septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

ȘOC : Societatea de Construcții Napoca SA, NU accepta deciziile pe genunchi ale primarului Pivariu

ȘOC : Societatea de Construcții Napoca SA, NU accepta deciziile pe genunchi ale primarului Pivariu
          Societatea de Construcții Napoca SA a luat nota cu surprindere de afirmațiile calomnioase formulate la adresa sa, de către domnul Bogdan Pivariu, Primarul Comunei Florești și în calitatea sa de executant al contractului „Modernizare Strada Eroilor în Comuna Florești, Județul Cluj”, pentru corecta informare a cetățenilor, facem următoarele precizări:
        – NU “suntem în contract”, cum eronat se exprimă Primarul Comunei, întrucât repetatelor noastre solicitări de prelungire a acestuia în baza unei ample și solide argumentații depusă în urmă cu mai bine de o jumătate de an, Primaria Florești nu a
binevoit să răspundă, încălcând flagrant obligația legală de a formula un răspuns administrativ în 30 de zile.
      – În privința respectării termenilor contractuali, primul vinovat al încălcării acestora este chiar beneficiarul, întrucât, nici până în prezent, acesta nu s-a achitat integral de obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării contractului.
       -Inclusiv la ora actuala, proprietarii rețelelor de utilități desfasoară operațiuni de relocare a acestora, utilizând chiar infrastructura de șantier care aparține societății noastre, elocvent fiind cazul magistralei de apa care traverseaza amplasamentul lucrarii.
        – Subliniem că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-operativă de a respecta programul de execuție, în absența predării unui amplasament liber de sarcini.
        – Este de domeniul evidenței faptice și juridice că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor iar derobarea de resposabilitatea acestora nu este în favoarea finalizării proiectului de investiții.
       – Este cu atât mai revoltătoare solicitarea domnului Bogdan Pivariu „vreau să văd respect față de administrația locală”, în condițiile în care aparatul funcționăresc pe care îl conduce ignoră partenerii contractuali, însuși domnia sa împărtășind această culpă comună, inclusiv în mandatul său precedent de viceprimar.
      – Suplimentar, nu este nici legal, nici etic, să achităm în calitate de partener contractual corect și onest, nota de plată a disfuncționalităților rezultate din transferul de management administrativ.
     – De evidențiat este faptul că, în ciuda numeroaselor noastre solicitări de organizare a unei întrevederi de lucru, în ultima perioadă acestea au fost ignorate, blocând dialogul necesar depășirii situației prezente.
      Pe aceasta cale, îi adresăm public Domnului Primar, rugămintea de a iși exercita prerogativele proactiv pentru depășirea blocajului intervenit reafirmându-ne disponibilitatea pentru un dialog constructiv și eficient pentru finalizarea cu succes a obiectivului de investiții.
Ing. Dănuţ Dorel CANTA
Director General

About Author