Daniel Morar destructurează minciunile puterii legat de subiectul pensiilor speciale

Daniel Morar destructurează minciunile puterii legat de subiectul pensiilor speciale

„Jurisprudenţa Curţii Constituţionale pe pensiile speciale protejează pensiile magistraţilor. Erau decizii dinainte să merg eu acolo şi Curtea şi-a păstrat jurisprudenţa. Această ultimă decizie pe care a dat-o Curtea Constituţională este extrem de scolastică şi este explicativă. Este aproape un manual pe pensii speciale. Dacă citeşti acea decizie, se vede că Legiuitorul poate să modifice majoritatea deciziilor. Adică poate să taie toate pensiile speciale, mai puţin pe cele ale magistraţilor.

Legiuitorul poate lua decizia CCR cum vrea el. Sunt pensii speciale prevăzute într-o sumedenie de legi speciale. Majoritatea beneficiarilor nu sunt magistraţii. Este adevărat că magistraţii au un cuantum şi pensiile speciale cele mai mari. Nu Curtea Constituţională îi împiedică să taie pensiile speciale. Curtea Constituţională a spus că nu puteţi tăia pensiile speciale ale magistraţilor, dar pensiile speciale în ţara asta sunt mult mai multe decât cele ale magistraţilor.

Pensiile speciale sunt o problemă. Trebuie să te duci pe principiul: primeşti cât ai contribuit. Pentru magistraţi s-a considerat că stresul la care sunt supuşi de-a lungul anului, incompatibilităţile pe care le au – justifică aceste pensii speciale care au fost introduse demult. Ca să simplificăm: acea decizie ultimă a CCR este cât se poate de clară. N-au de ce să critice Curtea Constituţională, decizia pe pensii speciale o au, este un manual, ştiu ce au de făcut cu pensiile speciale. Trebuie să aibă voinţă. Adică nu trebuie să reproşeze Curţii Constituţionale ceea ce ei nu fac”, a declarat judecătorul CCR, Daniel Morar, în emisiunea OFF/ON The Record, pe Aleph News.

Subscribe To Our Newsletter

Instagram did not return a 200.
PNL a lăsat în urmă la Cluj-Napoca…potopul !

PNL a lăsat în urmă la Cluj-Napoca...potopul !

Închide