Strada Florilor, din Micul Cluj(Floresti), arata ca dupa un bombardament rusesc

Strada Florilor, din Micul Cluj(Floresti), arata ca dupa un bombardament rusesc

Unii spun despre Floresti ca este Micul Cluj. In Luxor, nu departe de celebra ferma de pui, se gaseste o strada pe care soferii care pot, o evita, cum evitau nemtii in cel de-al doi-lea razboi mondial intalnirea cu tancurile T-34 rusesti. Desi, poate ca acestea din urma, ar putea circula fara probleme in zona in care, daca ai noroc, ramai cu arcurile si telescoapele pe masina, nu sub ea, ca porti sau nu masca de protectie.

Strada este privata si nu a fost preluata de catre Primarie. Desi, toti proprietarii de apartamente, care indraznesc sa locuiasca pe bucata de strada mentionata, traiesc adevarate atacuri de panica, atunci cand patrund cu una din roti intr-una din gropile, parca plantate cu rautate de un zeu pagan drept in calea lor, nestiind daca mai ies, dupa ce au intrat.

Intr-o buna zi, oamenii au aflat ca si in pandemie, ca sunt pe cont propriu. Primaria nu are vreme sa verifice situatia juridica a strazii, iar daca verifica, nu credem ca o ajuta la nimic. Vin ai nostri, pleaca ai nostri. Ce mi-e Orban, ce mi-e Catu, sau urmasii lor. Poate peste trei ani, poate fi arata si cultivate flori. De nu ma uita.

A trecut un an de cand asteptam Marea Schimbare In Bine. Eroilor arata ca naiba, Florilor pe sectorul pe care il mentionez, te duce cu gandul la orice beton, numai la flori nu.

Bunul simt romanesc invinge. Oamenii au pus mana pe unelte si astupa gropile. Unora le e frica sa nu fie amendati, altii incep sa spuna lucrurilor pe nume pe grupuri. Cui Prodest ?

Noi, ca jurnalisti, multumim Primariei pentru neprecupetitul efort, pentru ridicarea Florestiului pe cele mai inalte  culmi de progres si civilizatie. Credem ca actualul primar va face totul, in asa fel incat Florestiul sa devina cu adevarat Micul Paris. Astfel, prin unirea Cluj-Napoca cu Floresti, nici o groapa nu va ramane fara un nume.

 

Gropile din Floresti au primit un nume fiecare. Noi, legat de gropile de pe Florilor, ne-am gandit la mai multe nume. Ca strada e lunga, lunga de tot, ne-am gandit ca prima sa fie groapa Imparatului, urmatoarea groapa Banditului, iar ultima, care va ramane veci neasfaltata, groapa bugetului. Asteptam PNRR, ca speranta moare ultima.

 

Despre Autor