Chinezii si internetul in 2021

Chinezii si internetul in 2021

Din analizele Global Data  privind dezvoltarea internetului in China in anul 2021,putem reliefa:

1.Piața chineză de comerț electronic, cea mai mare din lume, va înregistra o creștere puternică de 17,2% în 2021,, deoarece consumatorii trec din ce în ce mai mult de la offline la online.

2.Se așteaptă ca valoarea comerțului electronic să crească la un CAGR puternic de 11,6% între 2021 și 2025 pentru a ajunge la 21,4 trilioane CNY (3,3 trilioane de dolari SUA) în 2025.

3.Comerțul electronic chinez a evoluat rapid în ultimii cinci ani, susținut de o penetrare ridicată a internetului și a smartphone-urilor, creșterea încrederii consumatorilor în cumpărăturile online, apariția platformelor de comerț electronic și disponibilitatea diverselor soluții alternative de plată, cum ar fi Alipay și WeChat Pay.

4.Ravi Sharma, analist principal bancar și plăți la GlobalData, comentează: „Pandemia COVID-19 a condus în continuare activitățile de comerț electronic în țară, deoarece consumatorii preocupați folosesc din ce în ce mai mult canalul online pentru achizițiile lor pentru a evita expunerea la vectori de boli, un tendință care se așteaptă să continue chiar și dincolo de pandemie. ”

5.Numar de utilizatori  peste 60 de ani din China care folosesc internetul  este de circa 10% din piata.

Despre Autor