puțin și explodează. Foametea ce se prevede va crea mișcari serioase. Războiul de la graniță ridică semne de întrebare rezerviștilor.

Am făcut această înșiruire pentru a înțelege cei doi miniștri faptul că situația s-ar putea să nu mai fie ținuta sub control.

Lucian, dă bani oamenilor din sistem.

Nea’ Vasile de la MAI, dă bani pensionarilor. Nu o să aveți pe cine să vă bazați.

Titi Iacob Între timp am aflat că nea’ Vasile va fi aruncat peste bord, mai pe românește va primi un șut in c*r.

Nu a făcut nimic pentru pensionarii militari. Nu stie că Austria nu face parte din NATO. Nu a făcut nimic pentru angajații din sistem.

Nu a semnat nici un Ordin de ministru mai important. Nu a luat nici o hotărâre importantă.

CONCLUZIA:

Nea’ Vasile de la MApN, a plutit în derivă, nu a navigat.

Lucian, urmeaza o toamnă grea pentru tine. Dacă nu faci nimic sau dacă faci ce a fäcut nea’ Vasile, adică nimic, sigur vei primi un șut in c*r.

Felicitări

Lucian pentru că nu te aruncă peste bord.

Gaby Moisa Diploma de doctorat secretizată este cumva furată? Vă este frică de Emilia Sercan? De asta este secretizată?

Ioana Burdusel/Gaby Moisa big like

Airam Ema De aia nu mai e picior de politist in Bucuresti? Sunt toti la antol??? #taranimanui# George Onea/Airam Ema, am văzut eu destui. Dacă vrei poze cu polițiști îți trimit

Titi Iacob auzi ce zice presa: ăia vindeau prafuri la Cluj. Lucian, e de rău.

Anastasia Pantiru Domn ministru mai scăpa și tu un ban la enoriașii care păzesc distracțiile în loc sa stea cu familiile. rupeti de la gura voastra

Titi Iacob/Anastasia Pantiru , ii plătește atât de bine căci angajații MAI ies la MITING. Lucian, îți este cinste?! Să nu iti plătești bine angajații este oare de bine?!?

Mirela Codruta Ne spuneți și nouă ce se mai aude de tona de cocaină pierduta pe plaja?!?

Anide Popa Desecretizați-vă doctoratul! Credeți că nu înțelegem ce ascunde această secretizare? Laşitate. Ce minister conduceți?

Magda Nicoleta Clujeni disperați: Am plecat trei zile din Cluj, nu mai suportăm gălăgia de la festivaluri și mizeria lăsată de turiști! – Apuseni Info

George Onea/Magda Nicoleta dar banii care le întra la bugetul local din care se întreține orașul și apoi se lauda cu realizările primarului lor, le plac?

Magda Nicoleta/George Onea Untold aduce bani la buget? Care să acopere toate cele expuse și mai mult chiar? Sincer, mie-mi place la concerte și Festivaluri, dar să fiu plecată în vacanță pt.ele, nu să îmi sufoce orașul.

George Onea/Magda Nicoleta „Dacă luăm un număr de 90.000 de spectatori și punem cam 500 de euro cheltuieli

 

per total rezultă o sumă de 45 de milioane de euro care a intrat în oraș, cu tot cu chirii și restul cheltuielilor. Untold contribuie la bugetul local și așa, dar și prin renovarea parcului după festival ”

Astea sunt cifrele din 2019. Fă tu calculul acum cu 350.000 de spectatori.

 1. S. Ție îți plac festivalurile și concertele în orașele altora dar la tine nu. Simți o urmă de ipocrizie în ceea ce spui? Magda Nicoleta/George Onea simt o urmă de duminică în care-mi văd de liniștea orașului meu și dumneata te superi că am dreptul să-mi exprim părerea vis-a-vis de acest subiect.

Când o pune Dl.Boc o poză cu un OP ca dovadă a virării dinspre Untold către Primăria Cluj a minimum 45 de

milioane euro      , promit să accept și un breloc cu

#ipocrită din partea dvs.

George Onea/Magda Nicoleta, e vorba de banii din business urile locale, nu bani pe care ii primește Boc cash sau în cont. E vorba de zecile de milioane care întra în circulație în orașul vostru de care sunteți atât de mândri

Puiu Mares/Magda Nicoleta Se umple de bani prostul ăla mic de Boc Andi Răducu

Andi Răducu Radu Baiku sau asa, dar atunci nu mai am pentru ce sa ii mulțumesc, ca ar fi fost singurul lucru bun de

care este capabil. Imi da senzatia ca seamana cu Dancila, ii lipseste doar frizura.

Titi Iacob Andi Răducu , la rezultate ZERO va fi demis Lucian/MAI și nea’ Vasile de la apărare/ MApN. La ZERO rezultate doar DEMITEREA ESTE SOLUTIA la aceste ministere.

Radu Cătălin

Shtef Constantin Zeci de mii, n-ar veni unu la cladit Ioana Burdusel DEMISIA

Gica Dumitru Sa nu uitati sal felicitatu pe Suier ,cel mai frumos politist .

George Bara Cred ca structurile au fost alături la organizat comerțul de droguri la Untold și la pus poze pe Insta

Vili Rupa Și în timp ce încerc să vă explic rațional comportamentul irațional al politicienilor , în timp ce atribui logica acțiunilor ilogice ale celor care ne guvernează , disonanța cognitivă ne conduce să închidem ochii la realitatea abuzurilor și corupție din sistemul de stat , să credem cele mai nerușinate minciuni pentru a ne face complici prin știință .

Dictatura în care o minoritate de oameni nemăsurabil de bogați și puternici intenționează să înrobească și să supună întreaga societate la sclavie .

Înrobirea legalizată a jurnaliștilor prin acceptare , fără nicio mustrare de conștiință au ajuns să se prostitueze în fața celor bogați și puternici , încât au cenzurat adevărul și au răspândit minciuni nerușinate , fără să încerce măcar să le dea aparență de credibilitate , manipulând cetățenii prin tv și presa scrisă .

Titi Iacob Raul Sicoie, nu are curajul să-l dea jos.

Cine-l va scoate din dulap, acel ministru va avea SÂNGE ÎN INSTALAȚIE.

Deocamdată alahat este înfipt bine în dulap. Nu are SÂNGE Lucică pentru a-l da jos. Cine-i jupân? Alahat desigur. Nelu Ene Pe aia care s-au drogat sub nasul vostru, nu i-ati vazut?

Sau a fost prea cool atmosfera

Serban Gheorghe Propun ca următorul Undold să fie organizat de BCCO, ANA în parteneriat cu Poliția Capitalei și Jandarmeria Română…

Marin Bubuiug Succes in gestionarea situației Titi Iacob/Marin Bubuiug, a făcut-o lată.

Zice lumea ca s-au cam vândut oarece substanțe pe la festival.

Așa se întâmplă când ministrul se ocupă de imagine, nu de organizare. Aurica Banita No, şi nu s-au îmbrăcat in costume populare?

Dan Valentin Niţulescu Credeți că e comentariu aiurea cel al persoanei care spune că zonele verzi din apropierea locului de desfășurare a festivalului erau pline de seringi? Postați fotografii cu niște căței de la antidrog… Cumva să-i fi lăsat train…

Giana Maria Szolomajer după terminarea festivalului UNTOLD cu siguranță vor ieși cu declarații dacă este cazul. Siringile pot să fie puse PREMEDITAT acolo. Cățeii dw la Antidrog și-au făcut treaba cu mult SUCCES! NU dați în ei. Dan Valentin Niţulescu Nu de câini era vorba.. N-aș îndrăzni așa ceva…. Dar din data de 25.06.2022 IPJ Cluj nu a mai

 

postat vreun comunicat de presă… Aceeași este situația și vizavi de buletinele de evenimente! Ori, dacă arăți că se.muncește și ce anume se muncește pe zonele astea de risc și că sunt rezultate, poți face o prevenție reală! Altminterea, defilam cu de toate, inclusiv cu un individ ca Bode total paralel cu orice muncă de poliție…care a venit să facă „constatări valoroase”! Au și paradele rolul lor, dar prea se face din orice o paradă…culmea, Bode și-o face sieși și șleahtei din care provine împodobindu-și palmaresul cu rezultatele muncii altora…iar cu „paradele” lui Bode nu se prind infractori și nu se scade rata criminalității…ci cu altceva… Iar cu faza că o să publice ei după…aia e aproape egală cu zero… Arată atunci, la momentul constatării și popularizează ce faci, să se simtă că există control, că este stăpânită situația operativă…că după război…mulți viteji s-arată!

Titi Iacob Hai să-l pupăm în c*r pe Bode căci este ministru!! Ha- ha!!! Amice, pupă-l tu in c*r dacă vrei!!! Baftă!!! Nu vezi faptul că oamenii din structura lui sunt nemulțumiți și ies la MITING. De bine or ieși la miting?

Întrebarea nu e pentru tine; tu ești ocupat cu pupatul în c*r.

Titi Iacob Lucian, s-au vândut la Cluj iarbă, prafuri, injectabile și ce o mai fi? Dacă e adevărat ce vuiește internetul, e gri situația.

Stefan Catalin Boc era la vanatoare?:)

Lăcrămioara Verdeș Și siguranța cetățeanului de zi cu zi ? Andi Răducu Si noi va mulțumim atunci cand demisionati! Dumitru Colilie Marș la coteț Bode !

Constantinescu Daniela Dumitra FELICITĂRI PTR ANTRENAREA POLIȚIȘTILOR DAR AVETI GRIJĂ SI DE SALARIILE LOR ,

MAI ALES LA CEI CU SALARII MICI , CEI CU SALARII MARI NU AU ACTIVITATE DECAT IN BIROURI ! TERENUL ESTE BAZA

Ionut Dumy Felicitări , dar sa nu uitați ca și oamenii pot fi mai aproape de ei acum când vor face proteste. Pentru ca ușor, ușor cu atâtea scumpirii și salarii mizere ne cam saturam toti și sper ca realizați unde se va ajunge dacă ies peste 50 la suta din romanii în strada sai susțină.

Vali Stanga In timp ce undeva lângă Bucuresti la vreo 20 km distanță există doar 3 politisti la 15 000 de oameni și haos total. Dar e bine, nu ne văităm , de dat in cap unul altuia nu ne plângem ! BODE demisia .

Madalin D MDwn Ce sa faceți și voi ….va faceți treaba ca d aia sunteți plătiți  abia acum invatati ce este normalul

pt voi ! Sa va faceți treaba nu sa conduceti coloane oficiale și sa moara polițiști motocicliști pt asta  nu sa angajați

nepoți și sa luați șpagă la academiile de politie, Sa va faceți în plm treaba ,ca un strungar ,ca un bucătar, ca toți ceilalți angajați ! Bravo ! Mulțumim pentru normalitate !

Daniela Mitroi Ați făcut doar poze. Noroc că arătați bine pe rețelele de socializare, pentru că treaba nu v-o faceți. Ia, în loc să vă lăudați degeaba, mai bine citiți articolul acesta : Mărturia unei tinere, participantă la Untold: „Unde mama mă-sii sunt cele 2.000 de forţe de ordine? În 30 de minute am primit 5 întrebări dacă doresc ceva să mă simt bine”

An Dreea Berlea/Daniela Mitroi dacă ar fi si toate articolele adevărate ar fi ceva! Eu care am fost acolo am fost controlată din cap pana in picioare iar peste tot erau polițiștii alături de câinii lor mirosind peste tot si analizând lumea! Am fost singura de la scena la scena in anumite situații si Dumnezeule dacă s-a apropiat cineva de mine sa ma întrebe ceva! Cred ca fata avea nevoie de niște bănuți si s-a dus si a dat si ea niște declarații

Maria Murgoci HAI ȘICTIR CU NEBUNII, DROGAȚII DELA ASEMENEA NEBUNIE! SĂ VĂ FIE RUȘINE

An Dreea Berlea/Maria Murgoci sa ne fie Rușine ca apreciem muzica de calitate si artiștii de rang înalt!! Sictir tie ca îți permiți sa ma faci nebuna sau drogata fără sa ma Cunoști si sa îți fie tie Rușine ca judeci oamenii !!!

Mirela Jivan Ce ai cautat acolo,prostule???Ce treaba ai tu sa te pozezi cu oamenii care muncesc?Tu pozeaza cu hahalerele tale de politicieni nesimtiti care nu fac nimic pt tara-cu tine in frunte!!RAZI CA PROSTALAUL -TAMPIT!!

Georgeta Bureata Cică au găsit polițiștii muzică la festivalul de droguri de la Cluj.. !

