Bilanțul lui Bogdan Pivariu în “cele 80 de zile de mandat, dintre care 57 lucrătoare”

Bilanțul lui Bogdan Pivariu în “cele 80 de zile de mandat, dintre care 57 lucrătoare”

Primarul localitatii Floresti, Bogdan Nicolae Pivariu, a sustinut o conferință de presă pe platforma zoom.

In debutul declaratiei, edilul si-a prezentat realizarile inregistrate in “cele 80 de zile de mandat, dintre care 57 lucratoare”, dupa care a enumerat cele mai importante proiecte pe care intentioneaza sa le “implementeze pentru dezvoltarea si modernizarea Florestiului”.

Menționăm că cele 57 de zile lucratoare reprezintă calendaristic două luni a 30 zile fără 3 zile. Remarcăm exactitatea în menționarea numărului de zile în care s-a lucrat. Totodată, remarcăm că nu a răspuns dacă a avut sau nu obiecțiuni vis-a-vis de vechiul PUG și de contractul cu Napoca SA, când era viceprimar. Că de vină pentru contract nu este CL Floresti sau el, ci doar vechiul primar.

 

Vezi video

Do you remember, time ? 

14 ianuarie 2016, mandat  Horia Șulea

Avem Proiectul de Buget pe 2016. PE SCURT: Venituri de 60,5 milioane lei, din care dirijăm spre INVESTIŢII 40,656 milioane lei, adică 67% din buget. Plus suma credit de 47,672 milioane lei, care însă se închide în totalitate prin realizarea Drumului de Ocolire pe partea de Sud.
PE LARG:
Proiectul Bugetului pe 2016 al comunei Floreşti se află în dezbatere publică. Tehnic vorbind, Proiectul de Buget pe anul 2016 este proiectat pe managementul unei sume de 108,258 milioane lei. Vorbim de Venituri de 58,660 milioane lei, excedentul de 1,926 milioane lei plus creditul bancar revolving de 47,672 milioane lei, care însă se închide în totalitate prin realizarea Drumului de Ocolire pe partea de Sud. Este o propunere a Primarului şi Executivului Primăriei Floreşti, care va avea nevoie de votul Consiliului Local. Practic din bugetul pe 2016, de 60,587 milioane lei, exceptând creditul, dirijăm spre INVESTIŢII 40,656 milioane lei, adică 67% din buget. Şi, bineînţeles, întregul credit bancar revolving este destinat strict investiţiilor. Aşadar continuăm politica anilor trecuţi de maximizare a cheltuielilor cu Investiţiile. Am redus la minim cheltuielile de funcţionare şi da, ne asumăm un risc, dar Investiţiile sunt absolut necesare pentru a aduce plus valoare comunei şi pentru dezideratul oferirii unui trai cât mai normal floreştenilor.
Legat de excedent, acesta reprezintă de exemplu, lucrări din proiecte, licitate, cuprinse în bugetul pe 2015, în curs de executare dar, din varii motive, neexecutate încă de cîştigătorul licitaţiei şi, normal, neplătite de beneficiar adică Comuna Floreşti sau lucrări care au intrat în faza de licitare la finele anului trecut dar sunt încă neadjudecate sau nefinalizate şi bineînţeles proiectele multianuale, precum Şcoală sau Grădiniţa ori Trecere în subteran cabluri pe Avram Iancu. Punctez şi faptul că în propunerea de Buget sunt incluse şi capitolele bugetare aferente diferitelor programe europene cu destinaţie specificată. Legat de capitolul Cheltuieli, Lista Obiectelor de Investiţii pe 2016 este una amplă, ea cuprinzând 31,317 milioane lei la Lucrări în CONTINUARE şi 9,239 milioane lei la LUCRĂRI NOI, adică un total de 40,656 milioane lei. La care se adaugă Realizarea Drumului de Ocolire pe partea de Sud, unde avem creditul de 47,6 milioane lei.
În ceea ce priveşte Lucrările ÎN CONTINUARE amintesc
– Continuare construire Grădiniţă şi Şcoală,
– Trecere a reţelelor electrice din montaj aerian în montaj subteran
– Trotuar Avram Iancu şi Luna de Sus
– Sistem de supraveghere video pentru creşterea siguranţei
– Extindere reţea canalizare, racorduri canalizare menajeră
– Extindere Iluminat Public, reţele
– Modernizare Strada Eroilor
– Reabilitare completă străzi
– Pistă biciclete
– Semaforizare DN1
– PUZ Dealul de Jos
– Mobilier Remiza PSI
– Reabilitare Cămin Tăuţi
– Creare Centru de Excelenţă copii şi Club pentru persoane vârstnice
– Sala de Sport Şcoala Gheorghe Şincai
– Amenajare sediu Primărie şi Curte
– Exproprieri
La Capitolul Lucrări NOI, punctez:
– Realizare Drum de Legătură SUD
– Modernizare Drum de Exploataţie Agricolă NORD
– Cabinete Medicale Şcolare Cetatea Fetei
– Construire Creşă
– Creare Locuri noi de Joacă
– Concurs de Soluţii Amenajare Poligon
– Gard protecţie, sistem de încălzire Baza Unirea
– Execuţie Capelă Luna de Sus
– Iluminat public Drum de legătură SUD
– Întocmire PUG Comuna Floreşti
– Staţie pompare apă potabilă str Someşului / Stadionului”
Întregul Proiect de Buget precum şi Proiect Lista Obiectivelor de Investiţii se pot consulta pe site-ul oficial al Primăriei Floreşti. Pe lângă această consultare, în numele transparenţei şi deschiderii spre comunitate, îi invit pe cei interesaţi, marţi, 19 ianuarie 2016, la ora 18.00, în sala de consiliu de la Primărie, la o dezbatere publică.
N.R. Nu am remarcat decat franturi de viziune în cursul conferinței de presă. Asteptam.

 

Subscribe To Our Newsletter

Instagram did not return a 200.
De ce e atacat Vlad Voiculescu și Emanuel Ungureanu ? Intervenția prefectului de Cluj salvează UPU Cluj de un proces !

De ce e atacat Vlad Voiculescu și Emanuel Ungureanu ? Intervenția prefectului de Cluj salvează UPU Cluj de un proces...

Închide