Liviu Alexa și procesele sale pe bandă rulantă

Liviu Alexa și procesele sale pe bandă rulantă

107 este numărul de dosare înregistrate pe rolul instanţelor de judecată pe numele Alexa Liviu, Call Mania SRL, Mihaela Tămaş, Pagina Ciudatului SRL sau Ajuxta SRL, arată Mihai Bacalu pe muzicainstantelor.ro

Cazul cel mai relevant, Daniel Metz, care conduce filiala unui colos japonez cu câteva mii de informaticieni. I-a oprit finanţarea, este singura vină a reputatului om de afaceri.  Acum încearcă să-i smulgă bani prin instanţă. Nu reuşeşte decât să se facă de râs. Scorul general este de 10-3 pentru Metz, dar magnatul nu a pierdut niciun litigiu important. L-a obligat pe Alexa să şteargă câteva articole calomnioase.

Tot nişte afacerişti au fost la un pas să-i blocheze publicaţiile. Alexa le-a plătit în ultimul moment datoriile importante la care l-au obligat justiţia, după ce patronul firmei Mind Magnet, Vlad Sergiu Stănescu a demarat procedura de executare silită a părţilor sale sociale din firmă.

Spicuim și noi câteva din ele :

Admite în parte acţiunea civilă formulată şi în consecinţă: Constată caracterul ilicit al faptelor săvârşite de pârâţi prin campania de presă cu caracter defăimător. Obligă pârâţii Alexa Liviu Doru Alin, Lungu Victor şi Pagina Ciudatului S.R.L., în solidar, la plata cu titlu de daune morale: – sumei de 50.000 lei către reclamanta Asociaţia Profesioniştilor de Presă Cluj – sumei de 25.000 lei către reclamantul Horia Şoica – sumei de 10.000 lei către reclamantul Remus Florescu – sumei de 20.000 lei către reclamantul Tiberiu Farcaş – sumei de 10.000 lei către reclamantul Vasile Măgrădean – sumei de 5.000 lei către reclamantul Puriş Nicuşor Cosmin – sumei de 2.500 lei către reclamantul Bogdan Stanciu. Respinge ca neîntemeiată cererea reclamanţilor de interzicere a publicării pe viitor, de către pârâţi, a oricăror informaţii defăimătoare. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamanţii Asociaţia Profesioniştilor de Presă Cluj, Horia Şoica, Remus Florescu, Tiberiu Farcaş, Vasile Măgrădean, Puriş Nicuşor Cosmin, Bogdan Stanciu a sumei de 100 lei pentru fiecare cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamanta Asociaţia Profesioniştilor de Presă Cluj a sumei de 1.683 lei cu titlu de onorariu avocaţial şi către reclamantul Horia Şoica a sumei de 1.517 lei cu titlu de onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Liviu Alexa trebuie să-i achite jurnalistului Vasile Măgrădean, corespondent Mediafax, suma de 5.000 de lei, reprezentând daune morale.

Alexa a scris în Ziar de Cluj, în limbajul vulgar care-l caracterizează, că reclamantul și instituția sa de presă fură articole de presă din publicațiile locale. Calomniile fuseseră publicate după Olimpiada de Matematică din 2018, pe marginea prezenței printre competitori a fiului președintelui Siriei.

Alexa a pretins că informația fusese preluată din publicația sa, dar reclamantul susținea că prezența fiului lui Bashar al Assad era de notorietate, numele elevului sirian fiind consemnat pe pagina de internet a competiției.

           Respinge excepţia nulităţii recursului declarat de pârâta C M SRL, în insolvenţă. Respinge recursul declarat de pârâtul ALDA şi pârâta CM SRL în insolvenţă, administrator judiciar A SPRL împotriva deciziei civile a Tribunalului Cluj, pe care o menţine. Obligă pe numiţii recurenţi, să plătească intimatului, în solidar, suma de 2.000 lei cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este definitivă. 30.09.2021.

Curtea a menținut decizia Tribunalului din octombrie 2020

           Admite apelul declarat de MAGRADEAN VASILE împotriva Sentinţei Civile pronunţată în dosarul Judecătoriei Cluj-Napoca pe care o schimbă în parte în sensul că: Obligă pârâţii în solidar la plata sumei de 5000 lei, cu titlu de daune morale., Obligă pârâţii în solidar la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată la fond. Respinge apelul incident formulat de CALL MANIA SRL SRL şi ALEXA LIVIU DORU ALIN.

Judecătoria găsise demersul inutil în decembrie 2019

          Respinge actiunea civila formulata de reclamantul M.V. impotriva paratilor A.L.D.L. si SOCIETATEA C.M SRL

Vasu susţine că Alexa e în conflict de interese

Ce a cerut instanţei Ovidiu Vasu, manager CS Universitatea Cluj

Să constate încălcarea de către pârâţi a dreptului la liberă exprimare şi a dreptului la propria imagine, reputaţie şi onoare prin existenţa unui confict de interese între pârâtul de rang 3 (Liviu Alexa) şi publicaţiile Cluj 100 %, Ziar de Cluj, NCN deţinute de firmele la care Liviu Alexa este acţionar sau administrator, realizat prin emisiunea sau articolele la care s-a cerut demisia subsemnatului Ovidiu Vasu şi prin publicarea cu rea credinţă a unor informaţii neadevărate, defăimătoare la adresa reclamanţilor.

Să oblige pârâţii să nu mai publice opinii sau informaţii neadevărate care să aducă atingere onoarei, demnităţii, reputaţiei şi imaginii reclamanţilor.

Obligarea pârâţilor la plata în solidar de daune morale în cuantum de 250.000 de lei, către reclamantul Ovidiu Vasu şi la plata sumei de 250.000 de lei către Clubul Sportiv Universitatea Cluj.

Procesul de calomnie intentat de directorul CS Universitatea, Ovidiu Vasu, afaceristului media Liviu Alexa a continuat vineri cu audierea profesorului universitar Sorin Grozav, preşedintele Consiliului de Administraţie şi antrenorul Dragan Petricevic. Amândoi au arătat că pârâtul nu îndeplineşte condiţiile minimale pentru a ocupa postul de manager al clubului, pe care şi l-a dorit.

Sorin Grozav a arătat că a fost nevoit să intervină, atunci când Alexa şi-a pus toate slugile din redacţie să atace atât pe Ovidiu Vasu, dar şi clubul sportiv universitar clujean. I-a arătat în cadrul unei întâlniri calomniatorului, că nu este potrivit să ocupe funcţia de director al Clubului Sportiv Studenţesc Universitatea, din simplul motiv că nu deţine studii superioare şi nici nu are experienţă de sportiv de performanţă.

Afirmaţia lui Grozav a fost susţinută şi de antrenorul Dragan Petricevic, care a spus că Alexa poate să dorească să devină orice, de la preşedinte la cosmonaut, dar că nu are ce căuta în funcţia de director al clubului sportiv, din aceleaşi motive invocate de Grozav, lipsa de competenţe.

Ovidiu Vasu l-a acţionat în instanţă pe Liviu Alexa, pentru campanie de defăimare a sa şi a clubului CS Universitatea, din primăvara trecută, cerându-i lui şi jurnaliştilor care au contribuit la cele peste 20 de articole, daune morale în valoare de 500.000 de lei.

Surse : muzicainstantelor.ro, manifestmedia.ro

 

 

Despre Autor