septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Drulă a pus iar mâna pe rangă : ”Dacă primarul Clujului își făcea treaba ca un bun gospodar, azi se lucra pe centura orașului”. Iar are să vaiete primarul o lună?”

Drulă a pus iar mâna pe rangă : ”Dacă primarul Clujului își făcea treaba ca un bun gospodar, azi se lucra pe centura orașului”. Iar are să vaiete primarul o lună?"

Primarul Clujului anunța, vineri, că a fost dat și ultimul aviz pentru centura metropolitană. Aceea despre care, Emil Boc declara că liderul USR, fost ministru al Transporturilor, ar fi scos-o ”cu ranga” din PNRR și de aceea proiectul va  întârzia.O fi umblat Drulă cu ranga prin PNRR, să i-o scoată  lui Boc din PNRR ? Se pune întrebarea legitimă dacă Drulă nu i-a putut-o scoate ? Sau dacă a scos-o, cine i-a băgat-o lui Boc la loc ?

Drulă pe facebook :

”Cu 3 ani de întârziere, studiul de fezabilitate al centurii Cluj se finalizează săptămâna aceasta. Emil Boc semna acest contract în 2018. Trebuia să fie gata în 12 luni. Dacă primarul Clujului își făcea treaba ca un bun gospodar, azi se lucra pe centura orașului.

În schimb, incompetența și nepăsarea administrației Emil Boc au pus piedică acestei centuri vitale pentru saltul de dezvoltare atât de așteptat de toți clujenii, sătui să mai aștepte ore întregi în trafic.

Urmează aprobarea acestui studiu de către Compania de Drumuri, apoi de Ministerul Transporturilor și de Guvern. După depășirea acestor borne se va trece la realizarea exproprierilor și la etapa licitației pentru proiectarea de detaliu și pentru execuția lucrărilor.

Dacă totul merge bine, peste 5 ani am putea avea centura finalizată. Dacă merge în stilul Boc cu întârzieri de 3 ani la fiecare etapă, nu”

„Recent, Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat cu România pentru acest exercițiu financiar european ce include și finanțarea centurii Cluj.

Spre binele clujenilor îmi doresc ca Emil Boc să stea departe de următoarele faze ale proiectului centurii Cluj. Doar așa vom avea șanse să atragem fondurile europene și să circulăm pe ea în acest deceniu”, a mai spus Cătălin Drulă.

Foto G4media.ro

About Author