Maria Murgoci/Georgeta Bureata HOOOOOOOOO DROGAȚILOR, NEBUNILOR

Dorin Dobriceanu Remarcabile acțiunile Poliției Române în asigurarea bunei desfășurări a Festivalului de ” tras pe nas” de la Cluj           și ,la fel de important,prinderea și amendarea culegătorilor de afine din Suceava!

Radu Ovidiu Ministrul face publicitate Untold-ului sau invers… sau amandoua? Si mai e si Boc.. Asta da pr :))

Jordash Dora Nu te mai lauda ca sunteti corupti de la cap pana la degetele de la picioare. Pnl cel mai josnic partid.Voi v-ați decaoitat toti sefii de partid

Vali Stanga Zici că e Ceaușescu la vizitele prin alimentarele patriei ! Ditai alaiul după el de zici că e sultan .

 

Hadrian Aurelian LISTA RUSINII Clujului (proiect la initiativa primarului implementat din 15 DEC 2020, finantat de Societatea Civica clujeana)

ce i-au scris clujenii in AUGUST22 pe #faceBOK – cele peste 120 grupuri civice (cu peste 300.000 membri) + specialistii consacrati + jurnalistii non-obedienti pentru a-l informa corect, ajuta sa se apuce de lucrurile concrete-si- cerute de cetateni, renuntand la mitomanie si managementul NE-performant / pagubos practicat de mai bine de 17 ani: “vom face si vom drege la anu si la multi ani”…

Fiecare cuvant din aceasta LISTA RUSINII Clujului ( 50 pagini ) apartine clujenilor ce insista sa-l ajute, educe si aduca la normal pe parvenitul si vicleanul “vizionar”… sau sa demisioneze daca nu e in stare sa administreze performant, eficient, rentabil, simplu-si-ager, asa cum sunt-si-gandesc clujenii-din-Cluj…

Sunteti invitati sa continuati sa comentati-si-completati LISTA RUSINII Clujului permanent, pentru editia de luna urmatoare.

Click pe: LISTA RUSINII Clujului AUG 2022.pdf – Google Drive (https://drive.google.com/file/d/1a1Nn70xtMXKr3JC1tJEKd8zxdOaAhasP/view)

De asemenea, sa o distribuiti pe alte grupuri ale Clujului, ca toata lumea interesata sa stie-si-contribuie.

Se recomanda celor interesati, sa citeasca acest document pe laptop/tableta, deoarece este in PDF si contine multe linkuri interesante, fiind mai putin confortabila lecturarea pe smartphone.

 

CULMEA NESIMTIRII-si-JEFUIRII: EXCLUSIV. Cât a plătit UNTOLD pe Parcul Central și Splaiul Independenței la Primărie. Suma e RIDICOLĂ. Cluj Arena a scos bani – Cluj24.ro … dupa ce timp de 2 saptamani a fost blocat parcul, stadionul, sala polivalenta, parcarea, circulatia tramvaielor, autobuzelor si masinilor clujenilor… vreo 200.000 euro oficial. Restul “ciubucurilor politrucice” nu mai conteaza, fata de incasarile de milioane de euro ale privatului “smart boy” ce pacaleste a 7-a oara un “smat city” al fraierilor – administrati STRICT-si-NUMAI de saltimbacii galbeni…

Irina Seuchea Bătaie de joc la adresa clujenilor!

Dascal Sorin Înseamnă că nu știți cât costă 1 Kilometru de asfaltare pe drumurile publice … Sau 1 Kilometru de autostradă care NU se face de 30 de ani dar banii alocați dispar !!!!!.

Dacă nu le convenea sau plăcea cât de mult câștigă cei la UNTOLD FESTIVAL 2022 NU luau în chirie locația . Drago Tamasan/Dascal Sorin a fost, și este extrem de ieftin…

Gheorghe Simon Câți bolnavi de covid au fost la Untold!?

… continua pe #faceBOK

Stire care NU mai intereseaza administratia locala Cluj-Napoca

La 2 saptamani de la IMPACT untold, se mentine: Clujul pe primul loc din țară. Și la incidența Covid 19|

NapocaNews

Costas Ana „Bravo Boc. Bravo Buta. Bravo Tarcea. Bravo cu felicitari celorlati penali din PNL, vinovati de mentinerea molimei la cote inalte, dezinformarea clujenilor si lipsa masurilor de zadarnicire a combaterii pandemiei. NU VA UITAM nici pentru asta !”

… continua pe #faceBOK

 

 

 

X. RUBRICA: Subiecte cu peste 100 de reactii ale clujenilor in primele 24H

 

   In cei 18 ani (de la inscaunarea mitomanului in 2004) acesti functionari si saltimbaci galbeni au facut praf peste 4,5 MILIARDE de EURO din buzunarul clujenilor (Bugetul Local), sub ochii blajini si inmarmuriti ai cetatenilor fraieri si lasi.

Cei care l-au ales si-l mai sustin pe BOKemen (au scazut de la 25% in 2020 la aproape 12% din TOTI clujenii) spera inca, doar-doar le va mentine cineva privilegiile si acoperii obrazniciile de a “fura” cat mai mult Orasul Comoara bi-milenar.

 • Cele mai dezbatute subiecte ale lunii sunt cele legate de:

 

Ordinea de zi: Ședința extraordinară, convocată de îndată, a Consiliului local – luni, 22 august 2022, ora 15 –

ONLINE • Cluj-Napoca (primariaclujnapoca.ro)

… continua pe #faceBOKavem rugamintea sa ne intelegeti si sa vedeti comentariile cetatenilor acolo, sunt cu sutele.

 

 

 

Alexandra Oană La începutul anului, specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură identificau 3 mari provocări ale proiectului de metrou de la Cluj:

 • provocarea de a atrage un contractor pentru administrație,
 • dificultățile de ordin tehnic pentru contractor și
 • traficul de coșmar pe perioada șantierului pentru

Opt luni mai târziu constatăm că prognozele celor de la Pro Infrastructura sunt cât se poate de corecte:

 • Primăria este incapabilă să atribuie acest contract și, după o serie de amânări și prelungiri, a a anunțat ieri suspendarea licitației pentru execuția lucrărilor la metrou.
 • Nu am trecut, deci, nici măcar de primul

Anunțul a venit aproape simultan cu o ședință de îndată a Consiliului Local deschisă de domnul primar Boc cu știrea despre locația aquapark-ului.

Care e, de fapt, o non-știre reciclată de mai bine de un deceniu, dar, se pare, încă utilă pentru a distrage atenția de la ceea ce se anunță a fi un eșec de proporții.

Dacă la nivel comunicațional domnul primar a găsit acest artificiu, problema mai greu de gestionat este că aceste

întârzieri atrag provocări noi la nivelul finanțării proiectului:
 • ratarea termenelor impuse de Planul Național de Redresare și Reziliență. Putem accesa cele 300 de milioane de euro ce revin metroului de la Cluj prin PNRR cu condiția să facem 50% dintre contractări până în 2022 și 100% din contractări până în 2023.
 • Șansele să ne încadrăm în aceste jaloane sunt, în acest moment, zero.

 

Urmează, așa cum a anunțat domnul primar, actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, într-un nou efort de a atrage un contractor.

Inițial, studiul de fezabilitate vehicula suma de 1 miliard de euro pentru construirea metroului, în momentul aprobării acestuia suma urcase deja la 1,7 miliarde euro, iar acum cine știe la ce prag vom ajunge.

Dacă întârzierile la centura metropolitană sunt justificate de domnul Boc prin faptul că aceasta nu a fost inclusă în PNRR, mă întreb pe seama cui vor fi puse ratările din proiectul metroului.

Încă o dată, se dovedește că nu banii sunt problema, ci incapacitatea Primăriei de a planifica și implementa proiecte mari de infrastructură.

Între timp, indicatorii tehnico-economici ai Centurii Metropolitane Cluj nu sunt nici acum aprobați, iar noi ne pregătim pentru încă o toamnă cu un trafic infernal.

Elek Levente Nu este deloc ușor să găsești narativa plauzibilă pentru Exit din povestea cu Metroul.

Ca să acopere cumva gafa tristă in care s-au scufundat singuri, administrația locală ne dă peste noapte și Aquapark și Parc in Bună ziua și Piscină in Borhanci, și Spital de Pediatrie și Park&Ride și tot ce visăm noi, doar-doar să uităm cumva de metrou măcar până după alegerile locale din 2024.

Acuma este momentul să cerem.

Eu as cere:

 • audit extern pe contractele din bani publici
 • audit pe angajări și concursurile efectuate in ultimii ani
 • evaluarea performantelor șefilor de departamente și al angajaților
 • evaluarea activității poliției locale

Și nu in ultimul rând visez la o verificare din partea procurorilor a activității biroului urbanism.  Voi ce vă doriți ?

 

… continua pe #faceBOKbascaleala clujenilor, injuraturile, umilintele la care este supus “vicleanul vizionar”. Va invitam sa le cititi in original !

 

Consiliul Civic Local Cluj este ingrijorat de anunturile edilului si a declansat dezbaterea on line a solutiilor alternative de salvare a situatiei grave in care primarul a impins urbea in privinta proiectelor megalomane de infrastructura, in curs de esuare si pierdere a finantarilor UE:

Razvan Radu … proiectul faraonic al metroului clujean a fost oficial suspendat in faza de licitatie a proiectarii + executiei, motivul fiind actualizarea preturilor, unde este necesara o noua HG.

Putem, neoficial, considera proiectul mort si ingropat.

Idem, Centura Metropolitana nu are documentatia finalizata si poate rata finanatarea…

…dorim sa conturam o pozitionare publica a CCL pe aceste teme, mergand pe principiul ca oferim solutii complementare. Altfel spus, sa lasam complet la o parte orice descalificare a ideilor primarului (cu toate ca sunt evident himere), si sa inaintam propuneri coroborat cu solicitarea de introducere a acestora in dezbatere publica.

Astfel, ar fi urmatoarele puncte :

 • accelerarea finantarii si executiei drumului in lungul caii ferate (portiunea pod Rasaritului – pod IRA)
 • pregatirea documentatiei preliminare pentru extinderea acestuia in lungul Nadasului spre Baciu resp pana in Apahida in zona parcului industrial Nervia.
 • linia de tramvai Manastur – Floresti, utilizand traseul si documentatia metroului si construind modular (ca trecerea la garnituri de metrou sa fie pe viitor cat mai ieftina cu putinta).
 • accesul la autostrada la nodul Ciurila (constructia de bretele in zona subtraversarilor existente Ciurila – Prunis – DJ107L + legatura auto cu zona Colonia Faget / Calea Turzii / drumul Sf. Ioan).

Gheorghe Elkan Toate cele patru puncte sunt cerințe minimale față de evoluția suprastructurii zonei metropolitane Cluj o discrepanță necontrolată față de infrastructurii acesteia.

Punctele 3 și 4 fac parte din obligațiile decidenților față de PREZENT pentru a recupera întârzierile nejustificate nici politic nici economic. Deci este etapa de URGENȚĂ.

Punctele 1 și 2 necesită mai multe studii urbanistice funcționale ceea ce impune demararea urgentă a studiilor preliminare locale.

Corelat cu concesiunea pe 10 ani a salubrității, consider ca înainte să fie clarificat sistemul tehnic și ecologic astfel ca atât concedentu cât și concesionarul să cunoască pe tot parcursul a zece ani modul și locurile de depozitare, prelucrare

 

cantitativ și calitativ, inclisiv mijloacele fixe și mobile necesare. Stabilirea amplasamentelor necesită concept și proiectare executabilă știind cine ce sarcină are pe parcursul a zece ani. atât tehnic cât și economoc.

Jiboteanu In acest moment cred ca trebuie sa consideram ca este benefic refuzul unor compani de a participa la licitatii- motiv – indatorarea pe termen nedefinit a cetatenilor municipiului.

Cresterea preturilor materialelor, coroborat cu finantarea integrala de la bugetul local a investitiei, dupa cum am mai spus, Nefiind finantare, sau finantare in etape nu face decat sa creeze si disconfortul creeat de executie.

Oare poate Municipiul Cluj sa finanteze o astfel de investitie?  Pot oare cetatenii sa suporte 10 ani de disconfort?

Cred ca sunt cateva intrebari la care trebuie sa raspunda municipalitatea.

Si de altfel exista un mod, finantat, nerambursabil, de a descongestiona circulatia auto in municipiu.

Investitia finantata prin pnrr, nerambursabil, a legaturii dintre autostrada Turda-Gilau, si centura existenta la Valcele. Dar,… se pare ca este mai importanta satisfacerea unor orgolii decat confortul cetatenilor municipiului.

