Propunere de ordonanță de urgență pentru persoanele cu handicap adresată premierului

Propunere de ordonanță de urgență pentru persoanele cu handicap adresată premierului

În atenția Excelenței Sale, domnului premier Nicolae Ciucă

vă propunem alăturat un set de măsuri, care ar putea constitui subiectul unui proiect de ordonanță de urgență pentru persoanele cu invaliditate. Ideea a venit după ce am lecturat cu religiozitate în presa puterii, cuvintele Dumneavoastră.

Am înțeles că sunteți nemulțumit de dorința de recalculare a pensiilor. Aveți perfectă dreptate, opinia Dumneavoastră nu dă loc la interpretări. Normal ar fi să vă mulțumim, noi, cei care facem umbră pământului cu handicapul nostru nenorocit.

Nicolae Ciucă :

„Stiti foarte bine ca la nivelul Guvernului activitatea este focalizata pentru a gasi solutiile si a lua deciziile cele mai potrivite astfel incat sa putem sa depasim cu bine situatia de criza in iarna care urmeaza. Cu totii avem in atentie efectele produse de cresterea preturilor la energie si gaze, inflatia, toate aceste aspecte afecteaza bugetului fiecarui cetatean. Ca atare este responsabilitatea noastra sa venim cu masuri concrete, sa venim cu masuri care sa fie credibile si care sa se bazeze pe date concrete si pe realitatea bugetului de stat. Sa nu cream sperante false pe care nu le putem duce la bun sfarsit. Nu putem sa vorbim despre lucruri pe care nu le putem realiza”, a declarat premierul.

În spiritul vorbelor spuse de Dumneavoastră, cred cu tărie că persoanele cu  grad de invaliditate ar fi bine să renunțe :

 1. La serviciile medicale care nu sunt gratuite, la cele stomatologice sau la a doua opinie medicală.
 2. La cele 3 mese pe zi, deoarece mâncarea îngrașă, existând un risc de diabet și implicit de a contacta COVID-19.
 3. La suplimentele de tip antioxidanți, vitamine, deoarece bunicii trăiau bine merci și fără acestea.
 4. La sucuri, prăjituri deorece conțin E-uri periculoase pentru sănătate.
 5. La viața sexuală, deoarece riscul de transmitere al variolei maimuței poate crea o nouă pandemie.
 6. La dușul zilnic, deoarece gazul costă scump în România, fiind importat. Bașca mai trebuie și un gel de duș.
 7. La pasta de dinți, costă scump și ea, și e totuși recomandat să purtăm mască, deci nu ne pute gura.
 8. La centrala de apartament, deorece gazul costă scump și mai și poluează.
 9. La părinții invalizi, deoarece nu produc impozit pentru Statul Romăn, ci numai cheltuie, ca și noi, din venitul Statului Român.
 10. La mașina personală, motorina e scumpă, e război în Ucraina.
 11. La transportul în comun, deorece fără duș, începi să puți mai rău ca o latrină chinezească după o orgie cu orez, deci mai riști și o amendă.
 12. La consumul compulsiv de apă, care ține pe loc foamea, deoarece e secetă, schimbările climatice au produs asta.
 13. La bancuri, la hazul de necaz pe care îl face de regulă românul, chiar invalid, deoarece e un factor de rezistență pe care nu l-a distrus nici Ceaușescu.
 14. La celelalte boli asociate afecțiunii care a generat handicapul, deoarece oricum nu-și poate permite un tratament adecvat.
 15. La a critica clasa politică, deoarece oricum nu se schimbă absolut nimic.
 16. La nevastă, că se satură și ea oricum de handicapul tău, nu primește oricum nici o deducere.
 17. La cei 250 de lei pe care i-ați dăruit, că am vrut să ne luăm și noi o pălincă să mai uităm de minciunile de la televizor.
 18. La a păstra lumina aprinsă, costă și asta, iar în altă ordine de idei, se înserează mai repede, deci putem face economie.
 19. La mașina de spălat, la frigider, că oricum stă mai mult gol, și la aragaz, deoarece dacă îl uităm deschis și se stinge gazul, sare dracului tot blocul în aer, iar dacă nu murim, trebuie să-i despăgubim pe vecini.
 20. La hârtia igienică, că s-a scumpit al naibii și asta. Dacă mânânci mai rar, faci mai rar, deci rezultă economie de la sine, nu-i așa ?

Domnule premier, veniturile totale lunare  ale unei persoane cu handicap nu trec de 400 de euro.

Articolul este un duș rece pentru toată clasa politică, care peste doi ani, va veni să ne ceară votul. Avem onoarea, ca peste doi ani, să nu Vă reamintim cele 20 de puncte, dacă vom mai fi,

De multe ori, chinul este mai dificil de dus decât trecerea.

Horia-Eugen Cristea

 

 

Despre Autor