Lista rușinii Clujului(I)

Lista rușinii Clujului(I)

Ceea ce urmează este ceea ce au adunat oamenii pe rețelele de socializare. Au realizat o lista a unor promisiuni, realizări sau eșecuri.Nu este neapărat punctul nostru de vedere. Putem spune că vor urma după cele zece (X) zile, în care vom publica această listă, dezvăluiri. Cu o pauză, în 6 septembrie, de ziua edilului. Noi suntem creștini. Dacă eu v-am iertat, vedeți cum faceți cu Liviu Alexa, Liviu Man, Horea Șoica și alții care mai fac presă adevărată în Cluj, după declarația la adresa presei clujene.

Reacția noastră apare firesc, după ce primarul făcea recent o analiză a presei clujene, spunând :  „Mă critică toți, sunt plătite articole împotriva mea, se fac tot felul de campanii.” 

I-auzi domnule primar… Chiar așa ? Păi, eu,  cu banii câștigați din articolele plătite scrise împotriva Domniei Voastre, vreau să  cumpăr o vilă pe malul lacului Como,  un apartament în Londra, să ridic o biserică, să mai cumpăr o casă în Cluj-Napoca care să nu ne-o retrocedeze cineva . Și apoi…OSĂ…Cum a fost cea de pe David Ferenc nr.12.

Lăsând gluma la o parte, vă mulțumim că de data asta nu a mai venit nimeni din SPP să ne caute pe-acasă. Roata se învârte, 2011 nu este 2022.

Legat de campaniile din presă, sunt convins că îi veți trage la răspundere pe jurnaliști folosindu-Vă de organele specializate. ale Statului. Vă amintesc că Traian Băsescu spunea că nimeni nu a câștigat războiul cu presa.

Începem :

“LRC – Lista Rusinii Clujului a fost propusa de edilul Emil Boc in Decembrie 2020, intr-un moment de ratacire mitomanica, preluata deindata si actualizata lunar de civicii + jurnalistii non-obedienti clujeni, ce se manifesta activ pe cele peste 120 grupuri civice (peste 300.000 membri si urmaritori), precum si cele peste 70 de media on-line clujene, in continua crestere ca numar, postari, comentarii, reactii .

Colectia 2022 (da click pe):

 

Fiecare cuvant din aceasta noua LISTA RUSINII Clujului ( 30 pagini ) apartine clujenilor ce insista sa-l ajute, educe si aduca la normal pe parvenitul si vicleanul “vizionar”…

Pentru detalii, urmariti-postati-comentati in continuare pe grupurile sociale si media non- obedienta on-line, prezentate la finalul acestei liste.Stirile de TOP ale lunii MARTIE 2

 (verificate ca surse si ziaristi autori):

 

<< VISUL-lui-Ghinea, omul ce NU se lasa in “misiunea secreta: PNRR-ul meu” si loveste din nou >>:

 

 

europene (mediafax.ro)

 

<< Pentru a NU ne mai aminti despre cel mai mare esec cultural al parvenitului, legat de stergerea Clujului de pe HARTA ORASELOR CULTURALE EUROPENE, iata ca acum sfertodoctul elimina si FILARMONICA, alaturi de alte proiecte ce urmau sa fie finantate din fondurile UE: rusine tie Boc pentru ca-ti bati joc de intelectuali si banii cu care ti-am finantat salariul tau si al trogloditilor/saltimbacilor culturali pe care ii folosesti pentru campania de politrucizare fortata, in interesul propriului tau PR >> :

·        Pe ce dă Primăria 100 de milioane de lei – media9

 

<< Clujul tinut pe loc prin birocratizare excesiva si NE-pricepere, risipa, management NE-performant politrucizare, coruptie, mitomanie, rea intentie… tot mai insuportabile>> #faceBOK

 • SONDAJ: “pe cine vreti primar ?” (vezi rezultatele pe grupurilor civice, la pag: 10 )