Adrian Radu Cheltuielile enorme angajate de administratia locala din ultimii 4 ani pentru acest proiect iluzoriu si criticat de clujeni, inca din start si zilnic pe retelele sociale, presa, reuniuni, etc. , se termina printr-un fiasco evident, ce a fost prevazut.

Luarile de pozitie ale specialistilor clujeni si petitiile Consiliul Civic Local Cluj au fost ignorate si persiflate de Primar,

Consilierii Locali si asa zisii “specialisti” platiti din banul public sa aleaga… cea mai ne-adecvata ruta, cea mai ne- inspitata “echipa” pentru studiile geo si studiul de fezabilitate.

Variantele/Solutiile alternative simple, ieftine, usor de realizat, intr-un timp relativ scurt au fost respinse de Primar si “specialistii” sai, cu toate ca erau cunoscute si validate cu ani in urma sau insusite de Primarul Emil Boc in campanile sale electorale.

Acum suntem in situatia de a reveni la aceste solutii (ex. prelungirea liniilor de tramvai la ambele capete in special Floresti-Gilau, prelungirea liniilor de troleu in toate cartierele, reabilitarea si modernizarea celor doua culoare cu sens unic de o parte-si-alta a caii ferate, amenajarea parcarilor cu peste 1000 locuri la fiecare intrare in municipiu, etc.)

Dar, mai ales sa vedem cine sunt vinovatii acestei alarmante si nepermise intarzieri in solutionarea gravei probleme a Clujului: traficul INFERNAL-si-POLUANT, creat si organizat de actuala administratie locala incepand cu 2004, tragerea vinovatilor la raspundere pentru acest management ne-performant platit cu generozitate de la Bugetul Local + Bugetul Statului si recuperarea prejudiciilor; cum spun la unison intelectualii clujeni MALPRACTICE.

Voi semna PETITIA propusa de dl. Razvan Radu si sutinuta de Dl. Iosif Pop, alaturi de alti membri CCLcj, in scopul obtinerii raspunsul administratiei Boc pentru trecerea deindata la implementarea solutiilor alternative/ complementare.

Metroul pe actualul traseu propus cu indicatori fake fortati, NU este realizabil si NU va fi luat in serios de nimeni (ex. Guvern, Comisia Europeana, Banca Mondiala, investitori/contractanti potentiali, proiectanti-executanti, de nicaieri de pe aceasta planeta).

… continua pe #siteCCL

 

 

 • Spitalul Regional de Urgenta
 • Aqua Park
 • Somesul Navigabil
 • Peron-la-Aeroport
 • Extinderea liniilor de troleibuz in Grigorescu, Zorilor, Borhanci, Pata Rat, Bulgaria, Muncii, Gruia, Dorobantilor… si banalele racorduri < in toate directiile > la Prefectura si Melody.
 • Stoparea cumpararii de Autobuze Diesel Poluante ce trec acum pe sub liniile electrice de troleibuz (de la Aeroport-Manastur, Gara-Manastur sau Aeroport) si inlocuirea lor cu AUTOBUZE ELECTRICE si TROLEE MULTI CARTIERE cu dublu-burduf ce ruleaza pe benzi dedicate.
 • Construirea Centrul Cultural si al Filarmonicii (propusa intr-un parteneriat public-privat “irealizabil”)
 • Dezastrul ecologic-social Pata Rat (impreuna cu finul Tise autorul CMID ne-terminat)

 

 • Zona METROPOLITANA si regionalizarea (special pentru Prim-Secretar BETON FEJ)
 • etc. etc … va invitam sa continuati si cu METROU, CENTURA, PASAJ BACIU…

 

Intre timp lista NE-realizarilor si intarzierilor ar depasii cateva pagini… hai sa vedem ce trebuia sa faca pana acum vicleanul speriat ca va fi alungat daca nu termina DEINDATA macar banalele amenajari ale zonelor verzi ignorate intentionat, repararea scolilor si spitalelor, asfaltarile si alte chestiuni din FISA POSTULUI (daca o mai are sau o fi cerut prin HG ca el sa nu mai trebuiasca sa dea vreun raport)… doar-doar mai pune botul clujeanul la aiurizantele iluzorii.

… contiuati dvs. pe #faceBOKavem rugamintea sa ne intelegeti si sa vedeti comentariile cetatenilor acolo, sunt cu sutele si in original.

 

 

Replicile lunii AUGUST 2022:

 

AQUA PARK “KiX-ul KiX-urilor” D-lui Emil Boc

Adelin Ivan: Nu va e rusine sa tot bagati aceasi caseta cu aqua park-ul de mai bine de 10 ani?

Cand strandul SUN s-a INCHIS sub “buna” administrare a PNL ? Consiliul judetean PNL, Consilieri locali majoritari PNL, Primar PNL, absolut totul e PNL de la presedintele tarii pana la guvern.

Nu ati fost in stare sa tineti un strand preluat la cheie deschis, si voi vorbiti cu aqua park-uri, cand in Oradea s-au mai deachis in 5 de cand voi faceti gargara cu UN aqua park de 10 ani?

Are orasul DEVA (100.000 locuitori) aqua park,

iar orasu de 5 stele isi inchide si strandurile municipale existente.

Va rog, incerati cu campania de marketing care vad ca oricum are succes, lasati toate povestile si faceti o centura doar.

Nu ne trebuie metrou, aquapark-uri si alte SF-uri.

 

Vadit incurcat mintal si speriat de prezentarea civicilor a NE-realizarilor promise de 17 ani, in LISTA RUSINII Clujului din fiecare luna, agitatorului politrucSEF i-au cedat nervii; si-a refrisat controlul asupra propriei mitomanii/minciunii indrugate si a inceput sa promita din nou, cu TOATA VICLENIA CARACTERISTICA:

 

Emil Boc a făcut anunțul. Unde se face aquapark, în Cluj-Napoca – media9

OFICIAL. Aquapark-ul din Cluj-Napoca se va face în zona ștrandului Sun! (monitorulcj.ro)

 

Va imaginati ca strandul SUN-ul necesita doar o simpla amenajare, completare a dotarilor, reparatii, curatenie… lucruri banale pe care RADP nu le-a facut, nu-si face datoria pentru care e platit generous din buzunarul clujenilor.

Bineinteles ca aceste lucrari “din fisa postului”, NU presupun “un nou proiect” al BOKemanului pe un amplasament gasit intamplator si cu mare greutate de Primarul ce nu-si cunoaste orasul, dar care abia asteapta sa ceara: un nou studiu de fezabilitate si alte hartii-pentru-prosti platite de la Bugetul Local.

Normal, atat studiul cat si proiectul cat si executia trebuie obligatoriu date “firmelor de casa agreate pnl”.

La final, dupa ce “a mai spart” cateva milioane pe asa zisele “studii” se va cere RADP-ului sa-si faca datoria si sa puna mana sa fie ordine, curatenie, sa monteze noile tobogane si se deschida NAIBIIIII, arhi-cerutul STRAND SUN.

Sa NU uitam ca strandul a fost construit acum 60 de ani de bunicii nostri si a fost intretinut foarte bine de un privat pana cand a fost dat afara de Primarie/pnl – RADP, care sa-si bata joc de el si de copiii clujenilor din cartierul Grigorescu, care VARA nu mai au unde sa mearga sa se scalde.

Cand vezi cat de tampiti pot fi si cat de sabotori ai calitatii vietii existente de decenii la Cluj, ce management ne- performant practica, iti vine sa-i arunci in Somes!

Nu doar ca nu-s in stare sa pastreze, intretina, administreze patrimonial orasului mostenit de la generatiile inteligente (ingineri, arhitecti, medici, profesori…) dar pur si simplu distrug si fura cu nerusinare ce a mai ramas!

 

“Mai Boc, esti terminat.

NU vezi ca lumea nu te mai suporta.

Ce mai astepti ?

Da-ti demisia pana nu te leaga astia si o sa-ti impute toati banii clujenilor pe care i-ai flendurit discretionar !!! “

 

Acum, sa lasam miile de clujeni sa se dezlantuie contra administratiei boc venetice-si-incompetente, ce scartaie fatal, se clatina din toate ancorele fragile iluzorii ale pd-pdl-pnl pe care le-a aruncat in baltoaca sarata, namoloasa si naclaita a Orasului Comoara (in namolul Bailor Someseni, salinele Portelanu si IRA, argilei alunecoase Lomb, dealurilor glisante …):

Mathias Rex Administrator/ Expert al grupului Clujul Civic

Pasiv-agresivitatea cu care primarul Boc a enunțat săptămâna trecută că săptămâna-aceasta-va-enunța noua (posibilă) locație a aquaparkului clujean – o idee a fostului consilier Adrian Popa (1), proiect inclus în strategia de dezvoltare 2005- 2013 (2) și despre care primarul face vorbire cu o recurență remarcabilă, de 17 ani non-stop, m-a surprins.

*

Oricum am fești-o, la Cluj-Napoca diferența dintre orizontul declarativ și cel performativ este proverbial. Totuși, cu toate că se publică periodic materiale de presă care listează Top 20 Mari Nerealizări ale administrațiilor succesive Boc – incluzând

-2004. Tunel pe sub centrul Clujului, idee preluată de la Funar

-2013. Tren suspendat

-2012. Someşul navigabil

-2016. Parndorf de România la Cluj (6),

într-un mod greu de explicat, Primarul insistă să insiste că „succesul în timp al echipei PNL de la Cluj” este „pentru că ne- am focalizat pe fapte și nu pe vorbe” (3) – toate acestea, în „lătratul” (sic!) (3) criticilor.

*

Este neclar dacă campania electorală PDL pardon PNL s-a oprit vreodată la Cluj. Cert este în schimb că, după imediat două decenii de vorbit despre „aquapark”, acum, la această nouă iterație Primarul și-a pregătit mai bine intrarea pe scenă, pentru a mai face odată Promisiunea cu Aquaparkul.

*

În propoziția „Săptămâna viitoare veți afla unde vom avea un aquapark de 5,7 hectare” ( 8 ) – subsemnatul, ușor

stânjenit, văd un fel de Profeție despre Profeție, stil Ioan Botezătorul despre Iisus – doar că acum Boc urcă pe scenă să-l anunțe… pe Însuși Boc. El Anunțătorul, apoi tot el Megastarul. Autopropaganda pare că e și ea o disciplină în care se inovează perpetuu. Dar de ce să te auto-hype-uiești oare în asemenea hal?

*

Poi de exemplu pentru că Jupâna Chintenilor, primarul Lucia Suciu, tocmai a anunțat că ea în schimb e un pic mai în față, și anume are deja toate avizele pentru Aquaparkul Chineni: „chiar astăzi am sunat (…) să mă asigur că la guvern s-au primit toate documentele. Vom intra în comitetul interministerial. Cred că în cel mult o lună vom avea o hotărâre de guvern” (7). Apoi un alt exemplu ar fi iminenta terminare a licitației pe „metrou”. În sensul de chiar azi, 22 august.

*

Dincolo de eforturile de-a controla spațiul discursiv, îngrijorătoare pare acea declarație a primarului Boc, conform căreia „muncim un an de zile ca să facem o afirmație de 30 de secunde” ( 8 ). Well, poate e de dorit totuși să nu fi muncit o aparatură întregă, un an de zile, doar pentru (încă o) afirmație de 30 secunde a dumnealui. Că din păcate, ne mai amintim că șirul afirmațiilor „de 30 secunde” doar în cazul aquaparkului, merge înapoi hăt în negurile mandatelor, de 4 ani bucata. Vă propun să ne reîmprospătăm un pic memoria, cu câteva citate edilitare.

* 2011

„Primăria Cluj-Napoca va lansa săptămâna aceasta licitaţia pentru Aqua Parc, o investiţie estimată la 43,7 milioane de lei, care va fi finalizată în maxim doi ani de la semnarea contractului de cesiune.” (9)

 • apoi 2012

„Primăria asigură tot suportul (…) și o să avem aquaparkul” (10).

