decembrie 9, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Emil Boc, așteptat în Pata Rât, la festivalul Ketane

Emil Boc, așteptat în Pata Rât, la festivalul Ketane
Cetățeni ai Clujului îl invită pe domnul Primar Emil Boc la Khetane, festivalul comunităților din Pata Rât.
”Va invităm să veniți la concert la Pata Rât să vedeți viața printre gunoaie unde trăim noi”, a fost invitația unei  femei.

 

Ni s-a pus pata să facem un festival în Pata Rât, ????????? (??)????? ?? ???????????? ????-??????! Punem mână de la mână și vă invităm la KHETANE – COMUNITĂȚI ÎMPREUNĂ, primul festival al comunităților marginalizate din Cluj-Napoca.
? ? ?̂???? ??-?? ??????, ???? ?? ? ????, ??????? ??? ?̂? ??????? ????????, ???????̦?? ?? ????, ?????????, ? ?????????? ?? ????̆ ?̦? ????????̆?̦? ?????? ????? ??̂????? ?̦? ????????? ??????? ?????? ? ???????? ????????̦?????? ??????? ?̂???? ?????????? ????????? ??????? ?̦? ?????????? ????̦????.
❗️ Intrarea la eveniment este gratuită ❗️
? Vrem o mare adunare, să se vadă om cu om, cu chef de chef și de dans! Facem festivalul împreună, din nimic, dar cu oameni de onoare care nu se jenează să-și arate talentul!
Stop joc discursului triumfalist cu care sunteți obișnuiți! NU vrem să ne mai prefacem că în jurul nostru totul e bine pentru că în jurul nostru este de fapt un ghetou.
??????? este un exercițiu de reparație morală și de justiție socială, ?? ???????? ???-?????????, ??? ????̆ ????̆ ? ???????? ?? ????? ?????.
❗️Nu vom uita că în 17 decembrie 2010, 350 persoane au fost evacuate din strada Coastei din Cluj, și au fost mutate forțat la Pata Rât – lângă groapa de gunoi a orașului. Nu vom uita că peste 60% din locuitorii cartierului Pata Rât au ajuns acolo după ce au fost evacuați de autorități, fără acces la transportul public și cu stigma de a locui în condiții de nelocuit.
❗️Vrem soluții pentru locuitorii din Pata Rât și vrem incluziunea radicală pentru că știm că se poate – de fapt trebuie doar să vrei să-ți privești vecinul fără comentarii, ia-l așa cum e. Poate că cei care ne vom aduna la Khetane ne deosebim radical, dar să știți că ne și asemănăm radical. Ce ne desparte, ne și unește, ??? ??????? ????? ????????̆?̦??? ?̂???????̆!
Identitatea fiecăruia este cel mai de preț bun. Hai la Khetane să ne exprimăm identitatea – a mea, a ta, a lor, a noastră. ???? Vrem să ne distrăm împreună!
Vrei să ne ajuți? ?
Ca să organizăm festivalul mergem la rădăcini. Contăm pe noi și îl facem din nimic. Cât băgăm, atâta iese.
Ajută-ne să ne hrănim artiștii. Ajută-ne să ne transportăm artiștii. Ajută-ne să ne cazăm artiștii. Ajută-ne să punem scena.
????̆ ?? ??????? ?̦? ???? ??̆ ?? ???????, ?????-?? ?? ????@?????????.?? ??? ??̆-?? ?? ???????! ???? ?????? – ????????? / ???? ???4?? – ?????́?
În curând anunțăm și programul! ?
Până atunci, citește manifestul Khetane să înțelegi de ce e important să fim împreună > https://www.radiopata.ro/festivalul-khetane/
Noi suntem fericiți dacă după festival locuitorii din Pata Rât:
✔️ Se vor simți mai puțin marginalizați în orașul de cinci stele
✔️ Vor fi mai băgați în seamă de instituțiile și organizațiile implicate în furnizarea de servicii sociale, medicale, ecologice și de salubritate
✔️ Vor avea mai multe șanse la colaborări pe piața muncii
Khetane este un eveniment non-profit care contribuie la reconstrucția unor relații sociale între cetățenii Clujului, care acum sunt marcate de rasism și segregare.
Khetane este un liant urban și social, care urmărește principiul „pretext cultural pentru context social” bazându-se pe acțiuni de consultare, implicare și animare, pe nevoile și așteptările urbane din Cluj-Napoca.
Khetane este organizat de Fundația AltArt. Echipa proiectului este formată din specialiști în management de proiecte, producție de evenimente culturale, media, relații publice.
***
Eveniment realizat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Lichtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Administrației Fondului Cultural Național și al Uniunii Europene, Programul Europa Creativă în cadrul proiectului CTC-CTI, derulat de fundația AltArt.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național sau a Comisiei Europene. AFCN și Comisia Europeană nu sunt responsabile de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
????????? ?????: big ?
VICE
Allgemeine Deutsche Zeitung
Scena9
Revista E-Zeppelin
TVR Cluj

 

Despre Autor