Curtea de Apel Cluj anulează prelungirea stării de alertă

 

Nr. unic (nr. format vechi) : 888/33/2021
Data inregistrarii 10.12.2021
Data ultimei modificari: 05.01.2022
Sectie: Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: anulare acte administrativ cu caracter normativ HG 1242/08.12.2021 şi cerere suspendare transformat din ordonanţă preşedinţială
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
MARIN GABRIEL OVIDIU Reclamant
KAPCZA MIKOLT KRISZTINA Reclamant
ITU SILVIU Reclamant
GUVERNUL ROMÂNIEI Pârât
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE – DIRECŢIA GENERALĂ JURIDICĂ Pârât

Solutia pe scurt: Respinge la lipsită de obiect excepţia de inadmisibilitate a cererii de ordonanţă preşedinţială ca urmare a transformării cererii în cerere de drept comun. Respinge excepţia lipsei de interes a reclamanţilor. Respinge excepţia inadmisibilităţii invocate din perspectiv lipsei plângerii prealabile. Admite în parte ac?iunea formulată de reclamanţii MGO, KMK şi IS în contradictoriu cu GR şi MAI. Anulează HG1242/08.12.2021 privind prelungirea stării de alertă. Admite în parte excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare în sensul că respinge această excepţie în ceea ce priveşte pe reclamanţi şi admite în rest. Respinge cererea de suspendare a HG 1242/08.12.2021. Cu drept de recurs în zile de la comunicare pentru capătul de cerere privind anularea şi cu drept de recurs de 5 zile de la comunicare în ce priveşte capătul de cerere privind suspendarea. Pronunţată prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei Curţii.

Sentința nu este încă definitivă. Hotărârea a intrat în vigoare în 9 ianuarie 2022, și vizeazî  inclusiv restricțiile, limitarea programului de funcționare, purtarea măștii, dar și a QR codului aferent pașaportului verde.

Despre Autor