 • apoi 2013

„În 2014 ar trebui să înceapă lucrările. Este un proiect de 13 – 20 de milioane de euro, în funcție de diverse faze de execuție” (11)

 • apoi 2015

„investiţia o va demara fie în toamnă, fie în primăvara anului viitor (…) am alocat deja banii, iar acum aşteptăm

 

demararea lucrărilor” (13)

 • apoi 2016

„Au început demersurile tehnice în vederea construcției unui aqua park modern, în Grigorescu.” (14)

 • apoi 2018

„se va face un masterplan, apoi autoritățile vor concesiuna terenul către o firmă privată pregătită să dezvolte proiectul” (15)

„Pentru a se putea demara investiţia avem nevoie de aprobarea în Consiliul Local a studiului de fezabilitate, a studiului de oportunitate şi a masterplanului. Pentru ca aceste lucruri să se realizeze trebuie nişte cheltuieli făcute” (16)

 • apoi 2019

„vom lăsa oportunitatea finanţării să fie decisă ulterior de Consiliul local, dacă va fi realizat din banii clujenilor, sau va fi realizat în urma unei investiţii private printr-un parteneriat public privat” (17)

„Investiţia va fi realizată pe o durată de 24 de luni. Un alt punct de atracţie va fi un acvariu uriaş de 650 de metri cubi, care va include o sumedenie de specii de peşte, meduze, peşteri şi va fi subiect şi material didactic petnru cei mici” (18)

 • apoi 2020

„există trei locații în atenția municipalității pentru a primi respectivul proiect” (19)

 • apoi 2021

”Analizăm mai multe zone pentru a vedea unde să amplasăm Aquapark -ul, dar nu pot spune despre care este vorba. Nu vreau să înceapă speculațiile” (20)

„Mai avem o locație în analiză și încă una surpriză” (21)

„Viitorul Aqua Park va avea opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe oră, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă şi o piscină pentru copii”

Valoarea estimată a investiţiei depăşeşte 190 de milioane de lei. (…) construcţia bazei va fi gata peste 2 ani.” (22)

 • și apoi, cu voia dumneavoastră, ultima pe listă, 2022

„Unii comentează, au toată libertatea să comenteze, noi răspundem cu fapte” (23)

OK, să vedem noile fapte, de exemplu poate chiar azi, la Ședința „de îndată” a Consiliului Local, cu tema scoasă, ca iepurele din joben, la Prelegerea-Monolog de la Inceput, la mare fler. Dar până atunci: am mai scris despre faptul că a-ți institui cetățenii în dușmani politici este o practică de divide et impera, nocivă, de tristă amintire, și profund nedemnă de clujeni și de acel edil democratic în care Emil Boc se postur-ează. Mai ales în occident – dar pe alocuri, chiar și acasă “Nu ne putem permite (…) să nu ascultăm pe toată lumea” (24)

Remarc cu tristețe că în chiar Enunțul său despre Enunțul care Va să Vie, primarul Boc trece iar la acel autoproverbial „next levăl” vorbind despre critici: “(…) oricât de mult ai lătra pe unde latri” (3). Din păcate, acest derapaj se înscrie într- o escaladare a etichetărilor peiorative la adresa propriilor cetățeni – uneori făcând aluzii la “interese” (4) obscure, alteori negându-i chiar calitatea de clujeni “nu pot fi numiți clujeni” (4). Acum a ajuns să-i nege umanitatea. Nu doresc să-mi imaginez care va fi „următorul nivel”.

Dar să revenim la Marota Zilei. Oare unde „osă” fie noua promisiune a aquaparkului? O întrebare construită chiar de Primar de parcă ar fi pe buzele tuturor. Doar că, mă scuzați, primarul nu trebuie să fie Moș Crăciun, precum nici

cetățeanul nu este un copil care trebuie să-și frămâne mânuțele și să încerce să ghicească pe care parte a bradului o să-i fie pachetul. Oare o fi pe stânga? Oare o fi în dreapta? Sau poate prin spate? Domnule Boc, cetățenii clujeni care s-au născut în 2004, când ați început să puneți cuvinte sub brad, au deja 18 anișori. Sunt adulți.

Unde „OSĂ” fie „aquaparkul”? Nici nu prea contează. Să fie și la un pas mai aproape de cucurigu. Ceea ce contează este câți ani o să dureze până orizontul declarativ se va suprapune peste orizontul performativ. Când viitorul o să fie ajuns din urmă de Prezent. Până se va și face. Încă 18? Dar oare ce-ar și justifica un asemenea pesimism?

În timp ce la Oradea, Ilie Bolojan își face deja, la concret, al doilea aquapark (25), la Cluj-Napoca propun să lăsăm

antagonizatul și infantilizatul clujenilor (două distorsionări grave ale relației autoritate-cetățean), și să postulăm, efectiv de azi – dacă nu s-a putut din 2004 – premizele dialogului, ca între adulți, precum urmează:

 1. vorbele-s vorbe
 2. faptele-s fapte
 3. vorbele despre fapte nu-s Sala de Sticlă, aveți legătura…

 

Linkuri: – Un Aqua Park numit dorinţă – Transilvania Reporter

adevarul.ro

 

Adrian Dohotaru Cand am propus în Consiliul Local extinderea aquapark-ului la ștrandul Sun, primarul Emil Boc a replicat că nu se poate din cauza rețelei de înaltă tensiune si a magistralei de apă.

Spunea și acum un deceniu că nu se poate. Ei bine, acestea sunt tot acolo și brusc se poate acum ca se suspendă licitatia pentru metrou.

Singurul motiv pentru care primarul Emil Boc a anunțat în aceeași zi suspendarea licitației pentru metrou și găsirea unei noi locații pentru aquapark e pentru a acoperi eșecul care se anunță a fi proiectul metroului.

Prețurile cresc de luni de zile, nu poți motiva ca ai primit doar de cateva zile solicitări de la firmele participante la licitație de amânare până la actualizarea prețurilor.

După cum nu poți veni cu aceeași supă reîncălzită de aproape 20 de ani legată de găsirea unei locații pentru aquapark, mai ales că folosești tot locația de la Sun pe care tot Primăria a refuzat-o anterior.

Am participat în trecut la ședință de consiliu local si am propus extinderea Sun pentru aquapark. Boc a răspuns în ședință că nu se poate din cauza liniilor de înaltă tensiune și a magistralei de apă. O zice de zece ani, dupa cum se poate vedea în articol (link cu declarațiile lui în primul comentariu).

Pe scurt, verva declarațiilor pe aceste două subiecte de ani de zile arată capacitatea scăzută a Primariei conduse de Boc de a-și respecta angajamentele și o diferență imensă între PR și realitate. Dar ce e mai jignitor e că retorica de a ascunde problemele e atat de evidentă încât clujenii sunt luați de proști de administrația locală.

#ipocrizie #metrou #aquapark

Székely Zoltán/Adrian Dohotaru Care Aquapark?  Adrian Dohotaru/Székely Zoltán, cel din Chinteni

… contiuati dvs. pe #faceBOKrugamintea sa ne intelegeti lipsa de spatiu al sintezei LISTA RUSINII Clujului si sa vedeti

comentariile originale ale cetatenilor acolo, sunt cu sutele… Pana acum datele culese copy-paste zilnic in luna August depasesc 1250 pagini !!! Va imaginati ca nu am luat inca la puricat miile de reclamatii, sesizari, petitii ale cetatenilor si pazite cu strasnicie “transparenta” de D-na Persa si compartimentele din Primarie, eMailurile, Telefonul Primarului, Site cu comunicarile on line, etc. etc…

Registratura (e-primariaclujnapoca.ro)

Serviciul Centrul de informare pentru cetăţeni • Cluj-Napoca (primariaclujnapoca.ro).  Comunicarea cu publicul online • Primăria Cluj-Napoca (e-primariaclujnapoca.ro)

Registratura • Cluj-Napoca (e-primariaclujnapoca.ro)

ANTONIA-lui-PESTE etc, etc.

Va multumim pentru intelegere.

SA NU UITAM

Alianța Vestului, ZERO realizări în patru ani – buzznews

KIXo-COMEDIA saltimbacilor galbeni… lipseste din foto leaderul spiritual ocna-miticul: Rares TRUMP-istul

 

Toti pacalicii din poza (li se citeste pe fata) au sters-o,  doar ne-inspiratul agitator rachitelean a ramas “sa stinga lumina”…

Inca un proiect “grandios” trimis la gunoi de Dl Emil Boc,

dupa ce s-au cheltuit bani ai contribuabililor clujeni si timp pierdut cu hartii-pentru-prosti.

Boc crede că Alianța Vestului a fost un succes! Atunci unde e trenul de mare viteză Cluj – Timișoara? –

Ştiri de Cluj

Boc părăseşte Alianţa Vestului, supărat că trenul de mare viteză propus are uşa prea sus

(timesnewroman.ro)

 

 

 

RUBRICA de Satira-si-UmorSA RADEM CU PITICUL activist propagandist politruc al pnl (PROFIL: utcist – securist in termen – comunist – pdlist – pnlist: exact cariera si profilul celor care au distrus Romania) /Sursa: #faceBOK , re-botezat in aceasta luna de clujeni (ro-hu): BETON FEJ

Motivul disperarii electorale si al pierderii miilor de voturi (din cele 25% initiale si 15% ramase)

de vineri la amiaz pana luni seara:

Metroul din Cluj s-a anulat, că Boc nu i-a convins pe ceilalți 6 pitici să sape (timesnewroman.ro)

 

Emil Boc, acest Moise care ii duce pe napocani, de nas, prin desertul propriilor promisiuni, 40 de mandate.

Mathias Rex                                                                                                                                                                         

Ionel Lespuc “Putea să nu îmi cadă părul și să nu mă agit. Nu am avut liniște ca să ajungem să avem acest proiect

 

extraordinar al Clujului” – Emil Boc.

 

·        Arhitectii si peisagistii, urbanistii si constructorii dar, mai ales birocratii-din-Primarie, sunt sfatuiti sa fie foarte atenti! Ei sunt de vina pentru tot ce se BETONEAZA la Cluj de catre “VIZIONAR”  :

Iresponsabilitatea si ipocrizia mitomanica, fuga de raspundere si impostura vicleana, aratatul cu degetul catre cei ce i-au executat ordinele si “indicatiile pretioase”| Boc, iritat de subiectul ”betonarii” noilor parcuri: ”De ce nu intrebati specialistii?” (zcj.ro)

BETOANE turnate peste SPATIU VERDE conform “ideilor” si aprobarea bokemenuluiSEF ( “fostul” parc Grigorescu/ malul Somesului)

Dar sa-l ascultam pe SEFUL FAPTASILOR, impricinatul ales de doar 25% din TOTI clujenii deoarece restul de peste 75% i-au intors spatele si NU au ales bok, ca acum sa inregistreze o cadere sub 15% (adica, total ne-reprezentativ, ne-legitim, ne-interesant politic… adica, “impostor legalizat”  ).

Fanii sai aprecieza mult tupeul, stilul de persiflare manifestat de comediantul-saltimbac galben:

< ”Eu v-am explicat de o suta de mii de ori.

Aceste proiecte sunt facute in urma unor concursuri de solutii internationale si sunt de cea mai inalta calitate posibila astazi.

Specialistii au decis, un juriu international.  Au castigat firme spaniole, romanesti.

Au decis ca acest proiect sa fie asa cum trebuie in Romania pentru o buna calitate a vietii.  Va invit, aduceti un castigator, faceti acest efor minimal.

De ce nu ii invitati. De ce nu vorbiti cu Comisia de urbanism, sunt 16 membri. Vorbiti cu oameni de specialitate.

Eu nu ma pricep, nu sunt de specialitate.

Eu va pot spune ca aduce piatete, plantam copaci, dar vorbiti cu specialistii pentru mai multe detalii”, a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local.

Asa ca, fraierii contribuabili spectatori la comedia clujeana nu conteaza. Degeaba: “Clujenii se plang de modul in care se transforma mai multe spatii verzi din oras, precum malurile Somesului sau parcul din spatele Teatrului National, acuzand administratia locala ca betoneaza acest zone.” glumeste cu noi primarul ales dar, ne- reprezentativ si ne-legitim.

 

CONCLUZIA transanta sau adevarul care ne zbarleste parul:

“Primarul Emil Boc s-a săturat sa vorbeăsca despre ”betonarea” noilor parcuri din Cluj-Napoca.”

 

 • BOKemenii lui BETON FEJ pusi chiar de EL pe LISTA RUSINII Clujului:

Consilierii locali ai PNL • Cluj-Napoca  (https://primariaclujnapoca.ro/consiliu-local/partid/pnl)

cei ce i-au aprobat BETONARILE in parcurile, spatiile verzi clujene existente de decenii.

 

Acum mitomanulSEF al primariei a cerut in direct la Radio Ziua-de-Cluj cetatenilor urbei sa-i arate
cu degetul si sa-i intrebe direct pe acesti consilieri locali sis a-I traga la raspundere: De ce au
aprobat punerea dalelor, pietroaielor, betoanelor, asfaltului peste spatiile verzi din parcurile
clujene istorice, aflate in curs de masacrare, stabilite in proiectele incluse (tot de EL) pe ordinea de
zi a reuniunilor de Consiliu Local… bineinteles toate LA INITIATIVA PRIMARULUI (conform ordinii

de zi).

