septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

HUNTER BIDEN FINANȚAT DIRECT DE FONDATORUL AZOV/ZELENSKY, CETĂȚEANUL ISRAELIAN KOLOMOYSKYI

WASHINGTON, DC - APRIL 12: WFP USA Board Chair Hunter Biden introduces his father Vice President Joe Biden during the World Food Program USA's 2016 McGovern-Dole Leadership Award Ceremony at the Organization of American States on April 12, 2016 in Washington, DC. (Kris Connor/WireImage)

Kolomoysky deține Burisma Holdings

Persoana reală care a fost binefăcătorul și șeful fiului vicepreședintelui Joe Biden, Hunter Biden, la compania de gaze ucraineană Burisma Holdings, nu a fost directorul general al Burisma Holdings, Mykola Zlochevsky, ci Ihor Kolomoysky care făcea parte din noul guvern ucrainean instalat în Ucraina, de Administrația Obama, ceea ce șeful firmei „private CIA” Stratfor a numit în mod corect „cea mai flagrantă lovitură de stat din istorie”.

La scurt timp după lovitura de stat a administrației Obama din Ucraina , pe 2 martie 2014, Kolomoysky, care a susținut răsturnarea lui Ianukovici, a fost numit guvernator al orașului Dnepropetrovsk, Ucraina. Hunter Biden, fără experiență în industrie sau regiune, se alătura companiei Kolomoysky Burisma Holdings două luni mai târziu, pe 12 mai 2014.

Un studiu din 2012 al Burisma Holdings , realizat în Ucraina de Centrul de Acțiune Anticorupție (ANTAC), o organizație nonprofit de investigație cofinanțată de miliardarul american  George Soros and the U.S. State Department a constatat că adevăratul proprietar al Burisma Holdings nu era altul decât un miliardar ucrainean, oligarhul Ihor Kolomoysky.

 

Studiul, care a fost finanțat pentru dezgroparea corupției asupra președintelui ucrainean Viktor Ianukovici, a constatat în schimb că Ihor Kolomoysky „a reușit să pună mâna pe cele mai mari rezerve de gaze naturale din Ucraina”.

 

Burisma Holdings și-a schimbat proprietarii în 2011, când a fost preluată de o întreprindere off-shore din Cipru numită Brociti Investments Ltd și, ulterior, și-a mutat adresele sub același acoperiș cu Ukrnaftoburinnya și Esko-Pivnich, două companii de gaze ucrainene care se întâmplă să fie de asemenea proprietatea lui Kolomoysky prin entități off-shore din Insulele Virgine Britanice.

 

Oleh Kanivets, care a lucrat ca director executiv al Ukrnaftoburinnya, l-a confirmat pe Kolomoysky drept proprietar al Burisma Holding în raportul din 2012, spunând: „Grupul Privat este proprietarul imediat. Această companie a fost fondată de Mykola Zlochevsky cu ceva timp în urmă, dar ulterior și-a vândut acțiunile grupului Privat.”

 

Cu alte cuvinte, șeful și binefăcătorul lui Hunter Biden la Burisma Holdings este același miliardar-oligarh ucrainean care a pretins și poziția de șef și binefăcător asupra lui Volodymyr Zelensky înainte de a deveni președintele Ucrainei.

Kolomoysky deține 1+1 Media Group

Kolmoysky, care deține în prezent o avere netă de 1,8 miliarde de dolari. ceea ce îl face al 1750-lea cel mai bogat om din lume, deține participări în metal, petrol și sectorul media, unde a avut o istorie lungă cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.

De ani de zile, compania lui Zelensky a produs emisiuni pentru rețeaua TV a lui Kolmoysky,  1+1 Media Group, unul dintre cele mai mari conglomerate media din Ucraina. Zelensky a obținut faima națională înfățișând un președinte într-o comedie de televiziune de succes numit Servant of the People, care a fost difuzat pe un canal deținut de Kolmoysky.

În 2019, canalele media ale lui Kolmoysky au dat un mare impuls campaniei prezidențiale a lui Zelensky, în timp ce Kolmoysky a furnizat securitate, avocați, și vehicule pentru Zelensky în timpul campaniei sale. Bodyguardul și avocatul lui Kolmoysky l-au însoțit pe Zelensky pe traseul campaniei, în timp ce Zelensky era transportat cu șofer într-un Range Rover deținut de una dintre companiile lui Kolmoysky.

Pandora Papers arăta că președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și partenerii săi de producție TV erau beneficiari ai unor firme offshore create în 2012, în același an în care compania de producție a lui Zelensky a încheiat un acord cu grupul media al lui Kolomoysky, de la care ar fi primit 41 milioane dolari din fonduri de la banca privată a lui Kolomoysky.

Rivalul politic al lui Zelensky, președintele Piotr Poroșenko a comentat despre legătura lor în timpul campaniei electorale: „Soarta a intenționat să mă pună împreună cu marioneta lui Kolomoyskiy în al doilea tur al alegerilor”.

După victoria lui Zelensky, Kolomoysky, care petrecuse ultimii câțiva ani trăind între Israel și Elveția, s-a întors în Ucraina pentru a-și menține relația cu noul președinte,  numind peste 30 legislatori în noul partid al lui Zelensky și menținând influența cu mulți dintre ei în parlament.

 

Kolomoysky finanțează batalioanele Azov, Aidar și Dnipro

Igor Kolomoysky este unul dintre cei mai mari finanțatori ai Batalionului Azov de când a fost înființat în 2014. De asemenea, a finanțat miliții private precum batalioanele Dnipro și Aidar și le-a desfășurat personal pentru a-și proteja interesele financiare. (…)

Karen Smith din VETERANS TODAY

Preluare integrală invictuswebmedia.com

About Author