Mormane de gunoi pe străzile din Baia Mare, măcel de mediu !

Mormane de gunoi pe străzile din Baia Mare, măcel de mediu !

Astăzi, 19 decembrie 2021, în Baia Mare nu mai există niciun operator de salubritate, implicit nu se mai ridică gunoiul stradal. Grav, dar ceea ce e mai grav veți vedea in clipurile următoare.

Spotmedia denunță situația locală de la Baia Mare, într-un articol echilibrat.

“Astăzi, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş am constatat faptul că municipiul Baia Mare se află într-o situaţie gravă de sănătate publică, cu risc epidemiologic ridicat, din cauza crizei provocate de decizia Drusal SA de a opri colectarea deşeurilor menajere de la persoanele fizice.

Această decizie vine în urma neplăţii facturilor de Primăria Baia Mare către Drusal SA pentru serviciul public de colectare a deşeurilor”, a scris Ionel Bogdan, într-o postare pe Facebook.

SC Drusal SA (operatorul de salubrizare )nu i-au mai fost plătite facutile de salubrizare (stradală si menajeră) din partea Primariei Baia Mare (mai exact de către Primarul Cherecheș) de 1 an de zile ! Datoria Primăriei depașind in momentul de fata 25 milioane ron (peste 5 mil euro)suma enorma ca să nu vorbim de Bucuresti , unde Primăria avea 4-5 luni restanță, aici are 12 luni!
Drept urmare si conform cu contractul Drusal pus in imposibilitate de plata a limitat ridicarea pe raza Mun Baia Mare a gunoiul menajer de la populatie , pentru care trebuia sa plateasca Primaria si nu a făcut-o, chiar dupa 5 somatii de plata !
Primaria BM a incasat banii de la populatie dar se pare ca banii oamenilor au luat o in alte directii (asta stie doar Chereches ce a facut cu ei)!

Consilul Județean (Ionel Bogdan) vineri la ora 12 amenința dacă Drusal nu reia activitatea la ora 13 va rezilia contractul fara vreun temei legal, fara culpă drusal , a se vedea postarea lui pe FB, (minciuni)
Dupa care se organizeza o “salubrizare ilegala” cu tot felul de firme locale de casă (drumuri / asfaltări) vezi imagini cu gunoilul aruncat pe camp ca in anii 90”. 100% penal !!!!
Asa a inteles Consiliul Județean (Ionel Bogdan) să remedieze problema de neplați catre Drusal a peste 5 mil euro (facturi de un an) si să îl acopere pe Catalin Cherecheș care se afla la soare in concediu.

Autoritățile Statului Român sunt în vacanță ? Alo, Garda de Mediu ? Alo, Ministrul Mediului ? O ce veste de la Cluj, poate o luați.în seamă !

 

Detectivul de presă Șoc a discutat cu organele abilitate ! Răspunsul este stupefiant !

 

Ne găsim parcă într-o situație halucinantă, după o beție cruntă, dintr-un film prost, undeva, în No Mans Land,  în care cineva  urinează pe lege și pe Statul de Drept. Haiducie pe bani publici, film în care organe ale Statului asistă. Politica oului, participă, dar nu se bagă.

“Ca urmare a situaţiei create în urma nereluării activităţii de ridicare a deşeurilor, Consiliul Judeţean Maramureş va denunţa contractul de depozitare cu Drusal SA.

De asemenea, vom acţiona în instanţă Drusal SA pentru recuperarea redevenţelor pe colectare şi depozitare pe care compania nu le-a achitat. Totodată, cer Primăriei Baia Mare să îşi onoreze obligaţiile contractuale, să plătească datoriile şi să explice ce a făcut cu banii colectaţi de la băimăreni pentru curăţenie şi gunoi la începutul anului, când aceştia au plătit taxele şi impozitele la primărie”, a mai scris Ionel Bogdan.

 

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Instagram did not return a 200.
Alexa nu a șters nuditățile cu viceprimarul Ramona Porumb, deși aceasta a câștigat executoriu și fără trecerea unui termen procesul

Dosar 47813/299/2021. Admite, în parte, cererea de chemare în judecată. Obligă pârâţii să şteargă fotografiile...

Închide