Reacție rapidă, umană, de forță, a tânărului primar din Florești, Bogdan Pivariu

Reacție rapidă, umană, de forță, a tânărului primar din Florești, Bogdan Pivariu

Viața omului nu poate fi cuantificată sau evaluată în bani. Banii nu pot cumpăra viață !- a fost reacția primarului din Florești, la situația de pe strada Eroilor, Florești, județul Cluj. 

Ar trebui să fie cineva nebun să creadă că un prieten al fostului primar Horia Șulea, scrie un articol pozitiv despre actualul primar. Unii nu m-au înțeles, când am contribuit prin mișcări de stradă, la ieșirea Fany din Florești, la ieșirea Quatro Eco Salub sau dificila problemă a fermei de pui din Florești. Au trecut anii, am început să consider Floreștiul a priori.

Am filmat dezstrul de pe Eroilor. Nu am o relație de prieten apropiat cu actualul primar, ne-am intersectat totuși în căteva probleme legate de comunitate. Am fost partizan modelului de dezvoltare european, cu accent pe ceea ce e bun în tradiția românească.

Dacă aș fi fost primar aș fi dat și jumate de milion de euro să securizez zona

Fetița fostei  prietenei mele prietene a fost accidentată pe trecerea de pietoni de la Metro, înainte de introducerea semaforizării acolo. Am făcut mult scandal înainte, afirmând clar că zona este pericol public. Și după accidentul care a costat-o două luni de imobilizare la pat și multă suferință.  Ulterior, în căteva zile, zona a fost semaforizată.

Tocmai din acest motiv, cred că Bogdan Pivariu și-a dat deja examenul de capacitate, ca primar de facto, deci de number one. Reacția lui față de Napoca SA a fost echilibrată și fermă. Deloc impresionat de renumele firmei sau de declarațiile de presă, primarul Floreștiului a reprezentat cetățeanul, omul în primul rând. De aceea, consider că prezența lui acolo, îl impune ca bărbat în primul rând !

A suportat cu brio reproșurile unora din trafic. Dacă lucrarea era executată noaptea, era posibil să se producă un accident de muncă, zona e lăsată vraiște.

Primarul a știut cănd a intrat în politica mare că e posibil ca roșiile să păteze. A făcut o lucrare la nivel de mare capitală europeană. Nici cel mai mic amănunt nu a fost scăpat, iar Primăria Florești poate reutiliza oriunde gardurile de securizare, deoarece le are în proprietate acum.

Cine mai are îndoieli legate de presa care se face la Vocea Clujului, sper să se lămurească cine suntem cu adevărat. Nu există cenzură. Nu există comandă politică. Am executat contractul în campanii cu PNL și PSD. Am ieșit în stradă cu actualul USR, imediat după Colectiv. Sau OUG 13.

Cred că este timpul să lăsăm deoparte răfuiala, vendeta, să dăm mâna toți cei care putem crede în viitorul Floreștiului. Războiul nu ajută pe nimeni, aduce doar victime. E timp de pace, de reconstrucție. Iar asta se face cu inteligență, nu cu fortă fizică sau represiune. Acele vremuri, dacă au existat vreodată, sunt de mult apuse. Iar Bogdan Pivariu a făcut diferența, da, a fost acolo, lângă Poliția Locală, nu în birou, la căldură.

Omenia, bărbăția sut atribute rare în viața politică. Mă bucur mult că am ajuns să îl cunosc cu adevărat pe Bogdan Pivariu  din ipostaza de number one. Iar Napoca SA a invățat că în Florești vorbim de o altă administrație .

Despre Autor