Tembelii venetici habar nu au ca in Cluj exista de decenii o facultate, sectii de ARHITECTURA PEISAGERA – Floricultura – Horticultura si Statiuni de Cercetari pomicole, horticole… Liceu de specialitate… si, chiar Primaria/RADP-ul are o pepiniera, florarii… de peste 100 de ani

Ce le-a pregatit “Culturalistul/Culturistul cultivat” – partenerilor conlocuitori de guvernare locala si musafirilor lor din Ardeal, din tara si strainatate cu ocazia: Zilelor Culturale Maghiare: „Mașinăria Infernală” a făcut senzație la Cluj. Piața Unirii a fost arhiplină – media9                                                                                                                    (cu foto si comentarii):

 

Cateva strazi nostalgice de pelerinaj la locurile unde minoritatea etnica isi manifesta elementele culturale traditionale din anii de liniste etnica ale cetatii au fost desfundate, pentru ca turistii sa fie hâsâiți si inghesuiți in batjocora pe cateva stradute improprii si neterminate dar “bune/adecvate” pentru amplasarea standurilor cu produse specifice … “üdv” a magyaroknak a Kolozsvári Magyar Napok 2022

Ce spuneti d-na organizator/vice-primar Emese Oláh si d-le parlamentar Csoma Botond, mai votati pe banda aberatiile bokemenilor fara macar sa cititi Hotararile de Consiliul Local si sa verificati “indicatorii” de oportunitate/sustenabilitate/eficienta/rentabilitate/deranj public?

NU uitati ca veti raspunde pentru functia vremelnica ce va aduce acum un salar consistent, platit de contribuabilii clujeni/kolozsvarieni.

 

Ionel Lespuc “Probabil că Emil Boc a sughițat mult în săptămâna asta. Mulți l-au invocat sau și l-au amintit în timp ce erau atenți să nu-și rupă picioarele pe străzile din centru…”

 

… continua pe #faceBOK… comentariile si injuriile la adresa administratiei ne-inspiratului “Arheoloc-si-Urbanist SEF”, cu sutele pe aceasta tema si in “toate limbile”…

 

Totusi, hai sa radem si cu TARCEA (nu garcea), ce se afla pe “drumul cel bun”, cand prinde si el un microfon liber/nepazit de reporterii ne-experimentati, adica tineri “ne-politrucizati si platiti”:

toata “sala” orasului in picioare

Nu-l mai ignorati si scapati din ochi si pe acest saltimbac galben, pentru ca booffonul slugarnic e tot mai tare in ce zice si face… il va ajunge cat de curand din urma pe consacratul: BETON FEJ

Ioan Alexandru Iarba, vegetatia trebuie udata, ingrijita, tunsa, ingrasaminte organice … e treaba multa si pretentioasa . Asa betonul este spalat de ploaia data de bunu Dumnezeu … si soarele ucigator al verii tot de Sus.

Sa zicem multam ca ne-or scos din noroaie !

Turtzu Petru Doboș Dacă faceți trimitere la parcul din spatele teatrului/operei, viceprimarul se referea la faptul că acolo va fi un fel de piațeta, tocmai ca atunci când este deschiderea stagiunii operei și alte manifestări culturale, să nu mai fie nevoie sa se închidă circulația în față la teatru, astfel ca tot traficul să fie deviat. Dar noa, mulți au venit în Cluj pentru că e trendy și la țară, e ca la țară, ce le trebuie lor teatru operă, filarmonică.

Nici nu știu cu ce se „fumează” astea.

Apoi ce știe mocanu’ cu ce să mâncă șofranu’…!

I Love/Hate ClujTurtzu Petru Doboș/ N-are nicio logica ce spuneti, piateta fusese si inainte Oltean Nicu Prin beton creșteți calitatea vieții, ce mizerie?????

… continua pe #faceBOK… comentariile si injuriile la adresa administratiei locale, pe z ice trece tot mai comice de tembele.

 

(timesnewroman.ro)

 

Tentativa de a da foc Primariei si lui Boc&co, a starnit reactiile promte ale clujenilor ce depasesc imaginabilul, satui de birocratii electorali si SEFUl SUPREM al saltimbacilor galbeni:

In sfarsit unu’ care are koae, si face ce ar fi trebuit sa facem si noi demult

Boca Viorel                                                                                                              Borbely Attila so fii saturat si el de administratia boc :))

Popa Maria Bine a facut ………….

Marcel Nita Bravoo!!…un început bun!…                                                        Bor Bor Ati Bor Bravo

Cosmin Fuia Sa-i dea Dumniezo sanatate. Sa-l vedem si-n parlament.

Nicu Budai

BUG ” sa sar în aer ”

Razvan Paul/Cirstea Alexandru să-i dea dumnezeu sănătate sa vină si la bucuresti ca avem nevoie eventual si vre-o 4 5 benzinări

Crisan Sebastian Bravo lui tot respectu

Dominic Lukacs Unde e poliția locală ? amendează bătrâni Devai Szabi/Dominic Lukacs dorm bacterii

Bogdan Vartic “Politia e cu NOI” nu cu pacaliciul mincinos Ionut Pașca Inceputul ii mai greu

Mariana Dan-freciu Nu au pază și protecție la primărie ?

Nelu Todea Toate au un început Horatiu Retesan No fi fost Tișe ?

Ovidiu Vasile Velican Orașul sigur condus de boc!

Laci Vasile Barz noroc ca e scumpa benzina … ! asa mai avem si noi sanse la aquapark , metro si centura metropolitana !

Stefan BorbelyTrebuie schimbată ușa probabil

Adriana Adri Laaas ca are destui bani BOC o încă primărie în plus ce are Adrian Nicol Respect pentru el al compatimesc pentru pretul benzinei

Florenta Ursu Bine a facut

Letitia Ligia Turean Curajos băiat ! Lena Maccari Totuși …motivul?!

Liviu Liviu Pagube 0, ca i scumpa benzina! cu 5 ron litrul ,treaba statea altfel!  Boanca Ionut La asta nu ia dat buletinu

Dorina Kovacs Vreau sa vad reluarea live… pe prima am scapat-o! Chiorean Sergiu Ceva petardă obosită :))

Talpos Vasile Trebuiea aprins primarul și toți hoți din primărie Fanel Persa CAPUL lui boc daca l-ar aprinde cineva

Velea Daniel Furia poporului Roman se apropie de capat

Loredana Gabriela Szabo S-a supărat pe Boc ca nu mai face metroul Lupen Terzzo Milano Nu ia plăcut culoarea uși

… continua pe #faceBOK… comentariile si injuriile la adresa administratiei ne-inspiratului Boc, cu sutele…

 

S-a dat foc Primariei-lui-Boc (institutie privata pe persoana fizica a agitatorului rachitelean) si primul

“act terorist” impotriva dictaturii-de-carton a Mitomanului Clujului in functie:

Tânărul care a incendiat ușa Primăriei Cluj-Napoca, arestat preventiv pentru 30 de zile (monitorulcj.ro)

Primul “TERORISTul-lui-Boc” a marturisit: Ce explicație le-a dat autorităților tânărul care a incendiat ușa primăriei din Cluj-Napoca: „M-am săturat să achit taxe și impozite” – Ştiri de Cluj

 

Clujenii l-au acompaniat cu stilul lor anti-sistem/anti-boc (peste 300 de comentarii si bascaleala la adresa tintei tintite).

Replica cea mai tare: “In Romania nici macar teroristii nu-s ca “afara”!

Cezarina Virlan S-a saturat de pe acum, este încă foarte tânăr. Cate taxe și impozite a trebuit sa plătească la vârsta lui?

Florin Alexandru/Cezarina Virlan la stresat numai gândul ca va trebui să plătească taxe și impozite pe viitor.

Cornel Lapadat/Cezarina Virlan trebuie să vedeți și partea bună a lucrurilor, adică dacă are ghinionul să ajungă „într- un loc răcoros ” și cu puțin mai multă „umbră ” ,nu mai plătește impozit și taxe la nimic, s-a scos …

Oprea Ilinca/Cezarina Virlan alta o fi fost cauza, ușa aceea a picat cu pricina. Aici e vorba nu de faptă. Ci de sclavia la care ne supune statul.

Oprea Ilinca Tinerii sunt exasperați de dările impuse de Stat. Bineînțeles ca cei vârstnici, învățati cu “ jugul” i-au in batjocura explicația tânărului

Adela Farcas și ce oferă statul oamenilor??? uite că și eu sunt sătulă. Vine iar iarna. Spune-mi din ce își vor plăti bătrânii facturile? Vor să dubleze facturile la curent și gaz. Sunt bătrâni care renunță la medicamente pt a-și plăti facturile. Politicienii se lăfăie pe banii noștri, în timp ce noi muritorii de rând facem ce putem să supraviețuim. Dacă o iei logic, din salariul brut rămâi cu sub jumate, din care plătești tot ce ai de plătit (facturi, mâncare, combustibil etc) pt care iar plătești TVA. Totul merge la stat, să trăiască ei bine. Toți cei 466 de membri ce dorm bine mersi în Parlament. Ar fi una dacă ar face ceva cu banii aceia, dar nu. Drumuri nu avem, spitalele vai de ele, că tot la privat ajungem și tot pe banii noștri, cu ce ne ajută statul?

Bor Anca Florina/Magdalena Lungu stimata doamna, permiteti-ne noua, oamenilor de rand sa fim indignati ca trebuie sa platim aproape jumatate din salar statului, care nu face nimic pt noi. Permiteti-ne noua sa ne scandalizam ca platim o gramada de bani la sanatate dar nu beneficiem decat de umilinta cand ajungem in sistemul sanitar de stat.

Permiteti-ne noua sa fim revoltati ca trebuie sa dau bani anual pt un bun pe care eu singur m-am chinuit sa il cumpar si statul nu m-a ajutat cu nimic, dar totusi se asteapta sa primeasca bani anual pt bunurile cumparate de noi…

Deci da stimata doamna, frumos ar fi sa lucram la negru toti pana statul isi da un reset si intelege ca are si obligatii, nu doar drepturi…

Magdalena Lungu/Bor Anca Florina si eu ce credeti ca nu platesc? Sunteti cu capul? Daca ar plati toata lumea cu siguranta cei care platim am plati mai putin. Adica intretinem o cantatate de hoți imensa, astia traiesc de la noi caci ei nu aporteaza nimic, doar buzunarul lor conteaza.

Letitia Fodor/Magdalena Lungu După d-voastră cei care muncesc din greu sunt hoți , că nu dau bani la statul care-i jecmănește pe toți și dau salarii fabuloase bugatarilor, care te sfidează și majoritatea „taie frunza la câini”

?!Interesantă concepție !

Oprea Ilinca a răbufnit din alte cauze. Însă faza cu taxe și impozite mari este o realitate Radu-Dan Muresan Mai puțini bani pe taxe și impozite..mai mulți bani pentru șpeiș

Cristina Dumitrescu La puscarie sa fie pus la munca nu sa traiasca din taxele si impozitele noastre. Si gunoiul pe care il produce sa il manance ca nimeni nu e obligat sa plateasca.

Dumitru Giulian Statuie în mijlocul orașului sa i se faca acestui cetățean!!!!!!

Ten’gură Na-Ție Nu mi se pare absolut deloc în regulă ca o categorie de oameni (bugetarii) să trăiască pe spinarea celor care aduc plus valoare în economie. În ziua de azi foarte multe dintre serviciile publice cu angajați pot fi lesne înlocuite cu sistemul binar.

Scade extrem de mult corupția, timpul pt. rezolvarea unei probleme, nivelul dărilor la stat… Săptămâna trecută iarăși au mărit salariile la bugetari. Evident, o altă cocoașă în cârcă la privați.

Radu Pop Frumos de noi ca și popor stăm și radem bine mersi de bietul om care are cv de spus dar nu îl asculta nimeni ,,avem casele noastre mașinile proprii dar mai plătim impozit,rate după ele,, deci sunt ale statului noi suntem chiriași, le băgăm banii cu p..la…

Alina Cota Fff bine !! Și eu m- am saturat

Catalin Petrisor Trebuie sa gasim metode de protest pentru desfiintarea „minunatei politie locala”, care mananca banii  nostrii pe care ii platim taxe si impozite.Un calcul simplu x „politisti locali”x 5000 ron(media)/luna+dublu salariile

 

sefilor PL.Sa ne comunice su noua platitorilor de taxe si impozite fondul anual de salarii ai PL Cluj si a altor servicii din cadrul Primariei Cluj care au eficienta spre zero sa vedem atunci daca se pot reduce impozitele si taxele locale. Ii fain la Cluj.

Casian Berki Are dreptate  Ioana Ursa Mi se pare corect

Florin Alexandru Are dreptate omul

Crb Lucian La ce bataie de joc e statul asta si la ce conditii ne ofera pentru taxele platite………. Moldovanu Radu Petru E bine, la pârnaie nu mai achiți nimic…

Rig Alec Parca îmi mai e și frica sa ies pe strada când îlVăd pe băiatul asta !

