septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Soroș, principalul finanțator Declic, ONG-ul care găzduiește petiția împotriva Dianei Șoșoacă

Soroș, principalul finanțator Declic, ONG-ul care găzduiește petiția împotriva Dianei Șoșoacă

Petiția „Doamna Șoșoacă nu mă reprezintă” este găzduită de comunitatea Declic și atrage atenția asupra „încălcărilor grave ale Alineatului 1 din Articolul 14 din Constituție”. Scrisă de Larisa Butnariu.

„Atitudinea doamnei Șoșoacă duce în derâdere funcția publică de senator și respectarea legilor în România reprezentând totodată și un pericol pentru sănătatea publică”

„Aceasta persoana nu reprezinta senatul din moment ce instiga la nerespectarea deciziilor in acest caz de epidemie”

„Nu ezitați, și semnați. Nu ne trebuie circ în România. Pe toți trebuie să ne domine BUNUL SIMȚ. Vă mulțumesc frumos.”

„Sunt un proeuropean convins dar în același timp și un adversar a mișcărilor extremiste.”

 

Cine are interesul de distrugere rapidă a oricărui curent naționalist, antiglobalist ?

Conform procurorilor DIICOT, sumele mari de bani ar proveni de la Fundatia Stefan Batory din Polonia sponsorizată de miliardarul George Soros.

„Declic este o comunitate independentă, care aplică pentru granturi la fundații. Declic își are originea într-un proiect din 2015, finanțat prin Fondul ONG în România, creat prin contribuția Islandei, Liechtenstein-ului și a Norvegiei. De la înființare, Declic a primit fonduri nerambursabile de la organizații-soră precum 38Degrees (Anglia), Campact (Germania) sau de la rețeaua internațională OPEN”, se arată pe site-ul de prezentare.

La scurtă vreme după ce liderul PSD Liviu Dragnea a acuzat că la protestul din 10 august s-a încercat o adevărată lovitură de stat şi că mişcarea Rezist ar fi finanţată din străinătate, a început prezentarea „unui serial” pe această temă, pistele ar conduce spre un „portofel virtual” de pe platforma online BLOCKCHAIN, alimentat de Fundaţia Ştefan Batory din Polonia, sponsorizată în mod direct de miliardarul George Soros (Documente).

DECLIC” este unul dintre ONG-urile care au preluat rolul celor din „#Rezist” după ce mimetismul acestora a căzut în desuetudine, devenind subiect de glume. Atenţi la acest gen de mişcări publice, noi am identificat acest ONG încă de la sfîrşitul anului trecut (https://www.cotidianul.ro/rezist-manipuleaza-pentru-bani-si-politica/), cînd una dintre colegele noastre a primit un e-mail de la cei din „Declic”, în care cereau bani pentru finanţare, postînd, în acelaşi e-mail, şi mesaje împotriva legilor justiţiei ! -arata cotidianul.ro.

Liderul „Declic” pare a fi Tudor Brădăţan, care a adus-o şi pe soţia lui, Roxana Pencea Brădățan. Îi vedem împreună într-o excursie: 

Colega lor este Claudia Apostol, arhitect de meserie, care, chiar pe site-ul ONG-ului, este prezentată astfel: „Acum construiește campanii împreună cu comunitatea Declic. Injustiția socială și abuzurile împotriva celor mai vulnerabili membri ai societății sunt temele care o mobilizează cel mai tare. În timpul liber își ia trotineta și se ia la întrecere cu fiica ei de 9 ani”! Să treci de la construcţii adevărate la „construirea de campanii” – iată ceva care, dincolo de penibil, arată cît de profitabil este să protestezi la comandă!

Luminiţa Dejeu face parte din „Declic” şi este cunoscută în lumea protestatarilor ca fiind autoarea vizualului „#Rezist”, deşi acesta nu e altceva decît o copie după o lozincă lansată în SUA de adepţii lui Hillary Clinton, adică de oamenii lui George Soros!

Recent, creșterea popularității criptomonedelor și a pieței de jetoane digitale a primit cu entuziasm vestea că două dintre cele mai cunoscute fonduri de pe Wall Street vor începe să investească în această tehnologie revoluționară. George Soros și familia Rockefeller au făcut primii pași pentru a investi în criptomonede.

