„Dacă Iohannis îl va remania pe Dâncu, e posibil să intrăm în alegeri anticipate”

„Dacă Iohannis îl va remania pe Dâncu, e posibil să intrăm în alegeri anticipate”

Tot mai multe voci din PSD arată că Iohannis  pregătește  îndepărtarea lui Vasile Dâncu.

„Pentru liberali, care beneficiază după pandemie din plin de căderea brutală în sondajele de opinie, s-ar putea să însemne și ieșirea de la guvernare, deoarece Grupul de la Cluj va rămâne fără exponent în Guvernul României., iar asta înseamnă alegeri anticipate” arată sub protecția anonoimatului un marcant social-democrat de la Cluj 

De asemenea, se vehiculează și un al treilea nume și acesta ar fi ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL și ministrul Sporturilor, Eduard Novak (UDMR).

Surse spun că acesta ar fi făcut public draftul Legilor Siguranţei Naţionale şi că schimbarea lui ar fi fost dorită de preşedintele Klaus Iohannis. Ruptura între Vasile Dâncu şi conducerea PSD , Vasile  Dâncu a recunoscut ca nu mai are o comunicare bună cu PSD. El a anunţat că pregăteşte un proiect pentru majorarea veniturilor miliarilor, fapt ce l-a deranjat pe președinte.

Scoaterea serviciilor secrete de sub controlul parlamentar și mărirea puterilor acestora în tandem cu prerogativele prezidențiale ridică probleme grave în ceea privește democrația din România. „Sunt lucruri care ne trimit spre Rusia putinistă”, spune politologul Cristian Pîrvulescu .Potrivit informațiilor publicate de G4Media, civilii ar putea să fie obligați să colaboreze cu Serviciul, iar perchezițiile ofițerilor SRI se pot face doar de procurori anume desemnați. Totodată, procurorii pot intra în sediile SRI pentru a realiza o anchetă doar cu aprobarea președintelui CSAT.

Despre Autor