”Pacea voastră strategică va fi doar în mormânt!

”Pacea voastră strategică va fi doar în mormânt!

Viktor Orbán a început să folosească termenul de pace strategică în legătură cu războiul din Ucraina. „Deci, într-o situație atât de tulburată, este ușor să faci greșeli. De aceea spun că există liniște, pace strategică”, a spus premierul Ungariei. „Deci nu ar trebui să iei nici o decizie pripită, rapidă, deliberată, neconsiderată pentru că va fi o problemă. (…) A trimite un soldat înseamnă a fi parte dintr-un război. După ce Uniunea Europeană a decis duminică să trimită arme în Ucraina, Peter Szijjártó a declarat luni la Pristina că nu vom permite trecerea prin țară a armelor destinate ucrainenilor. Ministrul maghiar de externe a spus că, deși Ungaria a fost de acord să permită Uniunii Europene să transfere arme în Ucraina, guvernul nu participă la aceasta pe o bază bilaterală și nu va permite transferul de arme mortale pe teritoriul ungar.

„A trimite o armă înseamnă că oricine îi livrăm va fi fericit, dar oricine folosește acea armă vor fi dușmanii noștri, Dumnezeu știe exact cât timp. Transportarea unei arme în Ungaria, să zicem, înseamnă că  am provocat războiul acolo. Trebuie să fii sănătos, nu poți vorbi, nu poți face sugestii și nu poți face o favoare prietenilor noștri occidentali”, a spus Orbán.

Gergely Gulyás a spus în informația guvernamentală de joi: „Trimiterea soldaților sau a armelor este doar ulei pentru foc”. Ambasadorul Ucrainei la Budapesta, Nepop Ljubov, a strigat literalmente la o conferință vineri după-amiază.

Ambasadoarea Ucrainei la Budapesta a avut vineri o izbucnire dură la adresa premierului Viktor Orban, după ce șeful guvernului de la Budapesta a inventat termenul de ”pace strategică” pentru a-și justifica susținerea pentru Rusia și decizia de a nu permite pe teritoriull Ungariei accesul armelor letale destinate Ucrainei.

”Pacea voastră strategică va fi doar în mormânt!, a spus ambasadoarea Nepop Ljubov, potrivit publicației 444.hu.

Despre Autor