Cehia este prima țară europeană care refuză să prelungească starea de alertă

Cehia este prima țară europeană care refuză să prelungească starea de alertă. De azi 14 februarie 2021, în Cehia viața revine la normal: fără măști, fără distanțare socială, fără termometrizare, fără spații comerciale, săli de sport, piscine sau spitale închise, fără restricții de circulație noaptea, fără teste covid obligatorii pe aeroporturi, fără arestări fără mandat (izolare și carantină) pe 14 zile.
Cu alte cuvinte, un dezastru pentru șpăgarii plandemiei. Arahat a avut un atac de panică la auzul știrii – via Stefanel Ichim

Starea de urgență conferă cabinetului ceh puterile de a impune măsuri stricte la nivel național și de a limita drepturile oamenilor în timpul crizei de sănătate. Dar camera inferioară a Parlamentului ceh a refuzat cererea guvernului de a prelungi măsura dincolo de duminică.

Doar 48 de deputați din 106 prezenți au votat pentru a susține extinderea, care autorizează, de asemenea, guvernul să desfășoare armata și pompierii sau să țină închise majoritatea afacerilor. Miniștrii au avertizat că măsura va înrăutăți situația și ar putea cauza prăbușirea sistemului de sănătate aflat în dificultate. „Vom intra în istorie ca o țară care s-a demobilizat în mijlocul unui război”, a declarat joi ministrul de interne Jan Hamacek parlamentarilor.

„Cehia este prima țară europeană care refuză să prelungească starea de alertă. De azi 14 februarie 2021, în Cehia viața revine la normal: fără măști, fără distanțare socială, fără termometrizare, fără spații comerciale, săli de sport, piscine sau spitale închise, fără restricții de circulație noaptea, fără teste covid obligatorii pe aeroporturi, fără arestări fără mandat (izolare și carantină) pe 14 zile.
Cu alte cuvinte, un dezastru pentru șpăgarii plandemiei. Arafat a avut un atac de panică la auzul știrii” – via Stefanel Ichim, facebook
Sursa foto, articol : Euronews
Comentarii : Stefanel Ichim

Despre Autor