Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA anunță sfârșitul “pandemiei” COVID-19

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA anunță sfârșitul “pandemiei” COVID-19

CDC a anunțat  că, deoarece există acum mai puțin risc de COVID-19 „semnificativ din punct de vedere medical”, unele măsuri de sănătate publică recomandate de agenție ar putea să nu mai fie necesare. De exemplu, recomandările CDC privind distanțarea socială, carantină și testarea copiilor pentru COVID-19, permițându-le în același timp să rămână la școală – cunoscută sub numele de strategia de testare pentru a rămâne – ar putea să nu mai fie necesare pentru majoritatea americanilor.

Diferența dintre vaccinați și nevaccinați nu mai există, în schimb se recunoaște oficial că imunitatea celor care au trecut prin boală este mai persistentă decât a vaccinaților.

Agenția a spus că nivelurile ridicate de imunitate față de vaccinuri și infecții anterioare, împreună cu tratamente și instrumente eficiente care previn răspândirea SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, au determinat acțiunea. Dar agenția a mai spus că oamenii care știu că au un risc ridicat de COVID-19 sever ar trebui să continue să practice o abordare pe mai multe straturi pentru a se menține în siguranță. Strategiile binecunoscute includ ventilație îmbunătățită, măști bine adaptate și testarea, după cum este justificat. Noul ghid CDC a fost publicat astăzi în Raportul săptămânal al agenției privind morbiditatea și mortalitatea. Noile recomandări subliniază necesitatea de :

  • Concentrați-vă pe modalități de reducere a riscurilor de COVID-19 sever.
  • Monitorizați nivelurile de COVID în comunitate pentru a ghida eforturile de prevenire.
  • Oferiți persoanelor imunodeprimate un acces mai bun la vaccinuri și terapii.
  • Continuați să oferiți informații fiabile, astfel încât persoanele cu risc crescut să își cunoască starea.
  • Asigurați-vă că oamenii sunt testați dacă nu au simptome și izolați timp de 5 zile sau mai mult atunci când sunt infectați. „COVID-19 rămâne o amenințare continuă pentru sănătatea publică”, au spus membrii echipei CDC COVID-19 de răspuns la urgență în noile recomandări.
  • Cu toate acestea, nivelurile ridicate ale imunității induse de vaccin și infecții și disponibilitatea intervențiilor medicale și nefarmaceutice au redus substanțial riscul de îmbolnăvire semnificativă din punct de vedere medical, spitalizare și deces din cauza COVID-19.”

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA a actualizat pe site-ul său oficial și studiile Covid, apărând, în sfârșit, dovada că imunitatea naturală este mult mai de durată și mai puternică decât cea indusă de vaccin, lucru care, de altfel, ține de noțiunile de bază ale medicinei. Astfel, CDC a publicat datele studiilor potrivit cărora persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care au avut antecedente de infecție cu SARS-CoV-2 (indiferent de statutul de vaccinare) au avut o durată mai lungă de imunitate decât persoanele fără antecedente de infecție care au primit 2 doze de vaccin ARNm Pfizer. Totodată, aceleași studii au arătat că o a treia doză de vaccin administrată unei persoane vaccinate a restabilit protecția pe termen scurt. Studiile făcute în Israel au arătat că imunitatea de la infecția SARS CoV-2 pare să scadă mai lent decât imunitatea conferită dintr-o serie de vaccinări cu 2 doze, potrivit CDC.

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Consilierul local PNL Florești, Laar Andras(Bondi), a plecat ieri noapte dintre noi

Consilierul local PNL, Laar Andras(Bondi), a plecat ieri noapte dintre noi

Închide