Boc sau Tișe pot fi viitorii leaderi PNL (opinie). Istoric Oros vs. Câmpeanu !

Boc sau Tișe pot fi viitorii leaderi PNL (opinie). Istoric Oros vs. Câmpeanu !

Pandemia nu ține loc de voturi dacă vor fi din nou alegeri

Este sfârșitul terorii induse de Ludovic Orban în partid. PNL a pierdut de facto Ardealul. Vocile care au adus votanții PNL, se revoltă, iar cu Boc, Tișe și Bolojan nu se poate pune nimeni în PNL. Nici măcar Klaus Iohannis, care nu mai are se pare partidul lui. Eventual o fracțiune. PNL a pierdut de facto alegerile și a fost salvat de USR și UDMR. Oros spunea despre Câmpeanu că nu ar trebui să ajungă vreodată ministrul educației. Orban l-a convins între timp de calitățile lui Câmpeanu ca ministru al Educației ?

Opinia lui Bogdan Chirieac, analist politic

„Emil Boc lucrează foarte greu cu USR-ul în zonă, bătrânul Emil Boc, cu multă experiență politică atât la nivel central, cât și local, știe foarte bine ce spune, dar problema este că în rândul filialei PNL din Cluj există multă nemulțumire. Ea este exprimată de Alin Tișe. UDMR este partener în coaliție, s-au împărțit prefecții și acolo a picat pentru această funcție. Problema este că dacă Ludovic Orban pierde Ardealul, în privința PNL-ului, dânsul devine istorie. Coaliția asta liberală din Ardeal e foarte puternică, la Cluj, la Bihor, la Arad. Această zonă este puternică și a influențat rezultatul relativ bun luat de PNL la alegeri. Fără el, PNL-ul se prăbușea la sub 20%. Își bate joc de acești oameni. Asta e situația, nu e ceva care să ne bucure, faptul că PNL se bate cu USR, iar în interiorul partidului, PNL se bate cu PNL, singurul avantaj pentru toți e că PSD-ul e în vacanță și nu-i deranjează cu absolut nimic“, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

Alin Tișe pune bomboana pe coliva PNL-Orban

Scrisoarea lui Alin Tișe și a primarilor PNL

„În atenția domnului Președinte Ludovic Orban

Stimate domnule Ludovic Orban,

Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj).

Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism.

PNL deținea postul de Prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj.

Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție.

Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc.

Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem.

Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj.

Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de aceasta decizie este însă infinit mai mare.

Cu deosebită considerație, Alin Tișe Membru PNL”, scrie președintele Consiliului Județean Cluj.

De ce Bolojan e furios pe Orban

Șeful PNL i-a dat o lecţie de politică dâmboviţeană lui Bolojan. În timp ce şeful judeţului umbla pe la sate să vadă cum să bage gazul și cum să facă centuri, fostul premier îşi făcea mendrele numai pentru a ajunge şeful Camerei Deputaţilor. Problema nu e că liberalii bihoreni nu au un reprezentant în Guvern, ci că unul dintre cei mai buni miniştri, Marcel Boloş, a fost sacrificat pentru postul lui Sică Mandolină.

Sfidarea maximă a fost atinsă când la Educaţie a fost numit Sorin Câmpeanu, salvatorul plagiatorilor. Vă daţi seama că dacă ipochimenul nu dădea amnistie pentru hoţii intelectuali, azi PSD Bihor nu mai trimitea în Parlament doi plagiatori ?

