Cum doarme Ludovic Orban după condamnarea directorului Unifarm Adrian Ionel ?

Adrian Eugen Ionel, fost director general al Companiei Naţionale Unifarm SA, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare, transmite Agerpres. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

El a fost condamnat într-un dosar în care este acuzat că a cerut o mită de 760.000 de euro de la reprezentanţii unei firme, în schimbul atribuirii unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus, respectiv 250.000 de combinezoane şi trei milioane de măşti chirurgicale.

Potrivit deciziei instanţei, Adrian Ionel a primit 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, 3 ani pentru luare de mită, 3 ani pentru complicitate la trafic de influenţă, un an pentru instigare la fals intelectual şi un an pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Cele cinci pedepse au fost contopite şi, prin aplicarea unui spor, a rezultat o condamnare de 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

Totul a început în martie 2020, când, o data cu declararea stării de urgenţă, Ministerul Sănătăţii ar fi dat companiei UNIFARM 500 de milioane de euro pentru a cumpăra măşti, combinezoane, concentratoare de oxigen și injectomate. Firma lui Adrian Ionel a încheiat mai multe contracte cu firme private, printre care şi una din Turcia, de la care acesta ar fi luat şpagă. Pentru că marfa nu a venit la timp, el a fost chemat la DNA.

Stenograma din care reiese că ar fi exista o legătură între compamia lui Adrian Ionel şi Ludovic Orban.

Conversaţia, obţinută de antena3.ro, ar fi avut loc în 16 martie, la cinci zile de la termenul de livrare al măştilor. În aceeaşi zi, Adrian Ionel reziliase contractul cu BSG şi ameninţat cu plângere penală. Conversaţia a avut loc între Costel Barbu, pe atunci secretat general adjunct la Guvernului şi Robert Ionescu, asociatul Simonei Ciulavu, reprezentanta UNIFARM, conform antena3.ro.

În discuţie, Robert Ionescu îî cere mai multe favoruri lui Costel Barbu, pentru a urgenta aducerea în ţară a produselor, iar Barbu îi dă numere de telefon al şefului vămilor şi al Ministrului de Finanţe. Ionescu îi transmite, de mai multe ori, mulţumiri lui Orban.

Costel Barbu: Se dă un telverde acum!

Robert Ionescu: Perfect! Şi toţi şoferii blocaţi să sune acum! Cum procedăm? Anunţaţi voi acolo toate datele noastre?

Costel Barbu: Îi dau acum şefului.

Robert Ionescu: Te rog! Mulţumesc!

(Barbu îi dă lui Ionescu numărul de telefon al şefului vămilor şi îl îndeamnă să sune)

Robert Ionescu: Mii de mulţumiri, fratele meu! Atât ţie cât şi domnului prim-ministru.

Costel Barbu: Mă ţi la curent!

Robert Ionescu: Auzi, o rugăminte către domnul prim-ministru. Pentru a putea urgenta aducerea în ţară a produselor e nevoie de un sms/telefon din partea domniei sale către CEO-ul băncii…dl O T, doar ca să grăbească aprobarea acreditivului. Practic, voi ştiţi cel mai bine că starea este de Urgenţă! Eu sunt în bancă acum.

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

“Emil Boc este corupt, nu doar incompetent și mincinos, cum a demonstrat Cătălin Drulă !”-Emanuel Ungureanu

"Emil Boc este corupt, nu doar incompetent și mincinos, cum a demonstrat Cătălin Drulă !"-Emanuel Ungureanu

Închide