Statul român, obligat la daune în dosarul Gazeta :250.000 de euro pentru Ioan Oțel

Statul român, obligat la daune în dosarul Gazeta :250.000 de euro pentru Ioan Oțel

Gazeta de Cluj arată aici sentința pe scurt în dosarul lui Ioan Oțel, implicat degeaba în dosarul Gazeta. “Toată înscenarea dosarului a fost creată de comisarul șef Toma Rus, pe vremea aceea șef la BCCO Cluj, în colaborare cu procurorii DIICOT Mircea Hrudei și Daciana Deritei. Toți au fost inspirați de George Maior, când era director al SRI”, a declarat Liviu Man, directorul Gazeta de Cluj.

Admite,în parte,acţiunea civilă formulată de reclamantul O.I., în contradictoriu cu pârâtul STATUL ROMÂN, prin Ministerul Finanţelor Publice,şi în consecinţă:Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 250.000 de euro (sau echivalentul în lei la data plăţii), cu titlu de daune morale şi suma de 207.379,7 lei, cu titlu de daune materiale.Obligă pârâtul să plătească reclamantului dobânda legală aferentă sumelor mai sus menţionate,începând cu data de 6 iunie 2018,data introducerii acţiunii,până la data plăţii efective.Cu drept de apel,în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii,cererea urmând a fi depusă la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor,prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi,27 aprilie 2022.”, arată soluția pe scurt a instanței.

În reportajul difuzat de TVR Cluj, Liviu Man povesteșe cum s-a trezit în dimineața de 30 octombrie 2006, la ora 7.00, cu mascații, jandarmii și procurorii DIICOT peste el în casă. „Au preferat să sară gardul și au intrat peste noi cu pistoale mitralieră”, a relatat Man. De față și speriat era și fiul său de 7 ani. Au făcut percheziție peste tot, dar nu au găsit nimic. L-au încătușat în fața copilului și l-au dus la sediu DIICOT.

Seara, spune Liviu Man, a început show-ul pe care aveam să-l vedem des și mai târziu. Au fost scoși toții cei reținuți din sediu, iar afară îi așteptau toate televiziunile să-i filmeze cu cătușele la mâini. Cinci jurnaliști și patru administratori ai firmelor de presă care editau Gazeta de Cluj și Bună ziua, Ardeal! au stat în arest de la o lună la șase luni.

În discuția sa cu reporterul Sebesi Karen, Liviu Man a făcut și niște afirmații grave la adresa lui Rareș Bogdan și a colegilor lui dintr-o redacție concurentă, la acel moment. I-a acuzat, de asemenea, pe George Maior, Virgil Ardelean și Traian Băsescu că s-ar afla în spatele procurorilor, polițiștilor și judecătoarei din Cluj care au fabricat Dosarul Gazeta.

Acum, spune Liviu Man, toți cei arestați au dat în judecată statul cerând daune materiale și morale pentru cei 11 ani de procese.

Ioan Oțel dovedește că da, se poate. Că nimeni nu este intangibil. Aseară Liviu Man spunea doar atît, pe o rețea de socializare :

„Otel Ioan , fostul meu angajat , prietenul meu a câștigat azi aproape 300000 de euro! E nimic pt ce a suportat .Nimeni n ar fi vrut asta, sa furi 12 ani din viața unui om . Domnule Vasile Blaga și Emil Boc va simțiți bine ?”
Foto : cluj24

 

 

Despre Autor