Juristă clujeană, s-a trezit cu un șobolan uriaș în baie, în Grigorescu
Juristă clujeană, s-a trezit cu un șobolan uriaș în baie, în Grigorescu
Invazie de șobolani în București. Rozătoarele au năpădit blocurile și au intrat în structurile de rezistență
Este invazie de șobolani în cartierul bucureștean Militari. Acolo unde, rozătoarele au reușit să se cațere, la unele blocuri, până la etajul al 4-lea. Problema a apărut pentru că s-a întârziat adoptarea planului ce vizează deratizarea și dezinsecția.
„Nimeni nu face nimic. Nimeni nu ia nicio măsură. Noi cei care am fi dispuși să plătim din propriile fonduri pentru o deratizare și pentru a astupa galeriile, pentru că degeaba facem deratizare dacă nu astupăm galeriile, nu suntem luați în calcul”, a declarat o locatară pentru Antena 3. Sursa citată menționează că oamenilor le este frică să mai deschidă ușile de la intrare, din cauza invaziei șobolanilor.
Lockdown-ul a făcut din Londra paradisul șobolanilor
Ce spune pe site Primăria Cluj-Napoca
Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță desfășurarea unei acțiuni de deratizare a domeniului public, în perioada 1 – 31 martie 2021, între orele 8:00 – 16:00.
În cazul în care perioada prevăzută pentru desfăşurarea acţiunii nu este posibilă datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, perioada de execuţie a lucrărilor se poate decala.
Produsul ce urmează a fi folosit pentru acest tratament este VARAT PASTE – special conceput pentru combaterea rozătoarelor.
Produsul menționat se regăsește în Registrul produselor biocide plasate pe piață în baza acordării certificatelor de Recunoaștere mutuală, este autorizat pentru profilexia sanitar-umană de Ministerul Sănătății.
În caz de ingerare accidentală, antidotul este Vit. K 1 şi se găseşte la Spitalul de Urgente Cluj.
Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toţi factorii interesaţi pentru reducerea substanţială a populaţiei de şoareci şi şobolani şi menţinerii acestora la un nivel numeric redus.
Combaterea rozătoarelor are un rol deosebit de important, deoarece acestea constituie un pericol permanent de îmbolnăvire (boli bacteriene, virotice şi parazitare) atât a populaţiei cât şi a animalelor, precum şi pierderi economice (poluare, distrugere materială, etc.)
Eficiența lucrărilor de deratizare constă în:
-
respectarea prevederilor Legii 101/2006, a Ordinului nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populației
-
tratarea în mod unitar a rozătoarelor atât pe domeniul public cât şi privat la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate;
În acest sens recomandăm Asociațiilor de Proprietari, Agenților economici și instituțiilor din municipiul Cluj-Napoca să efectueze deratizarea pe proprietățile private (subsoluri de bloc, curți interioare, etc.) odată cu efectuarea acestei acțiuni pe domeniul public.
Legislaţia în vigoare stipulează în mod clar importanţa şi periodicitatea lucrărilor de deratizare, precum şi consecinţele neefectuării acestora.
Prestator: S.C. CORAL IMPEX S.R.L. conform contractului nr. 14786/462/09.01.2020 de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare – activitățile de DERATIZARE, DEZINSECȚIE și DEZINFECȚIE în municipiul Cluj-Napoca.