Psihoza publică generată de inducerea fricii de coronavirus, efect al unor măsuri borderline de tip dictatorial

Psihoza publică generată de inducerea fricii de coronavirus, efect al unor măsuri borderline de tip dictatorial

Anxietatea exprimata public in ultimele saptamani se dovedeste disproportionata în comparatie cu riscul pe care il presupune acest coronavirus, asa cum il întelegem în momentul de fata. Panica colectiva declansata se explica printr-un cumul de factori: cunoastere limitata, emotie necalibrată si, nu în ultimul rand, senzationalismul din presa si social media”, spune Dr. Ana Pintilie, medic psihiatru la clinica neurologica Neuroaxis.

Mass-media evocă pe larg numărul de cazuri de îmbolnăviri, numărul de morți, fără să ofere alternativa unei statistici corecte, care să reflecte numărul corect de tipuri de îmbolnăviri cauzate de afecțiuni sau de ce nu, comorbidități asociate. Statistica a devenit instrumentul de opresiune, de inducere a fricii, de impunere a unui comportament stereotip ce amintește de abordarea imatură a unor personalități dizarmonice, cu tuburare de tip borderline.

Guvernele născute prin cezariană, nu fac decât să amplifice nejustificat generarea unor manifestări psihotice în masă, în locul unei abordări mature. Lipsa unor leaderi de opinie care să nu facă sluj în fața unui guvern mondial, a transformat lumea într-un zbor deasupra unui cuib de cuci.

Experimentul HIV, 1982-2020, amenințarea teroristă și impunerea de comportamente asociate de evitare, dictatura Deep State, au surprins și exploatat în mod bolnăvicios teama de moarte a omului. Cuțitele lungi din noaptea Sf. Bartolomeu, au devenit trăsăturile compulsiv-dictatoriale, ale unei puteri mondiale, care pare a fi sechestrată de un nebun terorist.

Specialiștii susțin că 90% din fricile oamenilor sînt imaginare și doar 10% sînt reale. Există o categorie de suboameni, borfașii, care nu sînt atinși de depresii sau de alte boli psihice, mai puțin mitomania, pentru că de la cei care fură un portofel în autobuz pînă la gulerele albe care dau tunuri de milioane de euro, toți operează cu o frică reală, aceea a cătușelor și a celulei.

În perioada  pe care o trăim, în care moartea seceră fără să aleagă, frica scoate la iveală tarele pe care le-am avut și în comunism. Violența domestică și violența în general fac mai multe victime, infractorii și speculanții își fac meseria, de la furturi și tîlhării la comercializarea online cu suprapreț a echipamentelor de protecție sau la vînzarea „pe sub mînă“ de către farmacii a mănușilor, măștilor, alcoolului sanitar și a altor dezinfectanți, la fel cum în comunism privilegiații clientelismului cumpărau pe ușa din spate a magazinelor alimentare salam, ouă, pîine, cafea și toate cele.

Credința, ca și moartea, nu se negociază și nici nu se supune decretelor stării de urgență. Nu există un vaccin miraculos care să refacă echilibrul între GABA, serotonină, dopamină și noradrenalină. Nu există politicieni care să nu le fie teamă de scaun. Nu există presă care să fie echidistantă complet sau măcar să aibă atâta onestitate încât să recunoască asta. Botnița nu supune, doar enervează.

Există doar forța interioară a fiecăruia. Care poate fi pusă în slujba comunității.

Asta face, de fapt diferența între un politician și un leader spiritual.

Subscribe To Our Newsletter

Cenzura asupra ziarului Justitiarul.ro, a declansat inceperea urmaririi penale impotriva lui Klaus Werner Iohannis si altora

Cenzura asupra ziarului Justitiarul.ro, a declansat inceperea urmaririi penale impotriva lui Klaus Werner Iohannis si altora

Închide