Mos Niculae si-a scos bota si i-a oferit-o in dar unui jurnalist clujean

Mos Niculaie si-a scos bota si i-a oferit-o in dar unui jurnalist clujean

În calendarul de Advent al poveștilor clujene, fiecare număr este o nouă zi în care veți descoperi o surpriză – o poveste legată de presă și de actorii ei, cu tot farmecul ce învăluie sărbătorile. Personajele noastre principale sunt jurnalisti, oameni de bine, politicieni,  dar, așa cum veți observa adesea, comunitatea și spiritul Crăciunului înseamnă conviețuire, prietenie, comunicare, umor.

Colindele se înalță în văzduh peste toți, bucuria Crăciunului ne luminează sufletele și Moș Crăciun ajunge negreșit la fiecare jurnalist. Chiar prima poveste a calendarului nostru exprimă toate acestea la un loc: în România, în Clujul nostru iubit , în lume, a devenit o modă să deschidem astăzi prima ușiță a calendarului de Advent.  Mai bine mai tarziu decat niciodata…

Dar ce este și care sunt semnificațiile Adventului? Așadar să începem cu începutul…

Un preot de la un orfelinat era întrebat zilnic de copiii nerăbdători cât mai este până la Crăciun. Văzând curiozitatea lor, preotul a avut ideea să le înșire 16 lumânări și să le aprindă în fiecare zi câte una. Așa copiii știau sigur când vine Moșul.

Noi, vom aprinde facliile in numar de 16. Una in fiecare zi. Si va vom arata lucruri care la prima vedere, par de necrezut. In mocirla unei parti a cuvantului scris numit presa, noi am vrut sa incepem putin mai repede, dar ne-au luat-o altii inainte. Mos Niculaie si-a scos bota si i-a oferit-o in dar unui jurnalist clujean. Acest domn este extrem de cunoscut , iar bota a fost dupa marimea pacatelor sale.

Ideea scrierii unor povesti de advent mi-a venit dupa ce am vazut mai multe afise, in care protagonistul principal era stalpul presei clujene, de o moralitate iesita din comun, un adevarat exemplu de tarie de caracter, curaj si abnegatie. Nu mai vorbesc de cultura si IQ.

Ca atare deontologia profesionala ne obliga, nu scarba, sa dam cate o poveste zilnica. Acest articol este inspirat dintr-o poveste reala de viata. Urmeaza sa deschidem zilnic cate o fereastra, ca sa reusiti, dumneavoastra, cititorii, sa gustati si sa va bucurati de  farmecul zilelor ramase pana la Ajunul Craciunului

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights