Intră în luptă Tavi Iacob care-i spulberă pe Lespuc, Pivariu, Dohotaru,Boc și Orban

Intră în luptă Tavi Iacob care-i spulberă pe Lespuc, Pivariu, Dohotaru,Boc și Orban

Tavi Iacob, Radio Floresti :
Exercitii de taiere a cracii de sub picioare
UCIDETI INVESTITORII, INGROPATI DEZVOLTATORII!
>Cine nu vrea sa fie sluga, sa moara!
>Piesa proasta, regizor prost, scenarist imbecil
>Asmutiti oamenii impotriva investitorilor!
>Miting de acoperire, nu de descoperire
ACTUL UNU
(In care, la solicitarea regizorului, care este si primar, se aduna un activist de mediu, consilieri imberbi, asistati social, autointitulati ziaristi, cu mai multe cuvinte scrise, decat citite, popor din fund, adus pentru aplauze. In sala se aude vocea povestitorului. Se asteapta si venirea procurorului. Votanti ,care nu inteleg ce li se intimpla, din cand in cand aplauda).
Povestitorul se afla in public, pe scena personajele sunt urmarite de spoturi de lumina.
Dupa alegeri ,fiecare primar are de decontat cheltuieli de campanie si promisiuni facute, unora sau altora, pentru sustinere: mese, mashuri, bannere, pachetele etc.etc
Cum primarii nostri sunt largi la punga, cand e vorba de banii altora, mai ales cu banii contribuabilior si deconturile sunt pe masura.
Interesul pentru cea mai locuita comuna din Romania, Floresti,a fost atat de mare, incat s-a implicat si primul ministru Orban cu toti valetii sai. Cheltuiti oricat, dar vreau sa fie mazilit!
Si supusii au actionat: au vandut, cumparat, platit, au promis, au santajat… Tot arsenalul aflat la indemana unor politicieni verosi, fara scrupule si fara respecta fata de alegatori.
Primarul a murit! Traiasca Primarul!
La alegerea sa, Primarul era depozitarul unor sperante mai mari decat promisiunile facute in campanile. Se pare, insa, ca a uitat de promisiunile din campanile( sau i s-a impus?!?) demarand jihadul impotriva dezvoltatorilor, ca si cum raul ar veni de la ei si nu de la cei care autorizeaza, dar si controleaza.
Prost sfatuit sau incapabil sa inteleaga mecanismele economiei de piata, in conditii de concurenta legala, Primarul, o viata asistat bugetar-cu taticu de-a dreapta si nasu de-a stanga, a blocat toate investitiile de pe urma carora el nu avea nici un ghiseft.
.In viziunea(?!?) lui tot ce a facut Fostul trebuie distrus.
Nu e treaba mea sa fac pe avocatul cuiva, dar cred ca Noul ar fi trebuit, intr-o deplina transparenta, pentru ca e vorba de bani publici, sa trateze fiecare investitie, fiecare investitor, cu responsabilitatea unui gospodar, care aduna pentru comunitate si nu imprastie.
Unii dintre oamenii de afaceri, de mica anvergura ,au pupat inelul si acum au de castigat din orice!
Altii, care au demnitate si sunt stapani pe afacerile lor, fac obiectul unei veritabile cruciade dusa cu scopul de a fi ingenuncheati.
Scenariu este valabil pentru oricare primar/primarie din Romania!
Acesta este si motivul pentru care voi discuta despre fapte.
ACTUL DOI
(in care un ziarist platit de RTV Cluj, cu bani grei, se transforma in acuzator public, manipuleaza in numele unor politicieni, un activist sulfuros face rivulutie de acoperire si nu de descoperire, chemand lumea in strada. Dezvoltatorul apare cu toate actele in mana, la dispozitia spectatorilor).
Un dezvoltator detine un teren in intravilan.
Exista si PUZul care reglementeaza regimul de constructie in zona. Investitorul a obtinut de la Primarie autorizatia de constructie.
Pentru inceperea constructiei, investitorul a obtinut ,legal, toate actele cerute de legea romana!
Oriunde intr-o lume normala, investitorul s-ar fi putut apuca de construit.
Oare nu era mai productiv pentru toata lumea sa se fi recurs la o analiza atenta a fiecarui proiect, nu a fiecarui dezvoltator?
Si, in cazul in care se impuneau ajustari de proiect,de viabilizari etc. sa se faca in deplina conlucrare, transparent, cu toti cei implicate in dezvoltarea comunitati.
Autoritatea unei institutii rezida, in primul rand, din stabilitatea si legalitatea actelor pe care le emite.
Nu poti sa-ti bati joc de o investitie de zeci de milioane de euro, numai pentru ca investitorul nu s-a nascut odata cu mandataul tau!
Pentru a- si justifica deciziile, de a bloca o invesitie aflata in deplina legalitate, Primarul a recurs la PLEBICIST: cheama poporul la rivulutie, sa-si dea cu parerea daca Primaria stie sa emita acte legale. Ce lege? Ce justitie? Ce administratie?
Poporul sa decida. Poporul trebuie sa urasca investitorii!
Sa-I urasca doar pe aceia care sunt incomozi.
Nu va suna a neomarxism?
Dezvoltatorii trebuie sugrumati!
Oribila manipulare!
Nu trebuie sa fii un erudit, ca sa-ti dai seama ca tehnica este preluata de la marii dictatori si aplicata cu succes, pe spatele poporului.
Nu strada trebuie sa faca legea!
Cand strada face legea, democratia schioapata si asasinatele devin banalitati!
Curat murdar, Coane Primar!
TVR CLUJ a sarit in haznaua politica
In ritualul executie, un loc aparte au fel si fel de personaje autointitulate jurnalisti, cu mai multa scriitura, decat cititura, care au rolul de a canta in struna alesului.
Aceste vuvuzele naimite au rolul de a desavarsi manipularea.
Va marturisesc ca nu am crezut ca TVR Cluj poate cobora atat de jos in haznaua intereselor politice.
Dar, punand informatiile cap la cap, va asigur ca postul public, platit din banii nostrii, este capabil si de mai mari marsavii.
Postul este condus de un personaj care s-a remarcat printr-o intense activitate de turnatorie la inalta poarta nenumarate note ajungand la Bucuresti.
Numirea lui este rezultatul unor sforarii de care ne vom ocupa cat de curand.
Domnul conducator de televiziune este dublat de un alt personaj adus, din exteriorul institutiei, pe bani grei, sa serveasca emisiuni politice la comanda.
Emisiunea politica, ce este acum moderata de acest intrus,
arivist, mufat la robinetul cu debitul cel mai mare,i-a fost sustrasa unui profesionist angajat cu vechi state de serviciu in TVR Cluj.
Nota bene:
>Personajul este impins din exterior, in schema TVR Cluj, de catre un primar, zic colegi, pentru a executa comenzi politice.
>Cu vreo 6000 net de la stat, plus alte picaturi de la robinet, iti da mana sa scrii aberatii, fara o minima documentare.
> Mai Paturica, pana mica, dezvoltatorii despre care tu ai scris la comanda, ca o sluga perfecta, nu au legatura cu drumul din textul tau, are toate actele la zi, toate acordurile necesare demararii constructiei si nici nu construiesc blocuri cu 12 etaje.
>Intreaba, Paturicul, daca HCL care a stat la baza emiterii autorizatiei de constructie a fost votata si de cei care il contesta acum. Daca nu a semnat-o(Hotararea de Consiliu Local), cere-i motivarea. Potrivit legii, votul impotriva, in CL se motiveaza.
O sa ai surprise, daca te apuci sa te documentezi
>PUZul eliberat este perfect legal, legalizat pri HG, documenteaza-te si nu inghiti de-a gata!
>Dezvoltatoriil, pe care il iei peste picior, nu au taiat nici un lastar din padure si nu au nevoie de nici un drum cadastrat, forestier, pietruit etc.
Nu cumva prin deschiderea acestui front de manipulare ai vrut, la indicatiile stapanilor tai, sa le acoperi esecurile care put a prostie?
Exemple
>Scandalul cu hotelul de pe Avram Iancu din Cluj
>Rateul cu metroul-o aiureala egala cu a lui Funar, aia de gaurire a Feleacului
>Lipsa creselor si gradinitelor din Buna Ziua si nu numai
>bomba de pe Eroilor din Floresti
>gunoaiele de pe canalul de fuga din Floresti
Exemple cu rateuri mari,mai ,,se exista,,
Componenta unui pluton de executie, pentru un investitor roman
In plutonul de executie al unui om de afaceri roman se regasesc, de obicei: un politician(primar), un procuror, un jurnalist si un reprezentant al poporului(societatea civila).
Despre politician am amintit, la fel si despre ,,ziarist,,
Cu certitudine va aparea la momentul oportun si procurorul
Nu am amintit de activistul civic
Astazi, activistul civic, initiatorul de rivulutie este un personaj sulfuros, se numeste Dohotaru.
Acesta s-a remarcat ca un personaj plin de idei, pe bani altora,dar perfect rupt de realitate
Domnia sa este dispusa sa bata toba pentru oricine deconteaza.
Oare, mitingul organizat de Dohotaru nu este o manipulare grosolana, menita sa acopere indolenta Primariei si sa serveasca investitorilor din Cluj, care ar pierde bani seriosi, daca s-ar construi cartierul Hoia?
Cu certitudine oamenii cu scaun la cap pot verifica daca dezvoltarea imobiliara din zona Hoia nu afecteaza padurea.
Oamenii trebuie sa stie ca nici vorba de 12 etaje, cum au fost intoxicati.
Oamenii minim informati stiu ca viabilizarea zonei trebuia facuta de primarie. In cazul de fata de catre cea din Floresti
Problemele de trafic nu tin de Floresti, de Baciu, de Apahida, ci, in primul rand, de Primaria Cluj.
In 30 ani nu s-a reusit sa se impuna o strategie coerenta, viabila privind traficul.
Iar acum se arunca gunoiul in ograda primariilor limitrofe!
Ii era foarte usor Dohotarului sa ia actele si sa le supuna discutiei publice, spre informare, dar nu mai avea efect manipularea in favoarea unui grup de interese
Mitingul Dohotarului ar trebui sa aiba loc in fata Primariei Cluj cu pancarte pe care sa scrie:
,,vrem crese,/ vrem gradinite,/vrem largirea strazii Donath,/ vrem centura ocolitoare/
Vrem adevar,nu manipulare!
PS
Nu v-am incarcat memoria cu date tehnice, insa, intreaga documentatie, care a stat la baza povesti cu fapte si personaje adevarate se gaseste in redactie
Intr-o analiza viitoare vom explica ce e cu drumurile din Hoia si ce interese ascund.

Despre Autor