<< METROUL a devenit subiect de disperare al clujenilor >> (vezi la final de la pag. 11-23)

 

TOP     10

 

 1. Traficul INFERNAL-si-POLUANT ignorant in 4 mandate de administratia locala – “Boc NU vrea sa aplice nici o solutie propusa de specialist si civici pentru a atenua traficul gandit, creat, administrat, dezvoltat de EL personal timp de 16 ani, cheltuid banii pe studii-pentru-prosti si aiurizante (in scopul justificarii necesitatii obsedantului METROU iluzoriu)”:

< Nici măcar în India nu este așa. Clujul nu este Europa. E foarte, foarte aglomerat. Dacă vrei să treacă ambulanța pe aici, moare pacientul. Nu ai cum să faci dreapta, stânga ca să lași să treacă”, ne-a transmis un șofer disperat.>

 

3 autobuze diesel noi sunt în curs de achiziționare pentru orașul de sub Feleac. Cel mai probabil autobuzele vor intra în circulație în 2023, urmând a circula cel puțin până în 2035, demontând ambițiile orașului de a electrifica transportul public până în 2026/2028/2030. Achiziționarea, din nou, de noi autobuze diesel nu este un pas spre electrificarea flotei.

Flota de autobuze diesel a crescut constant, atât cu achiziții de autobuze noi – 40 în 2014, 10 în 2015, 75 în 2018, 10 în 2019, 10 în 2020 – cât și cu achiziții de autobuze la mana a II-a, poluante – 14 în

2014, 12 în 2016, 15 în 2017, 7 în 2018, 10 în 2020.

Din totalul de 263 de autobuze diesel aflate în flota CTP, 116 (44% din flotă) sunt Euro III, fără filtru de particule. Circa 184 autobuze diesel circulă simultan în urbea de pe Someș, comprativ cu 23 autobuze electrice, 63 troleibuze și 12 tramvaie.

… comentarii pe faceBOK/ClujulCivic, adica: “apa de ploaie pentru derbedeii ce au pus mana pe pix-si-stampila si decid in numele fraierilor de clujeni contribuabili”:

Razvan Radu: Din ciclul “atata s-a putut” sau “sa facem bine sa nu fie rau” : bine ca-s Euro 6, nu Euro 3 vopsite mov.

Mihai Cuibus: Nu era vorba că autobuzele școlare urmau să fie ultimele diesel achiziționate? Era o știre anul trecut parcă .

Sorin Pânca: A cui este CTP, ai cui sunt banii pe care se fac achizițiile? Proprietarul și/sau investitorul nu au nici un cuvânt de spus despre politicile companiei?

etc. etc. si tot asa si iaca asa … atata timp cant scrietorasii astia stau si „carcotesc”, fara macar sa faca PETITII pe Legea 544 la Prefect, Guvern, Ministerul Mediului, Comisia Europeana (care le-a dat bai pe VERDE)…niste fraieri, fricosi, penibili, batjocoriti si persiflati de „vizionarul dictator-de-carton”...

 1. CENTURA CLUJULUI o himera:
  • Corina Valca: << Nici un “psss”… nimic … uitata in amanari de studii pentru prosti si floresteni ce NU s-au trezit inca din anestezia aplicata de binomul saltimbacilor galbeni: Boc-Pivariu & bokemenii lor, esuati in minciuni si ne-pricepere, management NE-performant si condusi de “banda de pucisti de la Cluj a lui Rares TRUMPISTUL (asta mai nou a trecut la aiurizarea Diasporei, dupa suturile in fund date de clujeni…>>

 

Nu doar CENTURA este compromisa birocratic dar si visul clujenilor de 4 mandate ale BOKemenilor: SPITALUL de URGENTA REGIONAL… de fapt cam tot PNRR-ul gestionat de niste impotenti iresponsabili platiti cu salarii de contribuabilii fraieri.

