Taxa auto 2022 devine istorie, dupa caderea lui Catu si a camarilei

Taxa auto 2022 devine istorie, dupa caderea lui Catu si a camarilei

Constituţia României prevede situaţiile în care la guvern intervine interimatul: atunci când un guvern este demis prin retragerea de către Parlament a încrederii acordate sau dacă primul-ministru demisionează, îşi pierde drepturile electorale sau se află în stare de incompatibilitate, deces (art. 110 şi 106).

Conform Constituţiei, Guvernul al cărui mandat a încetat în urma retragerii încrederii de către Parlament, îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern (art. 110, alineat 4).

Codul administrativ, intrat în vigoare la 3 iulie 2019, vine cu completări, precizând că Guvernul interimar poate emite numai acte cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova însă politici noi. În perioada de interimat, Guvernul nu poate să emită ordonanţe sau ordonanţe de urgenţă şi nu poate iniţia proiecte de lege, mai arată Codul administrativ (art. 37).

 Se spunea ca doreau sa puna taxa de mediu sub forma unui impozit anual pentru toate masinile mai vechi de 15 ani, respectiv daca conduci un Logan din 2004 si esti bucurestean din 2021 nu mai platesti IMPOZIT AUTO ANUAL de 150 lei care creste la aproximativ 1000 de lei.

Cu aceasta politica spusa pe fata la televizor atat PNL, USR cat si UDMR au decis sa creasca povara taxelor tuturor celor care locuiesc in zone cu o poluare excesiva, respectiv in marile orase din Romania fara ca cei din provincie sa fie afectati de aceasta taxa.

Ei, 281 de parlamentari i-au scos fumurile, fie ele si auto, din cap premierului, care nu mai impoziteaza pe nimeni !

 

Despre Autor