septembrie 26, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Comunitatea romă din Florești dezaprobă distrugerea camerelor de supraveghere

Comunitatea romă din Florești dezaprobă distrugerea camerelor de supraveghere

Astâzi, mascații au intervenit în Florești, după ce camere de supraveghere de pe domeniul public, aparținănd Primăriei Florești, au fost distruse de câțiva romi certați cu legea. La fața locului, am stat de vorbă cu cei care i-am găsit pe strada Kogălniceanu, Florești.

Aceștia au spus că e just ce s-a întâmplat, luând partea Poliției, condamnând ferm acțiunea de distrugere a camerelor de supraveghere. Se pare că valorile comunitâții rome sunt apropiate de cele ale societății în care trăiesc, muncesc, iubesc.

Aceștia au spus un NU ferm distrugerii avutului public și au spus că primarul Bogdan Pivariu a procedat corect. La fel cred și eu.

Astăzi este ziua Europeană de Comemorare a Holocaustului împotriva Etniilor Roma şi Sinti

pe 2 august 1944 au fost ucişi la Auschwitz 4300 de oameni. Vocile victimelor redau ororile săvârşite de nazişti acolo şi în toată Europa.  Marea majoritate a celor internaţi în lagăr aele de concentrare au murit de foame, boli şi ca urmare a violenţei. Noaptea dintre 2 şi 3 august 1944 a fost „apogeul cumplit” al prigoanei împotriva etnicilor sinti şi romi, a subliniat Fings. Trupele SS au desfiinţat atunci lagărul, trimiţând la moarte 4300 de oameni care plângeau şi ţipau. Este ziua cumplită „Porajmos”, a genocidului la adresa etniilor sinti şi roma. Parlamentul European a stabilit ca ziua de 2 august să fie Ziua Europeană de Comemorare a Holocaustului împotriva Sinti şi Roma.

About Author