 

 

 

 • HAOSUL URBANISTIC creat, inovat, dezvoltat intentionat-si-neinspirat de BOC&co. aduce Clujul la nivelul “rbanizmului” kitsch al tarilor din lumea 3-a (abuzuri, coruptie, nepricepere, penibil…):

 

 

 • zona NU este atragatoare pentru investitori (mai putin Comisia Europeana care a fost pacalita sa aloce niste fonduri ne-rambursabile pe baza unor rapoarte trase-de-par), datorita costurilor mari de consolidare si intretinere;
 • toti cei ce au incercat s-au retras din afacerea cu Primaria,

Solutia specialistilor: “ PLANTATII sute de pomi pentru stabilizarea terenului si NU faceti nici o constuctie”, este complet ignorata de risipitorii de fonduri din buzunarul clujenilor: “vizionarul” Emil Boc si “subalternul neinspirat” Ovidiu Cimpean si mai nou VicePrimarul Dan Tarcea ce va suporta primul consecintele:

 

 1. CLUJUL celor 000 locuitori poate asigura calitatea vietii

·        Clujenii NU doresc un oras metropolitan cu 1 milion de locuitori, aglomerat, poluat, cu problem sociale si de criminalitate, vinituri si imigranti incontrolabili saraci in BIDONville si amenintat de epidemii sau carantine, surprize neplacute sau imprevizibile etc., asa cum vedem in metropolele din America sau Europa sau Asia.

 

De aceea:

 

 • Cei ce vor veni la scoala sau la munca trebuie sprijiniti/indrumaiti sa se stabileasca in comunele limitrofe; la inceput pe culoarele unde exista deja o infrastructura (ex. sosea, cale ferata) si terenuri, mana de lucru
 • Limitarea inteligenta a aglomerarii noii populatii „in centru” inseamna o dezvoltare normala si linistita, fara probleme inutile create inutil, indiferent cine administreaza bi-milenarul municipiu in acest

o Prelungirea liniilor de TROLEU si BUS-uri ELECTRICE (nu Diesele poluante si costisitoare) spre: ViVo-Floresti, Apahida, Baciu, SelGros – Pata, Chinteni, Feleac, etc. etc.

 

 1. CLUJUL VERDE si impostorii “verzi” nepedepsiti care aproba si defriseaza orasul, in complicitate vizibila si voita cu Garda de Mediu, Agentia de Mediu, Primaria Cluj-Napoca, RADP… Iata 2 exemple ale acestei luni.

 

 

Parcul Est e poluat de deșeuri care ajung în Becaș, apoi în Someșul nostru !Partea bună e că în proiectul de amenajare a parcului va exista o barieră pentru deșeuri, partea proastă e că Primăria clujeană nu a comunicat când va fi gata amenajarea parcului, care să includă si bariera.

Am trimis mai multe sesizări la Garda de Mediu legat de deșeuri în parc, dar problema nu s-a rezolvat și au răspuns că au casat sesizările pentru că se repetă. E șocant raspunsul unei instituții publice atata timp cât nu se iau toate măsurile pentru ce se dorește a deveni cel mai mare spațiu public al Clujului.

Poluarea este generată și de praful traficului auto, dar si de către RADP care depozitează deseuri și materiale de construcții și masini casate încălcând legea spațiilor verzi si PUG-ul Clujului care declară zona spatiu verde, nu pt trafic auto si depozitat deseuri, ceea ce face si alti cetateni sa nu respecte legea și sa arunce ilegal in parc.

Agenția de Protecția Mediului a răspuns oficial ca nu există niciun aviz pentru depozitare. Soluții? Barieră de deseuri instalata mai repede atat la Becaș, dar și alți afluenti. Închiderea parcului pentru trafic auto si mutarea depozitului de deșeuri RADP. Asta ajută să ne bucuram de biodiversitatea parcului, de păsări, de lacuri și copaci, de o plimbare sau pedalat împreună până la amenajarea propriu-zisă.

