Măsurile antiepidemice nepublicate în Monitorul Oficial, lovite de nulitate absolută

Măsurile antiepidemice nepublicate în Monitorul Oficial, lovite de nulitate absolută

Un act normativ care nu este publicat în Monitorul Oficial nu există.- Gh. Piperea

Niciuna dintre aceste hotărâri ale CNSU si, culmea, nici HG – urile pandemice, nici măcar cele privitoare la prelungirea la nesfârșit a stării de alertă, nu sunt supuse avizului prealabil al Comitetului Economic și Social, ceea ce este obligatoriu conform legii. Reamintesc că CCR a declarat neconstituționale în întregime legi sau ordonanțe de urgență care nu aveau acest aviz prealabil al CES, inclusiv legi de protecșie a consumatorilor contra abuzurilor băncilor.

Ordin
privind stabilirea perioadei în care sunt aplicabile prevederile art. 3 alin. (2) din Ordinul secretarului general al Camerei Deputaților nr. 1.173/2018 privind procedurile publicării, republicării și rectificării, precum și ale publicării în numere speciale, cu tiraj limitat, a actelor în Monitorul Oficial al României

În temeiul prevederilor art. 3 alin. (2) din Ordinul secretarului general al Camerei Deputaților nr. 1.173/2018 privind procedurile publicării, republicării și rectificării, precum și ale publicării în numere speciale, cu tiraj limitat, a actelor în Monitorul Oficial al României, republicat, și al art. 251 alin. (4) din Regulamentul Camerei Deputaților, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaților nr. 8/1994, cu modificările și completările ulterioare, secretarul general al Camerei Deputaților emite prezentul ordin.

Articol unic. — Începând cu data de 15 mai 2020, pe toată perioada declarării stării de alertă se aplică prevederile art. 3 alin. (2) din Ordinul secretarului general al Camerei Deputaților nr. 1.173/2018 privind procedurile publicării, republicării și rectificării, precum și ale publicării în numere speciale, cu tiraj limitat, a actelor în Monitorul Oficial al României, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 277 din 2 aprilie 2020, referitoare la transmiterea actelor în vederea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I și Partea a II-a.

Secretarul general al Camerei Deputaților,

Articolul 3 (2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), în situații excepționale, constatate de către autoritățile abilitate, precum epidemiile, pandemiile, fenomenele naturale extreme, cutremurele, actele de terorism și alte situații care fac imposibilă derularea procedurii transmiterii actelor conform alin. (1), actele se transmit exclusiv în format electronic, în fișier certificat electronic, în condițiile prevederilor alin. (5). (5) Certificarea formei electronice se realizează prin semnătură electronică calificată, de o persoană anume desemnată de către emitent.

În poză este o adresă oficială a Monitorului Oficial către o persoană fizică, în care se confirmă că, în perioada pandemiei, o singură hotărâre a CNSU a fost publicată în M.Of., mai pecis, cea din 14 mai 2020, care și-a încetat efectele în 18 mai 2020, adică, după doar patru zile. Nicio altă hotărâre a CNSU, nici măcar cele cu efecte directe, nu au fost publicată în M.Of., pentru simplul motiv că nu au fost trimise la publicare. Așa au considerat Orban, Cîțu și Arafat că e bine.
Culmea ironiei negre birocratice este că trei hotărâri ale CNSU cu efecte directe în societate, cele cu nr. 12-14 din 2021, nu sunt publicate nicăieri. Publicul nu știe nici măcar ce conțin aceste hotărâri. Cu toate acestea, sunt luate măsuri în baza lor, inclusiv amenzi sau închideri de afaceri pe motiv că nu respectă dispozițiile acestor „hotărâri”.
N.r. Poza si elementele esentiale ale articolului provin de pe pagina de Facebook a d-lui av. Gh. Piperea

Subscribe To Our Newsletter

Instagram did not return a 200.
Breaking News : Guvernul belgian este OBLIGAT să ridice TOATE restricţiile antiepidemice

Breaking News : Guvernul belgian este OBLIGAT să ridice TOATE restricţiile antiepidemice

Închide