Sfârșitul pandemiei de coronavirus, o realitate

Sfârșitul pandemiei de coronavirus, o realitate

Lumina vine din Israel

Israelul nu are niciun plan să oprească valul Omicron care a cuprins deja toată țara. Dar unii experți în sănătate cred că „glonțul magic” de data aceasta va fi de fapt o infecție pe scară largă. „Al cincilea val s-ar putea încheia atunci când un număr mare de oameni vor fi infectați”, a spus prof. Cyrille Cohen, șeful laboratorului de imunologie de la Universitatea Bar-Ilan. „Numai prin expunerea naturală, atunci când sunt protejat cu vaccinuri, văd acest virus devenind endemic.” Primul și al doilea val s-au încheiat când Israelul a blocat, oprind răspândirea virusului, dar provocând daune grave economiei țării și sănătății mentale și emoționale a oamenilor, arată Jerusalem Post

Nu pare să existe un glonț magic care să salveze Israelul de la Omicron.
„Deoarece Omicron este atât de contagios, eforturile noastre de a opri răspândirea sa sunt probabil destul de zadarnice”, a spus prof. Hagai Levine, președintele Asociației Israeliene a Medicilor de Sănătate Publică. „Nu vom opri acest val.
„Ceea ce putem și trebuie să încercăm să facem este să îi protejăm pe cei mai vulnerabili cât mai mult posibil.”
Cohen a spus că nu recomandă petreceri cu COVID sau că oamenii încearcă să prindă virusul. Cu toate acestea, el a spus: „Am încercat să evităm glonțul de doi ani, iar în Israel am avut succes într-o oarecare măsură. Dar cea mai mare parte a umanității este încă în viață după ce a contractat COVID.”
Au început să apară noi cercetări care arată că persoanele vaccinate care prind virusul (adică, infecții revoluționare) dezvoltă imunitate „super” sau „hibridă”, ceea ce înseamnă că produc niveluri foarte ridicate de anticorpi capabili să neutralizeze diferite tulpini de COVID-19 și alte virusuri. .
De asemenea, este puțin probabil să dezvolte boli severe. Ministerul Sănătății a raportat marți că există două persoane în stare gravă  de la Omicron din Israel. Nici unul nu a fost vaccinat.
Cercetările încep să arate că Omicron provoacă, în general, infecții mai puțin severe. Asta înseamnă că din cei peste 80 de persoane din spital cu boală gravă, doar două au varianta până în prezent.
În plus, un studiu publicat săptămâna aceasta pe MedRxiv a constatat că persoanele care se infectează cu Omicron sunt, de asemenea, protejate împotriva Delta.
„Numărul mare de persoane infectate cu Omicron care este așteptat în Israel și în întreaga lume poate crește semnificativ nivelul de imunitate al întregii populații și poate ajuta la eradicarea Deltei și cel puțin a unora dintre celelalte variante”, a scris pe Twitter prof. Eran Segal, un biolog computațional de la Institutul de Științe Weizmann din Rehovot, ca răspuns la studiu.
Levine a spus că dacă studiul se dovedește a fi corect, „poate că Omicron va marca o tranziție epidemiologică la stadiul endemic al virusului”.
Cum ar opri infecția în masă COVID?
Este vorba despre numărul de reproducere sau „R”.
Să presupunem că gripa ajunge într-o comunitate în care oamenii nu sunt imuni. O persoană se îmbolnăvește și infectează trei persoane. Fiecare dintre acești oameni infectează alte trei persoane și virusul se răspândește.
Dar data viitoare, când aceeași persoană face gripă, corpul lui luptă mai repede și de data aceasta infectează doar o singură persoană. În runda următoare, individul nu împărtășește boala și, în cea mai mare parte, încetează să se răspândească.
„Virusul nu are suficiente gazde pentru a prolifera în interiorul populației”, a explicat Cohen. „Este aproape imunitate de turmă.”
Levine a spus că Israelul ar trebui să nu mai gândească în valuri și să înceapă să se gândească la întărirea imunității și rezistenței comunității împotriva virusului, prin investiții în măsuri de sănătate publică și încurajând vaccinarea.
„Ar trebui să evităm măsurile generale. Nu ar trebui să închidem școlile. Nu ar trebui să închidem. Nu ar trebui să închidem aeroporturile”, a subliniat el. „Ar trebui să avem măsuri proporționale.”

Despre Autor