Adrian Oros și Sorin Câmpeanu, divergențe majore, de la Ioan Groza și scandalul dansatoarelor. Și alte 20 de motive

1.Emiterea Ordonanţei de Guvern 42/2015 , care prevede recunoaşterea diplomelor absolvenţilor de studii universitare neautorizate. Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice estimează că numărul persoanelor cărora li se vor recunoaşte studiile este de 70.000. pentru absolvenţii care au fost înmatriculaţi înainte de 2011 la programe neautorizate. Actul normativ arată că vor avea dreptul la diplome recunoscute persoanele care au absolvit programe de studii organizate la forme de învăţământ neautorizate, peste capacitatea maximă de şcolarizare aprobată sau la programe de studii aflate în curs de autorizare la data înmatriculării. Adoptarea acestei Ordonanţe in şedinta de guvern din data de 26 august 2015, nu a fost anunţată printr-un comunicat nici de Executiv, nici de Ministerul Educaţiei. Decizia aparţine ministrului Sorin Cîmpeanu

  1. Emiterea Ordinului ministrului Educatiei nr. 3121/2015 privind obţinerea atestatului de abilitare (relaxarea exigenţelor privind obţinerea certificatului de conducător de doctorat) şi care a fost anulat ulterior, de către Curtea de Apel Bucureşti. Ce se va intâmpla în condiţiile anulării Ordinului cu cei 103 conducători de doctorat, cei 64 de profesori care au aplicat pentru obţinerea atestatului de abilitare, care multi dintre ei, nu ar fi avut nevoie de aceasta relaxare a criteriilor şi cu doctoranzii care s-au înscris pe locurile repartizate acestor conducători de doctorat?

 

3.Emiterea de interpretări şi precizări abuzive ale HG nr 469/2015 pentru aprobarea criteriilor minime obligatorii de autorizare şi acreditare pentru programele de studii universitare de Medicină, Medicină dentară, Farmacie, Asistenţă medicală generală, Moaşe, Medicină veterinară, Arhitectură de către unii reprezentanţi din MECS.

Emiterea adresei cu nr 351/28.07.2015, de către MECS care aduce precizări abuzive privind aplicarea HG nr 469/2015 doar pentru programele de studii pentru medicină veterinară.   are legătură cu modificările ilegale (desfiinţate ulterior de către instanţele judecătoreşti) aduse planurilor de învăţământ la Facultăţile de Medicină Veterinară din Cluj şi din Bucureşti în anul 2011 şi care au pus în pericol recunoaşterea diplomelor absolvenţilor celor două facultăţi pentru acea perioadă.  Nu este doar o coincidenţă faptul că în anul 2011, când s-au elaborat ilegal planurile de învăţământ, dl Cîmpeanu era Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, iar actualul director general al Direcţiei Generale pentru Învăţământ Superior din cadrul MECS, Ioan Ştefan Groza, era Decanul Facultăţii de Medicină Veterinară din Cluj.  Intervenţia MECS în planurile de învăţământ ale unei singure profesii dintre toate cele reglementate prin HG nr. 469/2015 încalcă grav autonomia universitară prevăzută în articolul nr 32 alin. (6) din Constituţia României .

  1. Un alt subiect de notorietate este cel legat de organizarea scandaloasă de către managerul de proiect, dl Ioan Ştefan Groza, actualmente Director General  al Direcţiei Generale pentru Învăţământ Superior din cadrul MECS (menţinut în funcţie până la această dată de către ministrul Cîmpeanu), a întâlnirii de peerlearning finanţat prin POSDRU/155/1.2/S/139950 Îmbunătăţirea calităţii sistemului naţional de învăţământ superior în conformitate cu schimbările societăţii bazate pe cunoaştere şi cu dinamica pieţei muncii”, care a avut loc în cursul lunii ianuarie a.c., la Predeal.

     Intalnirea a avut ca singura activitate organizarea de chefuri cu dansatoare.

     Modul scandalos de organizare a acestor activităţi pune semne de întrebare asupra tuturor proiectelor POSDRU coordonate de către MECS. (http://voceaclujului.ro/profesorul-de-reproductie-clujean-ioan-stefan-groza-si-golaneala-cu-dansatoare-pe-bani-europeni/ )

Citește mai mult aici

N.r. Dacă ar fi să pariez, aș spune că PNL a devenit de abia acum istorie.

Despre Autor