Răzvan Alin Botezatu In locul lui altii mergeau cu pungi pline cu benzina inauntru si dupa ce le spargeau le dadeau foc… “asa ar trebui procedat cu toate institutiile” spun ei…

Din punctul meu de vederea cred ca au dreptate avand in vedere gradul de coruptie generalizata

… continua pe #faceBOK… comentariile si injuriile la adresa “partidului-si-guvernului”, cu sutele…

 

Vom avea cinci spitale noi, la Cluj? „Pe tot ce pune gura Emil Boc se transformă în «proiecte de succes» ca metroul” – media9 Clujenii NU se mai pot abtine sa NU rada cu gura pana la urechi Ia ce zice “preferatul” presei locale

Dialog cu scântei în Consiliul local, primarul a dat-o în tabloid. „Înfigeți cuțitul în spatele funcționarilor”– media9                 … zise SEFUL SUPREM al Hartogarilor electorali inutili din Primarie, dupa ce le-a crea “noi locuri bine platite in birocratia halucinanta. Totul pe banii/buzunarul fraierilor de contribuabili

clujeni, indiferenti sau ametiti de gargarageala nesfarsita a binomului ne-performant de comedianti/saltimbaci galbeni: BOC-TARCEA.

BOKeman e conferentiar jurist constitutionalist la UBB/FSPAC, arhitectBETONISTsef, smartCITYtic si

tot ce are un adevarat dictator-de-carton care le stie pe toate, nu are nevoie de parerea nimanui si nu greseste niciodata dar… mai e si “filozof”:

 • “…mie mi-au trebuit două mandate pentru a schimba Clujul”

Gluma Verde a zilei: Credeti ca Boc va pune la loc stalpii de fier forjat de valoare istorica si estetica, smulsi de pe lacasul lor “etern” … sau i-a dat la tigani sa faca un “ban social” promis inca de acum 17 ani de domnie ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADIO FRUMUSETE CLUJEANA: Asa arata malul Somesului inainte ca Dorelii, Smintitii, Veneticii, Kitschosii, Saltimbacii galbeni sa forteze – la initiativa Primarului aprobarea Consiliului Local obedient (majoritar pnl), pentru a-l transforma dupa chipul-si-asemanarea lor:

 

 

Ce au avut cu sarmanul Somes, cu salcile, Verdeata Clujeana, linistea-tihna-amintirile-gusturile clujenilor oropsiti si anti-boc ?

 

 

 

N.B. – Va invitam sa urmariti si sa postati pe grupurile civice si presa on line a Clujului, pentru a opri derapajele, cheltuielile aberante sau mitomaniile administratiei locale si a propune solutii de dezvoltare realiste, posibile, firesti si eficiente/profitabile pentru municipiul Cluj-Napoca.

TOTI Clujenii-din-Cluj sunt pe Grupurile Civice preferate de mai jos:

 

 

GRUPURI CIVICE si MEDIA CLUJEANA

pentru informare-si-comentarii on line

 

Denumire grup Membri Adresa Facebook
0 Clujul Civic 11.200 https://www.facebook.com/groups/clujulcivic
1 Info Trafic Cluj 72.800 https://www.facebook.com/groups/412016415801159
2 INFO TRAFIC CLUJ-NAPOCA 64.000 https://www.facebook.com/groups/979375598895349
3 Cluj-Napoca 39.800 https://www.facebook.com/groups/645848012153969
4 Mircea Bravo Fani 36.000 https://www.facebook.com/groups/324250161409741
5 Ardealul nostru 32,2 K www.facebook.com/groups/413019772199257
6 Ardealul Ardelenilor 31.700 www.facebook.com/groups/164392843684628
7 Esti din Cluj Daca 27.700 https://www.facebook.com/groups/estidinclujdaca
8 Amintiri din Vechiul Cluj 21.600 www.facebook.com/groups/amintiridincluj
9 Cluj Napoca 19.100 https://www.facebook.com/groups/admin.cluj
10 Fani Mircea Bravo 15.200 https://www.facebook.com/groups/1010196946466126
11 Cluj Napoca 14.800 https://www.facebook.com/groups/avaiia
12 Cluj 14.600 https://www.facebook.com/groups/408257139294073
13 Transilvania Autonoma 12.500 www.facebook.com/groups/315643601941358
14 Transilvania Noastra Altfel 12.400 www.facebook.com/groups/316755792384233
15 Clujul 10.800 https://www.facebook.com/groups/clujul
16 Kolozsvár – mi, hol, mikor? 10.100 https://www.facebook.com/groups/277592459025059
17 Info Trafic Cluj Floresti 10.000 https://www.facebook.com/groups/336161356859726
18 Kolozsváron tanuló diákok 9.600 https://www.facebook.com/groups/kolozsvarontanulodiakok
19 Oameni faini ca ardelenii 9.500 www.facebook.com/groups/365059174335488
20 Oficial Cluj 8.600 https://www.facebook.com/groups/OficialCluj
21 Ne vedem la Croco 7.900 https://www.facebook.com/groups/radulianr
22 Evenimente Cluj 7.900 https://www.facebook.com/groups/429662427109957
23 Clujul NU Doarme 7.200 https://www.facebook.com/groups/clujulnudoarme
24 I love Cluj 6.500 https://www.facebook.com/groups/1196135757077392
25 Cluj-Napoca 6.000 https://www.facebook.com/groups/886437491431887
26 Info Trafic Cluj liber 5.900 https://www.facebook.com/groups/info.trafic.clujnapoca
27 Clujenii 5.700 https://www.facebook.com/groups/Clujenii
28 Kolozsvár – Klausenburg – Cluj 4.800 https://www.facebook.com/groups/283151599693896
29 Cluj 4.700 https://www.facebook.com/groups/prot.anim.cluj
30 Stirile Zilei/ZdC 4.500 https://www.facebook.com/groups/2127933464179372
31 Divizia Bunilor Clujeni 4.500 https://www.facebook.com/groups/947449155308831

 

32 Kolozsvar 1.200 https://www.facebook.com/groups/1448687368760095
33 DISCUTII NECENZURATE 5.300 https://www.facebook.com/groups/407603489586780
34 Comunitatea Moto 3.600 https://www.facebook.com/groups/ComunitateaMotoCluj/about
35 Kolozsvári magyarok 3.000 https://www.facebook.com/groups/1678005455573971
36 Clubul biciclistilor 2.800 https://www.facebook.com/groups/clubcluj
37 Evenimente Cluj 2.700 www.facebook.com/groups/603118146458482
38 D’ale Clujului 2.700 https://www.facebook.com/groups/dale.clujiului
39 Transilvania Stiri 2.500 www.facebook.com/groups/transilvaniastiri
40 Esti student din Cluj daca 2.500 https://www.facebook.com/groups/381483861996511
41 Cluj Capitala 2.500 www.facebook.com/groups/clujcapitala.doarcluj
42 Vocea Clujului TVgrup 2.500 https://www.facebook.com/groups/voceaclujului.ro
43 Cluj Today 2.200 https://www.facebook.com/groups/ClujTodayRo
44 Buna Ziua Cluj 2.100 https://www.facebook.com/groups/136074167024128
45 Cluj Live 2.000 https://www.facebook.com/groups/clujlive
46 Cluj 24 din24 1.800 https://www.facebook.com/groups/875041495898035
47 Cluj-Napoca / Cluj 1700 https://www.facebook.com/groups/652378754824954
48 Stiri din Cluj 1.700 https://www.facebook.com/groups/1593378874046881
49 Acasa la Cluj 1.400 https://www.facebook.com/groups/514215629361903
50 Seniori si Pensionari Clujeni 1.300 https://www.facebook.com/groups/1431437033825352
51 Transilvania Breaking News 1.300 www.facebook.com/groups/transilvaniabreakingnews
52 Ardealul 1.200 www.facebook.com/groups/387462295441417
53 Transilvania 1.200 www.facebook.com/groups/654178434626288
54 Clujeni 1.200 https://www.facebook.com/groups/352925044774807
55 Idei pentru Cluj 1.100 https://www.facebook.com/groups/ideipentrucluj
56 Kolozsvár épített öröksége 1.100 https://www.facebook.com/groups/382790002152711
57 90 Cluj – Kolozsvar 1.000 https://www.facebook.com/groups/783093055080860
58 Transilvania -Siebenbürgen – Erdél 1.000 https://www.facebook.com/groups/Transilvanien
59 Imi Pasa de Cluj 970 https://www.facebook.com/groups/1288790624876984
60 Comunitatea ViaTV 966 https://www.facebook.com/groups/570562300032455
61 Apuseni Info 24/24 890 https://www.facebook.com/groups/374359063967908
62 Sunt clujean 960 https://www.facebook.com/groups/1480571305506217
63 Informatii Cluj 880 https://www.facebook.com/groups/658887724844278
64 Probleme Cluj NECENZURAT 868 https://www.facebook.com/groups/652378754824954
65 Imi pasa de Cluj 860 https://www.facebook.com/groups/1288790624876984/
66 Rendezvénynaptár – Kolozsvár és környéke 826 https://www.facebook.com/groups/rendezvenynaptar.ro
67 Cluj OnLine 805 https://www.facebook.com/groups/2128013357417363
68 Clubul Taximetristilor Cluj 713 https://www.facebook.com/groups/216313639072798
69 Grupul de la Cluj 712 https://www.facebook.com/groups/280451483825078
70 Clujul Magic 550 https://www.facebook.com/groups/2973202056072199
71 Stiri Cluj 550 https://www.facebook.com/groups/1854914537938770
72 Cluj Napoca 547 https://www.facebook.com/groups/256329614405680
73 Stiri din Ardeal 540 https://www.facebook.com/groups/612562402876582
74 Cluj-Napoca 534 https://www.facebook.com/groups/1285138528169840
75 Clujeni vor sa Pedaleze 480 https://www.facebook.com/groups/683071092490984
76 Cluj nonstop 460 https://www.facebook.com/groups/clujnonstop
77 Clujul Tau 450 https://www.facebook.com/groups/1417789771800774
78 Clujul Altfel 440 https://www.facebook.com/clujul.altfel
78 As. Oamenilor Transilvania 440 www.facebook.com/groups/692596961426394
79 Cluj Napoca, Capitala 440 www.facebook.com/groups/ClujCapitala
80 Cluj Kolozsvar Klausenburg 440 https://www.facebook.com/groups/1581162128803858
81 Grupul Anti-Boc 430 https://www.facebook.com/groups/384499652268644
82 Transilvania Express 420 https://www.facebook.com/groups/710492202299700
83 De prin Cluj 418 www.facebook.com/groups/2444800852287171
84 Zona Metropolitana Cluj 1 350 https://web.facebook.com/groups/553357541769801
85 Zona Metropolitana Cluj 2 340 https://web.facebook.com/mobilitate.clujnapoca
86 Mobilitate Cluj-Napoca 320 https://www.facebook.com/mobilitate.clujnapoca

 

