Investigatii 

Ministerul rus al Apărării: Pfizer și Moderna au fost implicate în activități biologice militare ale SUA în Ucraina

Igor Kirillov, șeful Forțelor de Apărare împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice ale Forțelor Armate Ruse, a declarat că și agențiile guvernamentale ucrainene sunt implicate în activități biologice militare în țară.

MOSCOVA, 11 mai. /TASS/. Producătorii de vaccinuri împotriva coronavirusului Pfizer și Moderna au fost implicați în activități biologice militare ale SUA în Ucraina. Acest lucru a fost anunțat miercuri de Igor Kirillov, șeful Trupelor de protecție împotriva radiațiilor, chimice și biologice (RCBZ) ale Forțelor Armate Ruse.

Potrivit șefului trupelor RKhBZ, specialiștii americani lucrează la testarea de noi medicamente, ocolind standardele internaționale de siguranță. „Ca urmare, companiile occidentale reduc serios costurile implementării programelor de cercetare și obțin avantaje competitive semnificative”, a subliniat el.

Liderii Partidului Democrat, a adăugat Kirillov, au primit venituri financiare suplimentare pentru campania electorală prin participarea la programul organizațiilor neguvernamentale biotehnologice. De asemenea, i-a ajutat să ascundă distribuția financiară.

Potrivit informațiilor prezentate în prezentarea de către șeful trupelor RCBZ, în 2005 Barack Obama a încheiat un acord de parteneriat cu Ucraina pentru a începe implementarea programelor biologice militare în țară. Hillary Clinton, conform datelor prezentate, a inițiat adoptarea strategiei SUA de contracarare a amenințărilor biologice și a contribuit la legalizarea cercetării cu dublă utilizare, în timp ce Joe Biden a coordonat activitățile programului biologic militar și a fost implicat în fraude financiare în Ucraina. .

„George Soros este sponsorul principal al cercetării biologice militare din Ucraina și un mare lobbyist farmaceutic (big pharma este numele de cod pentru un număr dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume – nota TASS)”, se arată în prezentare.

Structurile de stat ale Ucrainei

„Alături de companiile farmaceutice americane și contractorii de la Pentagon, structurile de stat ucrainene sunt implicate în activități biologice militare, ale căror principale sarcini sunt ascunderea activităților ilegale, efectuarea de teste clinice și pe teren și furnizarea biomaterialului necesar”, a spus Kirillov.

Potrivit șefului trupelor RKhBZ, Departamentul de Apărare al SUA și-a extins semnificativ potențialul de cercetare nu numai în domeniul creării de arme biologice, ci și obținerea de informații despre rezistența la antibiotice și prezența anticorpilor la anumite boli în populația din anumite zone. regiuni. Totodată, au fost folosite capacitățile companiilor transnaționale și un teren de testare practic necontrolat de comunitatea internațională.

Proiecte biologice militare ale Germaniei și Poloniei

El a mai spus că Germania și Polonia își implementează proiectele biologice militare pe teritoriul Ucrainei. „De remarcat că nu numai Statele Unite, ci și o serie de aliați ai lor din blocul NATO își implementează proiectele biologice militare pe teritoriul Ucrainei. Conducerea germană a decis să înceapă implementarea unui program național de biosecuritate independent de Washington în 2013. <…> Noile documente dezvăluie că doar în perioada 2016-2019, epidemiologii militari de la Institutul de Microbiologie al Bundeswehr au extras trei mii și jumătate de probe de ser de sânge de la cetățenii care locuiesc în 25 de regiuni ale Ucrainei”, a spus el. spus.

Kirillov a spus că concentrarea militară a cercetării pe teritoriul țării este confirmată de participarea epidemiologilor militari ai Bundeswehr. „Implicarea instituțiilor din subordinea Bundeswehr confirmă orientarea militară a cercetărilor biologice desfășurate în laboratoarele ucrainene și ridică problema obiectivelor urmărite de Forțele Armate ale Germaniei, de colectare a biomaterialelor cetățenilor ucraineni”, a explicat el.

