Bogdan Pivariu : „Există certificat de urbanism în vederea demolării grajdurilor fermei de pui”

Bogdan Pivariu : „Există certificat de urbanism în vederea demolării grajdurilor fermei de pui”

Mai mulți cititori s-au arătat interesați de activitatea desfășurată de aproximativ o săptămână în perimetrul zonei birouri a fostului complex abator al fermei de pui din Florești, județul Cluj, speriați de ipoteza redeschiderii fermei. Zvonurile circulă liber, de la prezența Jysk, până la alte afaceri în alimentație, sau medical. așa că încercăm să dăm o știre curată.

Unul dintre muncitorii care lucrează pe șantier, ne-a spus că lucrează pentru o firmă din Timișoara, în vederea amenajării unui magazin pentru o firmă din Danemarca, multinațională.  Jysk A / S este un lanț danez de vânzare cu amănuntul, care vinde articole de uz casnic, cum ar fi saltele, mobilier și decor interior. Jysk este cel mai mare retailer danez care operează la nivel internațional. În total, companiile au 2.937 de magazine în 50 de țări și peste 22.000 de angajați. Contacțați telefonic, un reprezentant a declarat că în cursul acestui an nu vor deschide, ci în cursul anului viitor, dacă vor avea aprobarea autorităților locale. Dacă bineînțeles, locația a fost exact înțeleasă când am transmis-o telefonic.

Dr. Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, a precizat telefonic :

Demolarea grajdurilor fermei de pui este un proces deosebit de complex, ce implică inclusiv Agentia de Protectie a Mediului. Există certificat de urbanism, posibil chiar autorizație, vreau să verific, nu pot în secunda asta. Legat de clădire, nu știu exact la care din ele vă referiți,  nu am fost contactat de o firmă pe acest subiect, dacă e vorba de clădirea la care înțeleg că vă referiți”

Ferma de pui a fost un subiect extrem de controversat, datorită mirosului emanat. Aflată în faliment, existând termene de proces in vederea procedurii de lichidare, ferma de pui deține totuși Autorizație integrată de Mediu până în 2022, din informatiile pe care le deținem.  Acesta poate fi un motiv, cel puțin teoretic, pentru amânarea începerii lucrărilor de către Kaufland.

Per ansamblu, zona Luxor II reprezintă actualmente un potențial de investiții, dar și de confort. Pe strada Cetății, concurența între retailerii este deosebit de puternică. Carrefour Express, Profi, Supermarket Florilor, Ducfarm, Dr. Max, Megaimage, Kik, reprezintă deja o zonă de shopping aflată la câteva sute de metri de această zonă.

Menționăm că tot aici, există și o piscină, Lev Spa, o sală de sport extrem de bine dotată, două grădinițe, dar și un al doilea Megaimage.

Necesitatea folosirii unui mijloc de transport în zonă este redusă, mai ales că distanța față de strada Eroilor este redusă. Iar acolo, opțiunile de shopping sunt extrem de diverse. De la Carrefour, la Penny Markt, la DM, la ansamblul Roka Center, agentii imobiliare, farmacii, cafenele bune, Synevo, cabinete stomatologice, o piată agroalimentara, Eroilor reprezinta o optiune de locuit remarcabilă, avand in vedere că noul proiect ar genera 3 benzi de circulație.

Toate puse cap-la-cap, arată că astăzi, Florești reprezintă o opțiune de locuit mai bună, decât anumite cartiere clujene. Floreștiul are și VIVA, un centru comercial cu opțiuni de cumpărături și petrecere a timpului liber diverse.

Liniștea și zona limitrofă Clujului  fac din Florești un loc după care ne putem uita când vrem să ne mutăm. Sau chiar când vrem să începem o viață cu totul nouă, atât pe cont propriu, cât și cu familia. Prognoza mea este că într-un an, prețurile locuințelor se vor apropia vertiginos de cele din Cluj-Napoca.

 

 

Despre Autor