 

Andrei Nicu: Primăria actuala trebuie schimbată în 2024. Este deja prea mult timp de când nu reușesc sa facă lucruri simple

Sanda Vucescu/Andrei Nicu simple dar esentiale!! Crearea de locuri pentru colectare gunoaie si posibilitatea de a le accesa usor si fara costuri descurajatoare!!!

Enikő Nemethi/Andrei Nicu În zona centrală totul e lustruit, dar să nu trecem prin zone mai ascunse, limitrofe. Dar din păcate, depinde de oameni, nu numai de primărie.

Nicolae Matis Îi fain la Cluj.

Raul Dan Poate,dar nu vrea!

Bogdan Mihaiescu De ce? Absenta parandaratului, obviously…

Florin Artur Filip Gherman Nu are bani primăria decât pt panseluțe sau becuri lucioase de sărbători … acolo se poate pune o plasă

… continua pe faceBOK

 

– E fain la Cluj!

 

VERDEATA distrusa de pe MALURILE SOMESULUI cu ura-si-salbaticie, in loc sa conserve arborii valorosi ce au crescut in zeci de ani si sa economiseasca bani din buzunarul clujenilor fraieri… (comentarii pe faceBOK):

Alex Fechete: Primăria este dușmanul declarat al spatiilor verzi și al copacilor!

Radu Bogdan Nu erau doar salcii. Erau si exemplare de nuc. Si nu erau exemplare spontane. Erau plantati de locatari cu mai mult de 20 ani in urma. Fructificau abundent. Nucul ca si arbore este protejat printr-o lege speciala. LEGEA NUCULUI. Necesita autorizatia speciala pentru taiere. Tin sa precizez ca erau exemplare perfect sanatoase. Alte 2 exemplare mature de nuc au fost taiate cu ocazia amenajarii parcarii de vis-a-vis. Scuza vesnica a primariei pt taierile arborilor din oras este ca sunt bolnavi. Autoritatile statului, Garda de Mediu, Garda Forestiera, Agentia de Protectie a Mediului nu fac nimic. Legea se aplica doar pentru muritorii de rand! Probabil in lor se vor planta alte specii de arbori cu balot, specii neendemice, si pe sute de euro achizitionate.

Ada Alexa: Lipsește o viitura puternica. Din pacate (sau din fericire. ) nu au fost zapezi mari in amonte si nici precipitatii

abundente…

Blajan Vasile: Urmează să se mire că se erodează malul și alunecă terenul.

Un cacat de proiect steril care a distrus tot ce era frumos pe malul Somesului. Dar hei, macar vom avea bancute cu usb si camere video la fiecare 10 metri pentru siguranta noastra

Radu Bogdan: ase se face. Nu se integreaza nimic din ce era bun si recent amenajat pe banii, in noul proiect. Se rade cu buldozerul si se face pe alti bani de la zero. Ca si exemple, terenul de football recent amenajat, zona cu aparate de fitness, proiectul acela cu un arbore plantat la fiecare nascut, copacii cu eticheta cu numele nou nascutului, au sfarsit sub senila

buldozerului!

Vasile Manu: Sălciile alea erau un pericol pentru oameni. La orice furtună mai puternică riscau să cadă bucăți din ele și să producă accidente. Copacii ăia erau bătrâni și putrezi, ca mulți de altfel de pe malul Someșului. Vor fi plantați alții în loc.

Adrian Pelin: si nucii??? Nu erau nici un pericol. Erau copaci sanatosi care aveau nevoie de toaletare. In tot cartierul grigorescu au fost toaletati copacii mai rau decat toaleteaza rusii copacii cu bombe in ucraina

… continua pe faceBOK

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Se poate : Primar PNL demis de cetateni prin referendum pentru ca ”nu facea nimic”

Se poate : Primar PNL demis de cetateni prin referendum pentru ca ”nu facea nimic”

Închide