Investigatii 

Moș Crăciun din Parcul Poligon bate în instanță Primăria lui Pivariu

Ciprian Dascăl, taximetrist, s-a îmbrăcat în Moş Crăciun şi a oferit cadouri celor mici la Târgul de Iarnă organizat în localitatea Florești. Cadourile au fost cumpărate din banii moşului, iar copiii au fost foarte încântaţi de surpriză. Poliţiştii locali l-au sancţionat însă pe bărbat cu 5.000 de lei.Conform procesului-verbal pe care bărbatul l-a primit acasă la trei zile după incident, amenda a fost aplicată pentru ”participarea la o adunare publică nedeclarată, concomitent cu un alt eveniment organizat de Primăria Floreşti”.

Chiar dacă prin absurd ar fi fost mâna lui Horia Șulea, nu reacționezi în modul ăsta. În 2022 nu mai sperii pe nimeni cu amenzi, după pandemie.

Totul s-a întâmplat  la târgul organizat în parcul Poligon al comunei.Bărbatul din Floreşti s-a costumat în Moş Crăciun şi a mers pentru a le oferi copiilor dulciuri. Entuziasmul copiilor a atras atenţia poliţiştilor locali, care s-au apropiat şi l-au legitimat pe bărbat.În sprijin au fost chemaţi şi poliţiştii naţionali, dar agenţii nu au constat vreo abatere, astfel că au plecat. Şi poliţiştii locali au plecat, dar după ce i-au luat datele Moşului din buletin şi au întocmit un proces-verbal.Bărbatul spune că totul este o răzbunare politică pentru că în campania electorală l-a susţinut pe contracandidatul actualului primar şi că va depune o contestaţie în instanţă. Reprezentanţii primăriei au spus că vor comunica un punct de vedere scris cu privire la această situaţie.

Moș Crăciun le administrează o lecție de democrație liberalilor lui Pivariu, Poliției Locale Florești, care se vede pusă într-o lumină pe care nu o merită. Sunt oameni de valoare acolo, care se pare au început să vorbească. Nu spre presă, ci spre una din instituțiile alea cu trei litere. Polițiștii locali văd multe și știu multe. Au poate anchete în derulare. Au știință despre fapte penale legate de consumul și traficul de droguri. Dar toate la timpul lor.

Primăria Florești a suferit o rușinoasă înfrângere, arâtând prin măsura respectivă, că nimeni nu este mai presus de lege. Pe lângă faptul că s-a remarcat în toată țara că l-a amendat pe Moș Crăciun, acum Primăria Florești se face a doua oară de râs, pierzând procesul.

Nr. unic (nr. format vechi) : 24631/211/2021
Data inregistrarii 30.12.2021
Data ultimei modificari: 11.05.2022
Sectie: Civil
Materie: Civil
Obiect: plângere contravenţională FL 15594-EMAIL
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
DASCĂL CIPRIAN REMUS Petent
PRIMĂRIA COMUNEI FLOREŞTI DIRECŢIA POLIŢIA LOCALĂ Intimat

 

Şedinţe

09.05.2022
Ora estimata: 10:30
Complet: Complet C12-NCPC
Tip solutie: Admite plângerea
Solutia pe scurt: Admite plangerea contraventionala formulata de petent.
Document: Hotarâre  2692/2022  09.05.2022

Related posts

Leave a Comment

De la 1 iunie 2022, se deschid Băile Cojocna, iar drumul până acolo e excelent !

De la 1 iunie 2022, se deschid Băile Cojocna, iar drumul până acolo e excelent !

Închide