87 Mircea Bravo Friends 335 https://www.facebook.com/groups/341957022845970
88 Grupul lui Boc 243 www.facebook.com/groups/295233221783481
89 Prietenii Somesului 205 https://www.facebook.com/groups/862179960503863
90 BREAKING NEWS Cluj 180 https://www.facebook.com/groups/176584067529980
91 Clujenii 150 https://www.facebook.com/groups/180153952105013
92 Esti din Cluj Daca2 91 https://www.facebook.com/groups/818542665362495
93 De ce iubim Clujul 54 https://www.facebook.com/groups/581813311924023
94 Clujul Urbanistic 50 https://www.facebook.com/groups/1165415353865264
95 eClujeanul 45 https://www.facebook.com/groups/eclujeanul
96 Cluj Smart City 27 https://www.facebook.com/groups/ClujSmartCity
97 Transilvania liberă/Szabad Erdély 20 https://www.facebook.com/groups/1336290960203325
TOTAL 372.665
1 CARTIERE https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_cartierelor_din_Cluj-Napoca
2 Andrei Mureșanu 545 www.facebook.com/groups/1741306572766167
3 Becaș (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
4 Borhanci Cartier 610 https://www.facebook.com/groups/1752171241686562
Tara Borhanciului 1.5 K https://www.facebook.com/groups/412534635780055
5 Bulgaria 384 https://www.facebook.com/groups/1590358897956567
6 Bună Ziua 205 www.facebook.com/groups/353851445390633
7 Centru 21 K https://www.facebook.com/groups/amintiridincluj
8 Dâmbul Rotund 5.5 K https://www.facebook.com/groups/CartierulDambulRotund
10 Europa-Faget 40 https://www.facebook.com/groups/1392698117589237
11 Făget (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
colonia https://www.facebook.com/pages/ColoniaFagetCluj-  Napoca/811816442519473
12 Gheorgheni
cartier 6 K www.facebook.com/groups/1472162413058766
cartier 1 K https://www.facebook.com/groups/1695659460693003
cartier 820 https://www.facebook.com/groups/2395726904052259
cartier 47 https://www.facebook.com/groups/464191256980514
13 Grădini Mănăștur /Plopilor 190 www.facebook.com/groups/231439691502546
14 Grigorescu
cartier 6,2 K www.facebook.com/groups/113186898848408
cartier 780 www.facebook.com/groups/827467544064251
Esti din Grigorescu daca 672 https://www.facebook.com/groups/630389443681286
`cartierul tau 208 https://www.facebook.com/groups/1509342202553578
15 Gruia
cartier 559 https://www.facebook.com/groups/1591786631143854
16 Iris
cartier 571 https://www.facebook.com/groups/1688310561440977
17 Între Lacuri
cartier 1,7 K https://www.facebook.com/groups/174787315959485
lacul 69 www.facebook.com/groups/parculintrelacuri
cartier 10 https://www.facebook.com/groups/217864976188749
18 Lomb
Anunturi 170 https://www.facebook.com/groups/LombGrupCartier
19 Mănăștur
Traiesc in Manastur 3 K https://www.facebook.com/groups/1339204779425087
Manastur 1 K https://www.facebook.com/groups/520101564859408
Manastur 754 https://www.facebook.com/groups/415597648540882
Manastur 440 https://www.facebook.com/groups/1452540594985827
Buletin de Manastur 333 https://www.facebook.com/groups/1069335913080010
20 Mărăști
cartier ! K https://www.facebook.com/groups/1073226779365572
21 Someșeni
grup privat 1.2 K https://www.facebook.com/groups/506554649373913
cartier 458 https://www.facebook.com/groups/1109102015820799
cartier 23 https://www.facebook.com/groups/2127050404185165

 

cartier 7 https://www.facebook.com/groups/612692128823617
22 Sopor
anunnturi 1.7 K https://www.facebook.com/groups/461474128163074
cartier 1 K https://www.facebook.com/groups/992555734560676
23 Zorilor
cartier 703 https://www.facebook.com/groups/595685143933849
Neighborhood 166 https://www.facebook.com/pages/Cartierul-Zorilor-din-Cluj- Napoca/818920221536178
TOTAL 55.766
CLUJUL “METROPOLITAN” COMUNE https://en.wikipedia.org/wiki/Cluj-Napoca_metropolitan_area
1 Aiton (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
2 Apahida
Stirile Apahida.ro 4.600 https://www.facebook.com/groups/apahida
Cetateni din Apahida 1.600 https://www.facebook.com/groups/542902996045206
I love Apahida 1.200 www.facebook.com/groups/599702420049998
Grup 1.200 https://www.facebook.com/groups/735989756566591
9 149 https://www.facebook.com/groups/1567107103519604
Dezmir (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
Sanicoara (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
Campenesti (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
3 Baciu
Grupul Bacenilor 5.600 https://www.facebook.com/groups/192083684690359
Locuiesc in Baciu 5.300 https://www.facebook.com/groups/baciu
Cetateni din baciu 1.600 https://www.facebook.com/groups/1562539080504081
Locuiesc in com Baciu 1.300 www.facebook.com/groups/1717415125199437
Comuna Baciu Friends 350 https://www.facebook.com/groups/1854347804782351
Adevarul din Baciu 210 https://www.facebook.com/groups/2019909544952268
4 Bonțida
Comuna 2.900 https://www.facebook.com/groups/bontida
Comuna 1.500 https://www.facebook.com/groups/1146465205511361
Esti din Rascruci Daca 1.400 https://www.facebook.com/groups/245667295557719
Rascruci 1.000 https://www.facebook.com/groups/2294907380808962
5 Căianu (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
Chinteni
Locuiesc in Chinteni 2.900 https://www.facebook.com/groups/666988057005093
Cetateni din Chinteni 2.400 https://www.facebook.com/groups/2083667218536372
Si eu locuiesc in Chinteni 950 https://www.facebook.com/groups/153124215660979
6 Ciurila
Salicea turism 1.000 https://www.facebook.com/groups/961125977673637
comuna 745 https://www.facebook.com/groups/1057059171154580
Pentru Comuna 661 https://www.facebook.com/groups/958171657551914
Comuna 417 https://www.facebook.com/groups/332163978139726
7 Cojocna
Comuna 1.600 https://www.facebook.com/groups/145063726071850
Comunitate 1.300 https://www.facebook.com/groups/875020262872286
Traiesc in Cojocna 711 https://www.facebook.com/groups/2111331375764859
Comuna 203 https://www.facebook.com/groups/2691981931036493
8 Feleacu
Esti din Feleacu daca 2.500 https://www.facebook.com/groups/feleac
Grup privat 1.300 https://www.facebook.com/groups/Feleacu
Feleacu curat 483 https://www.facebook.com/groups/2880207765430834
Buletin de Feleac 282 https://www.facebook.com/groups/1479578022237431
Info Feleacu 136 https://www.facebook.com/groups/2657227847877245
9 Florești
INFO Trafic Floresti 5.300 https://www.facebook.com/groups/1943422969317725
grup 4.400 https://www.facebook.com/groups/735073119907357
Floresteni pentru Floresti 3.900 https://www.facebook.com/groups/521912455135261

 

RADIO Vision FLORESTI 3.800 https://www.facebook.com/groups/www.radiovision24.ro
city 3.600 https://www.facebook.com/groups/floresticity
Floresti-Cluj 2.800 https://www.facebook.com/groups/619142498452704
Cetateni din Floresti 1.700 https://www.facebook.com/groups/195231647700485
Spre normalitate 826 https://www.facebook.com/groups/172451940486753
grup adevarat liber 558 https://www.facebook.com/groups/619142498452704
grup liber 550 https://www.facebook.com/groups/735073119907357
Grupul celor care traiesc in Floresti sau Cluj FARA CENZURA! 430 https://www.facebook.com/groups/268498803790185
News 390 https://www.facebook.com/groups/269766743545133
Info 18raffic Cluj si Floresti 331 https://www.facebook.com/groups/288755774917124
Cel mai liber grup 170 https://www.facebook.com/groups/1629297967081924
Anunturi si stiri 67 https://www.facebook.com/groups/269766743545133
Solutii pentru Floresti 36 www.facebook.com/groups/454954565617173
10 Gilău
Traiesc in Gilau 8.600 https://www.facebook.com/groups/573741289450379
Gilau 2.500 https://www.facebook.com/groups/268720586592088
Anunturi Gilau /Floresti 950 https://www.facebook.com/groups/146776719161104
Gilau 383 https://www.facebook.com/groups/473676342721229
11 Gârbau
Localitatea 495 https://www.facebook.com/groups/286398401897717
Valea Garbaului si Razoare 136 https://www.facebook.com/groups/575476649627190
Reteaua turistica 78 https://www.facebook.com/groups/395788001613171
Grup in dezvoltare 3 https://www.facebook.com/groups/1485371511649111
12 Jucu (un bastinas civic sa faca grupul liber de politruci)
13 Petreștii de Jos
comuna 1.000 https://www.facebook.com/groups/780367318640389
14 Săvădisla
Primaria 1.200 https://www.facebook.com/groups/2251370728299149
comuna 679 https://www.facebook.com/groups/322468769001456
15 Sânpaul
comuna 463 https://www.facebook.com/groups/903138090211088
16 Tureni
comuna 23 https://www.facebook.com/groups/478804336521719
17 Vultureni
comuna 959 https://www.facebook.com/groups/3024908210970753
TOTAL 76.687
MEDIA Trimite MESAJE: propuneri, stiri, sesizari, abuzuri, nemultumiri…
1 Buna Ziua Cluj 145 K https://www.facebook.com/cotidianul.bzc
2 Cluj.com 133,8 k https://www.facebook.com/clujcom
3 Welcome to Ardeal 124,7 K www.facebook.com/Welcometoardeal
4 Totusi, Ardeal 96.550 www.facebook.com/myland.Ardeal
5 Stiri de Cluj 78 K https://www.facebook.com/stiridecluj.ro
6 Ziar de Cluj 69 K https://www.facebook.com/ziardecluj
7 Monitorul Cluj 50 K https://www.facebook.com/monitoruldecluj
8 Napoca News 40,9 K www.facebook.com/NapocaNews
9 Ziua de Cluj 39 K https://www.facebook.com/ziuadecluj
10 Transilvania Mea 38,5 K www.facebook.com/TransilvaniaMea
11 Jurnalul Din Ardeal 36,5 K www.facebook.com/JurnalulDinArdeal
12 Ziarul Clujean 34 K https://www.facebook.com/ziarulclujean
13 Cluj Actual 32 K https://www.facebook.com/ClujActual
14 Cluj Just 31,6 K https://www.facebook.com/CLUJUST
15 Evenimente in Cluj 28 K https://www.facebook.com/EvenimenteinCluj
16 Mina de Stiri 25 K https://www.facebook.com/MinaDeStiri
17 Transilvania Reporter 26 K www.facebook.com/transilvaniareporter
18 Apuseni Info 24 K https://www.facebook.com/apuseniinfo
19 Cluj Live 23 K https://www.facebook.com/ClujLive

 

20 E fain la Cluj 22,8 www.facebook.com/EfainlaCluj
21 Actual de Cluj 22 K https://www.facebook.com/actualdecluj
22 Stirile Transilvaniei 20,5 K www.facebook.com/stiriletransilvaniei
23 Cluj Today 18,1 K https://www.facebook.com/ClujToday
24 Gazeta de Cluj 18 K https://www.facebook.com/gazetadecluj
25 Gazeta de Transilvania 18 K https://www.facebook.com/gazetadetransilvania
26 Clujul Cultural 18 K https://www.facebook.com/clujulcultural.ro
27 Produs de Cluj 17,1 K www.facebook.com/ProdusDeCluj
28 Cluj Info 10,2 K https://www.facebook.com/Cluj.info
29 ABC News Transilvania 10,1 K https://www.facebook.com/abcnewstransilvania
30 Iubesc Clujul 10 K https://www.facebook.com/IubescClujul
31 eClujeanul 9 K https://www.facebook.com/eclujeanul
32 Szabadsag 8,9 K www.facebook.com/Szabadsag.napilap
33 eCluj evenimente 8,9 K https://www.facebook.com/eCluj
34 Ochiul Clujean 7,8 K https://www.facebook.com/ochiulclujean
35 I love you Cluj 6,9 K www.facebook.com/ILoveYouCluj
36 Cluj Evenimente 6,9 K https://www.facebook.com/clujevenimente
37 Erdelyi Kronika 6,3 K www.facebook.com/erdelyikronika
38 Stirile Ziua de Cluj 6,3 K https://www.facebook.com/ziua.cluj
39 Cluj24 5,8 K https://www.facebook.com/cluj24.ro
40 Cluj-AM.ro 5,7 K https://www.facebook.com/cotidianulclujam
41 Stiri din Floresti 5,7 K https://www.facebook.com/stirifloresti
42 Observatorul de Cluj 5,5 K https://www.facebook.com/observatoruldecluj
43 D’ale Clujului 5,2 K https://www.facebook.com/daleclujului
44 Cluj te iubim ca tine nu gasim 5,2 K https://www.facebook.com/cluj-te-iubim-ca-tine-nu-gasim-  137895769614420
45 BUZZ News 5,1 K https://www.facebook.com/BuzzNewsRo
46 Cluj Capitala doar Cluj 5,0 K www.facebook.com/groups/clujcapitala.doarcluj
47 Buna Ziua Transilvania 5,0 K https://www.facebook.com/ziarulbzt
48 Cluj Clujul Clujenilor 4,8 K https://www.facebook.com/cluj.clujulclujenilor
49 Presa Locala 4,5 K https://www.facebook.com/groups/presalocala
50 Floresti24 4 K https://www.facebook.com/Floresti24
51 Vocea Florestiului 3,9 K https://www.facebook.com/profile.php?id=100063565633001
52 Servus Cluj 3,9 K www.facebook.com/servuscluj.ro
53 Foaia Transilvana 3,8 K https://www.facebook.com/foaiatr
54 Imi Pasa de Cluj 3,4 K https://www.facebook.com/imipasadecluj
55 Cluj-Napoca 3 K https://www.facebook.com/Cluj-Napoca-96914224823
56 Cluj Insider 3 K https://www.facebook.com/ClujInsider
57 Cluj24h 2,9 K https://www.facebook.com/cluj24h
58 Media9 2,8 K https://www.facebook.com/media9ro
59 Cronica de Cluj 2,7 K https://www.facebook.com/cronicadecluj
60 Judetul Cluj 2,5 K https://www.facebook.com/judetulcluj
61 Iubesc Clujul cool 2,4 K https://www.facebook.com/ClujulCool
62 Clujul in Realitate 2,3 K https://www.facebook.com/Clujulinrealitate
63 Actualitatea de Cluj 2,3 K https://www.facebook.com/actualitateadecluj
64 Cluj AZI 2,3 K https://www.facebook.com/cluj.azi
65 Lifestyle de Cluj 2,0 K https://www.facebook.com/lifestyledecluj
66 Ardeal24 1,9 K www.facebook.com/Ardeal24
67 Clujul Politic 1,5 K www.facebook.com/clujpolitic
68 Klausenburg City 1,5 K www.facebook.com/klausenburgtransylvania
69 Faclia de Cluj 1,4 K https://www.facebook.com/facliadecluj
70 I love/hate Cluj 1,1 K https://www.facebook.com/ilovehatecluj
71 Clujul si Clujenii/Orasul meu iubit 1.1 K https://www.facebook.com/OrasulMeuIubit
72 InfoCluj.UE 1,2 K https://www.facebook.com/infocluj.eu
73 Cluj-Napoca. XYZ 1,0 K https://www.facebook.com/clujxyz
74 Despre Cluj 1,0 K https://www.facebook.com/desprecluj
75 Transilvanoa Press 1 K https://www.facebook.com/groups/1083858482064551
76 abcNEWS Transilvania/Romania 1 K https://www.facebook.com/abcnewstransilvania