În februarie 2017, publicația Ziar de Cluj dezvăluia cine sunt finanțatorii Asociației Efectul Fluture. <<Pe rotld.ro, domeniul de-clic.ro apare a fi deținut de Asociația Efectul Fluture, cu sediul pe Strada Traian din Cluj-Napoca.

Pe site-ul efectulfluture.ro aflăm că această asociație și-a asumat o „misiune inițială de informare, educare și conștientizare a publicului larg asupra problemelor de mediu din România și din întreaga lume”, misiune care „a fost completată în anul 2013 prin noi direcții de acțiune. Acestea se încadrează în principal în contribuții menite să solidifice poziția societății civile în raport cu autoritățile și factorii de decizie, prin sprijinirea organizațiilor și grupurilor de inițiativă active și militante în domeniul protecției mediului, drepturilor omului, justiției sociale și a combaterii discriminării.

În campaniile în care se implică, Asociația Efectul Fluture își pune la dispoziție expertiza de comunicare, training, lobby și advocacy pentru consolidarea capacității organizațiilor societății civile de a urmări dreptatea socială. În ceea ce privește activitatea de lobby și advocacy susținem demersurile organizațiilor prin crearea de instrumente, oferirea de expertiză și ghidare pas cu pas a campaniilor sprijinite”, precizează reprezentanții asociației.Pe același site oficial al asociației aflăm și cine sunt finanțatorii:„Proiectul „Grădina Urbană comunitară”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.”Fondul pentru Inovare Civica (CIF) este un program de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale, dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) in 2011, ca raspuns la situatia si nevoile societatii civile din Romania”, aflăm de pe site-ul fdsc.ro. De pe același site mai aflăm:„Fondul pentru Inovare Civica a fost inca de la inceput sustinut exclusiv de donatori privati, precum Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe sau donatori din Romania reprezentati in special de sectorul de afaceri prin companii responsabile social ca OMV PETROM si Raiffeisen Bank.Incepand cu 2015, programul se va derula in parteneriat cu Romanian-American Foundation, care se alatura FDSC intr-un efort de a incuraja comunitatile sa isi contureze propriile modele de dezvoltare si implicare civica. Programul se va adresa in anii urmatori cu precadere organizatiilor mici, care lucreaza la firul ierbii, si al caror buget nu depaseste 60.000 $/an.”Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe are ca fondatori, după cum putem citi pe site-ul oficial, ceetrust.org, un grup de fundații americane private:

„The CEE Trust was established by a group of private American foundations, namely:

Atlantic Philanthropies
Charles Stewart Mott Foundation
Ford Foundation
German Marshall Fund of the United States
Open Society Institute (n.r. – Fundația pentru o Societate Deschisă, deținută de controversatul afacerist George Soros)
Rockefeller Brothers Fund

The CEE Trust expects to allocate up to $75 million toward this aim by the end of 2012.”

Reprezentanții acestor fundații se regăsesc și în board>>, notau, în februarie 2017, jurnaliștii de la Ziar de Cluj.

                                               La ora actuală, site-ul efectulfluture.ro a fost transformat în declic.ro.

 

Cea mai importantă pistă pe care merg procurorii DIICOT priveşte faptul că toate sumele din acest portofel virtual al mişcării #REZIST ar proveni dintr-o singură sursă, respectiv Fundaţia Stefan Batory din Polonia. Pentru cei care nu ştiu, această fundaţie este sponsorizată în mod direct de către miliardarul cu viziuni globaliste, George Soros, fiind practic o placă turnantă folosită pentru finanţarea ONG-urilor din Europa Centrală şi de Este, prin acordarea de grant-uri, fapt recunoscut chiar pe site-ul oficial al Fundaţiei.

Surse judiciare avizate ne-au informat că la nivelul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) s-a declanşat o amplă investigaţie privind finanţarea Mişcării #rezist, existând suspiciuni majore privind operaţiuni de spălare de bani şi constituire de grup organizat infracţional în scopul întreprinderii de acţiuni împotriva ordinii constituţionale. Este vorba de finanţarea grupărilor violente de stradă (care în ultima perioadă speriate că au intrat în vizorul autorităţilor şi-au redus subit activitatea) şi care au organizat în anii 2017 şi 2018, şi mai ales în data de 10 august 2018, acţiuni împotriva ordinii constituţionale – pedepsite de art. 397 Cod penal – în scopul dărâmării guvernării PSD-ALDE„, susţine Luju.

 

About Author