„Emil Boc este corupt, nu doar incompetent și mincinos, cum a demonstrat Cătălin Drulă !”-Emanuel Ungureanu

„Emil Boc este corupt, nu doar incompetent și mincinos, cum a demonstrat Cătălin Drulă !”-Emanuel Ungureanu

„Domnul Boc nu i-a facilitat lui Lucan toate hotărârile de Consiliu Local pentru Lukmed doar pentru că era medicul lui curant. Motivul cel mai important era rolul soţiei lui Lucan, Maria Lucan ca preşedintă a Camerei de Conturi Cluj. Curtea de Conturi trebuia să închidă ochii la modul în care se cheltuia banul public şi i-a închis. Boc a văduvit clujenii şi bugetul oraşului de o sumă importantă de bani sau servicii medicale de care se pare că a avut numai el parte sau cei din anturajul său”. 

Ungureanu se referă la contractul de asociere în participaţiune semnat de Primăria Cluj-Napoca şi Mihai Lucan în 2004, în urma căruia medicul a primit în folosinţă un teren de 1.000 de metri pătraţi în centrul oraşului pentru a construi o clinică privată de urologie. Lucan a plătit atunci primăriei 70.000 de euro .

1 milion de euro în 10 ani din chirii

Această modificare a permis administratorilor Lukmed să închirieze spaţii din clinică unor alţi operatori medicali, contra unor tarife substanţiale. Astfel, 500 de metri pătraţi din imobilul construit pe terenul municipalităţii au fost închiriaţi societăţii comerciale Hiperdia SA, care a amenajat acolo un laborator de analize medicale încă de la inaugurarea, în 2007, a clădirii.

Conform contractului reînnoit în 2016 şi valabil până în 2026, administratorii Hiperdia plătesc chirie 9.100 de euro plus TVA lunar pentru respectivul spaţiu. Practic, în conturile Lukmed au  intrat anual 109.200 de euro, adică în jur de 1,1 milioane de euro în următorul deceniu.

Obligaţia anuală faţă de Primărie, achitată cu 5 zile de chirie de la Hiperdia

De ce spunem că fără modificarea girată de Emil Boc acest contract de închiriere în valoare de 1 milion de euro nu s-ar fi putut încheia? E greu de crezut că deliberativul oraşului ar aproba un astfel de contract de închiriere prin care Lukmed, care a obţinut cu 70.000 de euro terenul de 1.000 de metri pentru realizarea clinicii, câştigă într-un singur an 109.200 de euro doar din închirierea unei părţi a imobilului

Practic, contractul de asociere cu municipalitatea prevede că Lukmed plăteşte în fiecare an 1.500 de euro către Primărie, timp de 45 de ani, iar după această perioadă nu se mai plăteşte nimic până când va exista clădirea. Asta înseamnă că obligaţia anuală a Lukmed faţă de Primărie e achitată din chiria obţinută în 5 zile de la firma Hiperdia. 

Citeste mai mult: adev.ro/pbfs1k

Foto  cluj24h.ro

Despre Autor