Academicianul Bogdan Alexandru, condamnat cu suspendare, a murit !

Academicianul Bogdan Alexandru, condamnat cu suspendare, a murit !

Academicianul medic veterinar A.T. Bogdan, condamnat cu suspendare pentru abuz in serviciu, a decedat duminica, 10 octombrie 2021. El va fi inmormantat la cimitirul Belu, transmit surse din Fundatia Patrimoniu, in data de 13.10. 2021. Corpul neinsufletit se gaseste la capela cimitirului Belu, in zona familiei sale. Urmasii sai sunt sotia supravietuitoare si copiii, care locuiesc in Germania.  Medicul Veterinar a fost o lunga perioada in coma, dupa spusele fostei sotii, Bogdan Ingeborg. La inmormantare vor participa persoane apropiate.

Iniţial, Alexandru Bogdan a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, însă judecătorii de la tribunal i-au schimbat încadrarea în abuz în serviciu şi l-au condamnat cu suspendare.

Pe de altă parte, judecătorii au decis că actul material privind contractul de arendă nr.491 din 21.08.2007 cu SC GRIVCO SA, companie deţinută de familia lui Dan Voiculescu, nu îndeplineşte elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu.

În schimb, instanţa a dispus ca Alexandru Bogdan să plătească Fundaţiei Patrimoniu suma de 196.613 lei, reprezentând despăgubiri civile, el având de achitat şi cheltuieli judiciare de 18.000 lei.
Sentinta poate fi atacata cu recurs.
Foto credit Sursa Zilei

Despre Autor