Alexandra Oană: „E momentul să reinvestim fondurile pentru utilități nefolosite ale școlilor în renovarea grupurilor sanitare și sălilor de sport.”

     În ședința Consiliului Local de astăzi, Alexandra Oană, Consilier Local USR PLUS Cluj-Napoca, a făcut un apel ca municipalitatea să investească fondurile economisite de la plata utilităților în perioada în care școlile sunt închise pentru renovarea și dotarea grupurilor sanitate și a sălilor de sport și vestiarelor din școlile din oraș.

„Au trecut aproape două luni de când școlile s-au închis. Educația a trecut online și orele se fac de acasă, ceea ce înseamnă că municipalitatea nu mai suportă costuri legate de utilități în școli – încălzire, electricitate, apă.  Aceste fonduri – nu tocmai nesemnificative fiind vorba de lunile de iarnă – sunt economisite.

Vă propun ca aceste resurse financiare economisite din bugetul local în ultimele luni să se întoarcă în școli și să fie investite în reabilitarea infrastructurii școlare din municipiu pentru a crea condiții optime elevilor care se vor întoarce la scoala.

Un exemplu de investiție pe care trebuie să o facem e renovarea grupurilor sanitare acolo unde este cazul și dotarea lor cu echipamente corespunzătoare situației actuale.

Cu ocazia alegerilor, am primit informații de la colegii noștri prezenți în secțiile de vot amenajate în școli despre starea grupurilor sanitare, a sălilor de sport și vestiarelor în câteva din școlile din oraș și situația lasă loc de îmbunătățiri.

     De asemenea, pe lângă renovare, mai e nevoie și de dotarea grupurilor sanitare în mod corespunzător contextului actual. Chiar și după ce vaccinul va fi disponibil, pandemia nu va dispărea dintr-o dată, deci păstrarea unei igiene impecabile în școli va fi extrem de importantă după reîntoarcerea copiilor. Trebuie să ne asigurăm că putem garanta un standard unitar de igienă în toate școlile din Cluj.

O alta direcție de investiție ar trebui să fie renovarea sălilor și terenurilor de sport  – după atâtea luni petrecute în casă, în fața ecranelor, odată ce școlile vor fi redeschise va trebui să îi reîmprietenim pe copii cu sportul, iar sălile de sport trebuie să fie cât mai bine dotate și atractive.  Într-una dintre școlile din Gheorgheni în sala de sport există infiltrații ce au condus la apariția igrasiei.

În august, Primăria a dat un exemplu de bune practici făcând un apel către școli să se pregătească pentru noul an școlar și alocând fonduri necesare pentru digitalizare.

Vă propun să reluăm apelul către școli și să ne pregătim cât mai bine pentru reîntoarcerea copiilor la școală, investind fondurile economisite în această perioadă  ca școlile să fie mai curate, mai sigure și să arate mai prietenos.” a declarat Alexandra Oană.

Subscribe To Our Newsletter

Beneficii non-financiare pentru motivarea angajatilor

Beneficii non-financiare pentru motivarea angajatilor

Închide