 

77 Transilvania Express 0,8 https://www.facebook.com/Transilvania-Press-100694561815640
78 Napoca News revista 0,7 https://www.facebook.com/NapocaNews
79 De-ce-iubesc-ClujulWhy 0,7 K https://www.facebook.com/De-ce-iubesc-ClujulWhy-i-love-Cluj
80 Apahida Cotidiana 0,7 K https://www.facebook.com/informatiipentrutoti
81 Stiri din Chinteni 0,7 K https://www.facebook.com/stirichinten
82 INFO PRESS Photography 0,7 K https://www.facebook.com/Infopressphotography
83 Floresti Net 0,6 K https://www.facebook.com/floresti.net
84 Just Cluj it 0,6 K https://www.facebook.com/Just-Cluj-It-508829342499695
85 Stiri din Cluj 0,4 K https://www.facebook.com/groups/1477971072526143
86 Boc Deminisa Imediata 0.4 https://www.facebook.com/emilbocdemisiadeindata
87 Cluj360 0,3 K https://www.facebook.com/cluj360.ro
88 Evenimentul Zilei de Transilvania 0,3 K https://www.facebook.com/Evenimentul-Zilei-de-Transilvania
89 Floresti Stiri 0,2 K www.facebook.com/FlorestiStiri.Ro
TV – Radio
1 Romania Actualitati 144 K www.facebook.com/romaniaactualitati
2 RFI România Radio 92 K www.facebook.com/RFI.Romania.FM
3 Profit.ro 62,4 www.facebook.com/Profit.ro
4 TVR Cluj 53 K www.facebook.com/tvrcluj
5 TVR Cluj pages 52 K www.facebook.com/pages/Tvr-Cluj/257302020960663
6 Radio Cluj 57 K www.facebook.com/RadioRomaniaCluj
7 NCN tv 28,8 www.facebook.com/NCNROMANIA
8 Ardeal TV 26,3 K www.facebook.com/ardealtv
9 Ziua Live 20 K www.facebook.com/watch/live/?v=429814691619280
10 Radio Transilvania 22 K www.facebook.com/RadioTransilvania.Ro
11 Portal Cluj 16,3 www.facebook.com/portalcj
12 Napoca LIVE 13,8 K www.facebook.com/NapocaLive
13 EBS Radio 12 K www.facebook.com/ebsradio.ro
14 Vocea Clujului 12 K www.facebook.com/voceaclujului.ro
15 Radio Somes 11 K www.facebook.com/radioSOMES
16 Radio Vision Floresti 3,5 K www.facebook.com/RadioVision24Online
17 Orasul Cluj-Napoca 3 K www.facebook.com/orasulclujnapocafn
18 Eveniment TV Regional 2,4 K www.facebook.com/evenimentonline
19 RealitateaFM Cluj 1,5 K www.facebook.com/RealitateaFMCluj
20 Media Prezent TV 1,4 K www.facebook.com/MediaPrezentTV
21 Somesanul 1,2 K www.facebook.com/Someseanul
22 StiriCluj 360 www.facebook.com/ClujStiri
23 Radio Pata Rat 320 www.facebook.com/radiopatacluj
ALTELE
1 Primaria Municipiul Cluj-Napoca 28,5 K https://www.facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania
2 Consiliul Judetean Cluj 14,8 K www.facebook.com/cjcluj
3 Institutia Prefectului Cluj 30 K https://www.facebook.com/PrefecturaCluj
4 Zona Metropolitana Cluj 2.2 K https://www.facebook.com/ClujMetro
5 Emil Boc Primar 191 K https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni
6 Dan Tarcea Vice-Primar 18 K https://www.facebook.com/dan.stefan.tarcea
7 Emese Olah Vice-Primar 4,6 K https://www.facebook.com/olahemeseofficial
8 Gheorghe Surubaru – City Manager 2 K https://www.facebook.com/surubarugheorghe
9 Alin Tise – Presedinte Consiliu Judet 18 K https://www.facebook.com/AlinTise
10 Irina Munteanu – Prefect 30 K https://www.facebook.com/irina.munteanu.58
11 Asociatia Municipiilor din RO 3 K https://www.facebook.com/asociatiamunicipiilordinromania
12 Uniunea Nationala Judetelor dinRO 0,7 K https://www.facebook.com/UNCJR
13 Asociatia Comunelor din RO 3.9 K https://www.facebook.com/acor1997.ro
TOTAL 147.905

RECOMANDAREA

 

Dialogul democratic direct cu cetatenii a fost suprimat de Primarul Emil Boc, ce incalca cu buna stiinta si intentionat legea.

Daca la inceput era permanent in contact cu clujenii, discuta problemele si propunerile lor, nemultumirile si solutiile acestora, acum s-a ascuns in spatele ULTRA-BIROCRATIEI pe care a creat-o.

Nu mai da voie nici macar ultimilor 2 “speakeri agreati” (Dl. Lucian Danciu si Dl. Carol Vlad) de la posturile de radio obediente, nu doar sa dea in direct ascultatorii ce il vaneaza permanent pentru miile de problem create in cei 17 ani de administratie PD-PDL-PNL (ca tot aia e), ci nici macar sa-i lase sa citeasca TOATE mesajele online ale cetatenilor la interventiile radio saptamanale.

Cat despre conferinte de presa cu publicul nici vorba, in noua formula de GUVERNARE LOCALA bazata/implementata pe tehnicile “inovative” ale managementului ne-performant si pagubos dezvoltat si practicat cu asiduitate.

“Vizionarul” habar nu are si nu poate concepe esenta oricarui proiect sustenabil bazat pe: RENTABILITATE, EFICIENTA, PROFITABILITATE (o caracteristica fireasca a oricarui absolvent de filozofii arhaice, stinte politrucice, drept birocratic, carierism propagandistic…)

 

Legatura directa a cetateanului cu Primarul Emil Boc, NU MAI EXISTA !

 

“DEMOCRATIA BOKemenilor” a devenit jucaria preferata a DICTATORULUI-de-CARTON.

Asa ca, daca-l mai auziti perorand despre democratie, consultarea cetatenilor, calitatea vietii si alte lozinci rasuflate ce au dus in derizoriu orice respect fata de Primar si birocratii sai galbejiti, treceti la ultima forma legala de protest pe care NU poate sa o refuse nici macar EL, discretionarul:

PETITIA SCRISA conform Lagii 544/2001 Solicitare informații de interes public

“TOT CE SCRIETI si SESIZATI la PRIMARIE/PRIMAR este doar un exercitiu inutil-si-penibil, de a da posibilitatea BOKemenilor sa-si bata joc de voi cu raspunsuri aberante, sa uite sa va raspunda daca nu le convine reclamatia, sa birocratizeze raspunsurile pasand hartia de la unul-la-altul in Primarie si daca se tem cumva de consecinte sa o trimita pentru aviz BirocratuluiSEF Suprem, care:

< le blocheaza si nu raspunde > sau <se raspunde in stilul “trimiteti la plimbare petitionarul” in termenul maxim legal de raspuns>

(EL este SUPREMUL SEF al birocratiei-de-cumetrie pe care si-a creat-o, organizat-o dupa chipul-si-asemanarea LUI, din 2004 pana azi si face parte din “masinaria infernala de vot”).

CE TREBUIE OBLIGATORIU FACUT ?

Sa scrieti individual sau in grup PETITE-dupa-PETITIE si RASPUNS-la-RASPUNS pe LEGEA 544/2001 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/31413

Sa postati apoi pe retelele sociale (cat mai mult posibil) petitia si raspunsul primit de la Primar, in format foto sau web, ca sa vada toata lumea si sa putem apoi actiona in instanta sau prin presiune media-audiente-sedinte ale Consiliului Local si Consiliului Civic Cluj.

E singura modalitate sa-i scoateti din smechereala birocratica arhicunoscuta timp de 4 mandate consumate fara rezultate (atentie: in ultimii 10 ani sunt realizari slabe – sub 25% din angajamentele asumate prin SIDU si diferitele strategii sau planuri aprobate de Consiliul Local), doar fuga de raspundere, gargarageala penibila, persiflarea si bataia de joc la adresa cetatenilor, management NE-performant si pagubos din buzunarul clujenilor/Bugetul Local.

Deci, STOP gargaragelii si carcotelii fara succes pe #faceBOK, practicate de multi civici activi pana acum si trebuie trecut la faza de PETITIE-dupa-PETITIE (bombardament de petitii pe L 544/2001)… apoi vom avea argumente legale oferite de raspunsurile primite, zdrobitoare si motive sa iesim in strada, sa-i alungam pe ipocritii-si- impostorii/saltimbaci galbeni !

NU contati pe Consiliul Local pentru ca este majoritar PNL (de fapt PD) si format din “alesi” obedienti si fara coloana vertebrala.

Cei cativa consilieri locali de la USR+, PSD, UDMR, pur-si-simplu NU CONTEAZA ! … mai ales ca nici nu indraznesc sa se ia la tranta cu “dictatorul” sau sa-i reprezinte pe cei peste 75% din TOTI clujenii care au intors spatele si NU am votat bok… nici sa fie macar consecventi in eventualele mici intepaturi pe care le initiaza sporadic in sedintele publice ale Consiliu Local (cand le da voie seful judetean de partid sau vreun mitic superior de la Bucuresti)…

 

Asta e “democratia de la Cluj” si astea sunt rezultatele ei !

 

IMAGINEA anului: soferi parcheaza ilegal in zona sacra, istorica, culturala cu fundul pe Grupul statuar al Eroilor Revolutiei (acoperit complet de masini) si cu fata la drapelele patriei arborate ne- constitutional ORIZONTAL la catargul vertical (CONSTITUTIA: Art.12. Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate VERTICAL, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.)

Care dintre ei ar trebui sa-i sanctioneze pe ceilalti si apoi pe el? … Probabil este soferul pentru care

„legea este valabila pentru toti si nimeni nu e mai presus de lege”.

Analizand foto observam ca toti soferii par sa fi depus juramantul pentru respectarea legii si pe drapelul arborat constitutional pe VERTICALA (NU al altei tari, cum se vede in imagine, arborat pe ORIZONTALA).

Drapelele sunt arborate de mai bine de 4 ani in aceasta forma “inovativa” in mod intentionat, la indicatiile-si- insistentele primarului conf.dr. in drept constitutional de la FSPAC/UBB Cluj Napoca: Emil Boc

Prefectul “se face ca ploua” in continuare, desi a fost sesizat permanent si NU aplica amenda, la fel cum “a inchis ochii” la o alta incalcare grava a Constitutiei Romaniei cand, acelasi Primar Emil Boc a dat jos Drapelele Scumpei Patrii din fata Consulatului Ungariei si le-a inlocuit zile in sir cu cele ale unei tari non-UE si non-NATO…

DRAPELUL ROMANIEI arborat corect, conform CONSTITUTIEI

 

TOT ce zic-si-scriu cetatenii Clujului ramane in ISTORIA cetatii. 

TOT ce abereaza boK ramane ca studiu de caz: AȘA NU !

Despre Autor