Potrivit lui Kirillov, Institutul de Microbiologie al Forțelor Armate Germane, Institutul Robert Koch, Institutul Leffler și Institutul de Medicină Tropicală B. Nokht participă la program din partea germană.

Șeful trupelor RKhBZ a adăugat că documentele primite mărturisesc și implicarea Poloniei în activitățile laboratoarelor biologice ucrainene. „Participarea Institutului Polonez de Medicină Veterinară la studii care vizează evaluarea amenințărilor epidemiologice și a răspândirii virusului rabiei în Ucraina a fost confirmată”, a precizat el. „Este caracteristic faptul că aceste studii au fost efectuate împreună cu Institutul American Battell. , unul dintre contractorii cheie ai Pentagonului.”

Kirillov a raportat, de asemenea, despre dovezile documentare ale finanțării de către Polonia a Universității de Medicină din Lviv, care include un participant la proiectele biologice militare ale SUA – Institutul de Epidemiologie și Igienă. „Din 2002, această organizație implementează un program de recalificare pentru specialiști cu experiență în lucrul cu materiale și tehnologii cu dublă utilizare”, a spus el.

Depozit pentru dezvoltarea armelor biologice

Kirillov a mai spus că Ucraina este un teren de testare pentru Occident pentru a dezvolta componente de arme biologice și a testa noi mostre de produse farmaceutice. 

„Anterior, am prezentat o schemă de coordonare a activităților laboratoarelor biologice și a organizațiilor de cercetare din Ucraina de către Statele Unite. Analiza preliminară a acesteia ne permite să concluzionăm că Ucraina, de fapt, este un teren de testare pentru dezvoltarea componentelor și testarea armelor biologice. noi mostre de produse farmaceutice. Ministerul rus al Apărării a reușit să clarifice schema”, a spus el.

La un briefing cu privire la rezultatele analizei documentelor referitoare la activitățile biologice militare ale Statelor Unite pe teritoriul Ucrainei, Kirillov a spus ce include termenul „armă biologică”.

„L-am menționat deja pe Robert Pope, directorul Programului de Reducere a Amenințărilor Cooperative și autorul ideii de înființare a Depozitarului Central al Microorganismelor Foarte Periculoase la Kiev, dezvoltarea armelor biologice, – a amintit șeful trupelor RKhBZ. – Anterior, el a susținut că „americanii nu au găsit arme biologice când au început să lucreze cu Ucraina și încă nu le-au găsit. În plus, Ucrainei nu are infrastructura pentru dezvoltarea și producerea de arme biologice”.

Comentând cuvintele lui Pope, Kirillov a reamintit că termenul „arme biologice” include formulări biologice care conțin microorganisme patogene și toxine, precum și mijloace de livrare și utilizare a acestor formulări. În timp ce bolile semnificative din punct de vedere social, precum infecția cu HIV, poliomielita, rujeola, hepatita sunt o prioritate pentru asistența medicală ucraineană, „clienții americani sunt interesați de o cu totul altă nomenclatură: holera, tularemia, ciuma, hantavirusurile”.

Despre armele biologice

Arme biologice sau bacteriologice – un tip de armă de distrugere în masă, pe baza efectului dăunător al căruia se află microorganismele patogene (bacterii, viruși, ciuperci) și toxinele pe care le produc. Compoziția armelor biologice include și mijloace de livrare a agenților infecțioși la locul aplicării lor: obuze de artilerie, mine, containere speciale aruncate din aer, bombe aeriene, precum și dispozitive care dispersează aerosolii cu un agent infecțios din aer.

În prezent, cel puțin 30 de state au baza pentru producerea de arme biologice cu drepturi depline sau a componentelor lor cheie, dar utilizarea și dezvoltarea lor sunt contrare Convenției privind Armele Biologice, care este în vigoare în raport cu 183 de țări.

Related posts

Leave a Comment

Cina cea de taină de la PSD Cluj și sfârșitul cooperativei de la Cluj

Cina cea de taină de la PSD Cluj și sfârșitul cooperativei de la Cluj

Închide