septembrie 27, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Bogdan Pivariu a realizat în Florești un adevărat centru de excelență în vaccinare

Bogdan Pivariu a realizat în Florești un adevărat centru de excelență în vaccinare

Am fost deseori acuzat că  facând presă corectă și  îndrăznind să remarc activitatea cuiva, sunt în culpă. Dacă sfătuiesc oamenii să nu se vaccineze, atunci e teoria conspirației. Nu sfătuiesc pe nimeni decât să facă după conștiința sa.

Dacă am încredere în știință, tot nu e ok. Deoarece m-am dat cu puterea. Mie de comentarii, oricum mi se falfaie si mi se balangane.

Azi m-am vaccinat în Florești, după o discuție serioasă purtată cu Bogdan Pivariu, primar al comunei Florești, cu dr. Adrian Marinescu, directorul de la Matei Balș, cu alți infecționiști de la Cluj-Napoca. Hotărâtoare a fost discuția cu Dr. Claudia Butanu, un internist excelent și cu primarul Bogdan Pivariu, care a rămas același prieten indiferent de articolele de presă pro sau contra, cele mai multe contra, e drept.

Ca să fie totul clar, nu sunt preocupat de lupta dusă în Florești de diverși poli de putere. Că vorbim de PNL, USR, PSD, actualul sau fostul primar al Floreștiului. Nu mă amestec mai mult decât am făcut-o.

Puteam să mă vaccinez la București, la Cluj-Napoca sau la Florești. M-am vaccinat în Florești deoarece am încredere în Bogdan Pivariu. Dacă dorea, putea să îmi facă viața amară la Florești, după ce a devenit primar. Comportarea sa față de mine a fost fără reproș, de prieten chiar.

Remarc de la început atmosfera caldă din centru. Ești întâmpinat de un polițist local, care destinde atmosfera cu o glumă. Intru și eu în joc și răspund cu altă glumă. Tensiunea pe care o resimt începe să cedeze. Completez rapid niște formulare, ajutat de o doctoriță deosebit de frumoasă., dr Marcu. Simte tensiunea mea și mă insoțește, asistând la vaccinare, in timp ce ma tine de vorbă.  Medic cu suflet, dar și psiholog fin. Dincolo de glumele mele a simțit tensiunea.

Centrul strălucește de curățenie. Intimitatea în timpul vaccinări este asigurată. Mai mult, intr-o statie se aud piese ale anilor 80, era Lionel Ritchie cu I ve just called to say I love you. Povestesc la iesire cu doi dintre medici, trecând la glumele tipice cu 5G.

Presa de la Vocea Clujului va urmări în principiu doar realizările, distantandu-se usor de polemici sau lupte fara sens. Vârsta și înțelepciunea dobândită își spune cuvântul. Excelența centrului constă în personal, cromatică, atmosferă, circuite, operativitate, capacitate și amplasament.

Mulțumesc tuturor celor care mă vor înjura pentru corectitudinea articolului.

 

About Author